• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Kızlar ben başka bişi sölücem daha da bi şok olun :)
Haziran'da nişanım var benimde, aylar öncesinden annesi nişan bileziğimi ve düğün bileziğimi aldırdı oğluna.Nişanda ve düğünde bunları takıcakmış sadece:) Ve ablasının düğün bileziğini de sözlüme aldırdı:)
Ama parayı veren oğlu, bu nasıl iş anlamadım. Set met takarlar normalde nişanda ya da düğünde ama onlar bişey takıcağa benzemiyo. Bana takıcağı bilezikleri annesi takmış gibi varsaymıcam hiçbi zaman, takıldığı günde gidip bozdurucam !

aynen canım kendilri düşünsün banane o gün çok üzülmüştüm demeyimde şaşırmıştım
nişandan önce baya hava atıyolardı :=Daman hayırlısı nişanda böle geçti işlaa düğüne takarlar ama tavrimi kodum kesin takarlar sempatiksalakcinni

tabiii taktir :D dügünden önce konusulur bunlar, isteklerini rahatca söylettir annene babana, ben öyle yapcam benimki kendi bilezik aldi 10tane biriktirdi yil boyunca ve kaynanam onu koluna takti geziyo bana bile takmadi yani :S bende 5i 1yerde den tuuut 20 bilezige yanina setine kadar istiycem :D biz kimin kizindan kötüyüzdeee :P

Kızlar ben başka bişi sölücem daha da bi şok olun :)
Haziran'da nişanım var benimde, aylar öncesinden annesi nişan bileziğimi ve düğün bileziğimi aldırdı oğluna.Nişanda ve düğünde bunları takıcakmış sadece:) Ve ablasının düğün bileziğini de sözlüme aldırdı:)
Ama parayı veren oğlu, bu nasıl iş anlamadım. Set met takarlar normalde nişanda ya da düğünde ama onlar bişey takıcağa benzemiyo. Bana takıcağı bilezikleri annesi takmış gibi varsaymıcam hiçbi zaman, takıldığı günde gidip bozdurucam !

aaaah ahhh ayni dertten gidiyorum :D benim nisanlimda yapti 10bilezik ama kaynana takmis koluna geziyo nisanda bi tanesini bile takmadi adî kaRi :roflol:

benim kayınvalidem sözümde bir tek taş
nişanda bir bilezik bir set takımı taktı
kayınpederimde bir bilezik taktı
görümcelerimde birer yarım altın taktı

ay kızlar sizi gördüm sevinmedim bu duruma belki ama yalnız olmadığımı bilmek güzel:sinifsinif: ya inanın altınında değilim eminim çoğumuz öyle
nişan akşamı o kadar insan gelicek benim ailemin durumu öyle aham şaham değil adamcağız bir maaşla hepimizi okuttu iş sahibi oldum sayesinde sonuçta ne takarsalar o onların gururrudur değilmi tek bana hayrı yokki kendi çocuklarınında işine yarıycak ama ben dün akşam sordum ne takcaklar sizinkiler baktım kimse sormuyor oda sormuyor rezil olmak var işin ucunda he herkes onları ayıplar belki diyebiliriz ama sonuçta o ailede benim ailem olucak bende mahcup olucam
ay oda bende bilmiyorum demezmi :sinifsinif: çok sinirlendim çok insan bi sorup öğrenmez mi nasıl olur nasıl gider bana soruyor ne yapılır bende kızdım hiç bişey demedim kapattım dünden beri görüşmüyoruz
sorun takı filan değil ailesinin bu ilgisizliği oda arada kalıyor hayırlısıyla atlatsam :delphin:

ay kızlar sizi gördüm sevinmedim bu duruma belki ama yalnız olmadığımı bilmek güzel:sinifsinif: ya inanın altınında değilim eminim çoğumuz öyle
nişan akşamı o kadar insan gelicek benim ailemin durumu öyle aham şaham değil adamcağız bir maaşla hepimizi okuttu iş sahibi oldum sayesinde sonuçta ne takarsalar o onların gururrudur değilmi tek bana hayrı yokki kendi çocuklarınında işine yarıycak ama ben dün akşam sordum ne takcaklar sizinkiler baktım kimse sormuyor oda sormuyor rezil olmak var işin ucunda he herkes onları ayıplar belki diyebiliriz ama sonuçta o ailede benim ailem olucak bende mahcup olucam
ay oda bende bilmiyorum demezmi :sinifsinif: çok sinirlendim çok insan bi sorup öğrenmez mi nasıl olur nasıl gider bana soruyor ne yapılır bende kızdım hiç bişey demedim kapattım dünden beri görüşmüyoruz
sorun takı filan değil ailesinin bu ilgisizliği oda arada kalıyor hayırlısıyla atlatsam :delphin:

senakancımmm ilgisizlik değil de bu para gidicek yaa ondan sormuyolardır.
görümce varsa bi de yüsde 99.9 onun yüzünden ilgisizlerdir!
benim de haziran'da nişanım var ama kayınvalidem ne arıyo soruyo yapılması gerekn bişey var mı diye. Yabancının nişanına gelir gibi gelicekler

demekki bu tarz durumlarla her insan karşılaşabiliyor:)benimde 2 hafta önce nişanım oldu kayınvalidem sadece gelicekleri gün ve saati konuştu annemle hiç bişey sormadı,biz nişanlımla alışverişe çıktık sadece ikimiz(kayınvalidemin bu huyu çok iyi bizim peşimize takılma huyu yok:))nişan giyiceğim elbiseyi,ayakkabı ve ıvır zıvır üst baş bişeyler aldık bizde nişan alışverişinde takıda alınır böyle bi konu olmadı:)yüzüklerimizi aldık döndük eve.takı mevzusu olmadı böyle şeyleri daha öncedende hiç konuşmazdık ben altın sevmem yüzük ve küpe hariicinde bişey takmam ama akrabalarımız nişana geliceği için annemle mahçup olacağız diye üzüldük ama annemler takıcaklarını yinede aldılar onlar takmasada ben takıcam kendileri bilirler dedi:)yüzüklerimiz takıldı el öptüm kayınvalidem 3 bilezik taktı sözdede nişanlım tektaş almıştı bi de söz yüzüğü bişey takmamıştı. inanın içim rahatladı o bilezikleri hiç takmıycam belki ama insanlar bunu dedikodu malzemesi yapıo .seni çok iyi anlıorum ilgisizlikte gıcık ediyo insanı bizde nişandan önce tartıştık nişanlımla ama o günler geçio bi şekilde belki bişeyler düşünmüşlerdir moralini bozma sakın ben moralimi bozdum nişanda sivilceler çıktı yüzümde:)

milda benim kayınvalidemde hiç bişey sormadı bende çok üzüldüm ama boşver sormazsa sormasın herşeyin üstesinden gelir yaparsınız nişanını sen eğlenmene bak boş yere sterse sokuyoruz kendimizi sonunda herşey olacağına vaarıyor

demekki bu tarz durumlarla her insan karşılaşabiliyor:)benimde 2 hafta önce nişanım oldu kayınvalidem sadece gelicekleri gün ve saati konuştu annemle hiç bişey sormadı,biz nişanlımla alışverişe çıktık sadece ikimiz(kayınvalidemin bu huyu çok iyi bizim peşimize takılma huyu yok:))nişan giyiceğim elbiseyi,ayakkabı ve ıvır zıvır üst baş bişeyler aldık bizde nişan alışverişinde takıda alınır böyle bi konu olmadı:)yüzüklerimizi aldık döndük eve.takı mevzusu olmadı böyle şeyleri daha öncedende hiç konuşmazdık ben altın sevmem yüzük ve küpe hariicinde bişey takmam ama akrabalarımız nişana geliceği için annemle mahçup olacağız diye üzüldük ama annemler takıcaklarını yinede aldılar onlar takmasada ben takıcam kendileri bilirler dedi:)yüzüklerimiz takıldı el öptüm kayınvalidem 3 bilezik taktı sözdede nişanlım tektaş almıştı bi de söz yüzüğü bişey takmamıştı. inanın içim rahatladı o bilezikleri hiç takmıycam belki ama insanlar bunu dedikodu malzemesi yapıo .seni çok iyi anlıorum ilgisizlikte gıcık ediyo insanı bizde nişandan önce tartıştık nişanlımla ama o günler geçio bi şekilde belki bişeyler düşünmüşlerdir moralini bozma sakın ben moralimi bozdum nişanda sivilceler çıktı yüzümde:)

cnm en azından sana 3 tane bilezik takmışlar.bakalım bana kaç tane takıcaklar?
aynı şekilde bende altın takmam ama nişan büyük nişan akrabalara karşı rezil olmak var,
o yüzden takması lazım ama takmasa da onun tercihi.Rezil olan o olcak

sevalcim mildacım Allah razı olsun sağolun zaten o günden sonra aramadım ama o dayanamadı aradı tabi babam bilezik takacakmış dedi kendide künye ve saat takacak onun takacaklarını birlikte alcaz nişan için birbirimize alcaklarımızıda birlikte alacaz bu arada kaynana yok mildacım babasının başka eşi var annesi vefat etmiş 2 tane kaynana var bir değil malesef ( yani görümcelerim var) hiç bişey sordukları yok valla bende demem benim muhattabım eşim olacak insan diye sabrediyorum nişanı kızıp ertelemiştim ama yine döndüm gönlümü aldı böyle salak bi huyumda var napıyım hemen affediyorum :kedi: ama eğer nişan kötü geçsin düğünde görürler bananeÇok üzgünüm çoook

cnm en azından sana 3 tane bilezik takmışlar.bakalım bana kaç tane takıcaklar?
aynı şekilde bende altın takmam ama nişan büyük nişan akrabalara karşı rezil olmak var,
o yüzden takması lazım ama takmasa da onun tercihi.Rezil olan o olcak

canım ya aynen ailemin mahcup olmasına dayanamam sırf o yüzden tedirginim bende sein ne zaman olcak benim bu ayın son haftası

sewalcim bu arada sivilcem çıktı demişsin ya bende stresten paso yiyorum kafam tam bir top oldu nişan elbisemide geçen ay almıştım eğer olmassa ben naparım bilmiyorum ama düşünürken kara kara birde bakmışım bir dünya yemişim ailemden uzaktayım durduracak kimsede yok saatlerce yiyorum düşünürken dalıp gidiyorum yaa

Son düzenleme:
kayınvalide benimkiyse hiçbir şey takmaz oğlunun aldıklarını kendi almış gibi bide hava yapar millete :tomato:

bu ayın sonunda ailemle tanışmaya gelicekler, biz tanıştık ailelerle.Geldiklerinde beni de isterler mi bilemiyorum, yani aşkım da açık konuşmuyor sorucam bu akşam artık, az kaldı çünkü, nişanda mı istenir?

şimdi birşey takmazlar zaten tanışma olacak. temmuzun sonuna dogru da da nişanımız olucak,

Aşkımın babası çok masraf etti tüm beyaz eşyalarımızı istedigimiz gibi aldı, kız çeyizi gibi herşeyimizide aldılar, o yuzden nişanda da herhalde bi set ve bilezik de takarlar diye düşünüyorum bakalım görücez..Haber veririm kızlar

milda o bilezikleri takacaklarından haberim yoktu senin anlayacağın yüzük takıldığı ana kadar stresliydim

senakan yemeyi bir an önce bırak canım:)nişan günü canın sıkılır benim sivilcem resimde çıktı photoshopla kapattırdım o derece kötüydü yani...sen kendinle ilgilen gerisini boşver:)

kayınvalide benimkiyse hiçbir şey takmaz oğlunun aldıklarını kendi almış gibi bide hava yapar millete :tomato:

aynen benim kayınvalide de öyle :mymeka:
ne insanlar var yaa, oğlunun parasıyla takı alıp takı takıyolar !!!
paran yoksa ya da gelinine para harcamak istemiyosan hiç takma ya!!

milda o bilezikleri takacaklarından haberim yoktu senin anlayacağın yüzük takıldığı ana kadar stresliydim

ah cnm ah ben adım gibi eminim ki bi bilezikle geçiştiricekler. allahtan sana o kadar bilezik takıp milletin önünde küçük düşürmemişler kendini.

benim erk arkımın ailes erkek kardeşinin sözünde birşey takmadı,alyansları takıldı sadece,ama alyansları çok güzeldi,özel yapımdı,zaten bence de sözde birşey takmaya gerek yok
nişanda ise nişan bohçası hazırladılar,kıyafetini aldılar,güzel bir tek taş hazırladılar,erk arkım saat taktı,annesiyle babası da fazla pahalı olmayan ama güzel bir set taktı.Bence bunları takmak gayet uygun olur.Tabi altın,pırlanta her zaman verilen değeri simgelemez,karşı tarafın durumu yoksa önemli de değildir.Ama durumları varsa güzel hediyeler vermeleri uygun düşer.

benimde dün sözüm oldu...sadece bana tek taş takıldı...5 haziranda nişanımız var zaten,bugünde oturmaya geldiler öğlen herşeyi konuştuk valla....takılacak şeyleride sordular nişanda takılır dedik bizde...

yalnız bişi sorucam kızlar,biz dedikki nişanda kıza takılır erkeğe takılmaz bişi,düğünde takılır damadada dedik...öyle oluyo dimi?

nişanda alyanslar takılır ve artık birisi konuşma yapar yada yapmaz ve yüzüklerin bağlı olduğu kurdeleyi keser.... nişanda takı merasimi olmaz... sadece uygun bir takı seti kayınvalide tarafından geline takılır öyle abartıda olmaz abartı bişey istemekte yüzsüzlük olur bence.....benim nişanımda takı seti takılmıştı banada. bizde eşime beyaz altın hoş bir bileklik ve kolye takımı takmıştık.... nişanda erkek takar kız takmaz gibi katı kurallar yok.evet erkek tarafı nişanda takı seti takıyor ama arzu eden erkek tarafının takı hediyesine karşılık kız tarafıda erkeğe uygun bileklik gibi yada zincir gibi bişiler takabilir. sonuçta bunlar değerli şeyler ve evlenince heriki tarafında olan Allah göstermesin zor bir dönemde nefes aldırabilecek değerli eşyalar. ha takabilen aile olur takamayan olur kimisinin aileside takamayabilir gayet normal.. altın takılcak diyemi evleniliyor sevdiğin insanla....
düğünde biz eşime altın saat takmıştık ama öyle altın kaplama saat değil tabi... tam altın saat .

Son düzenleyen: Moderatör:
Back