En guzeli tırnağın varsa kendi basışını kendin kaşı atalarımız güzel söylemişKesinlikle katılıyorum bizde eşimle herşeyi kendimiz alıp kendimiz yaptık hala borçlarını ödüyoruz ama çok şükür mutluyuz. Ki hiç Bi beklentimiz de olmadı birbirimizden ve ailelerimizden
Üzüldüğümü bildikleri için kabul ettiler barışma isteğimi. Ama nasıl bir mesaj atmalıyım?Bence hayiri duymak istiyorsan o mesaji at. Pisman oldum desen bile samimi görünmeyecek. Ailenizle tekrar barismak istediginizi konustunuz mu onlar ne diyor?
İçinde Yetişilen zihniyeti eğitim kolay kolay değiştiremiyor. Farkındalık önemli.hemşire oldugunuza eminmisiniz sizz ya ? bu ne cahillik böyle diyorum başkada bir şey yazmıyorum.
Bence abla, durma. Yaz. İstemezsede sitemez. Sonuc sen bir adim atmis olacaksin. İcinde pismanlik kalmayacak. Yapilmis bir hata. Kimse hatasiz degil. Keske demek istemitorsan yaz, hemde su an yaz. Kaldi ki, 3 cu kisiler hep var, hep bir ortayi tencere kepce misali karistiriyorlar. İnsan her daum icine isinani bulamamz. Hatani biliyorsun. Ve ozur diliyorsun. Aynisi sana yapilsa, sen beklemezmiydin ozur, pismanlik. Bu yuzden ben kadinim, ben ezilmem moduna girme. Gurur hep hakli deglildir. Sen mesajini yaz, zaten gorusmeyi kabul ederde sansin vardir. Yok istemezse gidersin.Kızlar Merhaba
Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.
Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.
Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.
Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Yoo hicte birbirini kırmak için yazmiyoruz ortada yanlis olan bir dusunce yapisi var ve o dusunceyi degistirmek istiyoruz onun icinde ses cikarmamiz lazim bunlari duyacaginizi bildiginiz halde konuyu aciyosunuz sonra da laf laf laf.. keske bize gosterdiginiz tavri aileniz ev sorarkende gosterbilseydiniz ama isinize gelmedi sanirim altin halat isteyen bi dusunceye goreTeşekkürler canım valla bu forumda kadınlar birbirini kırmak için yazıyor mu ne anlamadım ben hatamı anlamışım olan olmuş bir kere yardım edeceklerine tuz basıyorlar Allah’a havale ediyorum
Ne bu acele yangından mal kaçırır gbi. Erkeğin acele etmesi gerekirken kız tarafı acele etmiş...maddiyat çok dillendirilirse ayıp olur tabi .Kızlar Merhaba
Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.
Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.
Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.
Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Üzüldüğümü bildikleri için kabul ettiler barışma isteğimi. Ama nasıl bir mesaj atmalıyım?
Aslımda haklısınız gerçek sevgi bu düşüncelerle yürümez hatasını kabul eden yazmalı düzeltmeli düzelmiyorsa demekki karşıda sevgi yoktur deyip çekilmem lazımEvlilik veya gerçek bir ilişki bu hesaplarla yürümez.
O yüreğe ulaşmanız için daha kırk fırın ekmek yemeniz lazım.
Bence evlenecek olgunlukta değilsiniz biraz daha beklemeniz sizin yararınıza olacaktır.
Ya tamam da ben hatamı biliyorum ki zaten kabullendim sizden yardım istedim hatamı tekrar söyleyin demedim kiYoo hicte birbirini kırmak için yazmiyoruz ortada yanlis olan bir dusunce yapisi var ve o dusunceyi degistirmek istiyoruz onun icinde ses cikarmamiz lazim bunlari duyacaginizi bildiginiz halde konuyu aciyosunuz sonra da laf laf laf.. keske bize gosterdiginiz tavri aileniz ev sorarkende gosterbilseydiniz ama isinize gelmedi sanirim altin halat isteyen bi dusunceye gore
Forumu begendiremedik sana zaarTeşekkürler canım valla bu forumda kadınlar birbirini kırmak için yazıyor mu ne anlamadım ben hatamı anlamışım olan olmuş bir kere yardım edeceklerine tuz basıyorlar Allah’a havale ediyorum
Aynen öyle. Bu hayatta maddiyattan daha önemli şeyler var sağlık mutluluk huzur sevgi gibi.En guzeli tırnağın varsa kendi basışını kendin kaşı atalarımız güzel söylemişfazla beklenti insani herzaman kotu duruma düşürür gerek yok
Kendine maddi güveni olamadığı için gurur yapıp yazmaz gibime geliyor
Valla hatanizi anladiginizida dusunmuyorum daha 10 dk once yukaridaki cumleyi kurmussunuz.. yinede hakkinizda hayrlisi olsun ne diyeyim.insallah bu yasadiklarinizdan ders cikarmissinizdir siz ve ailenizYa tamam da ben hatamı biliyorum ki zaten kabullendim sizden yardım istedim hatamı tekrar söyleyin demedim ki
Tabiki balik baştan kokmuş iste..Aynen öyle. Bu hayatta maddiyattan daha önemli şeyler var sağlık mutluluk huzur sevgi gibi.
Bu arkadaş da artık yazsa barışsalar bile ailelerin sıkıntısı bitmez sürekli kavga olur diye düşünüyorum
Çocuk bana dönmez üzüldü diyorum siz ne anladınızValla hatanizi anladiginizida dusunmuyorum daha 10 dk once yukaridaki cumleyi kurmussunuz.. yinede hakkinizda hayrlisi olsun ne diyeyim.insallah bu yasadiklarinizdan ders cikarmissinizdir siz ve aileniz
Mesajlarınıza bakılırsa siz evlenmek için evlenenlerdensiniz gibi görünüyor. O yüzden sürekli maddiyat konuşulmuş. Arada aşk ya da sevgi olduğuna inanmıyorum. Hazır hayırlı bir kısmet buldum kaçırmayayım diye bu kadar uğraşıyorsunuz.Ya işte hep çevremizde denk olan insanlar evleniyor Kızlar hep 6 ay içinde en geç evleniyor evi de oluyor ne bileyim sanırım çevre kültür karmaşası oldu
maalesef öyle ben karadenizliyim eşim trakyalı,ne takarsanız takın fark etmez dedim,ona göre taktılar herşeyimizi kendimiz yaptık,çalışsınlar yapsınlar ,espri yapabilirsin altınla ilğili, ama henüz tanımıyorsun bile neyin esprisi bu ben olsan asla görüşmemİçinde Yetişilen zihniyeti eğitim kolay kolay değiştiremiyor. Farkındalık önemli.
Aile toptancı damat bulmuş kıza ne kadar koparırsak kâr kafasında, ekonomiden haberleri yok. Bizim yörede (ki ben çok batıdayım) bile altın mutlaka istenir ama insaflı davranılması gereken bir konudur. Gücü olmayandan ev falan istenmez, gençler altınlarının üzerine birikim yapsın kendi alsın evini denilir. Bu ekonomide toptancı damadı zengin zanneden kayın aile de sömürme derdinde.maales
Ee niye konu acıyorsun ki o zaman , yaz desek dönmez diyorsun yazma o zamanÇocuk bana dönmez üzüldü diyorum siz ne anladınız