Nişanı atmalı mıyım

Adam sizin toparlayacagınızdan emin olduğu İcin beklıyor olabilir mi :) siz emeklerinizin karşılıgı bu olmamalıydı diye üzülüyorsunuz emek verdiğim ailemin karşısına cıkardım herkes tanıdı diye üzülüyorsunuz ben bunu haketmedim diye üzülüyorsunuz. Toparlamak isteyen sizin gibi sürekli toparlar mücadele ederdi eeee bu adam kac gündür nerde ? Siz evlendiginizdede sorun olunca sürekli bu adamın peşinden koşun aman kötü olmayalım aman ben toparlayım üffff valla size üzüldüm bi düşününce o çok pişman olacak ama siz yolu coktan gecmiş olacaksınız

Inat cok kotu bir sey , valla ben de cok inatciyim. Esim alttan almasa , soylemek istemedigim seyler olur.
Ama yine de inat ettigim seyler de hakli oldugumu dusunuyorum. Yani inat ettigim sey mantikli.

Sizin bir dugun tarihinden , orta yol bulunamamis. Bunda pek inat edilecek bir sey gormuyorum.

Yani herkesi ayarlamak zor , biraz o taraf biraz sizin taraf snlayisli olarak orta you bulmaliydi.

Nisanliniz hakli degil . Ve bu durumda boyle yapan ,evlilikte neler yapmaz gibi geliyor bana.

Büyük ihtimalle onu bekliyor.. Normalde dayanamam bir şekilde düzelir o ara çünkü. Sinirli bile olsa benim üzüldüğümü görünce düzelirdi ya da sinirini geriye atardı. Ama bu sefer bu sinir yalnızca bana değil tüm çevreme... Bir yere gidecek olduğumda ailem ümitleniyor yazdı mı konuşmak için mi çağırdı diye.. Ya da ablam bu kadar uzun süre konuşmadan duruyor olmamıza çok şaşırdı. Çünkü ölüp bitiyorduk... Ama şuan her şey çok saçma geliyor. Neyi bekliyoruz ki diyorum ya da ne zamana kadar bekleyeceğiz? Ya tek bekleyen bensem o umursamıyorsa diye de düşünüyorum. Ki bence öyle..

Her şerde bir hayır vardır asla unutmayın. Demekki böyle olması gerekiyormus bazen hayatı zorlamamak gerekiyor ben bir kere zorladım illa evlenicem dedim başıma gelmedik kalmadı o yüzden üzülün aglayın ama olsun diye zorlamayın dua edin eger o sizin icin hayırlısı ise bu iş devam etsin ama hayırsız ise sorun olacak külfet olacak ise sizden uzak dursun

Bende inatçıyım mesela, yani ikimiz de çok inatçıyız ama sevgiyi inadın önüne koymuştuk. Ya da belki de sadece ben koyuyorum şuanda...
Herkesi ayarlamak değildi aslında mesele. Yani 2 düğün olacağı için yaz dışında çok zor olacaktı. Çünkü geniş zaman lazım. Ama bunu da bir şekilde hallederiz demiştik yani. Tabii ailem gelmeyecek kesinlikle diyene kadar... Bu işler aileyle olur diyoruz anlamıyor. Onları çağırarak işleri zorlaştırıyormuşuz. Nişanı 3 gün içinde yaptık ilk defa tanışmamıza görüşmemize rağmen ve benim ailem sadece tanışma olacak diye biliyordu... Bu sefer de direkt düğüne gelecekler sanırım belki ona bile gelmeyecekler bilmiyorum... Çünkü nikaha gelmelerine gerek yok dedi... Hadi bunu geçtim benim ailem nişandan beri birkaç kere aradı onlar bir kere aradılar sonra tık yok... Haklı olarak diyorlar ki erkek tarafı arar düğün sorar bir şeylere ön ayak olur ama biz kendi kendimize yapıyoruz her şeyi...
E zaten tezi de duruyor sadece savunmam var diyor düğün ne zaman olursa olsun diyor. Önemsemiyor bile düğünü...

İlla evlenicem demedim hiçbir zaman. İnşallah bundan sonra da söylemem... Üzülüyorum ama işte neye üzülüyorum onu bile bilmiyorum. Bu yoruyor beni.. Her şeyin hayırlısı olsun inşallah...

Yani dugun bu gibi seyler 1 kere oluyor. Ama mesela sehir disinda dugun olsa aileler 1 kere bir araya gelse de olurdu.
Ailesi telefonda arabilir , yani su zamanda cok kolay.
Isteyen her seyi yapar yani.
Kolaylastirarakta yapar. Bence bu isi zorlamanın mantigi yok. Basit seyler bunlar

Öyle tabiki ama ne ondan ne de ailesinden şuan bir çaba bir şey yok. Bizde durduk öylece ne yapacağımızı bilmeden bekliyoruz..

dugun oncesı herkeste gergınlıkler olur, arada da hep cıftler yıpranır. bu bılınen bırsey

ama sızın nısanlınızın sımdıden boyle tepkıler vermesı cıdden dogru gelmedı ve acaba evlıyken nasıl olacak hem sıze hem aılenıze karsı dusunur oldum.

bıtırın demıyorum ama bence yaza kadar ıyıce gozlemleyın nısanlınızı yenıden ve yenıden

Öyle tabiki ama ne ondan ne de ailesinden şuan bir çaba bir şey yok. Bizde durduk öylece ne yapacağımızı bilmeden bekliyoruz..
ve bu da cok onemlı bır detay

ıster maddı konularda, ıster manevı konularda olsun erkek aılesının organızator olması gerekır. bunlar ıse telefon etmeye bıle tenezzeul etmıyorlar, sankı zorla evlendırıyorlar ogullarını

kesınlıkle en dogru ve gercekcı yorum olarak gordum sızın dusuncelerınızı.

bır evlılık terapıstının dedıgı gıbı sevgılılık, nısanlılıkta sorunlar da, evlenınce x 2 olur

mutluluklar da / 2 olur.

bu sebeple cok ıyı dusunmek lazım, bugunden aslında kendını bellı eden aıleler ya da es adaylarını ıyı gozlemlemek gerekıyor cunku hersey evlenınce daha da zorlasıyor

Aylarca konuşmadan öylece beklemek daha da yormaz mı? Çünkü kendisi uzun süre ne konuşalım ne görüşelim dedi.

Nişandan birkaç ay öncede böyle bir tartışma olmuştu ve yine demişti konuşmayalım diye. Sinirlendiği anda gözü hiçbir şey görmüyor.. Tekrar olması çok doğal olur yani
ne yaaa ergen gıbı konusmayalım dıyor

ayrıca buna bıle o karar verıyor

kavgalardan sonra ıkı taraf da kosesıne cekılmek ıstese anlarım da, buna bıle o karar verıyor , yon verıyor gıbı yani.

ayrıca ınanın ne sevgılılık, ne nısanlılık bır kez bıle tartısma yasamadıgım esımle, evlenınce ellı kez tartısır oldum, yanı sız gerısını dusunun.

Aylarca konuşmadan öylece beklemek daha da yormaz mı? Çünkü kendisi uzun süre ne konuşalım ne görüşelim dedi.
ben yaza kadar derken yorumları okudukca goruyorum kı aılesı de ısteksız,

ne kendı gururunuzu ne de aılenızın gururunu boyle ayaklar altına aldırmayın kımse ıcın.

kaldı kı dedıgım gıbı uzun sure gorusmeyelım ne demek ya, sankı aldattınız kandırdınız da sızı affetmek ıcın zaman ıstıyor

hıc begenmedım ılıskı yonetme seklını yani.

uzatmayın yani yaza kadar. sız de bır kac gun ıyıce dusunup kararınızı ona ıletın derim. dedıgım gıbı bugun yasadıgınız herseyın ılerde x2 en az olacagını dusunun

İlla evlenicem demedim hiçbir zaman. İnşallah bundan sonra da söylemem... Üzülüyorum ama işte neye üzülüyorum onu bile bilmiyorum. Bu yoruyor beni.. Her şeyin hayırlısı olsun inşallah...
Sizin aileniz hala iyi niyetli
Merhaba tabiki öyle herşey güllük gülistanlık gitmiyor .ama adamın karakteri yapısı sağlam ise aşk bitsin sevgi bitsin saygısı bitmiyor inanın ses tonu dahi o kadar önemli ki destekci yanları kadını ne olarak görmesi hayata bakış insanlara hayvanlara bakışı aşırı gözlem gerekiyor hoooop sevdim tamam düzelir valla düzelmiyor bu beni zaten kabul etti diyor daha beterini yaşatıyor karşındaki

ne alaka ya, nikaha neden ailesi gelemiyor

enazından anne -baba

ne saçma bir aile cidden. ayrıca kendisi de ısrarcı olmuyor ki ailesine.

Sizin aileniz hala iyi niyetli
Merhaba tabiki öyle herşey güllük gülistanlık gitmiyor .ama adamın karakteri yapısı sağlam ise aşk bitsin sevgi bitsin saygısı bitmiyor inanın ses tonu dahi o kadar önemli ki destekci yanları kadını ne olarak görmesi hayata bakış insanlara hayvanlara bakışı aşırı gözlem gerekiyor hoooop sevdim tamam düzelir valla düzelmiyor bu beni zaten kabul etti diyor daha beterini yaşatıyor karşındaki

sizin bu yorumunuza tam cevap yazmak ıcın bu sekılde kopyalamak zorunda kaldım

oncelıkle 41 yasındayım, hatta 2. evlılıgımı yapmıs bırı olarak. o kadar net ve uzun yprumlar yapabılırım kı, ama tırnagımdakı agrı ıle kısa kesmek zorunda kalıyorum

tekrar etmem gerekırse, sevgı azalacak, sabır azalacak, onceden gorulmeyen ozellıkler goze batacak, aıleler gerecek, cocuk olacak gerekecek, ıs ve maddı sorunlar gerekecek. yanı her evlılıkte bunlar oluyor. sevgılılık ve nısanlılıktaki sorunlar artıyor artıyor evlılıkte.

ama burda kısının karakterı, yetıstırme tarzı, sevgının gerceklıgı, empatı yapabilmesi, saygıya onem vermesı.... ve hayata bakıs acısı dahıl, aıle yapısı dahıl benzerlıklerın olması.... bunlar varsa, her sorun aşılıyor ama bunlar yoksa sorunlar buyuyor hatta.

o yuzden şimdi ailede bu ılgısızlık ve saygısızlık varsa, bu ılerde de olacak ve hatta sorun yaratacak. ama bır taraftanda sımdı arayıp sormayan ınsanlar, zırt pırt arayacak ılerde, cat kapı eve de gelecekler. olayın bır de bu yanı olacak, ve kendısı dıyecek kı dugunde yoklardı, sımdı evlendık neden hayatımızın merkezındeler.

nısanlısına gelecek olursak, aılemın gelmeısne gerek yok derken aılesını hep evıne cagıracak bır adam olacak, onlara gıtmelıyız, onlar ıle bayramı gecırmelıyız, buna gerek var kafasında olacak.

her tartısmada yatak ayıran , evıne gelmeyen , ya da aılesıne aktaran, bayanın aılesı cozumcu olmak ıstese o ortamdan kalkıp gıdıp saygısızlık yapan ya da ısımıze karısmayan dıyecek bır adam olacak.

ne alaka ya, nikaha neden ailesi gelemiyor

enazından anne -baba

ne saçma bir aile cidden. ayrıca kendisi de ısrarcı olmuyor ki ailesine.
Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok.. Ciddi anlamda yok yani, olsaydı heralde bugün rahat rahat bana onun hakkında her şey normalmiş gibi konuşmazlardı.
Çok isteklilerdi, heyecanlılardı. Nişanda hele hiç oturamadılar yerlerinde sürekli yanımızda ayaktalardı benim ailem bile oturmuştu bir yere... İsteme günü annemle duygulanıp ağladık diye bir sürü dua etmiş nişanlım beni üzmesin diye... Yani ilk görüşte anlaşılmaz ama herkes iyi olarak görmüştü. Ki nişandan önce ailem hemen olsun ister, çok uzatmazlar demişti. Şuan tık yok.

ya nasıl olmaz

senınle ya da aılenle hıc mı konusmuyorlar, nasıl akraba olacaklar, nasıl dugun organıze edecekler, yuzugu taktılar ve uzaya tasındılar sanki.

kaldı ki hani ailesi durdurmazdı , 3 ayda dugun yapardı. ne nısanlınız ne aılesı dugun ıle alakadar bıle degıller

kaldı ki onlar sızınle ya da aılenızle ıletısımde degıller dıyelım. eee nısanlınız, sızın ve aılenızın goruslerını ya da planlarını anlatmıyor mu yahu aılesıne. cıdden enteresan ınsanlar hepsi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…