- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.014
Var 2 tane büyüdüklerinde ,eşek kadar oğlum dururken gelin hanıma düşerse bana yardım etmek, kendi verdiğim eğitimden utanırım.Kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil, ha gönülden gelir hastalık vs o başka, gelin kaynanaya hizmet kelimesi bile leş kokuyor, bizimde erkek evlatlarımız olacak ve fikrimiz değişmeyecek
Kendi paralarını ödeyebilirler ya da misal benim ailem gibi asla ödetmeyebilirler.
Tercihse bu mesele, para veren düdüğü çalmıyor işte.
Yapıyorsan bir iyilik ya da örf adetse bunun adı, ver parayı çekil.
Birine hediye alınca değiştirme kartı koyuyoruz ya da kullanıp kullanmama hakkı kendine kalıyor değil mi?
Koltuk yahu bu, ne yapacak kapıya mı koyacak istemiyorum diye, 30 tl lik tshirt değil ki başkasına veresin.
Dünya para harcanan şeyi sen kullanacaksan, sen beğeneceksin bunu tartışmak bile abes.
Hanımefendiciğim tartışacaksak ad hominem yapmayalım normal tartışalım.Halbuki iyiliğimi istiyor ne güzel, ne kadar mutluyum her şeyimi aldı, evime bakıyorum bana ait hiçbir şey yok hayalim tam da buydu deyip, mutlu mu olur acaba sizin savınız gibi?
Ne dersiniz?
Neyse uzatmayalım, teşekkürler iyi geceler:)
siz olayları çarpıtarak kendinizi üst konuma sokmak istiyorsunuz. Başkalarının fikriyle adım atmaya kadar da çarpıttınız. Benim gibi olun demiyorum size. Her konuda burnunuzun dikine gitmek hayat mottonuzdur belki olabilir.
Beni tanımaz etmezsiniz. İş hayatımı yaşamaya gelirse kararlarım öyle sorgulanmaz. Ben evlenmeden 4 yıl yaşadım eşimle başkalarının lafına bakıyor olsaydım iddia ettiğiniz gibi yaşayamazdım.
Buradaki olay eşya, e ş y a. Bana hizmet etmesi gereken şeyler bunlar. Siyah alma kullanamazsın dedi diye koyun mu oldum? Buna tecrübe deniyor. Bunu sizde yapıyorsunuzdur zaten aa bende şu var çok güzel mutlaka al bak dersiniz birine ya da denir ki onu aldım çok kötü çıktı. Ya her şeyi geçtim çamaşır deterjanı tavsiyesi alan bir milletiz biz. İş evlenmeye geldi mi ego savaşları..
Hay ağzına sağlık, ben de aynı şeyi diyorum işte.Yahu benim ailem de bana mülk hediye etti. Hediye etti diye 7/24 bize karişmiyorlar, hicbir zaman karismadilar. Zaten icinden gelerek yapan insanlar bunu burnundan getirmiyor ama "yapmak zorunda" tavri yanliş, vermeye de bilirdi, yapmayabilirdi.
Para verip burnundan getiriyorsa "istemiyorum" parani diyip kendin halletmesini de bileceksin. Yok o verilen paraya mecbursan, kendin birseyleri yapamiyorsan " hem vereceksin hem susacaksin" diyemezsin karsi tarafa. :) İsteseniz de istemesenizde bu boyle.
Ya konu sahibi ile ilgili çok da birşey demek istemiyorum da bence tutarsız. Hem anneni kayınvalideni gönder, de ki sonra değiştiririm ne olacak. Sonra alıp gelsinler e bu paspaslar beyaz. Sonra surat as.Ama konu sahibinin derdi sizin ocak meselesiyle aynı değil ki.
Kayınvalideniz daha kullanışlı olduğunu düşündüğü şeyi önermiş, siz de kabul edip onu almışsınız.
Konu sahibinin kayınvalidesi "bak bu daha güzel bunu al" diyormuş. Kime göre güzel, neye göre güzel yani?
Kullanım kolaylığı ile ilgili öneride bulunmak başka, "onu boşver bu daha güzel" diye kendi zevkini dayatmak başka.
Ya konu sahibi ile ilgili çok da birşey demek istemiyorum da bence tutarsız. Hem anneni kayınvalideni gönder, de ki sonra değiştiririm ne olacak. Sonra alıp gelsinler e bu paspaslar beyaz. Sonra surat as.
Koltuk alırken bu daha güzelmiş diyosa kayınvalidesi gelin hanım da anne ben bunu beğendim deseymiş. Demiş de kayınvalide kavga mı çıkarmış? Sen her şeye sus, ılımlı olmayı, insan kalbini kırmadan fikrini beyan etmeyi becereme, onun dediğini al sonra yüz göz oldum.
Nerden tutsam elimde kalıyor konu.
Tabiki diyorlar. Sen hep inat git kizim. Bravo kizim sen bu kafayla devam et. Memnuniyetsizsin. Sende hic biseyi beğenmiyorsun. Nankör terbiyesiz ohoo bana neler söylüyorlar. Ben hic takmiyorum. Herseyi takarsak hasta oluruz bacım .22 yaşındayım. Peki carladığınız zaman nankör, memnuniyetsiz gibi şeyler demediler mi hiç dedilerse ne yapıyorsunuz takmıyor musunuz hiç
Yüz göz bile olunmamış ki burada. Ne kayınvalidenin ne nişanlının gelin hanımın bilendiğinden haberi yok. Annesi bile bazı şeylerde kurulduğunun farkına varamamış. Tüm aile herşey güzel ilerliyor sanıyor benim düşüncem. Ama gelinimiz patlayacak az kalmış. İşte o zaman yüz göz olacaklar esasen. Kayınvalide dicek ki onu istiyorum dedin mi ki alalım, o diyecek hep sen beğendin. Seyret curcunayı.Evet haklısınız.
En başından usulünce "siz yorulmayın, biz hallederiz" diyebilirlerdi. Hadi diyemediler ve topluca gidildi, herkes fikrini söylerken "ben bunu beğendim, bunu alalım" demek zor değil.
Toplumdaki "ayıp olur, söylemeyeyim" hastalığı yüzünden bu sorunlar yaşanıyor zaten.
Herkes her şeyi içine atıyor, fikrini söylerse saygısızlık olacağını düşünüp bilendikçe bileniyor...
Sonuç: büyük patlama ve yüz göz oluş.
Daha ilk günden gereksiz samimiyetlere girilmese ve gereken gerektiği yerde saygı çerçevesi içinde söylense bu kadar sorun yaşanmayacak.
Ama nişanlı yine de anneci bence.
Canim yazdiklarini okudum.. zor bir durum evet, kiyas gibi algilama ama kaynanan benimkinin yaninda bir melek. Ben yasadiklarimi bana yaptiklarini anlatsam hepimiz oturur aglariz o derece kotu..Bu mesafeyi nasıl koyuyorsunuz lütfen banada öğretin ya ne kendi anneme ne onunkine mesafe koyamıyorum sanırım. Suratım zaten otomatik asılıyor o zaman da laçka tavırla yaklaşıyorlar tepeme bile çıkabiliyorlar yani çok suratsızsın gibi...
Bende beğenmedim demekden hayır olmaz demekten çekinirdim ama kimsede beğenmediğim şeyi aldıramayızMerhabalar konuya nasıl başlasam bilmiyorum düğünüme az bir zaman kaldı benim sorunum nişanlım ve annesi. Nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ve bu aralar sık sık gidip gelme ihtimalimiz olmadığı için bütün işler son zamana sıkıştı... mobilya, beyaz eşya vs. Mecbur onların evine gidiyorum kalıyorum çünkü evimiz orada, her şeyin hallolması gerekti bir an önce. Sorunum şu ki kaynanam her zaman bizimle geliyor daha önce de aynı şeyler oldu bu sefer paylayacak raddeye geldim bir gün daha kalsam eminim ki tatsızlık olacaktı. Kızlar her şeye ama her şeye karışıyor sürekli burnumun dibinde fikir veriyor bak bu daha güzel onu boşver bunu al falan. Hata bende mi bilmiyorum çok mu yüz veriyorum çünkü diyemiyorum ki ben bunu beğendim bunu alacağım ! Yok sanki öyle demek kırıcı olur gibi geliyor bana yapamıyorum ama hata yaptığımı anladım. Böyle yaptıkça bir duruş sergilemedikçe her şeye karışır oldu. Nişanlıma kaç defa dedim beraber gidelim allah aşkına diye hep bir şey buldu yok neymiş pazarlık yapmasını bilmiyormuş annesi çok iyi yapıyormuş... ya bugün eve gittik eşyalarım gelmişti zaten hepsini kaynanam yerleştirdi önceden, perdemide o aldı kafasına göre. Kolilerimi açıyor elbiselerime bakıyor bir aksesuar vardı onu bulmak için bütün elbise kolilerime baktı. Bide bana açtırdı. Neyse benim annem anladı sıkıldığımı dün heralde ki kaynanama dedi ki beraber züccaciyeye gidelim bişeyler bakalım çamaşır sepeti vs.. onlarda ikisi takılsınlar dedi. Başta cazip gelmedi sonuçta benim zevkime göre değil kafalarına göre alacaklar ama artık düşünün o kadar bunaldım ki tamam siz gidin dedim. Aman en fazla bir çamaşır sepeti, ıvır zıvır alacaklar işte ilerde beğenmezsem kullanmam diye düşündüm. Neyse onlar sabah erkenden gittiler bizde nişanlımla evdeydik bide kardeşleri vardı. Kahvaltı yaptık sonra nişanlıma dedim hadi çıkalım diye. Demesinmi bekle annemler çarşıdan gelsin beraber çıkarız. Halbuki önceki gün söylemiştim annemler sabah çıkacak bizde sonra çıkacağız diye, bir şey dememişti ama biliyordu hatta annem kendisi söyledi. Söyledim sana dedim bişey demedi boş boş oyalandı sonra tepkimi gösterdim biz neden bir yere tek çıkamıyoruz yeter artık diye. Hadi o zaman kalk çıkalım sen beğen, ödemede annemi çağırayım dedi. Allahım kusucam artık kadının yüzünü görmekten midem bulanıyor afedersiniz ama şurda kalmış az bir zaman evlenince kurtulurum belki diyorum şimdi sıkışık zamanımız diye böyle sonra düzenimiz oturur düzelir diyorum yanlış mı diyorum acaba daha kötü olur mu sizce ? Bana aldıkları eşyaları eve getirmişlerdi hep beraber bakmaya gittik her zamanki gibi... benim surat beş karış. Kaynanam niye böylesin diyor nişanlım niye böylesin diyor gülüyorlar falan annemde aynı şekilde. Annem dedi insan bir teşekkür eder o kadar şey aldık diyor. Nişanlım annenin kıymetini bilmiyorsun diyor. Beni ciddiye almadıklarını düşündüm orada. Her şeyi beyaz almışlar kafalarına göre yerleştirdiler ben hiç bir şeye dokunmadım. Banyoya paspas seriyorlar bak beyaz ne güzel uydu dimi diyorlar bana. Bende her şey beyaz oldu keşke biraz da renkli olsaydı mor, mavi.. dedim. Kaynanam güldü hahah mor mu diye. Annem de ama bu çok güzel bak bak yapıyor. Sanki çocukmuşum gibi davranıyorlar. İyice yüzgöz olduk midem bulanıyorr artık mecbur böyle iş olmasa keyfi olarak gitmeye adımımı atmam
Uzun oldu kusura bakmayın. Daha neleerr yazardım daa... Ne olur bana akıl verin öyle bunaldım ki inanın kafam çok karışık düğünden sonra düzelir mi her şey yoksa daha mı beter olur ?(