Nişanı atmalı mıyım

Gerçekten nasıl sakin kalabildiğini ben anlamadım. Çocuk konu sahibinin ailesini istemiyor sevmiyor her şey çok normal giderken sürekli düğün tarihiyle ilgili bir sorun çıkıyor ve ailem asla gelmeyecek gitmeyecek diyor. Resmen konuyu okudukça ben ezildim. konu sahibini ve ailesini öyle bir ezmiş ki adam hala bekleyenler onlar. Erkek ailesinin neyi var bu kadar da burunları düşse almıyorlar ? Niye erkek ailesi abartılı gururlu ve dediğim dedik iken kadının ailesi bu kadar gurursuz kalıyor ? Cidden sinirimi bozdu bu durum ve bu yüzden sertte olsa bir tepkiyle konu sahibi kendisine gelsin istiyorum ama gelmeyecek hatta evlenmek için kendisi yalvaracak gibi duruyor. Demedi demeyin.
Evlenmek için yalvarmıyorum. Nişan öncesi olsa öyle olsun isterdim ciddi anlamda ama nişan sonrasında o derecede değilim şuan hiç değilim. Çünkü aileyle bir bağım yok oluşamıyor da. Karşı taraf da benden bekliyor büyük ihtimalle ama bu işler böyle olmaz. O yüzden de bir bağ oluşmuyor. Şuan da da ben ona sürekli yapışmıyorum konuşmuyorum diye onlar beni dolduruyor diye düşünüyor. Hatta bu yüzden böyle düşünmesin diye konuş diyorlar. Ama içimden gelmiyor. Çünkü karşımda bir ilgi görmüyorum.
Ailesi niye böyle gerçekten bilmiyorum. Düşünüyorum ama sebep bulamıyorum. Sorsam bu sefer de ben anlatmadan sen niye sorguluyorsun diyecek. Ve tekrar tartışma çıkacak. Onunla konuşurken de o kadar beni yargılıyor suçluyor modundayım ki direkt kendimi korumaya alıyorum.

Hayır adamın bir çabası mücadelesi de yok ne yapmaya çalışıyor sizde açık açık sorun ne olacak böyle diye
Ona göre her şeyi o yapıyor çabalıyor ama karşılık görmüyor. Yani düğün konusu dışında başka şeyler için uğraşıyor çabalıyor ama mesele düğün sürecinde bize karşı öyle olması. Ona göre biz iyi olalım aileler ne yaparsa yapsın. Bizi ilgilendirmiyor onların ilişkisi diyor...

Düğün zamanı genelde gerginlik çok oluyor, öncelik sizin ikinizin kararı bence. Açıkçası benim de başıma geldi kayınvalidemler Yazın olsun istediler ama biz kışın karar verdik. Hatta çok güzel oldu, makyaj akma terleme derdi yok. Balayı icinde kış tatili yaptık.
Bizim şuan sorun olan şey düğün tarihi değil ki ya da vakti. Sorun olan karşı tarafın asla konuşmuyor olması ve nişanlımın tavırları.. Yoksa en kolay kısmı düğün tarihi. Ayarlanır illaki bir şekilde...

Ona göre her şeyi o yapıyor çabalıyor ama karşılık görmüyor. Yani düğün konusu dışında başka şeyler için uğraşıyor çabalıyor ama mesele düğün sürecinde bize karşı öyle olması. Ona göre biz iyi olalım aileler ne yaparsa yapsın. Bizi ilgilendirmiyor onların ilişkisi diyor...
Nişanlınız orta yoluda bulmuyor yani anne baba bi arayın sorun dünürlerinizi demiyor yani aileler arasındaki o bağı da gençler kurması lazım kız evi naz evi ama malesef ki erkek tarafı daha kız tarafı gibi sizin için demiyorum genel olarak ta bu böyledir inanın eger nişanlınız düzgün ilerleseydi ailesi ile samimiyet yok zaten öylede devam ederdi mesafe en güzeli

Nişanlınız orta yoluda bulmuyor yani anne baba bi arayın sorun dünürlerinizi demiyor yani aileler arasındaki o bağı da gençler kurması lazım kız evi naz evi ama malesef ki erkek tarafı daha kız tarafı gibi sizin için demiyorum genel olarak ta bu böyledir inanın eger nişanlınız düzgün ilerleseydi ailesi ile samimiyet yok zaten öylede devam ederdi mesafe en güzeli
Siz arayın, siz konuşun diyor. Biz arayalım biz konuşalım demiyor. Onlar aramıyorsa siz arayın diyor yani... O her şeyi iyi yaptığını ama benim aile bireylerimin sorun çıkardığını düşünüyor. Asla sorun bende olabilir demiyor yani. Belki anlamıştır demiştim ilk konuştuğumuzda ama aynı devam ediyor.

Siz arayın, siz konuşun diyor. Biz arayalım biz konuşalım demiyor. Onlar aramıyorsa siz arayın diyor yani... O her şeyi iyi yaptığını ama benim aile bireylerimin sorun çıkardığını düşünüyor. Asla sorun bende olabilir demiyor yani. Belki anlamıştır demiştim ilk konuştuğumuzda ama aynı devam ediyor.
Bu olanlardan sonra bile ailesine arayın diyebilir bence bu saatten sonra bunu yapabilir

Her zaman kız evi bekler aramayıda gelmeyi de gitmeyide hayır nişanlınız düşünmüyor aileside düşünmüyor tek sizde değil bu arama mevzusu birçok ailede denk geldim malesef bu duruma

Her zaman kız evi bekler aramayıda gelmeyi de gitmeyide hayır nişanlınız düşünmüyor aileside düşünmüyor tek sizde değil bu arama mevzusu birçok ailede denk geldim malesef bu duruma
Ona göre kız evi beklemezmiş yani bi taraftan adım gelmiyorsa diğer taraf atmalı diye düşünüyor ama bu kendi ailesi değil işte... Asla arayın demiyor asla. Diyorsa da aramıyorlarsa orasını da bilmiyorum ama demiyordur yani. Çünkü sen kardeşime yaz sen ara deyip duruyordu.

Ona göre kız evi beklemezmiş yani bi taraftan adım gelmiyorsa diğer taraf atmalı diye düşünüyor ama bu kendi ailesi değil işte... Asla arayın demiyor asla. Diyorsa da aramıyorlarsa orasını da bilmiyorum ama demiyordur yani. Çünkü sen kardeşime yaz sen ara deyip duruyordu. Ve öğrendim ki ara demeyi unutmuş hatta bu konuyu konuştuğumuzu da unutmuş. Ama söylerim ararlar dedi...

Merhaba KK üyeleri

Ben birkaç hafta önce düğün tarihi sorunsalı başlığı altında biraz anlatmıştım derdimi aslında genel olarak konu biliniyor ama asıl sorunlar daha sonrasında başladı ya da ben yeni yeni fark ediyorum.
Biraz bahsedeyim 2 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı şehirde yaşasak da ailesi uzakta ve düğün tarihi ve genel olarak eşyalar ya da düğün nasıl olacak, örf adet olayları vs. biz kendi aramızda konuştuğumuz için anlaşamamıştık. Benim ailem de onun ailesi gelsin istedikleri için nişanlım itiraz ediyordu. Ve artık ailemle çok mecbur olmadıktan sonra aynı ortamda olmak istemediğini soğuduğunu söyledi. Ama yine de biz geçen hafta benim ablamlar abimler hep beraber toplandık, düğünü konuşalım herkes de mazeretini ya da ne düşündüğünü söylesin dedik. Herkesin ortak düşüncesi yazdı. Çünkü işten 2 düğün için de izin almak aşırı zordu herkes için. Ve bu süreçte de yanımda olmak istedikleri için en uygun yaz olacağını söylediler. Başta bende çok kızıyordum herkes bir kere olsun bana göre ayarlasın diye ama herkesin geçerli bir sebebi vardı ve ikna oldum. Ama tek itiraz eden kişi nişanlımdı ve hep tezini öne sürdü. Yaz olmaz dedi. Ve gerçekten herkese özellikle babama karşı çok da saygılı konuşmadı resmen yarıştı onunla. Haliyle babam da sinirlendi. Sonra nişanlım çıktı gitti işim var diyerek. Tabi ben herkes gergin diye konuşmadım onunla akşam yazdım ve tartıştık onun tarafında olmadığımı söyledi ve uzun süre görüşmeyelim konuşmayalım dedi. Ertesi gün 10 dakika aynı ortamda bulunduk ve yüzüme bakmadı bende gitmedim. O günden beri sorguluyorum her şeyi. Baştan beri olan olayları falan. Bana kalsa ertesi günü bitirmiştim her şeyi ama herkes bekle biraz ortalık sakinleşsin dediler. Kafam çok karışık ve soğuyorum galiba. Sizce ne yapmalıyım?
herseye cıft karar verır eyvallah da para ana babadan cıkıyor tabı kı ne zaman yapabıleceklerı konusnda bı fıkır belırtsınler :)) nısanlının ananı sevmedım babana uymadım sen bana sahıp cıkmadın trıplerı benı gerdı. ben de onu sevemedım. yarın evlenınce gıtme annene dese ne dıycen ? gelmesınler bıze dese??? bu iş yaşş kımse kımseyı seve ısteye kabul etmıyor elın aılesı aılen oluyo da saygılı olmak zorunda.. saygı yoksa bana gul serse nee benı sevse ne hala daha kendı burnunun dıkıne trıplı.. ben trıplı kusengec erkek sevmem zaten..

X