Nişanlım düğün ertelensin diyor ben istemiyorum 😔

Ben olsam bende gitmem. Nişanlınız haklı bu konuda. Siz atanırken yanıma birisi gelir yalnız kalmam diye birine güvenip mi atandınız? Bunun dışında kırmızı kuşak muhabbeti oldukça saçma ve çağdışı

Biraz ertelemeyi düşünmez misiniz?
Bir kere evlendikten sonra nerede yaşayacağınızı netleştirmeniz lazım.
Doğuda iş bulabilecek mi? Bulamayacaksa uzak mesafe ilişkiyi nasıl götüreceksiniz?
Sonraki yıllarda görev bitince onun olduğu ilde iş bulabilecek misiniz?

İyice düşünün taşının, ortak karar vermeniz lazım. Gaza gelip ortalığı yıkmayın ama adımınızı sağlam atın.

Gerçekten enteresansınız bir de ikiniz atanmış öğretmenimiz gerçekten çok tuhaf. Genelde kızlar senin nişanlın gibi düşünür ve ertelemek ister. Ama sen kendini 1 sene tutamayan adamlar gibi illa evlenelim diyorsun o zaman resmi nikahla evleneceksiniz olacak bitecek. Ya da kendine azıcık hakim ol bir seneden bir şey olmaz.

Herkese merhaba. Bir konuda ne yapacağımı bilemedim o yüzden buraya yazıyorum şimdiden teşekkür ederim yorum yapanlara. Ben doğuda öğretmenlik yapan birisiyim. Nişanlım da Başka bir şehirde öğretmenlik yapıyor. Temmuzda Kına ve nikahımız olacak. Malum olaylardan dolayı nişanlım nikahı erteleyelim zaten düğün olmayacak bari nikahımızı ailelerimiz görsün diyor. Ama ertelersek bir sene sonraya kalmış olacak. Eş durumuyla tayin belirli zamanlarda olduğundan süreç çok uzayacak. Ben ertelensin istemiyorum. Nikah olsun bir sene sonra ya da yarıyıl tatilinde kınamız olsun diyorum ama nişanlım ben dul gibi evlenmek istemiyorum diyor Eşimiz dostumuz nikahta bulunsun diyor. İki yıl sonra ben kadroya geçeceğimden eş durumuyla ben onun yanına gidebiliyorum. Benim tahminimce süreyi uzatıp benim onun yanına gitmemi istiyor diye düşünüyorum. O benim yanıma gelse üç sene kalmak zorunda olacağız doğuda çünkü. Hatta bir ara bana şunu teklif etti. Evlenelim ama sen orda kal ben burda kalayım. İki yıl sonra yanıma gelirsin dedi. Ben çok bozuldum bu teklifine. Şimdi de erteleyelim demesindeki amaç bu mu bilmiyorum. Ben atandığım şehre eşimle gitmek istiyorum. Ailem de yalnız gitme olaylar malum yadırganacak bir şey yok nikahtan sonra kınanız olur diyor. Nişanlım da ya hamile kalırsan bi de bakire gibi kırmızı kuşak mı bağlayacaklar beline diyip duruyor. Moralim çok bozuk. Nasıl ikna edeceğim onu bilmiyorum
Kina sart mi?

Eğer cok ustelerseniz aşkından ölduğünüzü,onsuz olamadiginizi falan düsunüp iyice triplere girer.Tamam erteleyelim de geç.Zaman ne gösterir bakarsin.

Gerçekten mi çok memnun olurum atarsanız teşekkür ederim
Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz peki
Mesajı bi türlü bulamadım konu uzun olunca 😅 Eğer düğünün olcağı tarihte hala yasaklar olursa nikahımızı kıyıp evimize geçeceğiz salonla konuşup yasaklar kalktığında ilk fırsatta düğünümüzü yapacağız ama umarım buna gerek kalmaz🥰

Şöyle birinin çocuğuma eğitim vermesini asla istemezdim. Mide bulandırıcı bir zihniyet
Ne diyeceğim bilemiyorum ama malesef katılıyorum
meslektaşlarımın arasında üniversite eğitimini köy kahvehanesinde tamamlamış gibi olan bir çok öğretmen var
Geçen aylarda iki erkek öğretmenin bir kadın hakkında yaptıkları konuşmaları duydum duymaz olsaydım
Burada anlatılan nişanlı kişisinden hiç bir farkları yoktu.

İki öğretmenin konuşması 2020 yılında beni hayrete düşürdü. Dul gibi evlenmek istemiyorum, bakire gibi beline kırmızı kuşak mı takacağız? Siz bunu normal görüp kabullenmişsiniz de ben çocuklara bu zihniyetin öğretmenlik yapmasını kabullenemiyorum. Size Önerim tam kendinize göre bu muhteşem adamı kaçırmayın hemen yapın nikahı

Israr etmeyin. Normalde erkekler ister bir an önce olsun bitsin. Oyle es dost aile takan erkek de çok görmemiştim ama belki de dediğin gibi o senin yanına gelmek istemiyordur. Bana göre doğru olanı ısrar etmemek. Hem bakarsınız temmuz ağustos zamanlarına normal hayata geçeriz. Onun için bu mevzuyu kavgaya, kırgınlıklara mahal vermeden kapatın.

Erteleyin inşallah o arada gözünüz açılır da evlenmezsiniz bu hırtla. Zaten o da çok gönüllü değil çok çektirir size bu.
Tam da yazmak istediğim şeylerdi
+1 diyorum canım ciddi ciddi bir daha düşün ben senin neye bozulduğunu anladım senin doğuda yalnız kalman karşısında duyarsızlık yapacak kadar kendine odaklanması ve ertelemek istemesi dimi? O erteleyelim diyorsa sen de aa tamam ertelemek mi istiyorsun erteleyelim hayat karşımıza bir yılda neler çıkarır hıhh de geç biraz mesafe koy bakalım niyeti ne gözlemle

Bir ben miyim söyle gelinligim olsun böyle kinam olsun diye öZenmeyen.
Ilk evliliğimde de bunların onemsizliginin farkındaydim. Esimle evlenirken de farkindaydim.

Fakat nisanlinizin hayata bakış acısında ki sıkıntının umarım farkındasınızdır. Dul gibi evlenmek istemeyen, size hamileyken kırmızı kuşağı bağlayamayan adam sizi yabancı bir memlekette tek başına bırakıyor. Kendi rahatını zerre bozmuyor. Göz önünde bulundurmanizi tavsiye ederim.

Herkese merhaba. Bir konuda ne yapacağımı bilemedim o yüzden buraya yazıyorum şimdiden teşekkür ederim yorum yapanlara. Ben doğuda öğretmenlik yapan birisiyim. Nişanlım da Başka bir şehirde öğretmenlik yapıyor. Temmuzda Kına ve nikahımız olacak. Malum olaylardan dolayı nişanlım nikahı erteleyelim zaten düğün olmayacak bari nikahımızı ailelerimiz görsün diyor. Ama ertelersek bir sene sonraya kalmış olacak. Eş durumuyla tayin belirli zamanlarda olduğundan süreç çok uzayacak. Ben ertelensin istemiyorum. Nikah olsun bir sene sonra ya da yarıyıl tatilinde kınamız olsun diyorum ama nişanlım ben dul gibi evlenmek istemiyorum diyor Eşimiz dostumuz nikahta bulunsun diyor. İki yıl sonra ben kadroya geçeceğimden eş durumuyla ben onun yanına gidebiliyorum. Benim tahminimce süreyi uzatıp benim onun yanına gitmemi istiyor diye düşünüyorum. O benim yanıma gelse üç sene kalmak zorunda olacağız doğuda çünkü. Hatta bir ara bana şunu teklif etti. Evlenelim ama sen orda kal ben burda kalayım. İki yıl sonra yanıma gelirsin dedi. Ben çok bozuldum bu teklifine. Şimdi de erteleyelim demesindeki amaç bu mu bilmiyorum. Ben atandığım şehre eşimle gitmek istiyorum. Ailem de yalnız gitme olaylar malum yadırganacak bir şey yok nikahtan sonra kınanız olur diyor. Nişanlım da ya hamile kalırsan bi de bakire gibi kırmızı kuşak mı bağlayacaklar beline diyip duruyor. Moralim çok bozuk. Nasıl ikna edeceğim onu bilmiyorum

Bence sizin yanıniza gelmek istemediği için bahane buluyor. Insanlar düğünü ne zaman olursa olsun nikahını erkenden kıyıyor. Şimdi onlar dul mu düğün yapmış oluyorlar? Bu nasıl bir zihniyet yaa...

Ayrıca önemli olan iki insanın yanyana olması değil mi? Neden 2 yıl boyunca ayrı ayrı şehirlerde olasınız ki? Ki yeni atandiysaniz ilk yil seminerlerden dolayi dogru duzgun vaktiniz bile olmuyor

Back