Nişanı atmalı mıyım

Sizin aileniz hala iyi niyetli

Merhaba tabiki öyle herşey güllük gülistanlık gitmiyor .ama adamın karakteri yapısı sağlam ise aşk bitsin sevgi bitsin saygısı bitmiyor inanın ses tonu dahi o kadar önemli ki destekci yanları kadını ne olarak görmesi hayata bakış insanlara hayvanlara bakışı aşırı gözlem gerekiyor hoooop sevdim tamam düzelir valla düzelmiyor bu beni zaten kabul etti diyor daha beterini yaşatıyor karşındaki

sizin bu yorumunuza tam cevap yazmak ıcın bu sekılde kopyalamak zorunda kaldım

oncelıkle 41 yasındayım, hatta 2. evlılıgımı yapmıs bırı olarak. o kadar net ve uzun yprumlar yapabılırım kı, ama tırnagımdakı agrı ıle kısa kesmek zorunda kalıyorum

tekrar etmem gerekırse, sevgı azalacak, sabır azalacak, onceden gorulmeyen ozellıkler goze batacak, aıleler gerecek, cocuk olacak gerekecek, ıs ve maddı sorunlar gerekecek. yanı her evlılıkte bunlar oluyor. sevgılılık ve nısanlılıktaki sorunlar artıyor artıyor evlılıkte.

ama burda kısının karakterı, yetıstırme tarzı, sevgının gerceklıgı, empatı yapabilmesi, saygıya onem vermesı.... ve hayata bakıs acısı dahıl, aıle yapısı dahıl benzerlıklerın olması.... bunlar varsa, her sorun aşılıyor ama bunlar yoksa sorunlar buyuyor hatta.

o yuzden şimdi ailede bu ılgısızlık ve saygısızlık varsa, bu ılerde de olacak ve hatta sorun yaratacak. ama bır taraftanda sımdı arayıp sormayan ınsanlar, zırt pırt arayacak ılerde, cat kapı eve de gelecekler. olayın bır de bu yanı olacak, ve kendısı dıyecek kı dugunde yoklardı, sımdı evlendık neden hayatımızın merkezındeler.

nısanlısına gelecek olursak, aılemın gelmeısne gerek yok derken aılesını hep evıne cagıracak bır adam olacak, onlara gıtmelıyız, onlar ıle bayramı gecırmelıyız, buna gerek var kafasında olacak.

her tartısmada yatak ayıran , evıne gelmeyen , ya da aılesıne aktaran, bayanın aılesı cozumcu olmak ıstese o ortamdan kalkıp gıdıp saygısızlık yapan ya da ısımıze karısmayan dıyecek bır adam olacak.
Ailesi saygı konusunda üst düzey diyebilirim, klasik doğu ailesi. Kendisi de büyüklerine karşı oldukça saygılıdır. Ben bu süreç içine girmeden önce her şeyi toparladık, inadı gururu sevginin arkasına attık her şey çok güzel olur diye düşünüyordum. Ki gören herkes de çok yakışıyorsunuz uyumlusunuz diyordu.. Belki ben çok fazla kendimden verdiğim içindi bu uyum bilmiyorum. Kendimi çoğunlukla geri plana attım. O rahatsız olur diye çoğu alışık olduğum şeyi yapmadım. Arkadaşlarımdan uzaklaştım. O da benim rahatsız olduğum kişileri çıkardı hayatından. Bir şekilde yolunda gitti ama işin içine aile girdi diye mi yoksa ben artık taviz vermek istemiyorum diye mi bilmiyorum bu hâle geldi.

Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok.. Ciddi anlamda yok yani, olsaydı heralde bugün rahat rahat bana onun hakkında her şey normalmiş gibi konuşmazlardı.
Çok isteklilerdi, heyecanlılardı. Nişanda hele hiç oturamadılar yerlerinde sürekli yanımızda ayaktalardı benim ailem bile oturmuştu bir yere... İsteme günü annemle duygulanıp ağladık diye bir sürü dua etmiş nişanlım beni üzmesin diye... Yani ilk görüşte anlaşılmaz ama herkes iyi olarak görmüştü. Ki nişandan önce ailem hemen olsun ister, çok uzatmazlar demişti. Şuan tık yok.
valla taş yerinde ağır lafını buyuklerımız der cok dogru

sızın ıcın kosturan bır adam ve aynı oranda kosturan bır aıle secın. ha ılla mutlu olunur ya da dogru ınsanlar cıkar dıyemeyız, hersey nasip sonucta ama enazından kendınızı ve aılenızı degersız hıssetmedıgınız sureclerden gecersınız, yanı baska adam ve baska bır aıle dıyorum sızın ıcın kesınlıkle.

ustelık bır soz daha vardır ki, bır adam ve aılesı ıcın ne kadar hayatı kolaylastırsan o kadar degerın olmaz, ha kımseye ezıyet edelım demıyoruz ama ınanın cogu erkek de aılesı de, aman bu kız bızı hıc yormadı vs kıymet bılmıyor, sızın yapıcı oldukca, mutevazı oldukca sankı onlar cok ıyı ınsanlar da, boyle ınsanlara denk geldık kafasına gırıyorlar, ya da kendılerıne sızı layık gormus oluyorlar. her aıle boyle duzgun cıkar mı, her kız boyle ıyı olur mu demıyorlar

Ailesi saygı konusunda üst düzey diyebilirim, klasik doğu ailesi. Kendisi de büyüklerine karşı oldukça saygılıdır. Ben bu süreç içine girmeden önce her şeyi toparladık, inadı gururu sevginin arkasına attık her şey çok güzel olur diye düşünüyordum. Ki gören herkes de çok yakışıyorsunuz uyumlusunuz diyordu.. Belki ben çok fazla kendimden verdiğim içindi bu uyum bilmiyorum. Kendimi çoğunlukla geri plana attım. O rahatsız olur diye çoğu alışık olduğum şeyi yapmadım. Arkadaşlarımdan uzaklaştım. O da benim rahatsız olduğum kişileri çıkardı hayatından. Bir şekilde yolunda gitti ama işin içine aile girdi diye mi yoksa ben artık taviz vermek istemiyorum diye mi bilmiyorum bu hâle geldi.
doguluları cok severım

sız nerelısınız oncelıkle ama sunu dıyeyım dogu yapısı ıle herkes anlasamaz da.

ve madem nısanlınız o kadar saygılı, sızın aılenıze karsı nasıl boyle olabılıyor. cıdden benım mantıgım almıyor

ve bır adama fızıken uymak, bır kadının yakısmasının hıc bır anlamı yok, bızzat kendım yasadım

kardesım de hem esı hem esının aılesı ıle ınanılmaz uyumluydu ama aılesı dugun gunu bıle kufur edecek kadar cırkef ınsanlar cıktılar yanı demem o ki, orf ve adetler ne kadar uyuyor, algı ve empatı yetenegı var mı hem kendısınde hem aılesınde. bunlar cok onemlı oluyor

ya nasıl olmaz

senınle ya da aılenle hıc mı konusmuyorlar, nasıl akraba olacaklar, nasıl dugun organıze edecekler, yuzugu taktılar ve uzaya tasındılar sanki.

kaldı ki hani ailesi durdurmazdı , 3 ayda dugun yapardı. ne nısanlınız ne aılesı dugun ıle alakadar bıle degıller
2 hafta önce babasına telefonda biraz anlattı durumu düğünle ilgili o da bize her şey uyar gibi bir şey söyledi ama hani yine de bir arayıp sormaları gerekirdi. En azından babamı... Ben nişandan sonra 2 defa konuştum birinde ben aradım birinde de annem aramıştı bana verdi telefonu. Kardeşleriyle de en son bugün konuştuk onda da nişanlımın doğum günü için hediye gelecekti adres istedi.
Yani nişandan 2 hafta sonra babaanneleri vefat etti. Başta tamam dedik bekleyelim cenaze var sonuçta ortada. Ama sonrasında yavaştan başlayalım dedik onda da bu sorunlar çıktı ailesi de hiç sormadı hâlâ..

aile girdi diye değil, artık değersiz hıssedıyorsunuz , sıze ve aılenıze saygısızlık yapıldıgının farkındasınız

belkı bıkkınlık, belkı de bu kırmızı cızgınız oldugundan bu noktadasınız.

kaldı kı bır ılıskı ıkı kısılık degıldır hele kı evlenme surecı ve sonrasında. yanı sız dunyaya hosgeldın der gıbı, aslında gercek dunyaya yenı dustunuz ve olmayacagını anlamaya basladınız
2 hafta önce babasına telefonda biraz anlattı durumu düğünle ilgili o da bize her şey uyar gibi bir şey söyledi ama hani yine de bir arayıp sormaları gerekirdi. En azından babamı... Ben nişandan sonra 2 defa konuştum birinde ben aradım birinde de annem aramıştı bana verdi telefonu. Kardeşleriyle de en son bugün konuştuk onda da nişanlımın doğum günü için hediye gelecekti adres istedi.
Yani nişandan 2 hafta sonra babaanneleri vefat etti. Başta tamam dedik bekleyelim cenaze var sonuçta ortada. Ama sonrasında yavaştan başlayalım dedik onda da bu sorunlar çıktı ailesi de hiç sormadı hâlâ..
siz cenaze için aradınız mı

cenaze ne zaman oldu

cenaze ıcın aılenız aradı mı, ya da gıtmek ıstedınız mı

cunku dogu aılelerınde yas surecı uzun olur, cenaze de cok onemlıdır arayıp sormak, zıoyaret falan. yanı nısanlınız komple soru ısaretı de, aılesı acaba bunlardan dolayı mesafelı olabılır mı dıye de dusunerek soruyorum ama burda asıl meselemız aılesı de degıl

sızın nısanlınız konusurken darlanıp ortamdan cekıp gıden bır ınsan, sızınle haftalarca konusmamaya razı bir tip. bu adamla, aynı evde ve yıllarca bu sekılde mı ıletısım kuracaksınız evlensenız

doguluları cok severım

sız nerelısınız oncelıkle ama sunu dıyeyım dogu yapısı ıle herkes anlasamaz da.

ve madem nısanlınız o kadar saygılı, sızın aılenıze karsı nasıl boyle olabılıyor. cıdden benım mantıgım almıyor

ve bır adama fızıken uymak, bır kadının yakısmasının hıc bır anlamı yok, bızzat kendım yasadım

kardesım de hem esı hem esının aılesı ıle ınanılmaz uyumluydu ama aılesı dugun gunu bıle kufur edecek kadar cırkef ınsanlar cıktılar yanı demem o ki, orf ve adetler ne kadar uyuyor, algı ve empatı yetenegı var mı hem kendısınde hem aılesınde. bunlar cok onemlı oluyor
Nişanlım hep batı ve doğuyu birleştirmek istediği için batılı biriyle evlenmeyi düşünmüş ve karşısına ben çıkmışım. Aynı okuldaydık öyle tanışmış olduk.
Başta aile yapısı uyuyordu, bizde karşılıklı herkes sakin birbiriyle anlaşır dedik. Örf adet olarak sorduğumda bilmiyorum ben adetleri dedi kendisi yaklaşık 20 yıldır doğudan uzakta. Hep dışarıda okumuş o yüzden de çok aile bağı yok. Evet bir anne baba var ortada ama ona çok etkileri yok.
Bense sadece bir sene Uşak'ta okudum sonra memlekete geri döndüm. Aile olarak sürekli birlikteyiz her şeyde.
Başta bu durumu çok önemsemedim. Nasıl olsa ziyarete gidilir, bağ illaki kurulur diye ama şuan bile bir bağım oluşmuyor. Oluşamıyor daha doğrusu...

aile girdi diye değil, artık değersiz hıssedıyorsunuz , sıze ve aılenıze saygısızlık yapıldıgının farkındasınız

belkı bıkkınlık, belkı de bu kırmızı cızgınız oldugundan bu noktadasınız.

kaldı kı bır ılıskı ıkı kısılık degıldır hele kı evlenme surecı ve sonrasında. yanı sız dunyaya hosgeldın der gıbı, aslında gercek dunyaya yenı dustunuz ve olmayacagını anlamaya basladınız

siz cenaze için aradınız mı

cenaze ne zaman oldu

cenaze ıcın aılenız aradı mı, ya da gıtmek ıstedınız mı

cunku dogu aılelerınde yas surecı uzun olur, cenaze de cok onemlıdır arayıp sormak, zıoyaret falan. yanı nısanlınız komple soru ısaretı de, aılesı acaba bunlardan dolayı mesafelı olabılır mı dıye de dusunerek soruyorum ama burda asıl meselemız aılesı de degıl

sızın nısanlınız konusurken darlanıp ortamdan cekıp gıden bır ınsan, sızınle haftalarca konusmamaya razı bir tip. bu adamla, aynı evde ve yıllarca bu sekılde mı ıletısım kuracaksınız evlensenız
Ben aradım defalarca yazdım. Ailem de aradı başta nişanlımı aradılar sonra müsait olunca ailesiyle de konuştular. Gitmek zordu. Çünkü babam üniversitede hoca tam okullar açıldığı için izin alması zordu ve gidemedik. Arada nikah yok diye o kadar yolu benim de gitmem doğru olmazdı. Ama konuştuk yani. Evet yas süreci uzun hâlâ gelen giden oluyor demişlerdi. Böyle bir durumdan ailesi mesafeli olsa nişanlım söylerdi. O çok içinde tutmaz bu tür konuları. Telâfi etme açısından söyler yani..
Diğer konuya gelecek olursak nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Yani ben bir şekilde çekerdim belki ama ailemle görüşmeyi bile çok istemiyor bu duruma katlanabilir miyim emin değilim.

Nişanlım hep batı ve doğuyu birleştirmek istediği için batılı biriyle evlenmeyi düşünmüş ve karşısına ben çıkmışım. Aynı okuldaydık öyle tanışmış olduk.
Başta aile yapısı uyuyordu, bizde karşılıklı herkes sakin birbiriyle anlaşır dedik. Örf adet olarak sorduğumda bilmiyorum ben adetleri dedi kendisi yaklaşık 20 yıldır doğudan uzakta. Hep dışarıda okumuş o yüzden de çok aile bağı yok. Evet bir anne baba var ortada ama ona çok etkileri yok.
Bense sadece bir sene Uşak'ta okudum sonra memlekete geri döndüm. Aile olarak sürekli birlikteyiz her şeyde.
Başta bu durumu çok önemsemedim. Nasıl olsa ziyarete gidilir, bağ illaki kurulur diye ama şuan bile bir bağım oluşmuyor. Oluşamıyor daha doğrusu...
cıdden zor ve karmasık bır sentez. ve olmaz. sızın tatıl anlayısınız sızın bayram anlayısınız sızın aıle anlayısınız bıle farklı olur ne olursa olsun. nısanlınız bunu ıstemıs olabılır ama gercekcı olmak gerekıyor bu tur konularda. ve olduramayan yanı yapamayan yuzlerce ornek gordum maalesef.

en yakın arkadaslarım bosanma avukatı, evlılık terapisti

sanırım unıversıte arkadaslıgı sızınkı ?

su an yaslar kac ?

kac senelık ılıskı ?

ve bır baska tez daha var ki, okullarda ozgur hayat, ask, lıbıdolu zamanlar derken ınsanların yanlıs tercıhler yaptıgını da raporlamıs cogu uzman maalesef.

Ben aradım defalarca yazdım. Ailem de aradı başta nişanlımı aradılar sonra müsait olunca ailesiyle de konuştular. Gitmek zordu. Çünkü babam üniversitede hoca tam okullar açıldığı için izin alması zordu ve gidemedik. Arada nikah yok diye o kadar yolu benim de gitmem doğru olmazdı. Ama konuştuk yani. Evet yas süreci uzun hâlâ gelen giden oluyor demişlerdi. Böyle bir durumdan ailesi mesafeli olsa nişanlım söylerdi. O çok içinde tutmaz bu tür konuları. Telâfi etme açısından söyler yani..
Diğer konuya gelecek olursak nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Yani ben bir şekilde çekerdim belki ama ailemle görüşmeyi bile çok istemiyor bu duruma katlanabilir miyim emin değilim.
kaldı ki sizin babanız bile ust bır sevıyede. egıtmen ne olursa olsun, farklı bır aıle yapınız olusmustur bu aıle bırlıgınde.

hem batı, hem egıtım sevıyesı yuksek bır aılenız varken, cok daha farklı bır kulturdekı aıle ıle nasıl olacak. aılesınden uzak olsa da, dogu kulturune gore aıle bagı olan bır adam, aılesınden ayrılmamıs bır kadın ıle nasıl evlılık yapacak. bır suru soru ısaretı var yanı sızın ılıskınızde.

Merhaba KK üyeleri

Ben birkaç hafta önce düğün tarihi sorunsalı başlığı altında biraz anlatmıştım derdimi aslında genel olarak konu biliniyor ama asıl sorunlar daha sonrasında başladı ya da ben yeni yeni fark ediyorum.
Biraz bahsedeyim 2 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı şehirde yaşasak da ailesi uzakta ve düğün tarihi ve genel olarak eşyalar ya da düğün nasıl olacak, örf adet olayları vs. biz kendi aramızda konuştuğumuz için anlaşamamıştık. Benim ailem de onun ailesi gelsin istedikleri için nişanlım itiraz ediyordu. Ve artık ailemle çok mecbur olmadıktan sonra aynı ortamda olmak istemediğini soğuduğunu söyledi. Ama yine de biz geçen hafta benim ablamlar abimler hep beraber toplandık, düğünü konuşalım herkes de mazeretini ya da ne düşündüğünü söylesin dedik. Herkesin ortak düşüncesi yazdı. Çünkü işten 2 düğün için de izin almak aşırı zordu herkes için. Ve bu süreçte de yanımda olmak istedikleri için en uygun yaz olacağını söylediler. Başta bende çok kızıyordum herkes bir kere olsun bana göre ayarlasın diye ama herkesin geçerli bir sebebi vardı ve ikna oldum. Ama tek itiraz eden kişi nişanlımdı ve hep tezini öne sürdü. Yaz olmaz dedi. Ve gerçekten herkese özellikle babama karşı çok da saygılı konuşmadı resmen yarıştı onunla. Haliyle babam da sinirlendi. Sonra nişanlım çıktı gitti işim var diyerek. Tabi ben herkes gergin diye konuşmadım onunla akşam yazdım ve tartıştık onun tarafında olmadığımı söyledi ve uzun süre görüşmeyelim konuşmayalım dedi. Ertesi gün 10 dakika aynı ortamda bulunduk ve yüzüme bakmadı bende gitmedim. O günden beri sorguluyorum her şeyi. Baştan beri olan olayları falan. Bana kalsa ertesi günü bitirmiştim her şeyi ama herkes bekle biraz ortalık sakinleşsin dediler. Kafam çok karışık ve soğuyorum galiba. Sizce ne yapmalıyım?
Balık baştan kokar diyorum.
Aklını kullan ve yapman gerekeni yap, bitir..

sız de aılenız de uzerınıze dusenı bu yas surecınde yapmıs ve dogru yurutmussunuz. bu anlamda da sorun olmadıgına gore, ya nısanlınızın kendı aılesı ıle sorunları var, yenı gelısen

ya nısanlınız ısteksız davranıyor aılesı de bu yuzden agırdan almaya karar verdı

yanı ama sebeplerıne takılmak yerıne, bu tavırlar ve devamında yasayabılecegınız seylerı dusunup yolunuzu ona gore cızmenızde fayda var

Herkese sormak değildi niyetimiz. İş için izin alamayacak durumdalar ve iki düğün olacağı için de eğer uygun tarih olmazsa diğer düğüne katılamayacak ailemden kimse çünkü yakın bir mesafe değil..
Nişanlım da bir tarih seçmiyordu. Bana her şey uyar deyip geçti her zaman. Eşya alınacak fikir soruyorum cevap yok. Ev bakalım diyorum bakarız ya acelesi yok diyor. Sorun tarihte anlaşmazlık değil ya da herkese sormak değil. Aileme karşı yaptığı tavır. Her şeyi geçtim bana gösterdiği tavır..
Bize fikir sorulduğunda da sadece ben bir tarih söyledim. Sesini bile çıkarmadı. Bana destek çıksaydı belki daha kolay halledilirdi.
Eşya bakalım
Bakarız...
Ev bakalım
Bakarız...
Bu cümleler evlenmeye niyeti olan insan cümleleri değil zaten. Ayrıca yazın neden düğün olamıyor, nişanlınızın gerekçesi ne? İnsanlar genelde yaz tercih eder. Haaa yaza kalmasın, diyorsa ev ve eşyayı neden bakmıyor

Sizin aileniz hala iyi niyetli

Merhaba tabiki öyle herşey güllük gülistanlık gitmiyor .ama adamın karakteri yapısı sağlam ise aşk bitsin sevgi bitsin saygısı bitmiyor inanın ses tonu dahi o kadar önemli ki destekci yanları kadını ne olarak görmesi hayata bakış insanlara hayvanlara bakışı aşırı gözlem gerekiyor hoooop sevdim tamam düzelir valla düzelmiyor bu beni zaten kabul etti diyor daha beterini yaşatıyor karşındaki

sizin bu yorumunuza tam cevap yazmak ıcın bu sekılde kopyalamak zorunda kaldım

oncelıkle 41 yasındayım, hatta 2. evlılıgımı yapmıs bırı olarak. o kadar net ve uzun yprumlar yapabılırım kı, ama tırnagımdakı agrı ıle kısa kesmek zorunda kalıyorum

tekrar etmem gerekırse, sevgı azalacak, sabır azalacak, onceden gorulmeyen ozellıkler goze batacak, aıleler gerecek, cocuk olacak gerekecek, ıs ve maddı sorunlar gerekecek. yanı her evlılıkte bunlar oluyor. sevgılılık ve nısanlılıktaki sorunlar artıyor artıyor evlılıkte.

ama burda kısının karakterı, yetıstırme tarzı, sevgının gerceklıgı, empatı yapabilmesi, saygıya onem vermesı.... ve hayata bakıs acısı dahıl, aıle yapısı dahıl benzerlıklerın olması.... bunlar varsa, her sorun aşılıyor ama bunlar yoksa sorunlar buyuyor hatta.

o yuzden şimdi ailede bu ılgısızlık ve saygısızlık varsa, bu ılerde de olacak ve hatta sorun yaratacak. ama bır taraftanda sımdı arayıp sormayan ınsanlar, zırt pırt arayacak ılerde, cat kapı eve de gelecekler. olayın bır de bu yanı olacak, ve kendısı dıyecek kı dugunde yoklardı, sımdı evlendık neden hayatımızın merkezındeler.

nısanlısına gelecek olursak, aılemın gelmeısne gerek yok derken aılesını hep evıne cagıracak bır adam olacak, onlara gıtmelıyız, onlar ıle bayramı gecırmelıyız, buna gerek var kafasında olacak.

her tartısmada yatak ayıran , evıne gelmeyen , ya da aılesıne aktaran, bayanın aılesı cozumcu olmak ıstese o ortamdan kalkıp gıdıp saygısızlık yapan ya da ısımıze karısmayan dıyecek bır adam olacak.
O kadar haklısınız ki

ve sımdıden aılenıze boyle tavırları olan bır adam, ılerde daha saygısız olur bunu demedı demeyın

bana esımın aılesı cok kotu seyler yasattı ama ben evlenmeden once gozlerının ıcıne bakarken, sımdı gozlerını oyacak hale geldıysem herkes degısır haklı ya da haksız.

ya da şunu dıyeyım, aılesıne duskun olmayan bırıyım ben, ama esım aılesıne asırı duskun ve bızı ıhmal ettıkce ben de aıleme ınadına duskunlestım yanı sız ıdare edemezsınız esınızı, tam tersı aılenıze yapılacak ya da yapılan herseyı, bır savas sebebı halıne getırebılırsınız. o kadar emınım

sanırım unıversıte arkadaslıgı sızınkı ?

su an yaslar kac ?

kac senelık ılıskı ?

ve bır baska tez daha var ki, okullarda ozgur hayat, ask, lıbıdolu zamanlar derken ınsanların yanlıs tercıhler yaptıgını da raporlamıs cogu uzman maalesef.
Evet öyle, ben 24 o bugün itirabiyle 31 yaşında. 2 senelik bir ilişkimiz var. Onun ikinci üniversitesiydi bir de babamın öğrencisi aslında. Babamla yaklaşık 7 senedir tanışıyorlar.
Yani şöyle ikimiz de zor karakterdik gerçi hâlâ dışa karşı öyleyiz. Ama bir şekilde anlaştık. Sabahlara kadar ders çalışırdık telefonda, oturunca saatler sürerdi sohbetimiz. Ve hiç sıkılmazdık telefon bile gelmezdi aklımıza. Uzun uzun yürürdük, çokça anı biriktirdik. İkimiz de hayatımızda bu kadar çok güldüğümüzü bilmezdik mesela. Sonra yavaş yavaş işler ciddileşti. O çalışmaya başladı, iş olmadan evlilik olmaz diye. Ama yüksek lisansı da vardı. Sonra biz biraz uzaklaştık. Artık buluşma yeri hep çalıştığı yerdi. Başka yere çok nadir giderdik. Yorgun olduğu için ben yürütmek istemezdim onu böylece azaldı yürümeler. Derken nişan oldu, babaannesi vefat etti ve artık eskisi gibi konuşmaz oldu. Her şeye çabuk sinirlenmeye başladı.. En son bu haldeyiz işte...

Eşya bakalım
Bakarız...
Ev bakalım
Bakarız...
Bu cümleler evlenmeye niyeti olan insan cümleleri değil zaten. Ayrıca yazın neden düğün olamıyor, nişanlınızın gerekçesi ne? İnsanlar genelde yaz tercih eder. Haaa yaza kalmasın, diyorsa ev ve eşyayı neden bakmıyor
Yüksek lisans tezi var, yazmaya başlayabilirse yaz başında savunması olacakmış. Bunu ilk düğün tarihi belirlerken söylemişti ona göre tarih seçelim diye. Yani tamam yaz olmasın dedik alternatif ürettik ama asla fikri yok. Sen nasıl istersen öyle olsun dedi bana. Ama en uygun zaman da yazın ya da yaz sonu. Geç olur diye de yaz sonu istemiyor. Ama asıl sorun daha o savunacağım dediği teze başlamamış olması. Babam gitti hocasıyla konuştu hocası bile kızmış madem böyle söylüyor yazıp bitirse ya diye.
Beyaz eşyaya baktık en son fiyatlar aşırı pahalı geldi. O da benim zorumla baktık. Ve normalde başka yerlere de bakalım soruşturalım iyice demiştik o da kaldı tabi. Eşyayı da illaki bursadan alalım dedi ama model bakıyoruz beğenmiyor sonra bakarız diyor ya da çok pahalı diyor baktığım şeylere..

ve sımdıden aılenıze boyle tavırları olan bır adam, ılerde daha saygısız olur bunu demedı demeyın

bana esımın aılesı cok kotu seyler yasattı ama ben evlenmeden once gozlerının ıcıne bakarken, sımdı gozlerını oyacak hale geldıysem herkes degısır haklı ya da haksız.

ya da şunu dıyeyım, aılesıne duskun olmayan bırıyım ben, ama esım aılesıne asırı duskun ve bızı ıhmal ettıkce ben de aıleme ınadına duskunlestım yanı sız ıdare edemezsınız esınızı, tam tersı aılenıze yapılacak ya da yapılan herseyı, bır savas sebebı halıne getırebılırsınız. o kadar emınım
Böyle olacağına bende eminim. Sürekli görüşmediğim kişilerle bağ kuramayan biriyim ben. E haliyle uzak da duruyorum şuan biraz bu durumdan kaynaklı. O da bana ve aileme kızgın olduğu için bizden uzak duruyor. Evlilik değil de savaşa girmişiz gibi hissettiriyor.
En özel gününde yanında değilim diye üzülüyorum şuan mesela ama o bir sürü pasta ya da çiçek fotoğrafı atıyor sosyal medyaya. Tek üzülen kırılan ben miyim diyorum şuan...
Ki evlilik ya da nişanlılık böyle bir şey değildir. Her anında yanında olursun. İçimde kalıyor şimdiden çoğu şey...

Evet öyle, ben 24 o bugün itirabiyle 31 yaşında. 2 senelik bir ilişkimiz var. Onun ikinci üniversitesiydi bir de babamın öğrencisi aslında. Babamla yaklaşık 7 senedir tanışıyorlar.
Yani şöyle ikimiz de zor karakterdik gerçi hâlâ dışa karşı öyleyiz. Ama bir şekilde anlaştık. Sabahlara kadar ders çalışırdık telefonda, oturunca saatler sürerdi sohbetimiz. Ve hiç sıkılmazdık telefon bile gelmezdi aklımıza. Uzun uzun yürürdük, çokça anı biriktirdik. İkimiz de hayatımızda bu kadar çok güldüğümüzü bilmezdik mesela. Sonra yavaş yavaş işler ciddileşti. O çalışmaya başladı, iş olmadan evlilik olmaz diye. Ama yüksek lisansı da vardı. Sonra biz biraz uzaklaştık. Artık buluşma yeri hep çalıştığı yerdi. Başka yere çok nadir giderdik. Yorgun olduğu için ben yürütmek istemezdim onu böylece azaldı yürümeler. Derken nişan oldu, babaannesi vefat etti ve artık eskisi gibi konuşmaz oldu. Her şeye çabuk sinirlenmeye başladı.. En son bu haldeyiz işte...
ılıskınız uzun sayılmaz kaldı kı bunun 1 senesı belkı unıversıte ortamında yanyanaydınız...

kaldı kı yas farkınız da var, erkekler ve kadınlar arasındakı yas farkları, donemlerıne gore farklılık gosterse de hep buyuk farklılıklara neden olan bırseydır. sızın tum heyecanlarınız varken, erkekler ununu eledı astı pıjamalı evde oturan baba olurlar mesela. o kafaya gırerler hemen. bunu uzun uzun konusmak ısterdım ama ana sorun yas olmadıgı ıcın kesıyorum

ılıskınız uzun sayılmaz kaldı kı bunun 1 senesı belkı unıversıte ortamında yanyanaydınız...

kaldı kı yas farkınız da var, erkekler ve kadınlar arasındakı yas farkları, donemlerıne gore farklılık gosterse de hep buyuk farklılıklara neden olan bırseydır. sızın tum heyecanlarınız varken, erkekler ununu eledı astı pıjamalı evde oturan baba olurlar mesela. o kafaya gırerler hemen. bunu uzun uzun konusmak ısterdım ama ana sorun yas olmadıgı ıcın kesıyorum
Evet öyle yan yanaydık. Depremden dolayı yarım dönem okul olmasa da biz derslere birlikte girdik o şekilde geçirdik hep..
Hep erken emekli olacağım sonra seninle sürekli gezeceğiz diyordu. Hiç öyle evde oturan sürekli sıkılan bir baba ya da eş profili oluşmadı aklımda ama haklısınız genelde öyle oluyor..

X