Nişanlılık arifesinde ayrıldım lütfen yardım edin

mesela Whastapp grubu kuranları, Telegram gurubu kuranları filan da görüyorum. Hatta önce çaktırmadan evrensel bir mesaj yolluyorum tabi anlarsa Sonra Allah'ın hakkı 2 diyip siteden atıyorum.
Ayyy yok biz burda böyle iyiyiz özellikle anneler topiginde bir aile gibi olduk 😍🧿

Dul avrat olarak evlendim o kadar mutluyum ki hsjdkfl yere batsın iğrenç kültürel baskılar
Kendilerine biçtikleri değere üzülüyorum. Kendilerini bir mal olarak görüp pazarlık metası yapılmasını normal görüyorlar, evliliklerini de bir ticaret unsuru olarak kullanıyorlar. Aşkın tecrübeye karşı zaferini kazanmışsın, seni sen yapan geçmişin; mutluluğu da en çok hak edenlerdensin🧿

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Hata ailemde de değil aslında sende. Sen ne istediğini daha bilmiyorsun bile. Ben istedikten sonra herşeye tamam dedikten sonra o iş olur. Ben 1 yıllık evliyim imam nikahıö kıyılana kadar ne ailem ne de ben maddiyat konuşmadık. Takı istemedik. Onlar sonra konuşulacak şeyler. Siz daha evliliğe evet demeden takıyı evi söz konusu etmişsiniz. Karşı tarafın hatasına gelince hazır olmayan görücü olarak gitmez gitmemeli. Görücü gidiyorsan sen hazırsın demektir. Ha değilsen gitmezsin hazır olacağın günü beklersin. Maddi manevi. Şaşmaz bu kural. Hazır olamayan kız görmeye de gitmesin. Bu kdar basit. Ha 1 aylık tanışmadan evliliğe de bence karar verilmez. Siz bence birbirinizi tanımıyorsunuz bile daha ki evlilik size en yakın zaman 1 yıl sonra olmalı bence. Neyini gördün tanıdın da sırf tayin olup dönmek için evlenmek ne demek. O işi sen seçtin. O mesleği sen seçtin. Ne kadar zor olursa olsun sırf tayin için bir kadın benimle 6 ay içinde evliliğe karar verse ben terkederdim onu şahsen. Sen beni ne ara tanıdın da evleniyorsun benimle. Görücü usulü de olsa zaman gerek. Siz ailecek baya hızlısınız. Fazla kusur kız tarafında. Senin fevri davranıp ayrılık mesajını atman bile çok komik. Ben olsam seni kabul etmezdim geri. Giden gitmiştir. Daha başında benden ayrılan sonra ki sıkıntılar da neler yapar bana acaba........

O zaman ne diyeyim canım 3. Kişiler etkisinde kaldım afalladım ilk defa böyle birsey yaşıyorum ne yapacağımı bilmiyor muydun diyim
Bence bir ayda bu kadar bağlanmanız sağlıklı değil benzer durumu yaşayan biri olarak tavsiye vereyim, duygularınız karsilikliysa şayet o sizin sevginizi hak ediyorsa ve o da seviyorsa zaten adım atacaktır. Ağırlığınızı koyun haksız olduğunuz durumları zaten belirttim bir çok kişi de benim gibi düşünüyor. Ama siz bı adım atarsanız ne olursa olsun kabulü gibi bir algı oluşur adamda. Kıymet gormezsiniz

Görücü gelince hangi zaman icinde evlenmek normal sayiliyor ki..bazi arkadaslar görücü olarak gelen evlenmeye de hazir olmasi gerekir diye yaziyorlar. Yani bugün begense hangi zaman icinde evlenilmesi lazim?
Her an olabilir bence ama bu tabii elektrigi tutanlar ve anlasabilenler icin…ama adamlar suan durum yok 1 sene verin demis buna ragmen bu sabirsizlik ve sunu bunu isterimler... bizde dedik yani 1 sene gayet iyi hemde tanirdiniz birbirinizi..

Görücü işinden çok anlamam ama onların tavrı daha enteresan geldi.

Onlar madem evliliğe hazır değil ne diye görücü oluyorlar ? Benim bildiğim tamam artık evlendiriyoruz oğlanı hazırız denip görücü gidilir. Hem hazır değiller hem görücü oluyorlar ilginç .

Size gelince de evet maddi amaçlı yaklaşmışsınız gibi duruyor. Normal bir ilişkide olsa tamamen maddiyatçı gibi dururdunuz ama görücü usulünde belki daha normal karşılanabilir. Çünkü görücü usulü sevgi aşk üzerine değilde daha çok direk evlenme amaçlı ev dizme düğün vs amaçlı bir yerde düşününce.

Damat adayı görücü usulü sevgili aşk bulmaya çalışıyordu herhalde 🤷‍♀️

Neden çocuktan bekliyorsunuz evi? Sizde de ev yok anlaşılan, çalışıp birlikte alalım demiyor da hazır ev bekliyorsunuz. Neymiş ev olmazsa kızını vermezmiş, sanki altından…
Ev istemisler ama kizimi
Vermem ev olmazsa dememis.. ama altin halat istemis kiz😐

Canım hata değil bu toplum yapisi lütfen üzme kendini ayni durumu bende yaşadım gelenek göreneklerimiz var eskiden gelen yani hatta söz bile var dul avrat gibi gidilmez her kiz çocuğu değerlidir ev istiyolarki kirada sürünme diye haklilar ailen ama seviyorsan ailenle eşinle arasini yapmaya çalış ben öyle yaparak evlendim şuan rabbime bin şükür mutluyum
🤮🤮Dul avrat gibi ha laflara bak kafa yapınız çok iğrenç

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Ayyy ben olsam arkama bakmadan kaçarım adam haklı kız verme değilde Anonim şirket kuruyorsunuz sanki ailece bu ne maddiyat hırsı bu zamanda ev almak kolaysa anneniz alıp verisin size düğün hediyesi anneniz yaptığı yetmiyor gibi üstüne sız de maşallah olaya nokta atışı yapmışsınız bu işin gerı dönüşü olmaz adam birkere kurtulmuş

Ev istemisler ama kizimi
Vermem ev olmazsa dememis.. ama altin halat istemis kiz😐

Ay evet yanlış okumuşum. Ama yine de oluru yok, yok altın halat bilmem ne, aman ne komik şaka. Çocuk yolunmaya razı olmayınca iş bitmiş. Bari daha 1. aydan para konuları açılmasaymış, çok bariz olmuş.

Bir ay içinde bu kadar hızlı gelişmesi ve her şey konuşulması iyi değil yavaş yavaş ilerleyin bence , Eşimle ilk kez yüz tüze tanıştığım zaman numarası verdı arıyordu ama adını bilmiyordum söyledi ilk kez dikkata almadım unuttum Aralıktan marta kadar adını bilmiyordum, Mht kaydettim soramadım bir gün kendi kendine sordu sen Adımı biliyor musun? Hayır dedim unuttum ve sana soramadım diye cevap verdi güldü ve yazılı olarak bana gönderdi, tanışma Tarihi Aralık 2017 ve Aralık 2019 da Evlendik şuan çok iyi anlaşıyoruz, nasıl biri, ne seviyor sevmiyor çok şey öğrendim her şey bensiz Asla yapmaz bende öyle tek kişi olduk ❤️Allah herkese mutlu etsin her şey hayırlısı olsun .

Canım hata değil bu toplum yapisi lütfen üzme kendini ayni durumu bende yaşadım gelenek göreneklerimiz var eskiden gelen yani hatta söz bile var dul avrat gibi gidilmez her kiz çocuğu değerlidir ev istiyolarki kirada sürünme diye haklilar ailen ama seviyorsan ailenle eşinle arasini yapmaya çalış ben öyle yaparak evlendim şuan rabbime bin şükür mutluyum
Ay birde kız çocuğu yazms Yarabbi evlenip boşanmış insanlara dul diyip, evlenmeden her haltı yiyip sevişip ,yalnızca şeyine bilmem ne yaptırmamış masum kızlar dmi bunlar 😂

Ailen demek ki sen hemşiresin diye maaşını ve karşı tarafın eşit olmaısnı istiyor yani biz maaşlı kız verrceğiz onlarda bişeyler yapsınlar bence şuan ayrılmakla iyi yapmışsınız adamın. dediği gibi ilerde maddi konular sıkıntıya sokar sizi.

Ay evet yanlış okumuşum. Ama yine de oluru yok, yok altın halat bilmem ne, aman ne komik şaka. Çocuk yolunmaya razı olmayınca iş bitmiş. Bari daha 1. aydan para konuları açılmasaymış, çok bariz olmuş.
Ben anliyorum bazi seyleri.. mutevazi olunca kiz tarafida olsan erkek tarafi yolmaya calisiyor bu kez.. ama bunlar ev araba filan.. yani konu sahibine kac kez sordum.. sen bunlari istiyorsun ok, peki sende ne var? Diye sordum.. anne babasinin maddi durumu iyiymis ondan bahsediyor guzelliginden bahsediyor. Yaw bize ne yani ailemizin durumundan sende var mi ev araba birikim? Ona cevap yok tabii..cidden eskiden baslik parasi muabbeti vardi mal satar gibi.. simdi bak yine ayni.. ortak yapilir bazi seyler.. calisalim beraber aliriz denmesi lazim.. ee ev araba isteyenler, halat istese saka yapiyor diye dusunmez kimse bence.. herifte cekmis resti.. gerci kiz cekmis ama pisman olmus

Ben anliyorum bazi seyleri.. mutevazi olunca kiz tarafida olsan erkek tarafi yolmaya calisiyor bu kez.. ama bunlar ev araba filan.. yani konu sahibine kac kez sordum.. sen bunlari istiyorsun ok, peki sende ne var? Diye sordum.. anne babasinin maddi durumu iyiymis ondan bahsediyor guzelliginden bahsediyor. Yaw bize ne yani ailemizin durumundan sende var mi ev araba birikim? Ona cevap yok tabii..cidden eskiden baslik parasi muabbeti vardi mal satar gibi.. simdi bak yine ayni.. ortak yapilir bazi seyler.. calisalim beraber aliriz denmesi lazim.. ee ev araba isteyenler, halat istese saka yapiyor diye dusunmez kimse bence.. herifte cekmis resti.. gerci kiz cekmis ama pisman olmus

Annesi maddi durumunuz varsa ev isteriz demek yerine: "Kira da oturmak gün gectikce daha zor oluyor. Biz kizimizin ilerde esiyle beraber ev sahibi olmasini isteriz. Bizim elimizden gelecek yardim olsa onu da yapariz" eminim durum bu ev durumu bu kadar büyümezdi

Kızlar Merhaba

Bosver bir iş baştan nasıl başlarsa hep öyle gider.aranizda gerçek bir çekim olsaydı bunlar zaten sorun olmazdı. Aileler çocukları için herseyin en iyisini istiyorlar.senin ailende zorlamış şartları.
Eş dediğin kişi yada kişiler işte burada kendini belli ediyor.bu süreci birlikte yonetememissiniz.demekki aranızda gerçek bir uyum yok.
Ayrıca bir tavsiye anne babana he de geç. Yoksa bu işler çıkılmaz hale gelir.

X