eşim ve ailem arasında sıkışıp kaldım :/ :(

o zaman sende eşinin ailesine gitme
ne kadar üzüldügünü anlasın
yani il dışında tek başına ailen bırakmamış ne güzel
benim eşim asla il dışında tek başıma kalmamı istemez
kendi gelemese zaten ailemden birini mutlaka yanımda ister
senin kocan bahane aramış bulmuş bence

eşim kendisi il dışında çok kalmış kız kardeşi filende aynı şekilde kalmış benm gidişim farklı bi durum gibi algılamadı . her hafta yanına gelirim hafta sonları görüşürüz diyen adam ailen olursa rahat edemem dedi önce, onunla konuşulmadan karar verince de sinirlendi onlar ordalarsa ben gelmem dedi

yasemin aynende öyle oluyor iştee
ilk evlendiğimiz aralar onların gazına geldim her fırsatta yanlarına gittim eşimin ailesinin gözüne battı haliyle eşiminde gözüne soktular.. sonra iş için de hep beraberdik şimdi geleli 2 ay oluyor ama yine sık sık görüşülsün istiyorlar onların beklentilerini görünce kırmak istemiyorum ama bu seferde eşimle kötü oluyorum odas inada bindiriyor.
bence ailende biraz düşüncesiz kusura bakma bu kadar sık boğaz etmemeliler, demek ki kocan rahatsız oluyo uygun bir dille annenle konuşmalısın.

yasemin aynende öyle oluyor iştee
ilk evlendiğimiz aralar onların gazına geldim her fırsatta yanlarına gittim eşimin ailesinin gözüne battı haliyle eşiminde gözüne soktular.. sonra iş için de hep beraberdik şimdi geleli 2 ay oluyor ama yine sık sık görüşülsün istiyorlar onların beklentilerini görünce kırmak istemiyorum ama bu seferde eşimle kötü oluyorum odas inada bindiriyor.
Bunlarin aynisi basima geldi, o yuzden seni cok iyi anladim oyle yaptim yorumumu. Hatta kaynanam en son bikac ay once sen de ailenden baska bisey bilmiyosun dedi, dusunebiliyomusun:KK14: diyemedim ki sanane, kendi kizi iki haftada bir gelmezse catlar, ben aileme gidince suc oluyor. Hee su da var benim ailem de bu konuda cok israrciydi hep gelelim gidelim istiyorlar ama oyle olmuyor iste. Bu konuda bi gun annemle oturdum konustum, anne dedim bak bugun sirf buraya israrla gel dedigin icin geldim dedim. Esimin haberi yok ve hastayim ama kusup trip attiginiz icin icim rahat etmedi geldim dedim. Annemin surati dustu o an anladi durumumu. Bi daha sakin esinden habersiz gelme dedi. O gun bugundur hic israr etmez. Esimin haberi olup olmadigini sorar. Bak bence annenle durumu oldugu gibi konus. Eminim seni anlayacaktir.

Esin yokmus ailen yaninda kalmis , yalnizmi kalmani tercih etmis esin?? Ne sacma bir davranis dusunce..

O senle annenlere gelmiyorsa , sende onunla onun ailesine gitme ..

Bizler nasılki kv lerle içli dışlı olmak istemiyoruz o da istemiyordur en doğal hakkı artık evlisin ve koca evine alışmalısın tabiki ailenle görüşeceksin ama esınide rahatsız edecek raddeye getirmemelisin

eşim kendisi il dışında çok kalmış kız kardeşi filende aynı şekilde kalmış benm gidişim farklı bi durum gibi algılamadı . her hafta yanına gelirim hafta sonları görüşürüz diyen adam ailen olursa rahat edemem dedi önce, onunla konuşulmadan karar verince de sinirlendi onlar ordalarsa ben gelmem dedi

sende keşke korkuyorum tek başıma
ailemi ben çagırdım falan deseydin

selamlar öncelikle...
eşimle ailem arasında sıkışıp kaldım ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
gecen sene evlendim evlendikten sonra iş için 1 yıl başka bir sehre gitmem gerekti. ailem bu süreçte sık sık yanıma gelip benimle beraber kaldılar. Eşim ailemin bana çok düşkün olduğunu ve benim evlendiğimi kabul edemediklerini söylüyordu bu durumlar eşimin düşüncelerini kendince daha da pekiştirdi. sen artık evlisin neden yanına geliyorlar, senin yanında duracaklar madem senin bir kocan var neden sorup fikrini almıyorlar onlar orada olurlarsa ben yanına gelmem hafta sonları sen gelirsin diye huzursuzluklar çıkardı. Bu dönemi aileme hissettirmeden geçirmeye çalıştım. şimdi eşimle artık aynı evdeyiz ama aileme karşı olan yargılarını kıramıyorum.onlara gıcıklanmış durumda. ablam 9 yıllık evli o her hafta annemlere gelir annemler onlara giderdi bende oyle olalım istiyorum, annem ara ara çağırıyor gelin yemeği burda yiyelim diye ama eşim gitmek istemiyor. her hafta görüşmemiz şart değil ille görüşmek mi lazım diyor ve bende gitmek istediğim için kendince beni cezalandırıyor. söz konusu ailesi olunca hemen görüşülüyor ama benim ailem olunca bahaneler hiç bitmiyor. aileme bu durumlardan bahsetmiyorum eşime karsı düşünceleri olumsuz olsun istemiyorum yaklaşık 3 haftadır onlara gitmedik annem kırılıyor farkındayım ama çaresiz kaldım ...
eşimle birbirimizi çok seviyoruz severek evlendik. bana olan ilgisi çok güzel onunla ve ailesiyle bir problemim yok ama aileme olan bu yargısını nasıl kırabilirim ne yapmam lazım şaşırmış durumdayım :/
ailemle eşim arasındaki dengeyi nasıl kurabilirim eşim bu düşüncesinden nasıl vazgecer tavsiyelerinize ihtiyacım var :KK64::KK64:
Evlenince aileler neden tatlanır ki anlamıyorum.

Senin ailen senin, onun ailesi onun. Bu gerçeği ve onlara olan bakış açışınızı hiçbir şey değiştirmez.

Eşin sana bazı şeyleri rahatça söylüyorsa al sen de karşına güzelce konuş. Haftanın 1 günü senin ailene,1 günü de onun ailesine gidin. Hatta kendinize ait kurallarınız olsun. Hafta sonu sizin olsun hafta içi bu ziyaretleri aradan çıkarmaya çalışın. Konuşmaktan asla kaçma. İçine attıkça boğuşup durursun.

sende keşke korkuyorum tek başıma
ailemi ben çagırdım falan deseydin

dedim zaten hatta baya bi korkuyorum dedim ama kar etmedi.. evli olduğumu ama onların bunu kabul edemediğini söyledi.. tamam doğru söylüyor ailem cidden kabul edemedi alışamadı bu duruma. ama ben eşime zamanla alışıcaklar diyorum o ise buna inanmıyo bu sekilde artık ben varım demeye calışıyor

dedim zaten hatta baya bi korkuyorum dedim ama kar etmedi.. evli olduğumu ama onların bunu kabul edemediğini söyledi.. tamam doğru söylüyor ailem cidden kabul edemedi alışamadı bu duruma. ama ben eşime zamanla alışıcaklar diyorum o ise buna inanmıyo bu sekilde artık ben varım demeye calışıyor

şuan ailen çok sık gelip gidiyor mu

Evlenince aileler neden tatlanır ki anlamıyorum.

Senin ailen senin, onun ailesi onun. Bu gerçeği ve onlara olan bakış açışınızı hiçbir şey değiştirmez.

Eşin sana bazı şeyleri rahatça söylüyorsa al sen de karşına güzelce konuş. Haftanın 1 günü senin ailene,1 günü de onun ailesine gidin. Hatta kendinize ait kurallarınız olsun. Hafta sonu sizin olsun hafta içi bu ziyaretleri aradan çıkarmaya çalışın. Konuşmaktan asla kaçma. İçine attıkça boğuşup durursun.

bende zaten hafta sonları gidelim demiyorum ki haftasonları kendimize ait olsun hafta içi gidelim hem 2 günlük yemek aradan çıkar fena mı olur :KK43: bu konu konuşulduğunda hep kavgaya dönüştü, yine konussam care olur mu hiç bilmiyorum

ailemın öyle kafamıza esti hadi gidelim oturalım gibi bi durumu yok yeni evli olduğumuz için. biz çağırırsak geliyorlar

ben ailemden herhangi birine ufak bir eleştiri yapsa bile çok bozuluyorum.
soğuyorum bilmem neden acaba benim için canları verebilecek hayattaki tek varlık onlar olduğu için olabilir mi?
bu kadar kendinizden vermeyin, peynir ekmek gibi eşleri boşuyor bu adamlar..

Canım allah korusun ama eski es ,eski arkadaş, eski iş olur ama eski aile olmaz ...
Hele ki kendi ailesi söz konusu olduğunda hemen gidiliyorsa bu konuda kesinlikle taviz vermeyin derim.
siz evlisiniz ortak hayat suruyorsunuz her dakika ailenizin yanina gitmekte normal olmaz ama dozunda illa ki gidilecek aileniz eşinizi oğulları yerine koymuş ama sanırım esiniz o kadar benimseyememis.

eşimle evliliğimde sorunlar olsa boşanmayı gündemmime getirebilirim ama kendi çekirdek ailemizde öok iyiyiz sorun aileme olan yargısı.
o kendince ben hiç gidilmeyecek demiyorum tabi ki gidilecek dio ama benm istediğim düzeyde değil :/

erkeklere dert anlatmak çok zor tatlım onun için ılımlı bir şekilde eşinle konuşup nasıl aileme açayım fikir istiyorum senden diye konuyla başlayabilirsin emin ol ki ailene açtığında alınacaktır ama yuvan bozulmasın diye irdelemeycektir

başlarda annemlerin gitmesine bişey demiyordu ama onunla bu konuyu hiç konuşmadan yanıma gelmeye karar verdikleri için gıcıklandı. bide tabi bence ailesi de doldurdu onlar gidiolar sen nasıl rahat ediceksin diye.

işi inada bindirmek istemiyorum ben gidiyorum onun ailesine
işte yanlışı burda yapıyorsun
sende gitmeyeceksin ya da en azından her değinde gitmeyeceksin
3 gidersen 2 gitmeyeceksin
ayrıca arkadaşlarda yazmış ailene tek de gidebilirsin

bide onun ailesine her hafta mı gidiyorsunuz?

yaa bilmiyorum da galiba beni ailemden kıskanıyor. yani bana biraz sacma geliyor ama ben öyle hissediyorum. onları çok sevdiğimi ve onlara çok baglı olduğumu biliyor ve bu düşkünlüğüm onu rahatsız ediyor. en çok onu seviyim, o olsun kendimi güvende hissediyim vs vs yanı hayatımda 1. önceliğim o olsun istiyor, önce kendi ailemiz olsun istiyor.
tamam hepsi dozunda güzel belki de zaten öyledir ama eşim böyle olsun istediği için bence beni ailemden kıskanıo...
var mıdır böyle bişi

Herkesin kişiliği farklı, anaannemin 6 damadı var ve ben torunları olarak anaannemin elinde büyüdüm, yani benim ailem ve teyzelerim aileleriyle hep anaannemdeydik. 2 eniştem hariç, onlar ay da yılda 1 gelirler teyzemler yalnız gelir genelde, kişilik meselesi bu, eşiniz kendi ailesiyle sık görüşüyor mu?

Kendisi sık sık görüşüp sizi de görüşmeye mecbur bırakıyor mu? Sizi mecbur bırakıp ailenizle görüşmeyi istemeyip yalnız gitmenizi bile sorun ediyorsa orada işin rengi değişir, hep bana diyen bencil bir kişilik ortaya çıkar. Ama sizi kendisi her gittiğinde mecbur etmeyip ya da sık sık gidelim demiyorsa siz de çoğunlukla yalnız gidin ailenize, başka bir çözümü yok gibi..

Şöyle düşün tabii ki ailenin başının üzerinde yeri var, onların yeri çok çok farklı, ama artık senin çekirdek ailen kocanla kurduğun yeni yuvan. Eşin her hafta görüşmek istememekte haklı. Aynı şehirdeyseniz sen gündüzleri git yine gör anneni, eşinle de ayda 1-2 onun gönlünü yaparak gidersin. Huzurunu bozmadan alternatif yollar bul. Eşinle aileni karşı karşıya getirme.

Herkesin kişiliği farklı, anaannemin 6 damadı var ve ben torunları olarak anaannemin elinde büyüdüm, yani benim ailem ve teyzelerim aileleriyle hep anaannemdeydik. 2 eniştem hariç, onlar ay da yılda 1 gelirler teyzemler yalnız gelir genelde, kişilik meselesi bu, eşiniz kendi ailesiyle sık görüşüyor mu?

Kendisi sık sık görüşüp sizi de görüşmeye mecbur bırakıyor mu? Sizi mecbur bırakıp ailenizle görüşmeyi istemeyip yalnız gitmenizi bile sorun ediyorsa orada işin rengi değişir, hep bana diyen bencil bir kişilik ortaya çıkar. Ama sizi kendisi her gittiğinde mecbur etmeyip ya da sık sık gidelim demiyorsa siz de çoğunlukla yalnız gidin ailenize, başka bir çözümü yok gibi..

eşimin ailesinin özel durumları var haliyle onlarla görüşme biraz daha sık oluyor. esim bazen kendi gider bazen beraber gideriz. ama ben iki tarafa da beraber gitmekten yanayım. kıyaslama oluyor ikimizde de ister istemez onun akrabaları az görüşür bizimkiler sık.

Şöyle düşün tabii ki ailenin başının üzerinde yeri var, onların yeri çok çok farklı, ama artık senin çekirdek ailen kocanla kurduğun yeni yuvan. Eşin her hafta görüşmek istememekte haklı. Aynı şehirdeyseniz sen gündüzleri git yine gör anneni, eşinle de ayda 1-2 onun gönlünü yaparak gidersin. Huzurunu bozmadan alternatif yollar bul. Eşinle aileni karşı karşıya getirme.

doğru söylüyorsun ama çalışınca zor bi cumartesi kalıyor geriye onda da ev işi baska seyler vs vs .. çok zorda kaldığım zamanlar öyle yaparım artık. ama ben biliyorum o sayılmaz ailem için çünkü bu seferde babam ayda 1 seferi az bulcak falan filennnn :/ :/
galiba benm bu işi baya bi zamana bırakıp sabretmem gerekio bu surede de eşime gidelim gelelim die baskı yapıp gıcıklandırmamam gerekıo ama bu seferde de sanki yelkenleri suya düşürmüşüm kabullenmişim gibi olcak öyle de olsun istemiyorum :( valla düşünmekten beynim patlıycak resmen :/

Back