Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu takı merakını anlayamadım gitti.. Hele de sözde falan kayınvalideye biz şu kadar bilezik şu kadar yüzük isteriz diyenleri hiç söylemiyorum bile... Ne enteresan şeyler.. Sanki mal satılıyor da değer biçiliyor gelin için. Çok yazık..:umursamaz:
haklısın ama emınımkı burda bır cok genc kız ıcın takı takılan bu kadar onemlı degıldır. Ama sorun aıleler yanı bı arkadasımız yazmıs nısanda kendı aıleme ve cevreme mahcup oldum cok ınce seyler taktılar dıye sorun cogunlukla bunlardan kaynaklanıyo ama gercekten hersey dedıgın gıbı olsa aılelerde onemsemese :)
bencede sonra borç yine sıkıntı veriyo zaten onu çekende sen oluyosun ablam evlendi şimdide sıra bende tek kelime etmedi babam ve annem kimin gücü neye yeterseKimin neye gücü yeterse bizim durumumuz allaha sükür iyi.
Karsımızdakinin iyi olsa bile annem veya babam kalkıp sunu sunu istiyoruz demezdi.
Dogru da bulmuyorum kimin neye gücü yeterse onu takar.
Benim erkek arkadasımın abisi evlenirken kızın annesi 7 bilezik diye tutturmustu.
Babası durumu olmamasına ragmen bir sekilde yaptı onları.
Hani olurya kendi de yapar karı koca kızlarına para taktılar.
Ne beyaz esya ne yatak odası herseyi kaynım deyim ona aldırmıslar.
Hatta ceyiz sermediler annesi benim kızımın ceyizi yok yapamadık falan demis.
Bundan kastım senin de gücün yok karsı tarafı da anlaman lazm.
Borcla harcla yapılan seyden hayır gelmeyecegini düsünüyorum..
kizlar merak ediyorum nisanda ne takar kayinvalide, bizimkinin bundan haberi yok bosuna masraf olarak goruyor, set fln takilir diye biliyorum bilmiyorum kayinvalidem bunu biliyormu sizlere ne takildi peki kendinizmi sectiniz?:
Bizde ne ailelerimiz ne de nişanlım ve ben hiç altın konusunu konuşmadık. Biz rizeliyiz ve erkek tarafından altın istemek, almaları için zorlamak çok ayıptır. Herkes görevini bilir derler. Annem her zaman bana onlar gelin alıyorlar, yaparlarsa da kendilerine, yapmıyorlarsa da kendilerine der hep. Hatta pazar günü kahvaltı da ailece düğünde sana ne alalım diye sordu babam, o arada da erkek tarafı inşallah sana çok takı takmazlar onların daha 2 erkek evladı var sana ne yaparlarsa diğer gelinlerine de onu yapmak zorunda kalırlar sakın hiçbirşey isteme zor durumda kalmasınlar dedi, ay nasıl hoşuma gitti babamın o sözleri size anlatamam, lanet olsun altınada parayada, ailemin onları kendi ailesi gibi gördüğünÜ hissediyor olmam en büyük hediye bana. İşin içine para, mal, mülk olabildiğince sokmamaya çalışıyoruz biz, böyle olunca herşey mükemmel oluyor, nişan alşverişine annem, nişanlım,ben ve kayınvalidem gittik ve harika bir alışveriş oldu çünkü biz birşeyleri almaları için onlar zorlamadık ayn şekilde onlarda bizi.. Zaten biz de elimizden geldiğince herşeyin iyisini almaya çalıştık, almaya çalıştılar. Nişanda bana kayınvalidem hasır görünümlü altın bir set taktı, halası bekar ve onlarla çok yakın olduğu için o da eli boş gelmek istememiş ve bana bir bileklik almış. Nişanlımda bana tek taş pırlanta takt. ( normalde onlarda nişanda erkek tarafı takı takmazmış sadece aile büyükleri takarmış ) annemle babam da 2 adet burma bilezik taktı, erkek kardeşim çeyrek taktı. Tüm teyzem ve amcamlarda çeyizime yardım için çeyrek taktılar sağolsunlar. Kayınvalidem bana düğün için ise hasır bir bilezik almış, 2 adet daha bilezik alıcakmış bir de gelinliğin üzerine pırlanta bir kolye alacakmış, nişanlıma söylemiş ama bunları benim bildiğimden haberi yok kayınvalidemin. Nişanlımda pırlanta kolye çok pahalı olur istersen beyaz altın alalım çok zorlanmayalım demiş, kayınvalidem kabul etmemiş, pırlata boynunda parıl parıl parlasın istiyorum demiş. Şimdi bana bunları alamasalar hiçte lafını etmem çünkü niyetlerini bilirim, olduğu sürece en iyisini alırlar. O nedenle siz de boş şeylere üzülüpte ilişkinizi yıpratmayın, önemli olan iki ailenin bir olup birbirlerine saygı duymaları, okuduklarıma bakılısa ailelerinden yana çok şanslı iki insanız biz nişanlımızla. Şükürler olsun. Herşey gönlümüzce olur inşallah