Nişanlılık arifesinde ayrıldım lütfen yardım edin

Canım hata değil bu toplum yapisi lütfen üzme kendini ayni durumu bende yaşadım gelenek göreneklerimiz var eskiden gelen yani hatta söz bile var dul avrat gibi gidilmez her kiz çocuğu değerlidir ev istiyolarki kirada sürünme diye haklilar ailen ama seviyorsan ailenle eşinle arasini yapmaya çalış ben öyle yaparak evlendim şuan rabbime bin şükür mutluyum
Kendine su tabiri layık gören birine ben hicbiseyi layık görmem.

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Çok erken sonuçta hayatınız boyunca onunla yaşayacaksınız o yüzden iyi bilmeniz ve doğru bir seçim olmalıdır, bu zamanlarda kadına şiddet çok görüyoruz maalesef, herkes hata yapar bir kere ve anlamanız çok iyidir, bence bir mesaj atınız yüz yüze görüşmek istediğinizi söyleyebilirsiniz, bir araya gelince belki düzeltebilirsiniz.

DUL AVRAT GİBİ gidilmez mi? Dul olunca ne oluyor, ikinci ele(!) mi düşüyor? Bu nasıl bir zihniyet bir kadın olarak evlerden ırak.

Zaten böyle kadinlarimiz bu cirkinligi ayakta tuttuklarinin farkinda bile degil. Iste gerenek görenek onlara altin geliyor ya gerisi bos. Sonra bize niye mal muamelesi yapiliyor diye sorgulamasinlar ama

Canım hata değil bu toplum yapisi lütfen üzme kendini ayni durumu bende yaşadım gelenek göreneklerimiz var eskiden gelen yani hatta söz bile var dul avrat gibi gidilmez her kiz çocuğu değerlidir ev istiyolarki kirada sürünme diye haklilar ailen ama seviyorsan ailenle eşinle arasini yapmaya çalış ben öyle yaparak evlendim şuan rabbime bin şükür mutluyum
Rabbim falan demişsin ya hadi diyelim kocan seni bırakıp kaçtı ya da öldü oldun mu sana "dul avrat" ne olacak o zaman hiçbir şeye layık olmayacaksın yani . Şunu yazarken şükür ettiğin Rabbinden de mi korkmuyorsun ?

Genelde görücü olarak gelenler kısa sürede evlenmek niyetinde olurlar evliliğe hazır olmayıp görücü olmak biraz saçma geldi bana. Maddi konular her zaman cirkinlestiriyor olayı siz onu samimi görüp gerçekten şaka dahi yaptıysanız durumu olmadığı için gururuna batmıştır yapamayacağı şeylerin muhabbetinin geçmesi.Doldurusa geldim vs derseniz ailenizi küçük dusurursunuz, annemizin bu devirde ev beklentisi de yersiz olmuş. Alabilecek durumları varsa onlar bahsini açarlar talep eder gibi dillendirmesine gerek yokmuş. Ancak dediğim gibi dolduruşa geldim diyerek ailenizi kucultmeyin

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Sizinki biraz doğudan kurtulmak için yapılan bir evlilik gibi bu kadar acele etmeniz bana bu düşünceyi verdi.Bence kendinize biraz zaman verin 10 gün sonra ne yapın yapacaksanız.

1 aydır tanıdığınız adamla ne bu evlenme hevesi. Buldumcuk olmuşsunuz. Bir sakin olun tanımaya çalışın insanları..hayatı anneniz değil siz yaşayacaksınız

Ayrıca da arkadaşlara katiliyorum bir ay çok kısa bir süre birbirini tanımak için. Eş durumu Haziran döneminde de olmuyor mu en azından şubata kadar bir tanıma dönemi geçirip sonrasında Nisan nikah gundemi konusulabilir

Sadece 1 aylık tanıdığın adamı delirtmişsiniz maddiyatla. Mesela ben nişanlıyken utanırdım hiç maddi bisey konuşmazdım. Siz 1 ay da maşallah baya bi açılmıssınız
Karakter olarak iyi bir izlenim bırakmamışsınız adam geri donmez donmemeli

Genelde görücü olarak gelenler kısa sürede evlenmek niyetinde olurlar evliliğe hazır olmayıp görücü olmak biraz saçma geldi bana. Maddi konular her zaman cirkinlestiriyor olayı siz onu samimi görüp gerçekten şaka dahi yaptıysanız durumu olmadığı için gururuna batmıştır yapamayacağı şeylerin muhabbetinin geçmesi.Doldurusa geldim vs derseniz ailenizi küçük dusurursunuz, annemizin bu devirde ev beklentisi de yersiz olmuş. Alabilecek durumları varsa onlar bahsini açarlar talep eder gibi dillendirmesine gerek yokmuş. Ancak dediğim gibi dolduruşa geldim diyerek ailenizi kucultmeyin
O zaman ne diyeyim canım 3. Kişiler etkisinde kaldım afalladım ilk defa böyle birsey yaşıyorum ne yapacağımı bilmiyor muydun diyim

Ailem ona kızdı neden durumları yoksa görücü usulüne insanları ümitlendiriyorlsr belki 1 sene sonra da durumları olmazsa ne yapıcan dediler kafam Allak bullak oldu
Ne bilsinler sizin 1 ayda evlenmek istediğinizi. Görücü dahi olsa insanlar en az 6 ay 1 sene tanıyor birbirini vakit geçiriyor sohbet ediyor maddiyatini planlıyor falan hani

Kızlar Merhaba

Evet maddi durumlar biraz erken konusulmus ama onlarin gorucuye gelmeleri bir seyler için hazir olduklarini gosterir aslinda. Tabi hemen yarin dughn olavak da degildi gerci ailenizin hemen dugun yapmak istemesi de uzaklık ve buna bagli olarak yurutmenin zor olmasiydi sizleri düşünmüşler yine.tekrar bisey yazmayin derim cunku onlar oluruna da gitmemis ve ailenizi biraz yargilamis barissaniz bile bunlar hep önünüze cikabilir ufak bi olayda isitip konabilir bence vakti degildi hayirli degildi ve bi sebep oluştu Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin

Kızlar Merhaba

Iyi de annenler o aileyi ne kadar iyi taniyor ki 1 ay gordugu birine hemen kizimla evlen diyor. Tamam sen hemen kendini kaptirmiş ola bilirsin ama sonuçta aileler herşeyden once bunu dusunmeli. Hemen para pul sohbetleri olmuş. Biz sevgiliyken bile para sohbetleri açmadik. Ama belki jnsaniz karşimizdaki insanin nasil bir ailede yaşadigini bilmek isteriz diye sormadan birbirimize ufak ufak durumumuzdan bahsettik. Ama ne ben ona soru sordu ne de o bana. Sorulmamali demiyorum ama evlilikde sorulmasi gereken daha başka şeyler var. Para konuşlucaksa hersey yerine oturdukdan sonra konuşulmali. Sizi kinamiyorum ulkede genel durum boyle. Evlilikler sozleşmeli iş birligine dönmuş. Ev var mi? Kac gram altin alicaz? Kiz tarafi çeyiz ne vericek? Beyaz eşyada falan şeyler eksik. Bunlarda bir anlaşmazlik olunca sozleşme iptal ediliyor. Bu mu evlilik?
Mesaj yazmaniza gelince. Hatanizi anladiysaniz hatanizi anladiginiza dair mesaj yaza bilirsiniz. Siz de herhangi beklenti gutmeden. Ama karşi tarafin nasil algilayacagi ve tepki verecegini diyemem

Görücü gelince hangi zaman icinde evlenmek normal sayiliyor ki..bazi arkadaslar görücü olarak gelen evlenmeye de hazir olmasi gerekir diye yaziyorlar. Yani bugün begense hangi zaman icinde evlenilmesi lazim?

Kimisi de tayin için nikahı önce yapıyor, düğünü sonra yapıyorlar ama 1 ay erken olmuş gerçekten siz de onu tanıyamamış olabilirsiniz.
Evlilik hazırlığımız yok demek yerine birbirlerini tanısınlar deseler daha iyi olurmuş belki de onu demek istediler bilmiyorum.
Ev denilince gözleri korkmuş olabilir .
Yine bende öyle şakalar yapardım, bana şunu alsana diye pahalı birşey gösterirdim eşim de bana yapardı sevgiliyken ama şaka olduğunu bilirdik ama altın gibi şeyler değildi gerçekten uç şeylerdi o dediğiniz altın da öyle mi bilmiyorum halat ne oluyor büyük bişey mi 😃
Sizin daha şaka yaptığınızı anlamayacak kadar tanımamış demek ki ya da şaka anlayışı yok belki gereksiz bi şaka olsa bile gülünüp geçilir.
Aslında ortada büyük bir durum yok gibi siz de aslında birkaç kelime dışında çok fazla maddiyattan bahsetmemişsiniz gibi duruyor. Önümüzü göremiyorum demesi, hemen ayrılalım deyince tamam demesi belki biraz anlamak için o zorlamalıydı diye düşünüyorum yine de arada büyük aşk heyecan olsaydı

X