- 21 Ekim 2024
- 48
- 40
- 32
-
- Konu Sahibi maviye sevda
Adam sizin toparlayacagınızdan emin olduğu İcin beklıyor olabilir mi :) siz emeklerinizin karşılıgı bu olmamalıydı diye üzülüyorsunuz emek verdiğim ailemin karşısına cıkardım herkes tanıdı diye üzülüyorsunuz ben bunu haketmedim diye üzülüyorsunuz. Toparlamak isteyen sizin gibi sürekli toparlar mücadele ederdi eeee bu adam kac gündür nerde ? Siz evlendiginizdede sorun olunca sürekli bu adamın peşinden koşun aman kötü olmayalım aman ben toparlayım üffff valla size üzüldüm bi düşününce o çok pişman olacak ama siz yolu coktan gecmiş olacaksınızBugün doğum günü ve ailesiyle çevresindeki kişilerin bu sorunlardan haberi olmadığını anladım. Herkes gelip sürpriz yapmak için benden yardım istiyor. Biz uzaktayız gelemesek de sen kutla diyorlar. O söylemediği için bende bir şey demedim ama çok kötü hissettirdi bana...
O emek kısmı hâlâ düşündürücü ve üzücü... Her şeyden emin bir şekilde beklerken bugün çevresindekilerin hâlâ haberinin olmaması kafamı karıştırdı biraz da. Ve bekledikçe geriliyorum daha çok üzülüyorum. Boş yere üzülüyorum gibi geliyor.
Inat cok kotu bir sey , valla ben de cok inatciyim. Esim alttan almasa , soylemek istemedigim seyler olur.Neyi bekliyoruz bende bilmiyorum. Galiba aracı olan kişiler onunla konuşur da o da belki hatayı anlar, ailesini getirir ya da bir çözüm yolu üretmeye yanaşır diye bekliyorlar. Ama bilmiyorum ya... Herkes düğün bekliyor, sorguluyor... Biz 2 haftadır iletişimde değiliz ne yapıyor bilmiyorum bile... Ama sözde nişanlıyız işte..
Şiddet göstermez yani öyle bir huyu yoktur. Evet inadı gururu çok. Ama öyle biri değildir.
Büyük ihtimalle onu bekliyor.. Normalde dayanamam bir şekilde düzelir o ara çünkü. Sinirli bile olsa benim üzüldüğümü görünce düzelirdi ya da sinirini geriye atardı. Ama bu sefer bu sinir yalnızca bana değil tüm çevreme... Bir yere gidecek olduğumda ailem ümitleniyor yazdı mı konuşmak için mi çağırdı diye.. Ya da ablam bu kadar uzun süre konuşmadan duruyor olmamıza çok şaşırdı. Çünkü ölüp bitiyorduk... Ama şuan her şey çok saçma geliyor. Neyi bekliyoruz ki diyorum ya da ne zamana kadar bekleyeceğiz? Ya tek bekleyen bensem o umursamıyorsa diye de düşünüyorum. Ki bence öyle..Adam sizin toparlayacagınızdan emin olduğu İcin beklıyor olabilir mi :) siz emeklerinizin karşılıgı bu olmamalıydı diye üzülüyorsunuz emek verdiğim ailemin karşısına cıkardım herkes tanıdı diye üzülüyorsunuz ben bunu haketmedim diye üzülüyorsunuz. Toparlamak isteyen sizin gibi sürekli toparlar mücadele ederdi eeee bu adam kac gündür nerde ? Siz evlendiginizdede sorun olunca sürekli bu adamın peşinden koşun aman kötü olmayalım aman ben toparlayım üffff valla size üzüldüm bi düşününce o çok pişman olacak ama siz yolu coktan gecmiş olacaksınız
Her şerde bir hayır vardır asla unutmayın. Demekki böyle olması gerekiyormus bazen hayatı zorlamamak gerekiyor ben bir kere zorladım illa evlenicem dedim başıma gelmedik kalmadı o yüzden üzülün aglayın ama olsun diye zorlamayın dua edin eger o sizin icin hayırlısı ise bu iş devam etsin ama hayırsız ise sorun olacak külfet olacak ise sizden uzak dursunBüyük ihtimalle onu bekliyor.. Normalde dayanamam bir şekilde düzelir o ara çünkü. Sinirli bile olsa benim üzüldüğümü görünce düzelirdi ya da sinirini geriye atardı. Ama bu sefer bu sinir yalnızca bana değil tüm çevreme... Bir yere gidecek olduğumda ailem ümitleniyor yazdı mı konuşmak için mi çağırdı diye.. Ya da ablam bu kadar uzun süre konuşmadan duruyor olmamıza çok şaşırdı. Çünkü ölüp bitiyorduk... Ama şuan her şey çok saçma geliyor. Neyi bekliyoruz ki diyorum ya da ne zamana kadar bekleyeceğiz? Ya tek bekleyen bensem o umursamıyorsa diye de düşünüyorum. Ki bence öyle..
Bende inatçıyım mesela, yani ikimiz de çok inatçıyız ama sevgiyi inadın önüne koymuştuk. Ya da belki de sadece ben koyuyorum şuanda...Inat cok kotu bir sey , valla ben de cok inatciyim. Esim alttan almasa , soylemek istemedigim seyler olur.
Ama yine de inat ettigim seyler de hakli oldugumu dusunuyorum. Yani inat ettigim sey mantikli.
Sizin bir dugun tarihinden , orta yol bulunamamis. Bunda pek inat edilecek bir sey gormuyorum.
Yani herkesi ayarlamak zor , biraz o taraf biraz sizin taraf snlayisli olarak orta you bulmaliydi.
Nisanliniz hakli degil . Ve bu durumda boyle yapan ,evlilikte neler yapmaz gibi geliyor bana.
İlla evlenicem demedim hiçbir zaman. İnşallah bundan sonra da söylemem... Üzülüyorum ama işte neye üzülüyorum onu bile bilmiyorum. Bu yoruyor beni.. Her şeyin hayırlısı olsun inşallah...Her şerde bir hayır vardır asla unutmayın. Demekki böyle olması gerekiyormus bazen hayatı zorlamamak gerekiyor ben bir kere zorladım illa evlenicem dedim başıma gelmedik kalmadı o yüzden üzülün aglayın ama olsun diye zorlamayın dua edin eger o sizin icin hayırlısı ise bu iş devam etsin ama hayırsız ise sorun olacak külfet olacak ise sizden uzak dursun
Yani dugun bu gibi seyler 1 kere oluyor. Ama mesela sehir disinda dugun olsa aileler 1 kere bir araya gelse de olurdu.Bende inatçıyım mesela, yani ikimiz de çok inatçıyız ama sevgiyi inadın önüne koymuştuk. Ya da belki de sadece ben koyuyorum şuanda...
Herkesi ayarlamak değildi aslında mesele. Yani 2 düğün olacağı için yaz dışında çok zor olacaktı. Çünkü geniş zaman lazım. Ama bunu da bir şekilde hallederiz demiştik yani. Tabii ailem gelmeyecek kesinlikle diyene kadar... Bu işler aileyle olur diyoruz anlamıyor. Onları çağırarak işleri zorlaştırıyormuşuz. Nişanı 3 gün içinde yaptık ilk defa tanışmamıza görüşmemize rağmen ve benim ailem sadece tanışma olacak diye biliyordu... Bu sefer de direkt düğüne gelecekler sanırım belki ona bile gelmeyecekler bilmiyorum... Çünkü nikaha gelmelerine gerek yok dedi... Hadi bunu geçtim benim ailem nişandan beri birkaç kere aradı onlar bir kere aradılar sonra tık yok... Haklı olarak diyorlar ki erkek tarafı arar düğün sorar bir şeylere ön ayak olur ama biz kendi kendimize yapıyoruz her şeyi...
E zaten tezi de duruyor sadece savunmam var diyor düğün ne zaman olursa olsun diyor. Önemsemiyor bile düğünü...
Öyle tabiki ama ne ondan ne de ailesinden şuan bir çaba bir şey yok. Bizde durduk öylece ne yapacağımızı bilmeden bekliyoruz..Yani dugun bu gibi seyler 1 kere oluyor. Ama mesela sehir disinda dugun olsa aileler 1 kere bir araya gelse de olurdu.
Ailesi telefonda arabilir , yani su zamanda cok kolay.
Isteyen her seyi yapar yani.
Kolaylastirarakta yapar. Bence bu isi zorlamanın mantigi yok. Basit seyler bunlar
dugun oncesı herkeste gergınlıkler olur, arada da hep cıftler yıpranır. bu bılınen bırseyMerhaba KK üyeleri
Ben birkaç hafta önce düğün tarihi sorunsalı başlığı altında biraz anlatmıştım derdimi aslında genel olarak konu biliniyor ama asıl sorunlar daha sonrasında başladı ya da ben yeni yeni fark ediyorum.
Biraz bahsedeyim 2 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı şehirde yaşasak da ailesi uzakta ve düğün tarihi ve genel olarak eşyalar ya da düğün nasıl olacak, örf adet olayları vs. biz kendi aramızda konuştuğumuz için anlaşamamıştık. Benim ailem de onun ailesi gelsin istedikleri için nişanlım itiraz ediyordu. Ve artık ailemle çok mecbur olmadıktan sonra aynı ortamda olmak istemediğini soğuduğunu söyledi. Ama yine de biz geçen hafta benim ablamlar abimler hep beraber toplandık, düğünü konuşalım herkes de mazeretini ya da ne düşündüğünü söylesin dedik. Herkesin ortak düşüncesi yazdı. Çünkü işten 2 düğün için de izin almak aşırı zordu herkes için. Ve bu süreçte de yanımda olmak istedikleri için en uygun yaz olacağını söylediler. Başta bende çok kızıyordum herkes bir kere olsun bana göre ayarlasın diye ama herkesin geçerli bir sebebi vardı ve ikna oldum. Ama tek itiraz eden kişi nişanlımdı ve hep tezini öne sürdü. Yaz olmaz dedi. Ve gerçekten herkese özellikle babama karşı çok da saygılı konuşmadı resmen yarıştı onunla. Haliyle babam da sinirlendi. Sonra nişanlım çıktı gitti işim var diyerek. Tabi ben herkes gergin diye konuşmadım onunla akşam yazdım ve tartıştık onun tarafında olmadığımı söyledi ve uzun süre görüşmeyelim konuşmayalım dedi. Ertesi gün 10 dakika aynı ortamda bulunduk ve yüzüme bakmadı bende gitmedim. O günden beri sorguluyorum her şeyi. Baştan beri olan olayları falan. Bana kalsa ertesi günü bitirmiştim her şeyi ama herkes bekle biraz ortalık sakinleşsin dediler. Kafam çok karışık ve soğuyorum galiba. Sizce ne yapmalıyım?
ve bu da cok onemlı bır detayÖyle tabiki ama ne ondan ne de ailesinden şuan bir çaba bir şey yok. Bizde durduk öylece ne yapacağımızı bilmeden bekliyoruz..
kesınlıkle en dogru ve gercekcı yorum olarak gordum sızın dusuncelerınızı.Evlilik 2 kişilik bir yolculuk aklına en ufak bir olay dahi yatmıyorsa bitirin. İnanın sonrası senelerinizi alıyor. Önemsenmediginiz fikrinizin sorulmadıgı kââle alınmadıgınz yerdeyseniz örnek verdim şuan. Evlenince değişmeyecek her detayı düşünün size uslubu ses tonu olaylara yaklaşımı sinirlendiğinde tepkileri inanın çok kıymetli ve aynı dili konuşma potansiyeli varmı çok iyi düşünün ki ikilemde olmasaydınız burda olmazdınız bunuda unutmayın
Aylarca konuşmadan öylece beklemek daha da yormaz mı? Çünkü kendisi uzun süre ne konuşalım ne görüşelim dedi.dugun oncesı herkeste gergınlıkler olur, arada da hep cıftler yıpranır. bu bılınen bırsey
ama sızın nısanlınızın sımdıden boyle tepkıler vermesı cıdden dogru gelmedı ve acaba evlıyken nasıl olacak hem sıze hem aılenıze karsı dusunur oldum.
bıtırın demıyorum ama bence yaza kadar ıyıce gozlemleyın nısanlınızı yenıden ve yenıden
ne yaaa ergen gıbı konusmayalım dıyorNişandan birkaç ay öncede böyle bir tartışma olmuştu ve yine demişti konuşmayalım diye. Sinirlendiği anda gözü hiçbir şey görmüyor.. Tekrar olması çok doğal olur yani
ben yaza kadar derken yorumları okudukca goruyorum kı aılesı de ısteksız,Aylarca konuşmadan öylece beklemek daha da yormaz mı? Çünkü kendisi uzun süre ne konuşalım ne görüşelim dedi.
Büyük ihtimalle onu bekliyor.. Normalde dayanamam bir şekilde düzelir o ara çünkü. Sinirli bile olsa benim üzüldüğümü görünce düzelirdi ya da sinirini geriye atardı. Ama bu sefer bu sinir yalnızca bana değil tüm çevreme... Bir yere gidecek olduğumda ailem ümitleniyor yazdı mı konuşmak için mi çağırdı diye.. Ya da ablam bu kadar uzun süre konuşmadan duruyor olmamıza çok şaşırdı. Çünkü ölüp bitiyorduk... Ama şuan her şey çok saçma geliyor. Neyi bekliyoruz ki diyorum ya da ne zamana kadar bekleyeceğiz? Ya tek bekleyen bensem o umursamıyorsa diye de düşünüyorum. Ki
Sizin aileniz hala iyi niyetliİlla evlenicem demedim hiçbir zaman. İnşallah bundan sonra da söylemem... Üzülüyorum ama işte neye üzülüyorum onu bile bilmiyorum. Bu yoruyor beni.. Her şeyin hayırlısı olsun inşallah...
Merhaba tabiki öyle herşey güllük gülistanlık gitmiyor .ama adamın karakteri yapısı sağlam ise aşk bitsin sevgi bitsin saygısı bitmiyor inanın ses tonu dahi o kadar önemli ki destekci yanları kadını ne olarak görmesi hayata bakış insanlara hayvanlara bakışı aşırı gözlem gerekiyor hoooop sevdim tamam düzelir valla düzelmiyor bu beni zaten kabul etti diyor daha beterini yaşatıyor karşındakikesınlıkle en dogru ve gercekcı yorum olarak gordum sızın dusuncelerınızı.
bır evlılık terapıstının dedıgı gıbı sevgılılık, nısanlılıkta sorunlar da, evlenınce x 2 olur
mutluluklar da / 2 olur.
bu sebeple cok ıyı dusunmek lazım, bugunden aslında kendını bellı eden aıleler ya da es adaylarını ıyı gozlemlemek gerekıyor cunku hersey evlenınce daha da zorlasıyor
kesınlıkle en dogru ve gercekcı yorum olarak gordum sızın dusuncelerınızı.
bır evlılık terapıstının dedıgı gıbı sevgılılık, nısanlılıkta sorunlar da, evlenınce x 2 olur
mutluluklar da / 2 olur.
bu sebeple cok ıyı dusunmek lazım, bugunden aslında kendını bellı eden aıleler ya da es adaylarını ıyı gozlemlemek gerekıyor cunku hersey evlenınce daha da zorlasıyor
ne alaka ya, nikaha neden ailesi gelemiyorBende inatçıyım mesela, yani ikimiz de çok inatçıyız ama sevgiyi inadın önüne koymuştuk. Ya da belki de sadece ben koyuyorum şuanda...
Herkesi ayarlamak değildi aslında mesele. Yani 2 düğün olacağı için yaz dışında çok zor olacaktı. Çünkü geniş zaman lazım. Ama bunu da bir şekilde hallederiz demiştik yani. Tabii ailem gelmeyecek kesinlikle diyene kadar... Bu işler aileyle olur diyoruz anlamıyor. Onları çağırarak işleri zorlaştırıyormuşuz. Nişanı 3 gün içinde yaptık ilk defa tanışmamıza görüşmemize rağmen ve benim ailem sadece tanışma olacak diye biliyordu... Bu sefer de direkt düğüne gelecekler sanırım belki ona bile gelmeyecekler bilmiyorum... Çünkü nikaha gelmelerine gerek yok dedi... Hadi bunu geçtim benim ailem nişandan beri birkaç kere aradı onlar bir kere aradılar sonra tık yok... Haklı olarak diyorlar ki erkek tarafı arar düğün sorar bir şeylere ön ayak olur ama biz kendi kendimize yapıyoruz her şeyi...
E zaten tezi de duruyor sadece savunmam var diyor düğün ne zaman olursa olsun diyor. Önemsemiyor bile düğünü...
Sizin aileniz hala iyi niyetli
Merhaba tabiki öyle herşey güllük gülistanlık gitmiyor .ama adamın karakteri yapısı sağlam ise aşk bitsin sevgi bitsin saygısı bitmiyor inanın ses tonu dahi o kadar önemli ki destekci yanları kadını ne olarak görmesi hayata bakış insanlara hayvanlara bakışı aşırı gözlem gerekiyor hoooop sevdim tamam düzelir valla düzelmiyor bu beni zaten kabul etti diyor daha beterini yaşatıyor karşındaki
Sizin aileniz hala iyi niyetli
Merhaba tabiki öyle herşey güllük gülistanlık gitmiyor .ama adamın karakteri yapısı sağlam ise aşk bitsin sevgi bitsin saygısı bitmiyor inanın ses tonu dahi o kadar önemli ki destekci yanları kadını ne olarak görmesi hayata bakış insanlara hayvanlara bakışı aşırı gözlem gerekiyor hoooop sevdim tamam düzelir valla düzelmiyor bu beni zaten kabul etti diyor daha beterini yaşatıyor karşındaki
Büyük ihtimalle onu bekliyor.. Normalde dayanamam bir şekilde düzelir o ara çünkü. Sinirli bile olsa benim üzüldüğümü görünce düzelirdi ya da sinirini geriye atardı. Ama bu sefer bu sinir yalnızca bana değil tüm çevreme... Bir yere gidecek olduğumda ailem ümitleniyor yazdı mı konuşmak için mi çağırdı diye.. Ya da ablam bu kadar uzun süre konuşmadan duruyor olmamıza çok şaşırdı. Çünkü ölüp bitiyorduk... Ama şuan her şey çok saçma geliyor. Neyi bekliyoruz ki diyorum ya da ne zamana kadar bekleyeceğiz? Ya tek bekleyen bensem o umursamıyorsa diye de düşünüyorum. Ki
Sizin aileniz hala iyi niyetliİlla evlenicem demedim hiçbir zaman. İnşallah bundan sonra da söylemem... Üzülüyorum ama işte neye üzülüyorum onu bile bilmiyorum. Bu yoruyor beni.. Her şeyin hayırlısı olsun inşallah...
Merhaba tabiki öyle herşey güllük gülistanlık gitmiyor .ama adamın karakteri yapısı sağlam ise aşk bitsin sevgi bitsin saygısı bitmiyor inanın ses tonu dahi o kadar önemli ki destekci yanları kadını ne olarak görmesi hayata bakış insanlara hayvanlara bakışı aşırı gözlem gerekiyor hoooop sevdim tamam düzelir valla düzelmiyor bu beni zaten kabul etti diyor daha beterini yaşatıyor karşındakikesınlıkle en dogru ve gercekcı yorum olarak gordum sızın dusuncelerınızı.
mutluluklar da / 2 olur.
Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok.. Ciddi anlamda yok yani, olsaydı heralde bugün rahat rahat bana onun hakkında her şey normalmiş gibi konuşmazlardı.ne alaka ya, nikaha neden ailesi gelemiyor
enazından anne -baba
ne saçma bir aile cidden. ayrıca kendisi de ısrarcı olmuyor ki ailesine.
ya nasıl olmazAilesinin hiçbir şeyden haberi yok.. Ciddi anlamda yok yani, olsaydı heralde bugün rahat rahat bana onun hakkında her şey normalmiş gibi konuşmazlardı.
Çok isteklilerdi, heyecanlılardı. Nişanda hele hiç oturamadılar yerlerinde sürekli yanımızda ayaktalardı benim ailem bile oturmuştu bir yere... İsteme günü annemle duygulanıp ağladık diye bir sürü dua etmiş nişanlım beni üzmesin diye... Yani ilk görüşte anlaşılmaz ama herkes iyi olarak görmüştü. Ki nişandan önce ailem hemen olsun ister, çok uzatmazlar demişti. Şuan tık yok.
kaldı ki onlar sızınle ya da aılenızle ıletısımde degıller dıyelım. eee nısanlınız, sızın ve aılenızın goruslerını ya da planlarını anlatmıyor mu yahu aılesıne. cıdden enteresan ınsanlar hepsi.Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok.. Ciddi anlamda yok yani, olsaydı heralde bugün rahat rahat bana onun hakkında her şey normalmiş gibi konuşmazlardı.
Çok isteklilerdi, heyecanlılardı. Nişanda hele hiç oturamadılar yerlerinde sürekli yanımızda ayaktalardı benim ailem bile oturmuştu bir yere... İsteme günü annemle duygulanıp ağladık diye bir sürü dua etmiş nişanlım beni üzmesin diye... Yani ilk görüşte anlaşılmaz ama herkes iyi olarak görmüştü. Ki nişandan önce ailem hemen olsun ister, çok uzatmazlar demişti. Şuan tık yok.