Nişanlılık arifesinde ayrıldım lütfen yardım edin

Bence hic kendini kasma geri adımda atma o adam seni sevseydi zaten bu kadar çıt kırıldım olmazdı alttan alabilirdi biraz konuşup orta yolu bulabilirsiniz aileleri ikna ederdiniz hakkında hayırlısı buymuş deyip ileri bakmanda daha faydalı bence senin için

Bu yazdıklarınızı okuduğumda şok oldum açıkcası. Ben daha 4 aylık evli birisiyim. Evlenmeden önce 3 buçuk yıl sevgililik sürecimiz oldu. Ben üniversite okuyordum, eşim ailelere söyleyelim ciddi bir şeyler olsun dediği halde, okulum bitmeden olmaz dediğim için 3 buçuk yıl bekledik. Açıkcası 3 yılın sonunda evleneceğim insan olduğundan emin oldum. İlk baştan beri aynı insan ama, birlikte bazı zorlukları atlatabilirim miyiz, şimdi iyi anlaşıyoruz aradan zaman geçince değişir mi, parası çok olunca nasıl birisi olur, cebinde parası yokken nasıl birisi olur, mutlu günümde yanımda mı, benim kadar seviniyor mu benim için, veya en mutsuz olduğum zaman derdimi kendi derdi gibi görebiliyor mu? Diye görmek istedim ve o yüzden bekledim o kadar yıl. Bunlardan emin olduktan sonra evliliği kesinkeştirdim. Kendim emin oldum aileme öyle söyledim. Bence sizin dediğiniz süre çok kısa bir süre. Evlilik bu kadar basit olmamalı diye düşünüyorum. Bir ömür o insanla aynı evin içinde geçinebikecek misiniz, bunları düşünmek lazım, ne olursa olsun kesin olarak bilemeyiz ama yine de Bi fikrimiz olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca ben aileme söylediğimde düğün için hazırdı eşim. isteme olduğu gün kendi aranızda evde söz yüzüğümüzü taktılar. Bunu ben istedim. Çünkü şu zamanda boşuna masraf olarak görüyorum bu tür şeyleri. Ailem sadece ne iş yaptığını sordu eşime, ne evin var mı alabilir misin dediler, ne de başka bir şey. Altın konusunu kayınvalidem açtı. Babam gücün neye yeterse dünür dedi. Ben şunu tak bunu al demem. Gücünüz neye yetiyorsa ona göre yapın dedi. Çünkü ben kızımı size satmıyorum evlat olarak veriyorum, kızımın evlat olarak görülmediğini görürsem bir gün o zaman çok farklı birisi olurum ona göre hareket edin sadece dedi. Geri kalan eşya da mal da zamanla olur gider allahım nasip ederse dedi. Bir kere bile ailem şöyle bir şey olsun, şöyle bir şey alın demedi. Çünkü beklentileri beni mal mülkün içine evlendirmek değildi. Sadece mutlu bir yuvam olsun istediler. Eşya almaya gideceğimiz gün babam ben gelmem gençler kendisi kullanacak kendileri baksın dedi. Beni de kenarıya çekti kızım çok fazla lüks şeyler alma, düğün dernek zor iş, adamlar sen beğendin diye seni kırmamak için alır, sonra zora düşer, işinizi görecek uygun şeyler al dedi. Gittik koltuğumu da, geri kalan eşyaları mı da hem en uygun fiyata aldım, hemde hepsi işimi görecek şeyler. Hiç bir şeyim abartı değil. Bir koltuk takımı, bir yatak aldım. Bunlar beni idare ediyor. Çünkü ben şunu biliyorum ki imkanımız daha iyisine yettiğinde biz zaten alırız. Çünkü arada maddiyattan daha önemli şeyler var sevgi ve saygı gibi. Kına gecemi kendi evimde dualı yaptım. Düğünümü normal evden gelin alıcı şeklinde istedim. Babamın evinden eşimin evine gelin gittim. Çok sadeydi ve çok güzeldi. Çünkü bir şeylerin güzel olması için çok masraflı olması gerekmiyor, sevgiyle yapılması gerekiyor. Çok şükür eşimde benim gibi düşünen birisi. Bence siz oturun güzelce düşünün, siz gerçekten seviyor musunuz bu kişiyi? Yoksa kaybetmek mi zorunuza gitti. Bazı şeylerin olayın başında olması hepiniz için daha iyi olmuş. Sonradan ortaya çıksa daha kötü olurdu. Siz önce kendinizden emin olun. Siz maddiyata önem veren biri misiniz, yoksa sevgiye saygıya mı? Kendinize bunu itiraf etmeden hiç kimseyle tam olarak mutlu olamazsınız. Ne istediğinizden önce kendiniz emin olun. Deyse ailenin dedikleriyle maddi şeylerin düşünüleceği bana mantıklı gelmiyor. Sizin içinizde olan şeyleri sadece aileniz gün yüzüne çıkarmış diye düşünüyorum

Canım hata değil bu toplum yapisi lütfen üzme kendini ayni durumu bende yaşadım gelenek göreneklerimiz var eskiden gelen yani hatta söz bile var dul avrat gibi gidilmez her kiz çocuğu değerlidir ev istiyolarki kirada sürünme diye haklilar ailen ama seviyorsan ailenle eşinle arasini yapmaya çalış ben öyle yaparak evlendim şuan rabbime bin şükür mutluyum
Dul Avrat?? Kişi değerini kendi belirler ama mal mülk para ile değil :KK66:

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Mesaj atacaksan sakin barışalım ya da suçluyum gibisinden atma daha çok üste çıkar . Tek bir mesaj at napiyorsun? Bu şekilde at daha dikkat çekici olur sonrasında konuşma devam eder akışına göre

Hem fabrikatör hem de müteahhit çok görücüm geldi Allah’a şükür mesleğim var ailemin maddiyatı gayet iyi tanınan bir aileyiz. 1.78 boyunda sarışın mavi gözlü bir kızım kapiş😘
Baban versin durumu o kadar iyiyse daire o zaman, neden erkekten bekleniyor? Konunun boyla posla tiple alâkası ne?

Aynen öyle. Bu hayatta maddiyattan daha önemli şeyler var sağlık mutluluk huzur sevgi gibi.
Bu arkadaş da artık yazsa barışsalar bile ailelerin sıkıntısı bitmez sürekli kavga olur diye düşünüyorum
Sana birşey söyleyeyim mi ? Bu kızı görmeye geldiklerinde kızın ailesi "hemşire mi ?..yok o diğer evli olan kızdı..bu kızımız kpss için evde ders çalışıyor" deselerdi zaten görücü çayınızı içtik bizden haber bekleyin diye topuklayacaktı 🤣 adamlsrın görmeden ,bilmeden düzenli maaşı var diye talip oldukları kişilerin de bazı maddi talepleri oluyor işte 🤷‍♀️

Sen yanlış yapmışsın bacim kusura bakma ..altin halat isterimin şakası olmaz cocuk korkmuş şimdi bunu diyen kimbilir düğünde ne ister diye

Ayrıca benim düşünceme göre tabi....kiz tarafi altin talep etmemeli oğlan tarafı bizim oğlumuz evleniyor diye kendi ânını şânını göstermek için imkanlari dahilinde takı yapmalı
Çocuk korkmakta çok haklı. Bizde ayıp karşılanır şu kadar altın takın, ev alın demek. Erkek tarafı ne yaparsa kendi şanı yürür. Biz öyle gördük öyle evlendik

Ööfff bla bla bla.
Sizin gelinde yiyiciymiş işte, bulmuş sizin gibi aileyi . Tencere kapak misali.
Yedirin durun napalım
Sanane bundan niye alındın sen buna bu kadar? Tabiki yiyecek niye yemesin o bizim ailemizin bir bireyi biz el kızı el oğlu demeyiz. O bizim ailemizin bir parçası ömür boyu Allah'ın izniyle . Ne kadar ayıp ya yiyici felan ne biçim sözler bunlar. Allah sizin gibi insanlardan korusun

Daha 1 ay olmuş ne dram bu? Ben kulaklık alırken daha derin araştırma yapıp vakit harcadım.

Bitmesi iyi olmuş adamı bulmuş sağmaya çalışıyosunuz. Bulunmaz hint kumaşı mısınız? Ailenizle de birlik olmuşsunuz maşallah

ahshshsj ben 6 aydır hangi kulaklığı alacağıma karar veremedim hala bakınıyorum😂🙈

Son düzenleme:
Sana birşey söyleyeyim mi ? Bu kızı görmeye geldiklerinde kızın ailesi "hemşire mi ?..yok o diğer evli olan kızdı..bu kızımız kpss için evde ders çalışıyor" deselerdi zaten görücü çayınızı içtik bizden haber bekleyin diye topuklayacaktı 🤣 adamlsrın görmeden ,bilmeden düzenli maaşı var diye talip oldukları kişilerin de bazı maddi talepleri oluyor işte 🤷‍♀️
Değişik hayatlar. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bunların işinin olması zor gibi geliyor

Artık tat vermez. Bir ayda maddiyat konularina girilmis hemen, daha birbirinizi tanimadan. Adam hakli. Maddi durumum su an iyi degil demis zaten. Konusuo tekrar bir araya gelseniz de bu yapilanlar unutulmaz, en ufak seyde patlak verir. Olmaz artik, ustelemeyin. Bir de bitiren siz olmussunuz ustelik.

Bu olayda sadece aile değil siz de ama şaka ama gerçek yollu olarak çocuktan maddi şeyler talep etmişsiniz.Benim aklıma 40 yıl düşünsem altın halat şakası gelmez mesela.Ama sizin gelmiş.Altin,gücünüzün yettiği kadar mobilya isterim ne demek mesela.Sizin eş adayinizdan basbaya maddi tepleriniz var.Ve belli ki olmadığında sıkıntı cikicak.Cocuk bunu baştan görmüş ve uzaklaşmış.Siz de bence uzak durun.Sacma sapan maddi beklentileriniz ve ailenizin bu hoş olmayan tavrı bı insanı ömür boyu mutsuz edebilir.

Resmen kısa sürede amiyane tabirle sizi itelemeye çalışmış gibi olmuş aileniz. Bu ne acele. Yangından mal kaçırır gibi. Ayrıca konuştukları şeyler de çok çirkin. Ben de olsam ayrılırdım sizden. Bundan sonra bir ilişkiniz olursa aynı hataları yapmazsınız umarım.

DUL AVRAT GİBİ gidilmez mi? Dul olunca ne oluyor, ikinci ele(!) mi düşüyor? Bu nasıl bir zihniyet bir kadın olarak evlerden ırak.
Dul kelimesine ben de tav oluyorum ama ufak bir olay anlatayım size. Kv vefat ettiğinden kp yeniden evlenmeye kalkıştı pek çok boşanmış kadına görücü gidildi, ben yeni evliydim o zaman (olay güneydoğuda geçiyor) istenilen altın ve mal emin olun hiç evlenmemiş bir kadın için istenilenin iki katıydı. Aslında onların kıymeti daha fazla çünkü bulunmuyorlar.

Tabi bunlar toplumun iğrenç bakış açısının sonuçları, inşallah kısa zamanda kurtuluruz bu kafadan

Fabrikası için evlenilir mi siz cidden dalga mı geçiyorsunuz

Bu mesajdan anladığınız bu mu gerçekten? 😐

Karşı tarafın gelirine, ekonomik duruma göre masrafları ayarlayın diyoruz, verilen cevaba bakar mısınız?

Halat isterim diye şaka yaptığınız noktada biteceği belliymiş zaten Bu tip talepleri karşı taraf istese size de ayrılın derdik.

İlişkilerde biraz daha olgunlaşılması lazım,
bu yaşadıklarınız hem siz hem de aileniz için öğretici
olmuştur.

Ailem ona kızdı neden durumları yoksa görücü usulüne insanları ümitlendiriyorlsr belki 1 sene sonra da durumları olmazsa ne yapıcan dediler kafam Allak bullak oldu
Ailen bariz saçmalamış. Kesinlikle 6 ayda tanıyacağın bir insan ile evlenme bu büyük hata olur . O herif isterse melek olsun her adam evlenince bir miktar değişir. Evet maddiyat önemli. Senin evine ekmek getirecek, senin ihtiyaçlarını karşılayacak, çocuklarına bakabilecek bir maddiyat olmalı adamın. Ama evin olsun, araban olsun , altın kemer alin , bilmem ne bu devirde insana yuh devenin nalı derler . Adam görücü usulü gelmiş durumunu 1 ayda ne anladın da ne de bu konuşmalar oldu . Büyükler bazen aşırı saçmalıyorlar. Sen o kişi ile tek başına baş başa konusup anlaşacaksın. Ne sen kendi annene uyacaksin ne de o kendi annesine uyacak. Bu konuda kesinkes konuş

Özür konusuna gelince , ben olsam 6 ayda neden evlenmek istediğimi açıklarım tayin olması için istedim derim. Sonra da çocuk hayır derse herkes kendi yoluna bakar. Demek ki oralı değilmiş dersin. Ha oda sana dediğin gibi ısındı ise o zaman zaten barisirsiniz. Böyle şeyler nişanlı iken oluyor. Ama aileler karışmamalı. Ne onların taraftan ne de senin tarafından. Sende uydum akıllı olma. Kendi düşüncelerin ile bir ilişki sürdüreceksin .

Mesaj atacaksan sakin barışalım ya da suçluyum gibisinden atma daha çok üste çıkar . Tek bir mesaj at napiyorsun? Bu şekilde at daha dikkat çekici olur sonrasında konuşma devam eder akışına göre
Kız sevgili miyiz napıyorsun dicem iyi oturuyorum der 🤔

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Maddi olarak kendi ayakları üzerinde durma imkanına sahip bir hemşire olarak, evlilik için bu denli gelenekçi bir yöntemi tercih ederseniz ,bu ve benzeri sorunlar yaşamanız olağan.
Görücü usulü evliliklerde herkes fikir beyan eder .Kendi çalışma ortamınızdan ,sosyal çevrenizden insanları tanıyarak bir yola girmeniz daha sağlıklı olur.
1 yıl gayet ideal bir süre aslında.Oturup son kez konuşursunuz .Salya sümük özür dilemeyeye gerek yok .Kendinizi ifade edersiniz.Olur ya da olmaz.Bol şans

X