Nişanlılık arifesinde ayrıldım lütfen yardım edin

Daha 1 ay olmuş ne dram bu? Ben kulaklık alırken daha derin araştırma yapıp vakit harcadım.

Bitmesi iyi olmuş adamı bulmuş sağmaya çalışıyosunuz. Bulunmaz hint kumaşı mısınız? Ailenizle de birlik olmuşsunuz maşallah
1 aydır alacağım pantolona karar veremedim ben. Online üzerinden bakıyorum, orası böyle ,şurası şöyle bir türlü begenemedim.

1 ay tanışma, 6 ay içinde apar topar düğün isteme. Ben olsam bu işte bir iş mi var da acele ediyorlar diye düşünür bilerek ağırdan alırdım yani

ay tipini çok merak ettim. senin gibi elf güzelliğinde olan kız bile görücü usulüne kaldıysa bu kadar kız napsın.

bulursun sen 178 boy sarışın mavi gözlü tipinle bi hakan sabancı. hemen üzülme
Hakan sabanci zengin ama capkin. Zenginligi ailesinden gelen, parasi olmasa ismini dahi duymayacagimiz birisi tipi fena degil ordan kurtarirdi..

Sanane bundan niye alındın sen buna bu kadar? Tabiki yiyecek niye yemesin o bizim ailemizin bir bireyi biz el kızı el oğlu demeyiz. O bizim ailemizin bir parçası ömür boyu Allah'ın izniyle . Ne kadar ayıp ya yiyici felan ne biçim sözler bunlar. Allah sizin gibi insanlardan korusun
:KK70: :KK70: :KK70: ya söylenecek çok güzel sözler var da inan ban yemeye değmezsin yani o yüzden gelininizle mutluluklar 🙋🏻‍♀️🤣

ay tipini çok merak ettim. senin gibi elf güzelliğinde olan kız bile görücü usulüne kaldıysa bu kadar kız napsın.

bulursun sen 178 boy sarışın mavi gözlü tipinle bi hakan sabancı. hemen üzülme
Her sarışın mavi gözlü de güzel olmuyor ki ya, belki burnu yamuk, dudağı ince, kulağı kepçe 😁

Bir ayda aşk olmaz, ikiniz de aslında mantık evliliği yapıyorsunuz ama sizin açınızdan mantıklı olmayacak sonu bana kalırsa. Ben robot süpürge alacağım ki sürpriz bir yanı çıkması mümkün değil ona rağmen 3 ay oldu araştırıyorum.

Maddiyatın bu kadar işin içine girmesi, bir ayda bu kadar yüz göz olunması evliliğinizi de çıkmaza sokar. 50 sene de geçse “senin ailen bunu istedi, şunu dedi” konuları geçebilir. Konuya kolay kolay sevmem birini demişsiniz ama bir ayda aşık olmanız tam aksini söylüyor.

Ailenin de durumumuz uygun değil demesi mantıksız geldi bana ama acaba siz fazla istekte bulununca mı “madem bu kadar masraf olacak bir sene bekleyelim şu an bu kadarını karşılayamayız” dediler diye düşündüm.

Aileler bence tabi ki çocuklarına yardımcı olacak ama bu zamanda ev ve gereğinden fazla altın aldırmak günahtır. İnsanlara kızımıza 5 kilo altın takıldı diye hava atıp sonra borç içinde yüzünce evde huzur kalmıyor ki. Aslında aileler bu şekilde kurulacak yuvanın dibine dinamit koyuyor. Gelin veya damat da dolduruşa geliyorsa zaten boşanma kaçınılmaz oluyor.

Mesaj atmayın bence. Sizin işiniz olacak iş değilmiş zaten olmamış da.

Her sarışın mavi gözlü de güzel olmuyor ki ya, belki burnu yamuk, dudağı ince, kulağı kepçe 😁
Ben sevmem sarisin mesela.. mavi goz filanda begenmiyorum yani benim icin asla guzellik kriteri degil.. mavi gozlu olup sarisin olup pek guzel olmayanlar cok…guzellik algisi olarak soylemis orda sanirim ama zevk ve renk meselesi

Ailenizin haksız tarafları var ama nişanlınızında bu evlilikte pek gönlü yokmuş gibi.... şakayla söylense bile ilerde alırız canım yeter ki birlikte olalım vs diyebilirdi ortayı bulacak hiç bir cümle kurmamış.... büyükler anne babalar hata yapar ama gençler bir birini severse görmezler duymazlar takmazlar....
Kesinlikle aramayın o sizin için mücadele etsin böyle kaçışlar ucuz numaralar bence..

nişanlinizdan ev isteyen ailenizin de o cocukla yaşıt kizlari var sizin kendinize ait bir eviniz varmi?
insanlar evlenmeye calisiyor yuva kurmaya calisiyor, kendilerinde olmayani karşıdan istemeye bayıliyorlar.
madem bu kadar sey istiyordunuz hayattan calisiyormuşsunuz sizde kendiniz yapsaydiniz mesela o kadar kolaysa.
kayinbabam "adetlerinizi törelerinizi bilmiyoruz bir şey istermisiniz" demiştide anacım benimde x le yasit cocugum var onlarin neyi varki sizden ne isteyim herkes gücü neye yetiyosa onu yapsin yetmiyorsada yapmasin diyip çekilmişti, adet usul budur ama maalesef ailelere bakiyorum bir kiz verecekler sanirsin altin yumurtlayan tavuk veriyorlar her seyi istiyorlar.
sizde şaka adı altinda ailenizin isteklerinin arkasinda durmuşsunuz icten ice.
annem boyle bisey soylese malmı satiyosun ne demek şunu isterim buda olsa iyi olurdu demek diyip suratina bakmazdim.

Mesaj atmazsam daha çok pişman olacağım ama dogru zaman ne zaman bilmiyorum gitmeden önce mi gittikten sonra mı
Çok maddiyat konuşulmuş mesaj atipta karşılık almayabilirsin o zmn daha çok üzülürsün zaten bir aylık ilişki unutmaya çalış bence bundan da ders çıkar

Bence illa da istiyorsan gitmeden mesaj at oturup bi yerde konuşabilir miyiz söyleyeceklerim var dersin ondan gelecek cevaba göre de konuşursun.

Hem fabrikatör hem de müteahhit çok görücüm geldi Allah’a şükür mesleğim var ailemin maddiyatı gayet iyi tanınan bir aileyiz. 1.78 boyunda sarışın mavi gözlü bir kızım kapiş😘
durun durum degisti sarisin mavi gozlu 1.78 boyundaki kizimiza tabiki ev araba agirliginca altin takilmaliydi bunlae çok önemli kistaslar litfen.
demek ki 1.78 boyunda sarisin olmak yetmiyormus ablacim bak adam elinin tersiyle sak diye itivermis seni.

Sana birşey söyleyeyim mi ? Bu kızı görmeye geldiklerinde kızın ailesi "hemşire mi ?..yok o diğer evli olan kızdı..bu kızımız kpss için evde ders çalışıyor" deselerdi zaten görücü çayınızı içtik bizden haber bekleyin diye topuklayacaktı 🤣 adamlsrın görmeden ,bilmeden düzenli maaşı var diye talip oldukları kişilerin de bazı maddi talepleri oluyor işte 🤷‍♀️
O konuda katılıyorum size. Zaten erkek tarafı da çalışıyor , hemşire ,ileride bizim de tansiyonumuzu ölçer , sağlık problemlerimizle ilgili fikir verir. Maaşı da var diye düşünüp gelmiştir. Zaten karşılıklı olarak ilk maddi duruma bakılır görücü usulünde.

Kızın ailesinin tek hatası , daha bismillah bir aylık tanismada hemen daha tam tanımadanaddi konulara girmek ve hadi 6 ay içinde düğün olsun demek

Hem fabrikatör hem de müteahhit çok görücüm geldi Allah’a şükür mesleğim var ailemin maddiyatı gayet iyi tanınan bir aileyiz. 1.78 boyunda sarışın mavi gözlü bir kızım kapiş😘
Sevgili sarışın mavi gözlü 1.78 kız ;
Demek ki bu özellikler yeterli değil ki adam topuklamis . O zaman fabrikatör ve müteahhitlik yapanlardan birini secseydin 🤭 tabi inanmadım onlardan biri olsa bu kadar para konuşan biri şimdiye evlenirdi.

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Nisanlin ne iş yapıyor...aynen hoş olmamış maddiyat konuşmak

X