Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
merhabalar;

benim nişanımda martta oldu,erkek tarafı normalde set takıyor ama nişanım acee olduğu için hemen set beğenmek istemedim ve seti düğünde takmalarını istedim.
nişanımda sadece 3 bilezik taktılar ben de ona saat aldım ama o karışıklıkta babam taktı,oda bana saat aldı.ya hakikaten böyle şeyler insanı ve ilişkileri çok yıpratıyo çünkü herkesin adeti farklı.

valla kıslar benm de nişanım geçti, biz de nişandan önce çok yıprattık karşılıklı olarak birbirimizi bu takı meselesinde...
ama hiç değmiyormuş, o gün o güzelliklerin içinde, aman dedim, canımız sağolsun, hiç takmıcam kafama artık...
gerçi hakkını yiyemem, nişanlımın ailesi de yapmaları gerekni yaptılar..
bizde şöyle oldu;
nişanlım bana inci set almıştı sözden sonra, ama nişan kıyafetime uymayınca o inci seti düğünde takmaya karar verip, altın setimi birlikte seçtik ve aldı
kayınvaldem ve kayınpederim de 4 tane burma bilezik taktılar
benm annem ve babam da ayrı ayrı bana kelepçeli bilezik aldılar, babam nişanlıma saat, annem ise tam altın taktı ona. yani çok şükür eksik kalmadı ama hiç değmiyormuş bunlar için üzülmeye, şimdi daha iyi anlıyorum...
allah herkesin gönlüne göre versin inşallah...

benimde şubatta nişanım oldu.. nişanda o mu takılacak bu mu takılacak falan diye ne aileler arasında ne bizim aramızda bi konuşma olmadı. ben takarlar diye konusunu çıtlatmadım bile. ama takılan bişey olmadı sadece yüzük ve saat takıldı bana. nişan elbisem ayakkabım çamaşırım alındı. bohça onlarda düğünde verilirmiş nişan bohçası falanda yapmadık henüz birbirimize...
bende gömleğini kravatını kol düğmelerini çamaşırını aldım...
kendi akrabalarımdan çeyrek takan oldu ama erkek tarafından hiç bişey takılmadı...
sonra nişanlıma dedim o kadar insan vardı bi tane bilezikte mi getiremediniz yanınızda diye :) ((hakkımıda savunurum her durumda)) oda bizde yok adet olarak hepsini düğünde takacaz söyleseydin iki üç tane takardık dedi. ben mi söylicem bunları annen görmedi mi hiç nişanda kıza takı takıldığını dediydim bi sürtüşmemiz olmuştu...:))
ne olursa bu konularda milletin çenesini bırakın bazen insanın kendi anasının dediği bile canını sıkabiliyor...

katılıyorum cnm sana, zaten insanın canını sıkan da yakınından duydukları oluyo :umursamaz:

katılıyorum cnm sana, zaten insanın canını sıkan da yakınından duydukları oluyo :umursamaz:

valla çok zorlandım ben bu konuda teyzemdi yengemdi hadi daha büyüyler annannem halamlar falan ben üzülmeyim diye ses çıkartmadılar ama olması gerekirdi dediler bende üzülüp sıkılmıştım o dönem ailene karşı mahçup hissediyosun kendini halbuki benim yaptığım bişey yok sen ne utanıyosun karşı taraf düşünsün ..
teyzem seslendi bide oğlan tarafı buyrun sıra sizde diye bişey diyemediler kargaşanın içinde duymamazlıktan geldilerdi...
nişanlımın teyzesi bi başörtüsü havluydu patikti falan bişeyler verdiydi o zaman.
ama şimdi haziranda düğün var bana düğündeki bileziklerin lafını edecekler bende şıngır şıngır dolancam vermicem bilezikleri :lepi:

kızlar sizdede varmı böyle bir durum yerimseniben

valla cnm, bizim de baştan konuşulmadı ama baktık ki herkes elini kolunu sallaya sallaya geliyo gidiyo, herkes sonra sonra der gibi geziyo, ama böyle şeyler de başta yapılırsa güzel,
babam da dedi nişandan 1 hafta önce nişanlımın babasına, ne yapacaksanız, yarısını nişanda takın, biz de bilelim çünkü biz takı takacağız millete öyle boş görünemeyiz dedi, bence de bunların konuşulmadan yapılması gerek çünkü şimdi benm babam sanki yanlış bişey yapmış gibi oldu, halbuki alakası yok, sanki abana taktıkları bilezikleri babammı alacak; hayır!! yine taktıklarında oğullarına takıyolar, ama büyükler özellikle bizde benm annem bunu çok söyledi durmadan bana : işte bak sözün geçti bayram geçti hala bişe yok, bunlar elini cebine atmıyo filan dedikçe sinirim tepeme çıktı, e anneme bişe deme, onlara bişe deme, arada ben kaldım...
ama şimdi ne oldu, onlar istediğini getirdi taktı yine, herkes sustu..
ama merak etme tatlım, bu şamata hiç bitmiyo; şimdi de annem; ya düğündekileri alırsa onun ailesi filan demeye başladı... kırmıyım diyorum, hadi son 2 ayım şu evde, ama insan bazen çileden çıkıyor...
delikafadulden

ay ne kadar uzak geliyor bana simdi bu konusmalar kendimi garip hissettim bunları okuyınca ya :)

ay ne kadar uzak geliyor bana simdi bu konusmalar kendimi garip hissettim bunları okuyınca ya :)
hep öyle uzak gibi geliyo zaten tatlım ama bi bakıyosun ki bütün bu olayların hoooooopppp içindesin alsanaalsanasmile

aynen öyle oluyo valla sonra sen yaşuıyosun sıkıntıyı kendi ailene bişey deme karşı tarafa bişey deme bunalıma giriyosun..
ben bileziklerimi takılarımı vermeyi düşünmüyorum kızlar bu para gözlükten değil takılan parayı çeyreği bırakıcam zaten borçlarını kapatsınlar diye benim iki düğün olacak biri istanbulda biri başka bi ilde burda takılan çeyrek ve paralarıda kendi düğün masraflarıma kullancam ...
nişanlım kendi dedi takılan para çeyrek aile büyüklerinin hatrına takılıyo onların ordaki düğünde takılan çeyrek ve para oraya bırakılacak madem bu kadar doğalsa oraya bırakmak bende en doğal hakkımı kullanarak buradakileri anama babama borçlarını ödemeleri için bırakacağım...

ooo, çok sinir bozucu işte bu, eğer zaten onların öyle bir düşüncesi varsa, sende dediğin gibi alma ve ailene bırak canım, zaten bu tarz işlerde, bence kız tarafının incikti boncuktu derken masrafı daha çok oluyor, yıllarca oğullarını evlendirmek için kıyıya para koyma,sonra da yok bizim hatırımıza takı... yok yaa :umursamaz: sinir oluyorum böyle insanlara lmaz:
ben nişanımda takılanları kimseye elletmedim daha ama bakalım, kendi aileme de vermeyi düşünmedim, bende onların bir tek kızıyım, yapacaklar tabi :1closedeyes: ben nişanımdakileri paralar ve çeyrek ve yarımlarımı kese altın yapıp anneme vermeyi düşünüyorum, ilerde allah korusun bi sağlık durumu olur filan o saklasın diye kaydirigubbakcemile5 bu da annemle ortak kararımız tabi; bu konuda nişanlım ikide bir kullan o parayı, kullan o parayı deyip duruyodu, ona da anlattım düşüncemi, zaten nişan takılarında tek bilezikler sizden geldi geri kalanın tamamını benim aile eşrafım taktı, ben onu harcamıcam dedim... valla bu konularda anlaşmak zor, allah cümleten herkese sabır versin !!! :enbuyukkk:

cidden çok sinir bozucu ..
bacım ben haziranda düğün yapcam annesi ile babası ayrı ben kayınvalide ile oturmak istemediğim için ev yapıldı memleketinde.. evi 3-5 kuruş göndererek dedesinin büyük yardımları ile yaptılar benim nişanlımda vefa borcu diye orda takılan çeyrek ve paraları oraya bırakacak. böylelikle ev konusnda kimseye borcu olmayacağını düşünüyor. Ama ordaki düğün yapılacak diye kredi çekecek o kredinin borcunu biz taksitle ödeyeceğiz. ben burda yapılacak olan düğünü kendi imkanlarımla yapacağım onların tarafından bişey yapılmayacak sadece kuafördü araba süslemesiydi onları yapacaklar...
durum böyle olunca benimde ailemi düşünmem gerekli herşeyi yaptırıp hadi ben evlendim sizde kızınızı evlendirdiniz ödeyin diyemem kaldıki babam memur annem haziranda işten ayrılacak ikide ünide okuyan kardeşim var hadi okulları kapanacak para gönderilmeyecek ama onlar iş bulana kadar illaki tek maaş olacak evde..
annesi için ev yapıldı ayrıca evlendikten sonra kredi için borç ödeyeceğim hemde düğünden bi beklentim olmayarak sıfırdan başlayacaım...
ben illaki bir sene kredi bitene kadar sıkıntı yaşayacağım ... herkesin ailesi kendine kıymetli onun için bende borçları kapatmaları için burdaki düğünde takılan çeyrek ve paralardan bilerek ve isteyerek feragat edeceğim a.s

ama bileziklerimi kasaya koymayı düşünüyorum...

aslında benziyoruz bu işlerde birbirimize boshayallersmile benm de nişanlım 10 milyar çekti kredi ve şimdiden başladı ödemeye, buna nişan kıyafetim, takı setim, gelinliğim işte düğün salonu kuaförler ve eşyalar dahil olacak, kimse afedersin ama o kıymetli canını üzmemiş, şimdi düğünden sonra nasıl yapsak da parayı denk getirip ödesek diye düşüncez, ama işte ben baştan ilesine dedim, takılar bizim, biz onla borç ödücez, varıp da 10 milyar takı mı olcak, hayır!! en fazla 1-2 milyar olur ama o da kolaylık olur en azından..
artık bu işlere da kalkınca geri dönmesi zor olu, milletin çenesi maşallah kiloş etek gibi; uzadıkça uzuyo, bişe de diyemiyosun, kimseye derdini de anlatamıyosun, artık allah kocalarımıza güç kuvvet versin, işlerini iyi yapsınlar da borçlarımızı ödeyelim... :Saruboceq:

canım inşallah herşey güzel olur kimse sıkıntı çekmezde bizde evimizde mutlu huzurlu oluruz ..
bu durumlarda ne nişanlına senin ailen şöyle böyle diyebiliyosun ne kendi anana babana yok bu iş böyle diyebiliyosun..
ortada kalmak beni çok yoruyo en iyisi dertsiz aşım ağrısız başım diyip karışmadan kenardan izlemek dicem ama onuda beceremiyorum damarıma bastıkları zaman ben kendi işimi kendim halletmeyi iyi öğrenmişim yani :SS
evlendikten sonrasında korkuyorum şimdi gözümüze görünmüyo ama diğer sayfalarda evli olanların anlattıkları çok canımı sıktı..
bu takıydı para konusunda bide kocalarda iş bitiyo ne olursa olsun.. kız zaten evlenirken evinden tamamen çıkmış olarak kabul edip gidiyo koca evine mühim olan kocanın ana baba evinden çıkıp kendi yuva kurduğunun bilincinde olması.. bu iş böyle olursa kimseye laf düşmez zaten takıydı paraydı konularında...
bimiyorum ben mi yanlış düşünüyorum...

valla tatlım doğru diyosun da, benmki tamamen o bilinçte değil henüz, ama umarım zamanla değişir, çünkü şu anda, ilk başlardaki gibi düşünmüyo, o da görüyo bazı şeyleri..
ama ne olursa olsun bu günler geçecek, kimine bakıyorum, para pul hiç bir gram bişe yok, mutlu mesut yaşıyo, sanırım biz hayatı çok ciddiye alıyoruz, kimseyi sallamadan mutlu mesut yaşamk en güzeli, bende evlenip kapımı kapatım güzelce günler geçirmek istiyrum artık, kimseden bişe beklemiyorum, allah sağlık vesin hepsi zamanla olur, eşya bile en ucuzundan almayı düşünüyorum, iyisini alıp borçları denk getireyim diye kafamı daha fazla yormak istemiyorum, ikimiz mutlu olalım tek, bazı şeyler de dört dörtlük olmayıversin, vitrinim eksik olsun, ya da ne biliyim salona koltuk takımım eksik olsun şimdilik, zamanla olur, ama yeter ki mutlu olalım, eşya eskiyo, para dediğin bi oluyo bi bitiyo, eğer sevgimiz, birbirimize bağımız güçlü olursa hepsinin üstesinden gelebiliriz, ama sevgimiz biterse, villada da otursan fayda yok...
hiçbirşey için üzülme cnm, ya sabır de içinden sadece..
annen filan bişe dediğinde, tamam anne de geç, nişanlına söyle ortalığı yatıştırmana yardımcı olsun, çünkü aileler birlikte kararlı olduğunuzu görürse bişey yapamıyor!!
ama kararsız olursan üzerine biniyor da biniyor...
ben bunu denedim ve gördüm,
biz biraz tartışmıştık nişandan 1 hafta önce ve moraller sıfıra indi, zaten evlenmekti nişandı insanı acayip bi yere götürüyo, ben çok git geller yaşıyorum iimde, acaba diyodum ilerde daha mı kötü olur, vaz mı geçsem filan, hay demez olaydım, annem gidip gelip her saat başı 'sonradan kötü olacağına baştan ol, millet umurunda olmasın, atarız sözü, daha nişan olmadı filan demeye başladı'. allahım o günler cehennem gibiydi hatırlamak bile istemiyorum. sonra artık yeter dedim ve anne yeter, çok kolaydı dönmesi, sende başta yaşadığın şeylerden sonra vaz geçseydin, neden bile bile lades dedin diye çıkıştım. tamam benm iyiliğimi istiyo amabana zulüm gibiydi. hiç mi tartışmıcaz, hiç mi sıkıntı olmıcak, olacak ama her şey geçerken sevgin kenarda duruyo.. emin olduğumu görünce sustu, aa şimdi benden daha çok seviyo ibrahim(nişanlım)i ..
her şeyi zamana bırak canım, sadece üzmeyin birbirinizi... ona hep ben sennleyim mesajını ver; arada süpriz mesajlar at, sadece sen olduğun için sennleyim filan gibi, gerçekten işe yarıyo aklinialirimsmile

canım bende korkuyorum bazen gel gitler yaşıyorum...
bana kalsa başımızı sokacak bi evimiz olsun gerisini hallederiz diye düşünüyodum ama aileler işin içine girince rengi değişiveriyo hemen... yok sen niye istemiyosun bir kere evlencen yarın pişman olursun şimdi yaptırırsın bidahamı evlencen dul musun şöyle misin diye diye dolduruyolar insanı.. Allah var annem babam hiç karışmaz bu para pul durumlarına herkesi kendileri gibi sandıklarından ellerinde olanı kadar yaparlar diyolar yaptırılacak bişey varsa çiğdem yaptırır diye... ama bazı durumlar var sinirimden ağladığımı biliyorum..
umursamıyorum artık güzelliklerini düşünmeye çalışıyorum..
4. senemize girdik biz evlenmeyi istiyoduk zaten çok büyük bir hırgür kavgamızda olmazdı çok iyiydik biz ama nişanlandıktan sonra ona göre küçük olan şeylerin ben lafını yapınca tartışma çıkıyo...

bak en basitini anlatcam sana gelinliği aldığımız yerin karşısında bi kuaför vardı kadın söylemişti bi bakın falan diye... neyse ben cumartesi nişanlımda dedi git bi bak nasılmış diye gittimmm kuafördeilerle konuştum gelinbaşında sadece makyaj ve saçı yapıyolarmış manikür kaş bıyık ağdası falan yok diğer gelenler için kim ne yaptırırsa o kadar ücret çıkar pazarlığını yaparız sonra dediler iyi dedim ben adımı yazdırdım aksi bi durum olursa ben ararım dedim..hoşuma gitti yer..
sonra anlattım nişanlıma sadece makyaj ve saçı yapıyolarmış manikür falan yok dedim anam herif bi başladı yok manikürde mi olacak kaşta mı alınacak falan diye ne asortikmişin neye kızdıysa o an başladı sektirmeye ben altta kalırmıyım bende başladım ciyaklamaya alsanaalsanasmile kaydirigubbakcemile3

neticede 50 kere gidip keyfi gelin başı yaptırmıyoruz kuaförde bende yeni öğreniyorum kim ne yapıyo ne kadara yapıyo diye bir iki yere sordum hepsi içinde yapıyodu bende herkes öyle yapıyo falan sandım adama anlatıyom güzel güzel başladı hemen çemkirmeye
:umursamaz:
al işte en basiti bile tartşma sebebi olabiliyor...

ya canım varya aynılarını yaşıyoruz :umursamaz:
bizde de nişan için oldu bu konuşma; ama hiç alta kalmadım bende senn gibi; ve ağdamı filan nişandan önce gidip yaptırdım ve onların parasını kendim verdim; hiç çekemem sonra dedim, ama allah o parayı ondan çıkarıyo işte; benm nişan saçım ve makyajıma anlaşmıştım ben; sonra bi arkadaşının eşi de bende kuaföre gelcem dedi; geldi neyse; anam bi baktım karı koltuk altı da dahil ağdasını mağdasını yaptırdı, hemde 1 kuruş para vermeden; hem sinir oldum, hem de oh dedim, sen kısarsan kıs, allah onu bi şekilde çıkarıyo senden...
şimdi de düğü için aynı şeyleri yaşıyoruz; ama napalım...
geçen dedim ben de; istersen hiç gelinlik filan da giymiyim bi takım da bana al, saçımı tarar çıkarım dedim; bu kez zoruna gitti, eee her şeyin bi bedeli var, güzel olmak öyle kolay değil, biz de bayanız, aynen dediğin gibi dul almıyosun, bi şekilde hanım alıp zevkini yaşıcaksın ama... işten gelince evde yemek olacak, sefasnı süreceksin, eee o zaman bişeylere da katlanacaksın, sonuçta nereye gidersen git, gelin başı dedin mi fiyatlar aşağı yukarı belli, napalım buna katlanacaklar, bu konularda hiç taviz verme, makyaj malzemeleri bilmemneler erkeklere fazla geliyo ama, sende evlendikten sonrasını hatırlat ona, ben başkası için istemiyorum, senn için onlar de,sen akşam eve gelince senn için iki ruj sürmiyimmi, parfüm sıkmıyım mı bilmem ne filan de işte, onlara hayır diyemez, erkkelere fırsat vermemek gerek bu konularda, onlar erkek biz bayanız, farkımız olsun, sonuçta bunlar bizim için gereken şeyler, insan süslendimi kendini daha farklı hissediyo...
aile konusunda da aynı şeyleri yaşıyoruz, git geller de oluyo ama en kötüsü aileyle eş arasında kalmak, napalım, evli arkadaşlarım bunun bi süre böyle olacağını söylüyo, ama en güzeli evlendikten sonrasnı düşünmek, canımızı sıkmamak... eşya meşya boş, ben kararımı verdim bu konuda ve bu yüzden rahatım, salon takımı filan almıcam, tek oturma odası ve yemek masası alıp birlikte kullancam, inşallah evimi yerleştirnce resimlerimi de koyarım buraya, napalım, bizim de nasibimiz buymuş der geçeriz, sonuçta hiç istemediği adamlarla evlenip onlarla yıllarca yaşayan kıslar da var, en azında sevdiğimiz yanında, bu büyük bi şans, allahım bunu bizim elimizden almaz inşallah... herşeyi boşşşveeerrrrr bayanssulusmile kendinden de hiç taviz verme, çünkü o gün seni gördüğünde aklı yerinden uçmalı, işte benm eşim bu demeli, bunu ona bu şekilde söyleme tabi, o zaman da ben senn doğal halini filan seviyorum der ki külliyen yalan, yanımızdan süper süslü kıslar geçince amannnn aşkım doğal güzel filan demeden bakmasını biliyolar... sen yapacağını yap, bırak parayı o düşünsün, daha şimdiden bu kadar yükün altına girmemiz yanlış bence ama yine dayanamıyorum ben konuşup suçlu duruma geliyorum ve anladığım kadarıyla sen de benm gibisin... amaaannnn takmayalım bacım boşverrrr opuyorumnanaktan

takmayalım diyorum bende bacım zaten ama çenem durmuyo illa bi yerden geçiriyorum lafımı sonra başlıyoruz dırdır yapmaya...
yapacak valla ben kendi adıma yapılacak fedakarlığı yapıyorum kat kat bilezik demedik şunu bunu demedik gözün tok oldukça nerden ne kessem derdine giriyolar.. onlarda ister mutlu olmayı ama bizim gibi düşünmüyolar burdan çıkıyo tartışmalarda.. eşya konusnda da bizim tayin durumumuz olacağı için çok eşya almayacağız bu konuda hem fikiriz
haklısın şimdiden bu kadar yükün altına giriyoruz Allah sonumuzu hayır etsin napacaz bilmiyorum..
sana rkadaşlık gönderdim kız aklinialirimsmile

benm de nişanlım subay, biz de tayinciyiz, sennki ne iş yapıo bacım bilmiyorumkismile
aynen de katılıyorum sana, yani paraları olmasa da kıssalar tamam, ama para var biliyorum, yapmadıklarında da uyuzzzzzz oluyorum sonra da çenem düşünce kendimi kaybediyorum ve gerisini de hiç hatırlamak istemiyorum aklinialirimsmile

benimkide emniyette kuzum :) anam bizde yaşadığımız yerden işimizden çevremizden anamızdan babamızdan ayrılcaz bunlar geliyomuki acep akıllarına ...

vazgeçme kız güzel oluyo ama sıkıntılı işler bil aklında olsun bacım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…