Nişanlım ve annesi. Ne olur yardım edin

Sahmerann

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2019
267
233
Merhabalar konuya nasıl başlasam bilmiyorum düğünüme az bir zaman kaldı benim sorunum nişanlım ve annesi. Nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ve bu aralar sık sık gidip gelme ihtimalimiz olmadığı için bütün işler son zamana sıkıştı... mobilya, beyaz eşya vs. Mecbur onların evine gidiyorum kalıyorum çünkü evimiz orada, her şeyin hallolması gerekti bir an önce. Sorunum şu ki kaynanam her zaman bizimle geliyor daha önce de aynı şeyler oldu bu sefer paylayacak raddeye geldim bir gün daha kalsam eminim ki tatsızlık olacaktı. Kızlar her şeye ama her şeye karışıyor sürekli burnumun dibinde fikir veriyor bak bu daha güzel onu boşver bunu al falan. Hata bende mi bilmiyorum çok mu yüz veriyorum çünkü diyemiyorum ki ben bunu beğendim bunu alacağım ! Yok sanki öyle demek kırıcı olur gibi geliyor bana yapamıyorum ama hata yaptığımı anladım. Böyle yaptıkça bir duruş sergilemedikçe her şeye karışır oldu. Nişanlıma kaç defa dedim beraber gidelim allah aşkına diye hep bir şey buldu yok neymiş pazarlık yapmasını bilmiyormuş annesi çok iyi yapıyormuş... ya bugün eve gittik eşyalarım gelmişti zaten hepsini kaynanam yerleştirdi önceden, perdemide o aldı kafasına göre. Kolilerimi açıyor elbiselerime bakıyor bir aksesuar vardı onu bulmak için bütün elbise kolilerime baktı. Bide bana açtırdı. Neyse benim annem anladı sıkıldığımı dün heralde ki kaynanama dedi ki beraber züccaciyeye gidelim bişeyler bakalım çamaşır sepeti vs.. onlarda ikisi takılsınlar dedi. Başta cazip gelmedi sonuçta benim zevkime göre değil kafalarına göre alacaklar ama artık düşünün o kadar bunaldım ki tamam siz gidin dedim. Aman en fazla bir çamaşır sepeti, ıvır zıvır alacaklar işte ilerde beğenmezsem kullanmam diye düşündüm. Neyse onlar sabah erkenden gittiler bizde nişanlımla evdeydik bide kardeşleri vardı. Kahvaltı yaptık sonra nişanlıma dedim hadi çıkalım diye. Demesinmi bekle annemler çarşıdan gelsin beraber çıkarız. Halbuki önceki gün söylemiştim annemler sabah çıkacak bizde sonra çıkacağız diye, bir şey dememişti ama biliyordu hatta annem kendisi söyledi. Söyledim sana dedim bişey demedi boş boş oyalandı sonra tepkimi gösterdim biz neden bir yere tek çıkamıyoruz yeter artık diye. Hadi o zaman kalk çıkalım sen beğen, ödemede annemi çağırayım dedi. Allahım kusucam artık kadının yüzünü görmekten midem bulanıyor afedersiniz ama şurda kalmış az bir zaman evlenince kurtulurum belki diyorum şimdi sıkışık zamanımız diye böyle sonra düzenimiz oturur düzelir diyorum yanlış mı diyorum acaba daha kötü olur mu sizce ? Bana aldıkları eşyaları eve getirmişlerdi hep beraber bakmaya gittik her zamanki gibi... benim surat beş karış. Kaynanam niye böylesin diyor nişanlım niye böylesin diyor gülüyorlar falan annemde aynı şekilde. Annem dedi insan bir teşekkür eder o kadar şey aldık diyor. Nişanlım annenin kıymetini bilmiyorsun diyor. Beni ciddiye almadıklarını düşündüm orada. Her şeyi beyaz almışlar kafalarına göre yerleştirdiler ben hiç bir şeye dokunmadım. Banyoya paspas seriyorlar bak beyaz ne güzel uydu dimi diyorlar bana. Bende her şey beyaz oldu keşke biraz da renkli olsaydı mor, mavi.. dedim. Kaynanam güldü hahah mor mu diye. Annem de ama bu çok güzel bak bak yapıyor. Sanki çocukmuşum gibi davranıyorlar. İyice yüzgöz olduk midem bulanıyorr artık mecbur böyle iş olmasa keyfi olarak gitmeye adımımı atmam

Uzun oldu kusura bakmayın. Daha neleerr yazardım daa... Ne olur bana akıl verin öyle bunaldım ki inanın kafam çok karışık düğünden sonra düzelir mi her şey yoksa daha mı beter olur ? (

Evlenince kurtulurum mu diyorsunuz? Bu yaşadığınız filmin fragmanı filmin kendisini evlenince göreceksiniz. Dediğiniz gibi fazla yüz göz olmuşsunuz, tavrınızı koyun biraz, konuşun söyleyin, ayıp olmasın bilmem ne diye kendinizi kasarsanız tepenize çıkar. Ne münasebet kafasına göre gidip perde seçmiş alıp getirdiğinde ben kendim seçicem almadan sorsaydınız diyip tutuştursaydınız eline. Dişli olun biraz, eğer nişanlınız size destek olmaz da hep annem annem derse o zaman anlarsınız ki bu iş böyle yürümez.

Züccaciye esyalari,paspas falan bunlar hep çeyizlik eşyalar
Tamam önceden almamışsın anliyorum ama internet diye birsey var arkadaşım.
Girip tek tek ordan siparis verseydin. Ne kimse karışırdı,ne suratın asılırdı,ne de pazarlık gerekirdi.
Ben neredeyse bütün ceyiz eşyalarımı internetten aldım. Kafam da cok rahattı. Bir tek kolileri açmak kaldı. Isime de kimseyi karıştırmadım.

Cok yuz vermişsin. O evde oturacak olan da sensin,o eşyaları kullanacak olanda. Cümbür cemaat beyaz esya almaya paspas almaya gidilmez. Aileleri ne diye bu kadar seyin icine sokarsınız hic anlamam. Al internetten herkesin ağzı kapansın.

Nereye gelin gidiyorsunuz ?

Kendi annem de arkamda durmuyor ki öyle bir şey yapsam nankör olan kötü olan ben olacağım eminim ama tavrımı koymam gerek bir şekilde evet nasıl olacak bilmiyorum

Daha beter olacak ne yazık ki.. Sürekli anneme gidelim diycek, gezmeye gitseniz annemi de alalım diycek, bi şey yapacaksanız bi anneme danışalım diycek, en basitinden tırnağımın dibinde iltihap oldu canım yanıyo dediğinizde bile, aaaa annem bilir onun ilacını hadi onu ara diycek

Sayayım mı daha?? Kvniz yolu almış zaten vitesi boşa almış salmış gidiyor yokuş aşağı. Hele bir de yakın oturursanız der susarım

Ha perde demissin. Perdelerimi tabiki yaşadığım yerden aldim. Napcaktin bincektin taksiye veya nisanlinin arabasina gidecektiniz,secip kaporasini verecektiniz bitti gitti. Evlendikten sonra nasilsa atarim dencek birsey degil ki perde .
Bir evin her zaman icin en pahalı ve en önemli parcalarindan biri.
Ben neredeyse 2 senelik evliyim, 2 ev degistirdim
Geldigim yeni eve perdem uymadi. Gittim diktirdim mesela mutfak icin yeni perde.
Lazımdı. Burdaki cam büyük çünkü,öteki uymadı.
Cok kiziyorum böyle nişanlı kızların bu konularda sessiz kalmasına

Onu nişanlım vakit kısıtlı diye annesine söylemiş al diye. Annesi demiş sahmeranna soralım diye ama nişanlım aldırmış. Çok haklısınız bende kendime çok kızıyorum şuan

Kendi annem de arkamda durmuyor ki öyle bir şey yapsam nankör olan kötü olan ben olacağım eminim ama tavrımı koymam gerek bir şekilde evet nasıl olacak bilmiyorum

Durmazsa durmasın. Nasılsa artık kendi annenizle aynı şehirde yaşamayacaksınız, bir ömür yüz yüze bakacak olan sizsiniz. Kötü olun ne çıkar iyi olmak zorunda değilsiniz saygı sınırını aşmadan verin cevabını. Sizin ailenizde de hata var bu kadar aileler dahil olmamalı işe sanki aileler evleniyor. Çamaşır sepetinizi de kendiniz alıverin üstteki üyenin dediği gibi internetten 5 dakika. Nişanlınıza yalnız kalalım demek için bile çok çok geç kalmışsınız. Set çekin anneler gelmesin diye mesele pazarlıksa fazla ödeyin huzurunuz bozulmasın yok 3 kurul para nişanlınız için bu kadar önemliyse cimriliğini görmüş olursunuz

di mi ama? Bizde eşimle dolaştık hep ben beğendim, pazarlığı babalar yaptı. Aylarca biz gezip beğendik.. 1 günde tüm alışverişi yaptık :)) sıkı pazarlıkçı oldukları için biz istemiştik bunu da zaten. Yani fikir verebilir o da sorulursa ama kafasına göre perde almak nedir??? Çok acayip gerçekten.

Bende eşimle farklı şehirdeydim nişanlılık döneminde, birde ben yoğun çalışıyordum sık gidip alışverimi ağız tadıyla yapamadım, o yüzden perdeleri kvnin zevkine bırakmak zorunda kaldım ama resim istedim gene benim seçtiğim oldu gibi, mobilyalarıma asla karıştırtmadım ama onun beğendiğini almadığım için surat yaptığını bilirim(kendi paramla almama rağmen yatakodası vs.) susmadım sen kendi evine alırsın anne onu ben şunu beğendim vs söyledim, bende insanların kalbini kırmak istemeyen biriyim, çokta kavgalar yaşadık, eşim benim yanımda olmasa nişanı atacaktım, ayrı ayrı yürürken kavgadan sonra eşim hep bana destek olup benimle beraber yürüdü falan atmadım nişanı, yani kv seninkine benziyor, evliliğimizin ilk aylarında baya zorlandım, sürekli beraber olmamız isteniyordu, siz bize niye ayrı ev açtınız ki dedim, direttim bu benim hayatım, eşime saygısızlık yapmam o istediğinde giderim ama sürekli olmaz dedim, şimdi şükür daha iyiyiz, demem o ki herşey nişanlınıza bağlı, onu iyi tartın yoksa evlendikten sonra herşey daha zor olacak asla kolay olmayacak, zira bu dönemin size en iyi davrandıkları zaman olduğunu unutmayın

Onu nişanlım vakit kısıtlı diye annesine söylemiş al diye. Annesi demiş sahmeranna soralım diye ama nişanlım aldırmış. Çok haklısınız bende kendime çok kızıyorum şuan
O niye karışıyor? Boyle herseyin icinde olan erkeklere de ayri kızıyorum. Bir de neden bu kadar sıkıştırdınız herseyi yumurta kapiya dayaninca misali?

Açık konuşayım bi an sizi eltim sandım kv ile müstakbel eltimle görüşmüyorum aynı olay başlarında var. Adınızı söyleyince olmadığınızı anladım

Aynen öyle canım. 2 kisi yasayacak o evde onlarin zevkine hitap etmeleri gerekir. Sizin yaptığınız mantikliymis mesela bende beceremem pazarlik yapmayı hiç. Babam becerir. Aslında cok basit isler bunlar. Bak 1 günde yapmışsınız kari koca Bu isleri zorlastiran burnunu herseye sokan kaynanalar kayinbabalar. Yaziktir ya

Öff valla daraldım.
Bir koltuğunu, perdesini yada sepetini kendi karar verip, becerip de alamayan evlenmesin arkadaş!
Annem pazarlık yapıyor şu bu, inanıyor musunuz siz buna?
O zaman her şeyi seçersiniz kadın ödemeye giderdi değil mi?
Daha aileleriniz size birey olarak davranmıyor, keza nişanlınız göbek bağını koparamamış, evlenmesin bir zahmet.
Bu ne böyle!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…