• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
bu ayın sonunda ailemle tanışmaya gelicekler, biz tanıştık ailelerle.Geldiklerinde beni de isterler mi bilemiyorum, yani aşkım da açık konuşmuyor sorucam bu akşam artık, az kaldı çünkü, nişanda mı istenir?

şimdi birşey takmazlar zaten tanışma olacak. temmuzun sonuna dogru da da nişanımız olucak,

Aşkımın babası çok masraf etti tüm beyaz eşyalarımızı istedigimiz gibi aldı, kız çeyizi gibi herşeyimizide aldılar, o yuzden nişanda da herhalde bi set ve bilezik de takarlar diye düşünüyorum bakalım görücez..Haber veririm kızlar

cnmmm isteme olayında bi kolye ya da bi altın ya da bilezik falan takılır. Ne koparırsan kar yani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sonra bizler gibi olma !

merhabalar;

benim nişanımda martta oldu,erkek tarafı normalde set takıyor ama nişanım acee olduğu için hemen set beğenmek istemedim ve seti düğünde takmalarını istedim.
nişanımda sadece 3 bilezik taktılar ben de ona saat aldım ama o karışıklıkta babam taktı,oda bana saat aldı.ya hakikaten böyle şeyler insanı ve ilişkileri çok yıpratıyo çünkü herkesin adeti farklı.:(

sen şanslılardan biriymişsin yine cnm :) 1 tane bilezikle geçiştirenler var ...
gerçekten bu tarz şeyler ilişkilere yıpratıyo ama umarım kimsenin ilişkisi bu yüzden bozulmaz :(

benimde şubatta nişanım oldu.. nişanda o mu takılacak bu mu takılacak falan diye ne aileler arasında ne bizim aramızda bi konuşma olmadı. ben takarlar diye konusunu çıtlatmadım bile. ama takılan bişey olmadı sadece yüzük ve saat takıldı bana. nişan elbisem ayakkabım çamaşırım alındı. bohça onlarda düğünde verilirmiş nişan bohçası falanda yapmadık henüz birbirimize...
bende gömleğini kravatını kol düğmelerini çamaşırını aldım...
kendi akrabalarımdan çeyrek takan oldu ama erkek tarafından hiç bişey takılmadı...
sonra nişanlıma dedim o kadar insan vardı bi tane bilezikte mi getiremediniz yanınızda diye :) ((hakkımıda savunurum her durumda)) oda bizde yok adet olarak hepsini düğünde takacaz söyleseydin iki üç tane takardık dedi. ben mi söylicem bunları annen görmedi mi hiç nişanda kıza takı takıldığını dediydim bi sürtüşmemiz olmuştu...:))
ne olursa bu konularda milletin çenesini bırakın bazen insanın kendi anasının dediği bile canını sıkabiliyor...

nişanda takılar kıza geliyo ya, normaldir cnm takmamaları. Görümce, kayınvalide takmayın demiştir bilerek ! Kıskançlar yaaa! Bana da takılmasın bak ben neler diycem çiğdemelcimmm !!!

aynen öyle oluyo valla sonra sen yaşuıyosun sıkıntıyı kendi ailene bişey deme karşı tarafa bişey deme bunalıma giriyosun..
ben bileziklerimi takılarımı vermeyi düşünmüyorum kızlar bu para gözlükten değil takılan parayı çeyreği bırakıcam zaten borçlarını kapatsınlar diye benim iki düğün olacak biri istanbulda biri başka bi ilde burda takılan çeyrek ve paralarıda kendi düğün masraflarıma kullancam ...
nişanlım kendi dedi takılan para çeyrek aile büyüklerinin hatrına takılıyo onların ordaki düğünde takılan çeyrek ve para oraya bırakılacak madem bu kadar doğalsa oraya bırakmak bende en doğal hakkımı kullanarak buradakileri anama babama borçlarını ödemeleri için bırakacağım...

cnm niye vericekmişsin ki takıları yaa!!!! Saçmalama! Onlar sana takılıyo, sakın verme!
ha evlenince borcunuz olur takıların bir kısmını onun için kullanırsın ama hepsini sakın verme cnm.

vallahi hiç ben altın sevmem falan dememek lazımmış onu öğrendim. eşimin annesinin durumu iyi değil diye annem üstlerine gitme kızım dedi. ben de altın sevmem zaten inci olsun dedim. bir set getirdi bana tam bir nine modeli. bir de şunu ağzıyla söyledi. yurtdışından bir arkadaşı 1 dizi inci getirmiş, onu dizdircektim ama bu seti aldım sonradan vazgeçip dedi. ve sanki bana pırlanta set takıyor gibi gerile gerile 10 dk da taktı ( abartmıyorum takamadım ayağına kameraya sırıta sırıta tam 10 dkda) sonra eşimin ailesinden öğrendim ki adetleri böyle değilmiş. salon tutulursa erkek tarafı karşılarmış ve set takarmış. ama kayınvalideciğim bir güzel benim ailemin tuttuğu 5 yıldızlı otelde kendi yapıyor gibi eğlenip gittiği heryerde de bir güzel nişan yaptık diye anlattı (cebinden alyans ve 600 tllik inci set dışında 5 kuruş çıkmadı) vallahi çok doluyum... o birşey değil 1 hafta sonra düğünüm var o zaman ne yapacak çok merak ediyorum

içimin doluluğundan asıl söylemek istediğimi yazamamışım :)

SAKIN ALTIN İSTEMİYORUM FALAN DEMEYİN !!!!

Herkes ne istiyosa söylesin bence de pelusscumm. Öyle ya da böyle kaynana ve görümce tarafından sevilmicez zaten. O yüzden ne istediğimizi söyleyelim ki, evlendiğimizde eşimizlev aramız kötü olmasın. Çünkü söylemezsek sürekli takı konusu açılcak bu sefer evliliğimiz yıpranıcak. Ki doğrusu da bu.

bence unutmamıştırrr cnmmm :S keşke demeseydinnn :S

erkek arkadaşımın annesi ağır bi ameliyat geçirdi ayağı kesildi. kadının derdi başından aşkın birde bunlarla uğraştırmayalım diyorum. kendi aramızda konuşuyoruz şimdilik. aile arasında yüzük takılsın sadece dedim ama saolsun beyefendi bi liste yaptı 40 kişi. bizimde meraklı komşular falan 20 kişi yapar delikafadulden takılardan açıldı konuda.. herşey senin istediğin gibi olacak dedi :1hug: düğün gibi olmasada mutlaka takılır, annem takar dedi. salon olursa - ki o zaman yüz kişiyi bulur. herkeste yakın akraba- konuklar para takarmış. altın pek takılmazmış. onlar düğüneymiş. o paralarlada ne istiyorsam onu alırmışız. takı ya da eğitimimiz falan işte.. bizim düğüne daha birkaç sene var çünkü.

oy kızlarrr Allah kolaylık versin hepimize insan içine girince anlıyor wallahi bende hiç bu kadar sorun olcağını düşünmezdim ama oluyor ben geçen hafta atlattım nişanı ama imkanı olan söylesin hele ailelerimizede çok iş düşüyor daha dün bile kavgası oldu ailemle ben tartıştım bu yüzden ya ilk kez nişanda aileler bi araya geldi uzak yerlerde olduğumuz için ben başka o başka aileler bambaşka şehirlerde böyle olunca zor oluyor ya ne yapılır edilir konuşulcak ortam olmuyor dün bile annem bana niye sormadılar düğün dernek nasıl yapılır sizde ne takılır ne isteniyor diye bana kızıyor bende nişanlıma ya sinir oluyorum yaa babası düğünü hemen yapalım diyor ama hiç düğün adetini sorma etme yok !!

nişanda 2 bilezik takıldı ama onları ben aldırdım nişanlıma söyledim ya düğünde geri veririm ama nişanda taksın dedim aman lanet olsun ailemi beni rezil etmesinlerde dedim artık napıyım yani

walla düğünde kurtaramazlar trabzon seti istiyorum kızlar nişan bohçamı bile ben kendim aldım yaptım yaaa nişanlımla ben hep yaptık öyle düğün yapalım demeyle olmuyor gitmiyorum bende o zaman :kızgın:
bırak bohcayı ki bohca falanda getirmediler.kıyafetimden ayakkabıma kadar herşeyimi ben aldım..bir allahın kuluda arayp naptın nasıl gidiyor bir sıkıntın varmı diye sormadıı...bu arada ben alırım ben yaparım diyen benim şimdi düşünüyorumda hangi akla hizmet demişimm çokk pişmanım..şimdi düşündükçe aklıma geldikçe sinir oluyorumm..takı olarak ta hiççç fikrimi almada 2 ince bilezik alıp gelmişler..yani bizde takı alınacaksa kız tarafı gider begenir alınır..ama nerde..bunları düşününce düğünüm nasıl olacak neler yaşayacagım diye kara kara düşünmekten kendimi alamıyorum...allah herşeyin hayırlısını versinn.

bırak bohcayı ki bohca falanda getirmediler.kıyafetimden ayakkabıma kadar herşeyimi ben aldım..bir allahın kuluda arayp naptın nasıl gidiyor bir sıkıntın varmı diye sormadıı...bu arada ben alırım ben yaparım diyen benim şimdi düşünüyorumda hangi akla hizmet demişimm çokk pişmanım..şimdi düşündükçe aklıma geldikçe sinir oluyorumm..takı olarak ta hiççç fikrimi almada 2 ince bilezik alıp gelmişler..yani bizde takı alınacaksa kız tarafı gider begenir alınır..ama nerde..bunları düşününce düğünüm nasıl olacak neler yaşayacagım diye kara kara düşünmekten kendimi alamıyorum...allah herşeyin hayırlısını versinn.

düğün ne zaman kısmetse?? konuşulmadı mı şunu yaparız bunu yaparız diye falan...

düğün ne zaman kısmetse?? Konuşulmadı mı şunu yaparız bunu yaparız diye falan...

onlara kalsa hemen yapacaklar.nasıl yapacaklarsa tabikide bütün borcu bize yıkarak.canım sıkıldı zaten ya...nişanlım düğün için bana para veriyor bende onlarla altın alıp köşeye atıyordım işte tahmini şöyle 3 bilezik parası var.30 grdan.ne zorluklarla biriktirdi..şimdi onları düğünde kullanacam diyor...düğün masraflarında yani..canım çok sıkıldı..zaten nişanda bişe görmedim bide düğün takılarımı daha düğün olmadan alıcagını söylüyor...herşeyi kendi yapacakk tamam ama yaklaşık 2 sene nişanlı kalacagız.suan esyaları aldı taksit ödüyor...düğüne para bulamam diyor..napmalıyım kızlar sizce ya nolur yorumlarınıza ihtiyacım var..yeni bir topik açmak istemiyorum.

bizim de ay sonunda evde isteme, söz, nişan olacak inşallah.
tektaş, 2 bilezik (3lü burma, adana burması mı trabzon burması mı ne deniyor tam bilmiyorum), kolye, küpe, bileklik yarın gelecek(d.günü hediyem:))
düğünde de; 5 bilezik daha, bir de set takılacak.

altın takan biri değilim ama, yatırım olarak bakmak lazım. bir ihtiyacımız olsa ailemizden isteyemeyiz belki ama, düğün diye herkes gocunmadan üstüne düşeni yapıyor.

ben sevgilime baştan söyledim bunların yapılması gerektiğini. sonra ailesinden problem çıkmasın diye. şükür şimdilik bu anlamda sorun yok.

ama, çok stresli bir dönemmiş yakafamçokkarıştı

Kızlar merhaba. Ya benim de bir sorum var. Nişanda erkeğe birşey takmak zorunlu mudur? Yani zorunlu mudur derken, çoğu zaman takılır mı? Takılmasa ayıplanır mı? Ailem bu konularda çok birşey konuşmuyor, ben de kime sorayım bilemedim. Hoş bir saat alınabilir diye düşünüyorum ama bilmiyorum bütçeleri uygun olur mu. O yüzden önce size durumu sormak istedim.

Kızlar merhaba. Ya benim de bir sorum var. Nişanda erkeğe birşey takmak zorunlu mudur? Yani zorunlu mudur derken, çoğu zaman takılır mı? Takılmasa ayıplanır mı? Ailem bu konularda çok birşey konuşmuyor, ben de kime sorayım bilemedim. Hoş bir saat alınabilir diye düşünüyorum ama bilmiyorum bütçeleri uygun olur mu. O yüzden önce size durumu sormak istedim.

canım bizde sadece yüzük takılıyor. saati de düğünde takıcakmışız.

valla nişanda takılanlar kızındır bizde, dolayısıyla kız tarafı nişanda bir şey takmaz. benim ailem de takmadı haliyle. onlar bir set, bir trabzon hasırı bilezik, 4 cumhuriyet altını(görümce çok :), ince nazarlık set taktılar. nişanlım evlenme teklif ederken tek taş takmıştı. alyansımı aldılar, biz de onun alyansını aldık. tabi bohça yapıldı karşılıklı o ayrı.

bizim bir şey istememize gerek kalmadı, kuyumcuya da beraber gittik kayınvalidem, nişanlım, annem, babam ve kız kardeşim.

karşı tarafın şartları uygunsa takı takılmalı bence, sonuçta gelin alıyorlar. karşı taraf ilgisizse aileler devreye girmeli sanırım.

haftaya nikahım var, düğün eylül'de. allah hepimizin gönlüne göre versin kızlar.:Saruboceq:

Maddi duruma göre değişiri tabi ki ama kimisi düğünde set takıyor.Kimisi nişanda. Ama nişanda bilezik taktıklarını biliyorum.Bileziği kesin takıyolar yani (:

Kesinlikle nişanda damada da birşey takılmalı,hele onlar çok şey takmayı düşünüyorsa öğrenip ona göre takılmalı.Biz enişteme güzel bir erkek bileziği takmıştık.He sonra onu beğenir beğenmez takar takmaz ona kalmış.Ama erkek tarafı onca şey hediye edip kız tarafı bişi vermezse çok ayıp olur bence.Hatta sözde de yine ince bir erkek bileziği takmıştık.

kızlar dün nişanım wardı.kayınwalidem set taktı.setin modeli su yolu.bilenler bilir.. bir tek taş bir de alyansım... ayrıyeten kendi ablamda bir künye taktı... söz-nişan ewde bir olduğu için benim,kahveleri ben tuttum... biz de adet kahve bittikten sonra fincan tabağına para sıkıştırılır.herkes para koydu 20-50tl değişiyor koyana göre.. ayrıyeten kayınwalidem ve 2 hala küçük altın taktı..böyle...bohçalarımın resımlerınıde koyarım.

Back