Nişanlım ve annesi. Ne olur yardım edin

Kesinlikle haklısın

Birde benim tavsiyem ve en pişman olduğum şeyi söyleyeyim, şehirler uzak olduğu için ev yerleştirilirken eşimin akrabaları çoğunlukta oldu, ben annemleydim sadece, akrabaları daldılar eşyalarımı yerleştirmeye, bende yatakodasına dalınca, kozmetiklerim makyaj malzemelerimden bazıları kayıptı, ah salak kafam diyorum kır işte benim özelimi yerleştirmeyin de, ama kötü olacağım için iyi niyet gösterdim, yerleştirirken olabildiğince çok kişi çağırın derim ve özelini yerleştirmelerine izin verme

yani en tatlı telaşları burnundan getirmeye ne lüzum var? Hiç etraftan bir uyaran da yok bu kaynanaları galiba.. Hani bi arkadaş, eş dost falan.. Bende de var 2 oğlan, hiç sevmem etliye sütlüye karışmayı, bu defa da kaynanam çok ilgisiz derler mi ki

Öyle diyincede ne memnuniyetsizliğim kalır ne şımarıklığım ne başka bişeyim... bir allahın kulu arkamda dursa belki evet ama bu şekilde bilemiyorum

Bende sorun var sanırım. Eşya konusunda kimseyi üzmedim, üzmem de bu saatten sonra. Evlenirken eşimin ailesi benim ailem olarak dolaştık çoğu zaman hep birlikte seçtik. Hatta ben siyah ankastre bir ocak beğenmiştim, kayınvalidem siyah alma bak kullanamazsın, beyaz istemiyosan gri al dedi. Eşimle göz göze geldik, iyi tamam gri alalım dedim. 1 sene geçti hala hak veriyorum kadına. Kırutma makinası, ne bileyim koltuk vs herkes bir şeyler söyledi. En fazla oyu alan modeli aldık. En fazla 10 sene kullanırım bir eşyayı. Banyo paspası sabunluğu falan 3 ay önce ikeayı dolaşırken indirim vardı hoşumuza gitti aldık değiştirdik komple.
Benim perdelerim eminönünden arta kalan perdelerden yapılma. 2 oda 1 salon 1 mutfak tavandan tabana güpürlü perdeler artı güneşlikler 400 tl tuttu. Yok gösteriş yok bilmem ne veremem 2000-3000 tl perdeye. Hiç de adi değiller sadece her odanın perdesi farklı.
Bu eşya meselesi tamamen ego savaşına dönüşmüş durumda. Ben gelinim, ben bir kere evleniyorum, benim evim burası, kimse karışmasın, kimse gelmesin alışverişe olayını anlayamıyorum.
Ilımlı olunca incileriniz mi dökülüyor. Git tamamen onun dediğini yap demiyorum da sen ne kadar ılımlıysan karşındaki de o kadar ılımlı oluyor. Ya da çok beğendiğin bşr şey olur, ben bunu çok beğendim lütfen şuna bişey demeyin bunu alıcam dersin.
3 yaşındaki çocuk gibi surat asmak nedir? Evlendiğin gün git banyo paspasını değiştir yani ne kadar tutacak?

Yalan söylüyor. Annesine daha simdiden dur bi annee yaaa demiyor..o kaynana madem gitti perde almaya dimi. Sana fotosunu cekip yollasaydi mesela. Nişanlın az değil senin.

Bide sinirliydi o zamanlar bana o yüzden yaptı aslında kendiside söyledi o konuda ben haksız olduğum için susmuştum bişey diyememiştim

Ay oyle tripleri olanlar var. ilgisiz vs.. ben sahsen demem. Cok isime geliyor. Benimki de karışmaz. Siz bilirsinizz nasi istersen oğlum sen bilirsin gelin hanım pekiii iyi bariiii hep boyle konusur..bazen tutuyor damarı ama idare ediyorum sen super bi kaynana olcan desene :))))

Öyle diyincede ne memnuniyetsizliğim kalır ne şımarıklığım ne başka bişeyim... bir allahın kulu arkamda dursa belki evet ama bu şekilde bilemiyorum
Sen kimseyi memnun etmek zorunda değilsin, başkalarını memnun etmek için kendinizden olmayın diyor psikologlar, istemediğim şeyi söylemek zorundasın kibar bir dille, taviz verme

Bide sinirliydi o zamanlar bana o yüzden yaptı aslında kendiside söyledi o konuda ben haksız olduğum için susmuştum bişey diyememiştim
Ama hıncını baska sekilde çıkarsın yani ne bu Allah aşkına? Simdi siz evlenince paspasti bilmemneydi degistircen mi . Bir de oyle esya kavgasi yaşamasaniz barı . Olmaz ama yanlış yani canım.

Bende kararsız bir insanım çabuk karar veremem heleki böyle durumlarda. Benimde sorduğum oldu bu nasıl sizce şu iyi mi falan diye. Bu sıkıntı değil evet ama her şeyin bir ayarı var öyle değil mi iki fikir aldım diye yüzgöz olmak mı gerekiyor yani ben anlamıyorum insanı böyle soğutuyorlar işte yoksa bende yeri gelince sordum yani kararsız olduğum yerlerde

Neyini anlayamıyorsunuz?
Kendiniz demişsiniz benim evim kimse karışmasın vs diye?
Acaba kendi evleri olduğundan dolayı, başkalarının söz hükmü ortadan kalkıyor ama herkes durması gereken çizgiyi aşıyor olabilir mi acaba?
Kusura bakmayın da, sizin kv deniz sizi bir ocağı seçebilecek biri gibi görmediğinden, kendi fikrini dayatmış.
Doğru mu bu?
Evlenirken eşim hariç kimseyle bir yere gitmedim, aldığım çoğu şeyde pişmanım.
Ama ben pişmanım, ne başkasına söyleniyorum ne de birilerinin dayatmasına maruz kaldım.
Ömür boyu söveceğime, kendi hatamdan ders alıyorum, daha iyi tecrübe var mı hayatta?
Hata yaparak, bir yerden karar vermeye başlayarak birey olursunuz.

Allah o eltinin yardımcısı olsun..neyseki sen görüşmüyorsun sansliymissin.. kamera şakası gibi bir aile zannedersem

Evinize alinacak eşyalarin parasini annesi ödüyor sizin girdiginiz triplere bak yok kusasi geliyormuş bilmem neymiş. Sizinle gelmesin, fikir vermesin ama parayi versin oldu canim.
Birseyleri kendiniz yapamiyorsaniz bunlari da çekmek zorundasiniz aslinda ama karsi tarafin insafina ve anlayisina kalmiş bisey.

Kimse karismasin istiyorduysan kendi paranizla cikacaksiniz. Yok oyle hem baskasi odesin hem karismasin.

Valla sen düğünden sonrayı düşün bir de eşin diyecek ki annem kendini paraladi peşimizde kosturdu nankörlük yapma Ayrıca şimdiden mesafe koymaz yüz göz olursan her şey düğüne kadarmış köprüyü geçti derler

Biz eşimle eve alınacakların listesini yaptık. Birlikte yaşadığımız için zaten eşyalarımız vardı bazı eklemeler olacaktı bir de eve tadilat yapılacaktı. Aileler geldiler. Tadilat bitti. 1 hafta içinde listeden eşyaları almaya başladık. Alışverişe çıkarken de dedim onlara bakın liste bu, bunlara ek istediğiniz var mı? Onlar konuşuldu. Herkes fikrini söylesin dedik giriştik alışveriş işine. Her kalemde de fikrini söylemeyene ben sordum. Yüz göz olmak olarak görmüyorum bunu. Düdüklü tenceremi mesela tefalden alıcaktım, tefal iyidir falan diye duyuyodum. Annem dedi fisslerin yeni çıkanları efsane onu al. Onu aldım. 3 dakikada yemek pişiriyor. Yüz göz mü olmak bu?

Sizin eşyalarınızı ne münasebet kayın ailesi yerleştirdi? Ne görgü var bu insanlarda ne de anlayış? Benim eşyalarımı kendi ailemle yerleştirdik. Eşiminkileri de ablası ve bikaç akrabası. Gerçi halalarını çok severim eşimin, öyle geriden durmayın yabancı mıyım ben demiştim :)) çok hoşlarına gitmiş o tavrım sağolsunlar özene bezene yaptılar her şeyi.

Gelinimiz de sadece annemi ve beni çağırdı, başka kimseyi getirmeyin dedi. Kendi tarafı çok kalabalıktı zaten. Biz yiyecekleri hazırladık annemle oturduk. Hiçbir şeye elmizi sürmedik, kardeşimin eşyalarına bile. Kalabalık dağıldıktan sonra yengesi çağırdı beni, kızım silmeden tozlu tozlu yerleştirmişler baştan savma yapmışlar her şeyi, kıyafetler falan da rezil olmuş dedi. Her şeyi yeniden elden geçirdik. Yani insanlar birbirini tanımayınca kimden ne geleceğini bilmiyor ne yazık ki. Bizden zarar beklerken kendi yakınlarından gördü gelinimiz.

Kız zaten diyor ki ben insan kırmayı seven biri değilim susuyorum sustukça tepeme çıkılıyor ve mutsuzum diyor, siz gelmiş ne olacak karışsın benimkide karışırdı iyiki karışmış diyorsunuz, ne yapsın bu insan, mutsuzluğuna sarılıp uyusun mu, eyvallh anne baba hakkı var ama yeter bu ne hak be kardeşim diyesi geliyor insanın, turşu yapmaya gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…