How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
yorum yazmadan geçemedim çok komik geldi bana altın nedir ya takılsa ne olur takılmasa ne olur.önemli olan mutlu olmak evliliğe ilk adımda bu kadar basit detaylara takılırsanız dah çok ŞOK olursunuz...

doğru valla bu ilk şok olayı arkadan daha çok geliyor artçı şoklar. insanın kendini alıştırması gerekiyor kılların ve tüylerin hesaplanmasına. bunları kafaya taktıkça mutlu olamamaya da başlıyo insan.
bana da damadın anne babasından 2 bilezik takıldı damattan sa hiçbişey. o gece bende ağlamamak için kendimi çok tutmuştum ama sonraki günlerde sabaha kadar ağladığım çok oldu.
kimse altın meraklısı değil ama durumunun olduğunu bildiğin insandan bekliyosun ister istemez.

doğru valla bu ilk şok olayı arkadan daha çok geliyor artçı şoklar. insanın kendini alıştırması gerekiyor kılların ve tüylerin hesaplanmasına. bunları kafaya taktıkça mutlu olamamaya da başlıyo insan.
bana da damadın anne babasından 2 bilezik takıldı damattan sa hiçbişey. o gece bende ağlamamak için kendimi çok tutmuştum ama sonraki günlerde sabaha kadar ağladığım çok oldu.
kimse altın meraklısı değil ama durumunun olduğunu bildiğin insandan bekliyosun ister istemez.

seni çok iyi anlıyorum canım:sinifsinif:iyi sana 2 bilezik sen benden iyisin bana bi tane taktılar yaşamayan bilemez :(:(:( ama canları saolsun tüm sülalem ne cimri damadın ailesi demiş anneme kendi şan şereflerini düşünmeyen ben düşünecek değilim ağladım bende baya ama geçti takma kafana eniştemizi seviyosan salla o senın opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

not:ama bunun acısını çıkaracam kötükedihüso

ınsan tabi ki takılmasını bekler küçük birşey bile olsa.Adettenmiş.:utangac:

Ben nisan icin setimi begendim sozlumle arkadaslar :) Kaynanam gelmedi, sozlumle beraber gittik begendigimi aldi ..

çarş. günü nişanda takacaklarını aldı kayınvalidem. annemler de geldi. 22 ayar sarı altın bir set, bir adet trabzon hasırı bilezik aldık. alyansımı aldı, babam da sözlümün alyansını aldı. bir de hani nazar boncuklu ince kolyeler var ya altın yine, onlardan istedim küpesiyle. o zaten fazla tutmayacak bir şey, kırmadılar aldılar sağolsunlar.

ablaları da birer cumhuriyet altını taktı nişan sırasında. (4 tane)

bohça alışverişinde de, takı işinde de çok mutlu oldum kızlar. :nazar: :1hug:

allah hepimizin gönlüne göre versin :Saruboceq: a.s.

Son düzenleme:
valla kızlar ben geçen temmuzda sözlendim sözüm nişanım ayrı ayrı oldu sözümde kayınpederim üzeri taşlı olan kelepçelerden almış sözde o nu sürpriz taktılar nişandada bizim adetlerimize göre kesim olur.babamlar 6 bilezikl demişlerdi 30 gram 3ünü aldılar düğündede setimi ve geri kalan bileziklerimi alacaklar ben pek bohça olayından haz etmiyorum o yüzden nişanda alışveriş yapmadık kıyafet haricinde ama düğünde alınıcak hepsi çünkü bakıyorum ben alttan aldıkça istemedikçe tepeme biniyolar. valla ne alınacaksa alsınlar kızlar aldırın kaçınmayın açık sözlü olun aman ne derler demeyin sonradan içinizde kalacağına baştan siz mutlu olun

ahh kızlar bende sadece bu dert bende var sanıyordum. Benim nişanım 16 ocak da oldu. Nişanlımın ailesi öyle kalabalık geldi ki anlatamam. ınsan aslında pek bişey beklemiyor ama sadece kaynanam 1 adet bilezik taktı ki nişanlımın dedesi ve babannesi ve ailenin en büyük amcası, teyzesi, halası da gelmişti o akşam.. Öyle sinir oldum ki sadece kaynanam 1 tane bilezik takınca. Ellerine 2 saksı çiçek alıp gelmiş teyze'nin ailesi ve babanneler. Çok sinir olmuştum ama bi akşam kaynanam ile oturup konuşurken laf arasında söyledim bunu.. Çok bozuldum insan bekliyor falan diye :D

bettycim 42 ye dayanarak konyalı olduğunu düşünüyorum. bende konyalıyım. konyada set, bilezik türü takılar düğün yakınca eğer nişanda takılır ama düğüne biraz daha varsa düğünde takılır. ilk sayfada yazan bi arkadaş gibi olaki nişan atma gibi bi durum olursa diyee

bencede düğünde taksınlar hem şimdi durduk yere masraf yüzleri gülsün yeter bence... çok mu iyimserim :)

bencsede düğünde taksınlar hem şimdi durduk yere masraf yüzleri gülsün yeter bence... çok mu iyimserim :)

bende senin gibiyim valla.
bi küpe istemistim sadece :) onuda utana sIKILa.
sonra süpriz olarak begendigim ince bi bileklik takti askim nisanda.
simdi burda bilmem kac tane bilezikleri,setleri duyunca sasiriyorum

cok ucuza gitmisim sırnaşık şey

saka bi yana en önemli sey huzur. bana dünya kadar altin takilmadi ama kayinvalidemin,kayinpederimin bana kizim derken ki ictenligi herseye deger.

bende senin gibiyim valla.
bi küpe istemistim sadece :) onuda utana sIKILa.
sonra süpriz olarak begendigim ince bi bileklik takti askim nisanda.
simdi burda bilmem kac tane bilezikleri,setleri duyunca sasiriyorum

cok ucuza gitmisim sırnaşık şey

saka bi yana en önemli sey huzur. bana dünya kadar altin takilmadi ama kayinvalidemin,kayinpederimin bana kizim derken ki ictenligi herseye deger.

acaba benide öyle sevecekler mi aram çok iyi olucakmı altındır şudur budur ne önemi varki evimde ailemle kocamla mutlu olayım başka bişi istemem...

bugun nişanım oldu moralım baya bozuk mafoldumben

ya altın meraklısı değilimdirde tek bir ince bilezik ve saat taktılar tüm akrabalarım bende dahil şok olduk kaldık :( durumlarıda iyi kendimi zor tuttum ağlamakmak için ya hiç takmasalardı daha iyi bence benım kendi altınlarım bile ailemin aldıkları yanı bişe demiyorum moralım baya bozuk senağlama

moralini bozma benimde nisanim senden bi gün önce oldu bende cok sinir oldum kaynanam cok ince bise takti set ti güya incecik kolye kücücük toptan küpe ve incecik bi yüzük o kadar.. öncedende baya hava atiyolardi biz kelepce takcaz biz bilezik takcaz diye bise göremedik niyeyse :D kendi gururlari sonucta kendileri rezil oldular ;)

acaba benide öyle sevecekler mi aram çok iyi olucakmı altındır şudur budur ne önemi varki evimde ailemle kocamla mutlu olayım başka bişi istemem...

bende senin gibi düsünüyorum canim.
dünya kadar altinin olmus huzurun olmamis neye yarar.

insallah seninde hersey istedigin gibi olur

moralini bozma benimde nisanim senden bi gün önce oldu bende cok sinir oldum kaynanam cok ince bise takti set ti güya incecik kolye kücücük toptan küpe ve incecik bi yüzük o kadar.. öncedende baya hava atiyolardi biz kelepce takcaz biz bilezik takcaz diye bise göremedik niyeyse :D kendi gururlari sonucta kendileri rezil oldular ;)

aynen canım kendilri düşünsün banane o gün çok üzülmüştüm demeyimde şaşırmıştım
nişandan önce baya hava atıyolardı :=Daman hayırlısı nişanda böle geçti işlaa düğüne takarlar ama tavrimi kodum kesin takarlar sempatiksalakcinni

ztn hiç ne istiyosunuz diye sorulmadı ki asla istemez ailem ama usulunca sorulması yakışır bana göre
ama k.pederim eltime 5adet bilezik taktığı için banada öle takcağını söyledi
sözde 1tane nişanda 2 tane geri kalan 2 tanesinide düğünde takcaklarmış bide setimi işte (onda da limit kondu 1500 tl verebilirim diye bakalım )
öle uygun görmüşler hiç bişi demedim ama altın meraklısı olmak değil bu bence saygı ve değere dayalı bişi olduğunu düşünüyorum açıkçası
ama sorsalardı bi söz bileziği ince bi kelepçe özencim vardı nişanlıma söledim ama o ailesine bişi sölemedi nişandan sonra takılanlardan verip ince bişi yaptık bizde

allah herkesin gönlüne göre versin huzurum olsunda nelerini yapar kocacım bana ilerde

Back