How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
benim nişanım ekim ayında oldu, gayet güzel ve sade bir nişandı.
nişanımda; küpe-abiye bilezik-söz+nişan yüzüğü-kolye ve birde burma bilezik taktılar kayınvalidemler.:69:

düğün içinde annem 6 adet 26 gr burma istedi (((:

valla bana ıkı tane 10 gr lık bılexık alınmıs nısan ıcın sozlum soyledı kendısıde set alıcak ama sızce set nasıl ne kadarlık olmalı daha dogrusu bunun bır degerı varmı cunku denıldıgı gıbı benım aılemde aa bunumu taktı taka taka demesın bıde baska ne takılır takılmalımı ?
ayrıca hepınızı sımdıden tebık ederım allah tamamına erdırsın :)

Bu takı merakını anlayamadım gitti.. Hele de sözde falan kayınvalideye biz şu kadar bilezik şu kadar yüzük isteriz diyenleri hiç söylemiyorum bile... Ne enteresan şeyler.. Sanki mal satılıyor da değer biçiliyor gelin için. Çok yazık..:umursamaz:

haklısın ama emınımkı burda bır cok genc kız ıcın takı takılan bu kadar onemlı degıldır. ama sorun aıleler yanı bı arkadasımız yazmıs nısanda kendı aıleme ve cevreme mahcup oldum cok ınce seyler taktılar dıye sorun cogunlukla bunlardan kaynaklanıyo :( ama gercekten hersey dedıgın gıbı olsa aılelerde onemsemese :)

benim nişanım da, 2sene önce sadece set takıldı oda benim ısrarımla hatta seti gidip aldığımızda aynı gün kayınvalidemde elbise almaya cıkmıştı karşılaştık kadın gelip sormadı bile ne alınıyo ne oluyo diye böle durumlarda oluyo.

benim nişanımda tek taş ve alyans, 2 bilezik, bir takı seti ve saat takılmıştı.

haklısın ama emınımkı burda bır cok genc kız ıcın takı takılan bu kadar onemlı degıldır. Ama sorun aıleler yanı bı arkadasımız yazmıs nısanda kendı aıleme ve cevreme mahcup oldum cok ınce seyler taktılar dıye sorun cogunlukla bunlardan kaynaklanıyo :( ama gercekten hersey dedıgın gıbı olsa aılelerde onemsemese :)

......................

Son düzenleme:
Kimin neye gücü yeterse bizim durumumuz allaha sükür iyi.
Karsımızdakinin iyi olsa bile annem veya babam kalkıp sunu sunu istiyoruz demezdi.
Dogru da bulmuyorum kimin neye gücü yeterse onu takar.
Benim erkek arkadasımın abisi evlenirken kızın annesi 7 bilezik diye tutturmustu.
Babası durumu olmamasına ragmen bir sekilde yaptı onları.
Hani olurya kendi de yapar karı koca kızlarına para taktılar.
Ne beyaz esya ne yatak odası herseyi kaynım deyim ona aldırmıslar.
Hatta ceyiz sermediler annesi benim kızımın ceyizi yok yapamadık falan demis.
Bundan kastım senin de gücün yok karsı tarafı da anlaman lazm.
Borcla harcla yapılan seyden hayır gelmeyecegini düsünüyorum..

Kimin neye gücü yeterse bizim durumumuz allaha sükür iyi.
Karsımızdakinin iyi olsa bile annem veya babam kalkıp sunu sunu istiyoruz demezdi.
Dogru da bulmuyorum kimin neye gücü yeterse onu takar.
Benim erkek arkadasımın abisi evlenirken kızın annesi 7 bilezik diye tutturmustu.
Babası durumu olmamasına ragmen bir sekilde yaptı onları.
Hani olurya kendi de yapar karı koca kızlarına para taktılar.
Ne beyaz esya ne yatak odası herseyi kaynım deyim ona aldırmıslar.
Hatta ceyiz sermediler annesi benim kızımın ceyizi yok yapamadık falan demis.
Bundan kastım senin de gücün yok karsı tarafı da anlaman lazm.
Borcla harcla yapılan seyden hayır gelmeyecegini düsünüyorum..

bencede sonra borç yine sıkıntı veriyo zaten onu çekende sen oluyosun ablam evlendi şimdide sıra bende tek kelime etmedi babam ve annem kimin gücü neye yeterse

ben sozluyum suan sozlumun ailesi i daha oncedende tanidigim icin kayinvalidemle cok yakin bi iliskim var yani sozden once tektas alyans alinicak dediler bizde gittik ve birlikte sectik tektasida alyansida sagolsunlar yani pirlantayi alirken hic biseden kacinmadilar 5binliralik tektas begendiler aldirmadim daha uygun bise aldırdim onu bile dert yapti kayinvalidem kendine ay keske alsaydik nisanda degistirip onu alalim dedi kac kere.. alyanslarimizi sectik sonra sozlumle bizde erkege kiz kiza erkek alir alyansi onu bile odemeye kalktilar ... sozdede kayinvalidem surpriz yapip alyansima uyumlu bi bileklik takti ananesi babannesi altin taktilar... nisanda da beştaş trabzon hasiri set bide saat alicaklarmis hepsinide benim secmemi istiyolar ama ben cok cekiniyorim bu konularda.. bende altta kalmak istemiyorum cok oyuzden sozlume guzel bi saat almak istiyorum altin alyans aldirmiyo malesef alyanslarida yenilemek istiyoruz aslinda o sorun oluyo ama haram diye takmiyo gumusun bile bi gramaji varmis onun ustunde takmiyor sizce yinede alinmalimi.. ayrica bunlarin hepsi teferruat durumu olan var olmayan var karsi tarafi asla zorlamamak istememek lazim onlarin lutfudur kimse takmak zorunda degil bise durumu yoksa ve sende onu kabul ederek bilerek seviyosun karsindaki adami..zaten bunlari cok takmamak gerekiyor kafaya.. milyarlarin olsa nolur kilolarca altinin olsa nolur o aileyle aranda huzur olmadiktan sonra degilmii ama kuzuum

Son düzenleme:
Benim kayinvalidem sözümüzde 18 gr. Bilezik takmisti birtane. Nişanda da aynısından 2 tane takacaklar. Seti düğünde takarlar bizde, onlar alacaktı biz düğünde alinir dedik. Düğünde de kismetse 3veya daha fazla takılacak bilezik. Nisanda benim bilmediğim surpriz olur mu bilemem bakalim. Ama bu kadar simdilik

Benim nisanimda sanirim 2015 yazbasi gibi olacak.2 adet 12,5 gramlik enli bileziklerden aldi sozlum.bir de 30gr.lik çok hoş bir set beğendim o alinacak.dugun için de 2 bilezik daha ve bir de inci set istedim.kayinvalidem de onların orada tek dedikleri birbirinin ardina siralanmis yarim altinlardan oluşan bir bilezik gibi birde vermiş ondan yaptiracakmis. sözde söz yuzuklerimiz kunye ve bir de kolye takmislardi.

En başından yazılanları okudum da kimisi çok şanslı kimisine de çok üzüldüm :( Benim sözümden önce kaynanam çok sordu sözde bilezik mi takalım kelepçemi sen beğen diye ben de her sorduğunda ısrarla hiç birşey istemem bi alyans yeter dedim ama sağ olsunlar söz günü bi baktım kaynanam kelepçe görümcem çok şık bi kolye kaynatam da bir miktar para taktılar tek taş yüzüğüm ve alyanslarım vardı. Ama artık bende gözümü açtım sanırım nişana en az üç tane 20şer gramdan bilezik bide güzel bi set istiyorum dedim sözlüme fazla dememişim değil mi :) Zaten nişan mayısta yapsın o zamana kdar yani :))

:D:DBizde ne ailelerimiz ne de nişanlım ve ben hiç altın konusunu konuşmadık. Biz rizeliyiz ve erkek tarafından altın istemek, almaları için zorlamak çok ayıptır. Herkes görevini bilir derler. Annem her zaman bana onlar gelin alıyorlar, yaparlarsa da kendilerine, yapmıyorlarsa da kendilerine der hep. Hatta pazar günü kahvaltı da ailece düğünde sana ne alalım diye sordu babam, o arada da erkek tarafı inşallah sana çok takı takmazlar onların daha 2 erkek evladı var sana ne yaparlarsa diğer gelinlerine de onu yapmak zorunda kalırlar sakın hiçbirşey isteme zor durumda kalmasınlar dedi, ay nasıl hoşuma gitti babamın o sözleri size anlatamam, lanet olsun altınada parayada, ailemin onları kendi ailesi gibi gördüğünÜ hissediyor olmam en büyük hediye bana. İşin içine para, mal, mülk olabildiğince sokmamaya çalışıyoruz biz, böyle olunca herşey mükemmel oluyor, nişan alşverişine annem, nişanlım,ben ve kayınvalidem gittik ve harika bir alışveriş oldu çünkü biz birşeyleri almaları için onlar zorlamadık ayn şekilde onlarda bizi.. Zaten biz de elimizden geldiğince herşeyin iyisini almaya çalıştık, almaya çalıştılar. Nişanda bana kayınvalidem hasır görünümlü altın bir set taktı, halası bekar ve onlarla çok yakın olduğu için o da eli boş gelmek istememiş ve bana bir bileklik almış. Nişanlımda bana tek taş pırlanta takt. ( normalde onlarda nişanda erkek tarafı takı takmazmış sadece aile büyükleri takarmış ) annemle babam da 2 adet burma bilezik taktı, erkek kardeşim çeyrek taktı. Tüm teyzem ve amcamlarda çeyizime yardım için çeyrek taktılar sağolsunlar. Kayınvalidem bana düğün için ise hasır bir bilezik almış, 2 adet daha bilezik alıcakmış bir de gelinliğin üzerine pırlanta bir kolye alacakmış, nişanlıma söylemiş ama bunları benim bildiğimden haberi yok kayınvalidemin. Nişanlımda pırlanta kolye çok pahalı olur istersen beyaz altın alalım çok zorlanmayalım demiş, kayınvalidem kabul etmemiş, pırlata boynunda parıl parıl parlasın istiyorum demiş. Şimdi bana bunları alamasalar hiçte lafını etmem çünkü niyetlerini bilirim, olduğu sürece en iyisini alırlar. O nedenle siz de boş şeylere üzülüpte ilişkinizi yıpratmayın, önemli olan iki ailenin bir olup birbirlerine saygı duymaları, okuduklarıma bakılısa ailelerinden yana çok şanslı iki insanız biz nişanlımızla. Şükürler olsun. Herşey gönlümüzce olur inşallah

:D:DBizde ne ailelerimiz ne de nişanlım ve ben hiç altın konusunu konuşmadık. Biz rizeliyiz ve erkek tarafından altın istemek, almaları için zorlamak çok ayıptır. Herkes görevini bilir derler. Annem her zaman bana onlar gelin alıyorlar, yaparlarsa da kendilerine, yapmıyorlarsa da kendilerine der hep. Hatta pazar günü kahvaltı da ailece düğünde sana ne alalım diye sordu babam, o arada da erkek tarafı inşallah sana çok takı takmazlar onların daha 2 erkek evladı var sana ne yaparlarsa diğer gelinlerine de onu yapmak zorunda kalırlar sakın hiçbirşey isteme zor durumda kalmasınlar dedi, ay nasıl hoşuma gitti babamın o sözleri size anlatamam, lanet olsun altınada parayada, ailemin onları kendi ailesi gibi gördüğünÜ hissediyor olmam en büyük hediye bana. İşin içine para, mal, mülk olabildiğince sokmamaya çalışıyoruz biz, böyle olunca herşey mükemmel oluyor, nişan alşverişine annem, nişanlım,ben ve kayınvalidem gittik ve harika bir alışveriş oldu çünkü biz birşeyleri almaları için onlar zorlamadık ayn şekilde onlarda bizi.. Zaten biz de elimizden geldiğince herşeyin iyisini almaya çalıştık, almaya çalıştılar. Nişanda bana kayınvalidem hasır görünümlü altın bir set taktı, halası bekar ve onlarla çok yakın olduğu için o da eli boş gelmek istememiş ve bana bir bileklik almış. Nişanlımda bana tek taş pırlanta takt. ( normalde onlarda nişanda erkek tarafı takı takmazmış sadece aile büyükleri takarmış ) annemle babam da 2 adet burma bilezik taktı, erkek kardeşim çeyrek taktı. Tüm teyzem ve amcamlarda çeyizime yardım için çeyrek taktılar sağolsunlar. Kayınvalidem bana düğün için ise hasır bir bilezik almış, 2 adet daha bilezik alıcakmış bir de gelinliğin üzerine pırlanta bir kolye alacakmış, nişanlıma söylemiş ama bunları benim bildiğimden haberi yok kayınvalidemin. Nişanlımda pırlanta kolye çok pahalı olur istersen beyaz altın alalım çok zorlanmayalım demiş, kayınvalidem kabul etmemiş, pırlata boynunda parıl parıl parlasın istiyorum demiş. Şimdi bana bunları alamasalar hiçte lafını etmem çünkü niyetlerini bilirim, olduğu sürece en iyisini alırlar. O nedenle siz de boş şeylere üzülüpte ilişkinizi yıpratmayın, önemli olan iki ailenin bir olup birbirlerine saygı duymaları, okuduklarıma bakılısa ailelerinden yana çok şanslı iki insanız biz nişanlımızla. Şükürler olsun. Herşey gönlümüzce olur inşallah

Canim dedigine 100% katiliyorum ! Aileler birbirlerine isindiginda ve büyük bir aile gibi birbirlerine yaklastiklarinda insan çok mutlu, huzurlu oluyor ve en önemlisi de o :KK36::KK36:
Herkese mutluluklar dilerim :KK74:

Ben 2007 yılında evlendim.Bizde öyle şunu takın bunu takın denmez. Ne takarlarsa kendi şanları şerefleri denilir.Zaten eşimde bende tesadüfen aynı memleketliyiz. Adetlerimiz bir sayılır.Kayınvaildem nişan gününü kararlaştırmaya geldiginde yani sadece konuşmaya geldiklerinde ismimin yazılı oldugu zinciri bayagı kalın olan bir kolye taktı,ayrıca tektaş yüzük ve kmüpe getirmiş (sadece konuşmaya geldiklerinde :KK48: ). Nişanda kalın bir takı seti 30 gramlık 4 tane burma taktılar Bunları sadece onlar taktı. Eşimin dayıları kardeşleri teyzesi halaları bilezik taktılar. Dügün de ise 30 gramlık 6 tane daha kalın burma bilezik 1 tane taşlı bilezik ve tekrardan bir takı seti taktılar . Saolsunlar bayagı altın taktılar. toplamda eşimin anne ve babası 10 tane kalın burma bilezik 1 tane taşlı bilezik 2 adet takı seti 1 tane tek taş yüzük ayrıca 1 tane ismimin yazılı oldugu kalın zincirli kolye ve bir tane küpe.Birde çok hoşlanmam ama eşim adettir diye taşlı bir saat almış. Oda öyle duruyo :KK58:

Arkadaşlar benimde kısmetse şubat sonu nişanım var şimdi altın konusunu napsak diye düşündük herşeyi bana bıraktılar.Nişanımda takı olarak hiçbişey istemedim sadece alyans alıcaz aile arasında bi restoranda yemekli nişan merasimimiz olucak inşallah.Düğün içinde aynı şekilde bizde şu kadar bilezik olsun şöyle set olsun gramlarca bilezik olsun diye birşey yok ellerinden geldiğince.Tek taşıda düğün öncesi alırız dedik.Yalnız nişan bohçasında neler istemeliyim bilemedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Back