Nişanlılık arifesinde ayrıldım lütfen yardım edin

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Sizde de hata var, karşı tarafta da. Evlenme niyeti olan her şeyiyle hazır olduğu zaman gelir. Hataları bu sadece. Sizdeki hata da maddi talepleriniz olmuş. Siz yuva kuracaksınız, şirket değil. Bana garip geliyor evlenirken şu kadar altın, ev araba isterim vs. demek. Önce durumuna göre düğün ya da nikahla evlenirsin. Sonrasında zaten takacaklarsa güçleri yettiğince altın takarlar. Şu devirde altın halat istemek de insanı soğutur.
Erkek tarafı olsam ben size sorardım ‘peki siz ne yapacaksınız’ diye. Evi biz alacaksak siz de onun değerinde bir araba alın ? ‘ Peri padişahının kızını almıyorlar sonuçta, güçleri yettiğince yapmak varken neden o kadar masrafın borcun altına girsinler ki. Tek evlatları o çocuk değildir eminim. Sizi evlendirip kapıları duvarları kemirmek istemezler.
Sırf tayin için evlenecekseniz de bunu parayla yapan insanlar var. Bu şekilde ömür boyu mutsuz olmaya değmez yani.

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Bence pişman olmayın , sonuçta görücü usülü tanışmışsınız , sizin hayat ve yaşam standardınızı karşılayamıyorsa evlenseniz bile mutlu olamazsınız, sizin için kirada oturmak bir fedakarlık olabilir, ama o insan için bu normaldir.
Sizin için halat altın olmazsa eksikliktr, o insan için bunlar gereksizdr,
Veya şöyle diyelim sen yılda 5,6 ayakkabı almak istersin o ise1veya 2 ile yetinmeni ,
Sen gezmek istersin o dışarda masraf yapmak istemez ,
Yani aslında bunlar aşılsa bile evlilikte memnun edememe yetememe duygusu bu adamı bitirir.

Hem fabrikatör hem de müteahhit çok görücüm geldi Allah’a şükür mesleğim var ailemin maddiyatı gayet iyi tanınan bir aileyiz. 1.78 boyunda sarışın mavi gözlü bir kızım kapiş😘

Daha konunun başında ben çok zor ısınıyorum, evlilik için birini pek bulamadım şimdiye kadar demediniz mi? 😅

Fabrikatörü reddeden birisinden ziyade ilk defa birisine tutkuyla bağlanıp evlenmek istemişsiniz gibi görünüyor buradan.

Sarışın mavi göz güzel de adamın aylık geliri ev kredisinden az olursa kurtarmaz.

Burada biraz sert yazarız zira insanların fikrini değiştirmek zor, ısrar etmek gerekiyor.

Bundan sonraki ilişkilerde hata yapmayın.

Canım hata değil bu toplum yapisi lütfen üzme kendini ayni durumu bende yaşadım gelenek göreneklerimiz var eskiden gelen yani hatta söz bile var dul avrat gibi gidilmez her kiz çocuğu değerlidir ev istiyolarki kirada sürünme diye haklilar ailen ama seviyorsan ailenle eşinle arasini yapmaya çalış ben öyle yaparak evlendim şuan rabbime bin şükür mutluyum
Toplum yapımızın ne kadar çarpık ve mide bulandırıcı olduğunu hatırlattığınız için teşekkürler.

Daha konunun başında ben çok zor ısınıyorum, evlilik için birini pek bulamadım şimdiye kadar demediniz mi? 😅

Fabrikatörü reddeden birisinden ziyade ilk defa birisine tutkuyla bağlanıp evlenmek istemişsiniz gibi görünüyor buradan.

Sarışın mavi göz güzel de adamın aylık geliri ev kredisinden az olursa kurtarmaz.

Burada biraz sert yazarız zira insanların fikrini değiştirmek zor, ısrar etmek gerekiyor.

Bundan sonraki ilişkilerde hata yapmayın.
Fabrikası için evlenilir mi siz cidden dalga mı geçiyorsunuz

Canım hata değil bu toplum yapisi lütfen üzme kendini ayni durumu bende yaşadım gelenek göreneklerimiz var eskiden gelen yani hatta söz bile var dul avrat gibi gidilmez her kiz çocuğu değerlidir ev istiyolarki kirada sürünme diye haklilar ailen ama seviyorsan ailenle eşinle arasini yapmaya çalış ben öyle yaparak evlendim şuan rabbime bin şükür mutluyum
DUL AVRAT GİBİ gidilmez mi? Dul olunca ne oluyor, ikinci ele(!) mi düşüyor? Bu nasıl bir zihniyet bir kadın olarak evlerden ırak.

Ne yapacaktı mesela? Neden anlayışsız olan karşı taraf oldu? Neden alıngan? Neden her istediğini yapsın? Özellikle bu devirde ev altın vs istekleri hemencecik kabul eden var mı?
Neden saçmalıyorsunuz? Neden birazda karşı tarafla empati yapmıyorsunuz? Neden? Neden? Neden?
Neden siz anlayissizsiniz? Bizim gelinimizin annesi de ev istedi altın istedi ne yapalım yani nisani mi atalım? Ev alacak maddiyatimiz yok dedik, o kadar altın anlamayız birikimiz bu kadar dedik insanlarda tamam dediler, ne yapalım yani bu kız maddiyatci diye Nisan mi atsaydik iyiki atmamisiz dünya iyisi gelinimiz çok tatlı bir dunurumuz var . Herkes çocuğunun geleceği için birşeyler talep eder bu maddiyatci diye etiketlemek bize yakışmaz . İyiki iyiki iyiki yapmamısiz öyle bir şey ben bir kız kardeş annemin ise bir kızı daha oldu. Hem annesi istedi diye kızını niye suçluyor. Hevesi vardır belki kimi burma ister kimi Trabzon burmasi ister senin maddiyatin varsa alır takarsın. Biz hiç de mahcup felan olmadık yok derken. Ailesi de bizi mahcup duruma düşürmek için istemedi yani.benim kardeşim de görücü usulü evlendi hemde ev kızı gelinimiz hiç aklimizdan bu sebeple vazgeçmek gelmedi. Bence siz fazla alıngansiniz, asagilik kompleksi olan kişiler ancak böyle düşünür. İyiki ayrılmış kız cagiz yoksa bu kadar on yargıyla evliliğinde mücadele etmek ve sürekli yanlış anlaşılarak kendini sürekli savunmak zorunda birakilacakti. Kafanızı değiştirin herşeyi yanlış anlamaktan alınganlık etmekten vazgeçin kızın ne suçu vardı annesi ev istediyse

Son düzenleme:
Kazen sen hepimizi görebiliyor musun 😂😂
Kazen'in gözünde biz :KK70: Ne kadar saklandık sanarsak sanalım böyle göründüğümüze eminim

1662023414778.png

Neden siz anlayissizsiniz? Bizim gelinimizin annesi de ev istedi altın istedi ne yapalım yani nisani mi atalım? Ev alacak maddiyatimiz yok dedik, o kadar altın anlamayız birikimiz bu kadar dedik insanlarda tamam dediler, ne yapalım yani bu kız maddiyatci diye Nisan mi atsaydik iyiki atmamisiz dünya iyi gelinimiz çok tatlı bir dunurumuz var . Herkes çocuğunun geleceği için birşeyler talep eder bu maddiyatci diye etiketlemek bize yakışmaz . İyiki iyiki iyiki yapmamısiz öyle bir şey ben bir kız kardeş annemin ise bir kızı daha oldu. Hem annesi istedi diye kızını niye suçluyor. Hevesi vardır belki kimi buna ister kimi Trabzon burmasi ister senin maddiyatin varsa alır takarsın. Biz hiç de mahcup felan olmadık yok derken. Ailesi de bizi mahcup duruma düşürmek için istemedi yani.benim kardeşim de görücü usulü evlendi hemde ev kızı gelinimiz hiç aklimizdan bu sebeple vazgeçmek gelmedi. Bence siz fazla alıngansiniz, asagilik kompleksi olan kişiler ancak böyle düşünür. İyiki ayrılmış kız cagiz yoksa bu kadar in yargıyla evliliğinde mücadele etmek ve sürekli yanlış anlaşılarak kendini sürekli savunmak zorunda birakilacakti. Kafanızı değiştirin herşeyi yanlış anlamaktan alınganlık etmekten vazgeçin kızın ne suçu vardı annesi ev istediyse
Ööfff bla bla bla.
Sizin gelinde yiyiciymiş işte, bulmuş sizin gibi aileyi . Tencere kapak misali.
Yedirin durun napalım

X