- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.014
Kısaca, bir insan kendi olmak istiyorsa beni, başkalarının fikir beyanlarıyla adım atmayı ve onlar doğrultusunda kendinden feragat etmeyi göze alıyorsa sizi örnek alsın.Abart abart. Benim evimde hiç zevkime uygun birşey yoktur zaten. Neden kayınvalidemden kendi annemden fikir almışım diye. Örneklem de alakalı, çünkü ev eşyalarında da genel geçer doğrular vardır. Herkes bilirki vestelin renkli renkli çamaşır makinaları aslında kötüdür. Arçelik makinalar o pembik makinalardan daha kaliteli olur.
Ayrıca sizin şartlarınızla benimki bir değil ben evimde 3 kediyle yaşıyorum ve siyah ocak bana eziyet olacakmış. Benim yaşayışımla bana bu tavsiyeyi verdi zaten kayınvalidem. Ben teşekkür ediyorum ona tecrübeleri için, buraya da bunu yazdım.
Başkasından fikir almak, tecrübelerinden faydalanmakla benim sorunum yok. Konu sahibi de fikir alan ve almayan olarak seni ve beni baz alsın. Pişman olmak istiyorsa seni, pişman olmak istemiyorsa beni örnek alsın
Sen kac yaşındasın seni ufak görüyorlar bence bacim sessiz olani susturur bastırırlar. Bazi anneler baskın olurlar. Benim annem bana ve teyzeme hic karışamaz bastırırız çünkü. Ben teyzeme çekmişim kendi duzenim kendi kuralim kendi dogrularim var annem benim evime gelince put gibi oturur. Mesela kardesim evlensin onun evinde ahkam kesebilir. O sessizdir carlamaz herşeye. Surat asar bise oldumuBu mesafeyi nasıl koyuyorsunuz lütfen banada öğretin ya ne kendi anneme ne onunkine mesafe koyamıyorum sanırım. Suratım zaten otomatik asılıyor o zaman da laçka tavırla yaklaşıyorlar tepeme bile çıkabiliyorlar yani çok suratsızsın gibi...
Etmediğini ya da etmediğimi kim söyledi?
Kendi adıma ediyorum, zevk de duyarım rahatsızlıkları var seve seve.
Konu sahibi de öyledir belki?
Bu düşünceye sonuna kadar karşı çıkmamın en temel sebebi, çamaşır sepeti bile alamayacak çocuk yetiştiren zihniyet.
Yahu bırak, kırık alsın ilk seferinde, ikincisinde öğrenir.
Her olayına aile olarak sen koşarsan, ilk tökezlediğinde yine kaldırmanı bekler.
Bırak adam olsun, fikirleri olsun, renk kombini öğrensin, zevksizliklerle oluşan bir ev yapsın ama kendi yapsın yeter ki.
Para verdik mantığının çok dışında bu olay, para vermediği şeylere de karışıyor bu zihniyet.
Sizce bunla mı sınırlı kalıyorlar?
Ben de hata yok diyorum :) hala başkalarının hatası diyosun.
Ben eşyalarımdan memnunum dedim, sen ben pişmanım dedin.
Senin dediğin şuna benziyor. Son hızla giden bisiklette ön frene asılıp uçmuş biri. Sana diyoki ön frene basma düşersin. Sen diyosun bana ne basıcam, düşersem ben düşerim. Sen düşüyosun, ben arka freni kullandığım için sağlamım ama doğruyu sen yapmışsın çünkü senin hatan :))
siz olayları çarpıtarak kendinizi üst konuma sokmak istiyorsunuz. Başkalarının fikriyle adım atmaya kadar da çarpıttınız. Benim gibi olun demiyorum size. Her konuda burnunuzun dikine gitmek hayat mottonuzdur belki olabilir.Kısaca, bir insan kendi olmak istiyorsa beni, başkalarının fikir beyanlarıyla adım atmayı ve onlar doğrultusunda kendinden feragat etmeyi göze alıyorsa sizi örnek alsın.
Ha bu arada çok yanlış anlamışsınız pişmanlığımı, ben fazla iyi almışım.
Gerek yokmuş o kadara
Birden olacak bir şey değil zamanla azaltıp yapacaksınBu mesafeyi nasıl koyuyorsunuz lütfen banada öğretin ya ne kendi anneme ne onunkine mesafe koyamıyorum sanırım. Suratım zaten otomatik asılıyor o zaman da laçka tavırla yaklaşıyorlar tepeme bile çıkabiliyorlar yani çok suratsızsın gibi...
Eskiden gerçekten 13 14 yaşlarında evleniliyormuş, şimdi adet temellerini konuşuyorsak sebepleri ile konuşalım.Kvnin yuzunu gorunce kusmasi gelen insan ne hizmeti edecek? Ayrica diyorum ki mevzu dugun alisverisiyse ve turk adetlerinden bahsediyorsak alisverise cumbur cemaat kalabalik cikilir zaten oyle eşimi alip gideyim diye birsey yok.
Her para veren aile bunu yapmiyor ama yapana da nasil yaparsin denemez. Para vermek istemese vermez cunku kimse bogazina yapismayacak adet diye. :) Kanun degil sonucta.
Dedigim gibi bu seyler karsi tarafin anlayisina kaliyor birazda.
Sen kac yaşındasın seni ufak görüyorlar bence bacim sessiz olani susturur bastırırlar. Bazi anneler baskın olurlar. Benim annem bana ve teyzeme hic karışamaz bastırırız çünkü. Ben teyzeme çekmişim kendi duzenim kendi kuralim kendi dogrularim var annem benim evime gelince put gibi oturur. Mesela kardesim evlensin onun evinde ahkam kesebilir. O sessizdir carlamaz herşeye. Surat asar bise oldumu
tatlı kadınmış ya hoş tut sen onu. Eşinin dediği gibi bu dünyanın bir de altı var.Kadın cok haklı valla. Zaten dışlanmış daha doğrusu samimi olmamışlar diyelim. Kendi aralarinda cozsunler madem ki. Kadininda basini agritmasinlar.
Bunun gercekten ortasi yok.
Bende bazen o kadar kötüyüm ki,sonra pisman da oluyorum oyle düşündüğüm ve konustugum icin. Esim diyor oteki tarafta hesap verceksin. O kadar haklı ki. Nasil oluyor bilmiyorum bana sorsan ben cok iyi insanim derim,ama bazen bir lafin ortasindan yakalayip solundan çevirip kendimce kinleniyorum. Kaynanam bunlari haketmiyorgelip evimi temizliyor ayağımda tırnak batti örneği vermişsin ya yukarda ,ona benzer bise yasadim kadin ayağıma pansuman gibi biseler yapti parmagimi sardı. kizina bu kadar ilgisi yok. Ay suan üzüldüm ya yarin ona pasta alcam ve yanina gitcem sonra derdim olur gezdiklerinizle çözün demesin
Kusura bakma bacım banyo paspasına ocak rengini uygun gördümAltı üstü bir ocak rengi görende arabayla 5 kişiyi şarampole yuvarlamışız zanneder. Arka frenin doğruluğundan nasıl bu kadar eminsiniz peki diyeceğimde hiç uğraşmayacağım valla neyse siz bildiğiniz gibi yapın mutluysanız sorun yok
Bir üstteki üyeye açıkladım, egodan öte kuklalar savaşı olduğunun.siz olayları çarpıtarak kendinizi üst konuma sokmak istiyorsunuz. Başkalarının fikriyle adım atmaya kadar da çarpıttınız. Benim gibi olun demiyorum size. Her konuda burnunuzun dikine gitmek hayat mottonuzdur belki olabilir.
Beni tanımaz etmezsiniz. İş hayatımı yaşamaya gelirse kararlarım öyle sorgulanmaz. Ben evlenmeden 4 yıl yaşadım eşimle başkalarının lafına bakıyor olsaydım iddia ettiğiniz gibi yaşayamazdım.
Buradaki olay eşya, e ş y a. Bana hizmet etmesi gereken şeyler bunlar. Siyah alma kullanamazsın dedi diye koyun mu oldum? Buna tecrübe deniyor. Bunu sizde yapıyorsunuzdur zaten aa bende şu var çok güzel mutlaka al bak dersiniz birine ya da denir ki onu aldım çok kötü çıktı. Ya her şeyi geçtim çamaşır deterjanı tavsiyesi alan bir milletiz biz. İş evlenmeye geldi mi ego savaşları..
22 yaşındayım. Peki carladığınız zaman nankör, memnuniyetsiz gibi şeyler demediler mi hiç dedilerse ne yapıyorsunuz takmıyor musunuz hiç
Eskiden gerçekten 13 14 yaşlarında evleniliyormuş, şimdi adet temellerini konuşuyorsak sebepleri ile konuşalım.
Hatta, görücü usulü yaygın olduğundan bu alışverişlere sadece aileler gidiyor, oğlan ve kadın katılmıyor.
O dönemde ayrı ev açmak da yok, kız evi davul fırını alıp çeyizle geliyor yani ortada öyle bir alışveriş yok, sülalece gidilen şey bohça alışverişi:)
Sonra ilk cümlemde bahsettiğim yaşlarda en fazla 18 20 kere çıkınca evlilik yaşı, gözünü açmamış eğitim almamış bir nesil tabi ki bihaber her şeyden, aileler ön ayak oluyor.
Bakın nasıl adapte oluyor değişen dünyaya adetler değil mi?
Adet falan faso fiso, sonra bu zihniyet haftasonu gezmeye, tatile beraber gidiyor.
Sonra torun adı koymaya, onu büyütürken her şeye karışmaya başlıyor.
Meselenin en temeli ‘birey’, tek başına fikri hür, vicdanı hür bir birey olmak.
Başkasının ikonları ya da yapamadıklarını uyguladığı biri değil...
Kocanın aileciliği nereye ailelerin tatile karışması nereye bu konu nereye...Bir üstteki üyeye açıkladım, egodan öte kuklalar savaşı olduğunun.
Ve yapmayın Allah aşkına her gün burada kocam çok aileci vs diye konular görüyoruz.
Adam karısıyla tatile gidecek, anasına soruyor.
İşte tam da böyle adamlar yapıyor bunu.
2 erkek evladım var, hayatlarında bana bir şey sormaları gerekmesin inşallah.
Danışmak başka, bu konudaki gibi kendini tekrar çocuğunda yaşamak başka.
Ülkemizdeki en temel problemdir adam olamamış çocuklar, 30 yaşında adama sırtına terledi diye havlu koyan anne var.
Yapmayın bunu, ailelerin her şeye ıdık bıdıl karışmasını normal görmeyim lütfen.
Kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil, ha gönülden gelir hastalık vs o başka, gelin kaynanaya hizmet kelimesi bile leş kokuyor, bizimde erkek evlatlarımız olacak ve fikrimiz değişmeyecekKvnin yuzunu gorunce kusmasi gelen insan ne hizmeti edecek? Ayrica diyorum ki mevzu dugun alisverisiyse ve turk adetlerinden bahsediyorsak alisverise cumbur cemaat kalabalik cikilir zaten oyle eşimi alip gideyim diye birsey yok.
Her para veren aile bunu yapmiyor ama yapana da nasil yaparsin denemez. Para vermek istemese vermez cunku kimse bogazina yapismayacak adet diye. :) Kanun degil sonucta.
Dedigim gibi bu seyler karsi tarafin anlayisina kaliyor birazda.
Pardon da, evine çöp bile almayı kendi halledemeyen bir çiftin, kendi başına yaşayabileceğini düşünmeniz ütopik.Kocanın aileciliği nereye ailelerin tatile karışması nereye bu konu nereye...
Ben ilk mesajımda ne yazmışım? Şu mesajı yazma sebebiniz ne sizin? Ben bu yazdıklarınızı mı savundum? Olayı ordan oraya çekiyor, çarpıtıyor illa bir yerden vurmaya çabalıyorsunuz. Benim fikrim ilk yazdığım mesajımda var.
Bu anlamsız sorulara da cevap verme gereği bile duymuyorum.
Konu sahibiyle aynı kafada olduğunuz için kesinlikle ayrılmayıp evlenecektir. Sonra pişman oldum ama ben oldum yazar. Hep beraber okuruzPardon da, evine çöp bile almayı kendi halledemeyen bir çiftin, kendi başına yaşayabileceğini düşünmeniz ütopik.
Benim sorularım hiç anlamsız değil ama sizin öngörünüz muhteşem kısıtlı.
Teşekkür ederim fikir beyanlarınız için ama bir insan kendi evindeki her şeyde söz ve karat sahibi olamıyorsa, benim için ciddi problem vardır hem karakterinde hem de çevresinde.
Sizin fren örnekleminizi burada kullanalım , daha evlenirken o frene bas diyoruz konu sahibine ve basmıyorsa, kaza yapacak işte.
Kaçınılmaz son.
Kendi paralarını ödeyebilirler ya da misal benim ailem gibi asla ödetmeyebilirler.Cok iyi acikladiniz. Sizin de dediginiz gibi eskiden 13-14 18-20 yaslarinda evlendiklerinden dolayi ellerinde para da olmuyordu, gozlerini de acmamis olduklarindan aileyle alinirmiş. :)))
Şuan yetişkin, egitimli, meslegi olan insanlar olarak ayri evde yasayip, alisverise tek basina cikmak isteyen yetişkinler bir zahmet kendi paralarini ödeyebilsinler. Degisen dunyaya adapte olarak kalan tek şey para almak olmamali.
Halbuki iyiliğimi istiyor ne güzel, ne kadar mutluyum her şeyimi aldı, evime bakıyorum bana ait hiçbir şey yok hayalim tam da buydu deyip, mutlu mu olur acaba sizin savınız gibi?Konu sahibiyle aynı kafada olduğunuz için kesinlikle ayrılmayıp evlenecektir. Sonra pişman oldum ama ben oldum yazar. Hep beraber okuruz