• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
bende erkek arkadaşıma laf arasında ben altın falan pek sevmem demiştim. unutmuştur inşallah öyle dediğimi :D

bende erkek arkadaşıma laf arasında ben altın falan pek sevmem demiştim. unutmuştur inşallah öyle dediğimi :D

bacım o kesin unutmamıştır aklinialirimsmile

unutmadıysada sevmediğim istemediğim anlamına gelmez diyiver kaydirigubbakcemile3

bak başta bende diyodum aman bitsinde biz takalım yüzüğümüzü gerisi önemli değil diye sen gözünü tok tuttukça nerden keserimin derdine giriyolar
baktın ikiniz aranızda çözemiyonuz topu ailene at evdekiler üzülür sıkıntı çıkar dersin olmamı
bide sakın ailenle yüz göz etme bi yerde onlardan çekinsin bu işine yarıyo arada sositososito

bizim daha bikaç ay var. bu konular hiç açılmadı. ben sadece nişanda sana bi hediye alırım demiştim. hazırlıklı olsun yani zemuszemus şık bir saat düşünüyorum. zaman yaklaştıkça söylenir artık. annem söyler kesin. altın bi kadının güvencesidir der hep.

bizim daha bikaç ay var. bu konular hiç açılmadı. ben sadece nişanda sana bi hediye alırım demiştim. hazırlıklı olsun yani zemuszemus şık bir saat düşünüyorum. zaman yaklaştıkça söylenir artık. annem söyler kesin. altın bi kadının güvencesidir der hep.

söylesin tabi senin gözün olmasada insanlar durmuyo anacım sen evde yapmayı düşünüyosun heralde nişanı benimkide evde oldu hiç çağırmasan 60-70 kişi oluyo bekleniyor erkek tarafı kıza ne takmış diye
aileler bir araya gelince annen açsın konuyu söylesin bunda utanılacak ayıplanacak bişey yok annen sana takılanı kendisi almayacak sonuçta sana saklayacak...

Bende sözlendiğimde söz bohçası istemedim, nişanlım askere gideceği için bir de alacaklarımızı o ödeyeceği için masraf olmasın dedim. Sözlenirken yüzükleri aldık, bir de bilezik beğenmiştim onu aldık. Zaten söz alışverişine bile gelmediler, ne ablası ne annesi. Abisi gelmişti, enteresan bi durum benim için. Çünkü bizde anneler çıkar alışverişe. Söz günü sanki kendileri almış gibi bileziği taktı annesi bana. Hatta takmayı unutmuştu da, hatırlattı nişanlım. Sonra nişan yaptık yine kendi aramızda, yüzükleri yine nişanlım aldı. Bırakın bir bileziği, incecik bir bileklik dahi takılmadı bana. Sonra pişman oldum, istemediğime söz bohçası, nişan bohçası vs. Demek ki istemedin mi devamı da aynı şekilde geliyormuş.

Kimsenin düşündüğü yok, niye hiç birşey takılmadı diye düşünürler mi kızın ailesi diye. Birde sözlendik, iki sene sonra nişanlandık. Hani öyle arada kısa bi sürede yok, hazırlanamasınlar diye. Ne konusu açılmıştı zaten ne istersiniz diye ne bişey. Evlilikle ilgili zaten asla konu açılmadı bugüne kadar. Kısmetse 18 eylüle nikah tarihimizi alıyoruz. Onlar ilgilenmiyorlar diye 4 senedir nikah tarihi almayı bekliyoduk. Artık herhalde nişanlımda pes etti.

Kimsenin umrunda değil altın, takı seti vs. ama adetler insanları birbirine daha yakınlaştırabilmek için vardır. ınsanların gönlünü hoş tutabilmek için. Yoksa takılan takılar zaten ilerde kendi çocuklarınında ihtiyaçları için kullanılacak.

Benim kaynanam kendi kızını istemeye gelmeleri için damada 10 bilezik almadan gelme demiş. Ama kendi oğulları olunca durum neden değişiyor anlayabilmiş değilim. Onların kızları kıymetli de biz değil miyiz? Yok öyle birşey. Ama bunu anlayabilmek önemli olan.

kızlar bu sorunları bir biz yaşıyoduk sanıyodum demek ki yaşayanlar varmış..:(
bir de iki tarafın adetleri farklı olunca çok acabalar oluyo,bunu kim yapıcaktı kim ne takacaktı felan filan..
ama bu aşamalardan sonra yine olan bu iki çifte oluyo neden kredi çekiyolar evlendikten sonra ödeniyo,güya onlarla bilezikti altındı ailesi aldı oluyo ne alaka demi?

bir de iki tarafın adetleri farklı olunca çok acabalar oluyo,bunu kim yapıcaktı kim ne takacaktı felan filan..
ama bu aşamalardan sonra yine olan bu iki çifte oluyo neden kredi çekiyolar evlendikten sonra ödeniyo,güya onlarla bilezikti altındı ailesi aldı oluyo ne alaka demi?

sorma sinir oluyorum valla alıyosun yapıyosun bide evlenince onun borcunu ödüyosun sonrada neyin eksikti de neyi yapmadık derler :olmaz:

Aynen canım. Benim nişanlım takılar için, diğer masraflar için kredi çekicek. Takıları annesi babası takıcak, evlendikten sonra da kredi borcunu biz ödicez. Ama bahsedildiğinde onlar takmış olacak. Böylede saçma durumlar var işte. Sadece anne babanın itibarı için biz borca girmiş oluyoruz resmen. :)) :umursamaz:

merhaba arkadaşlar benim sözde bir tek taş yüzük eşim takı 3 bilezik takıldı birde ailem taktı nişanda set 7 tane bilezik takıldı ailemde aynı sekilde görümcemler küçük altan taktı .birde saat takıldı .bu kadar ama bir kere oluyor evleneceğin kişiye söyle en azından o evdekilere söyler :)Allah tamamını erdirsin.

bir bileziğim var kayınvalidem taktı nişanda hatıra kalması için, görümcemden bir çift küpem ve eşimden hoş bir kolye....ne bilezik, ne set ne pırlanta...nişan evde oldu kim gördü ne dedi nasıl dedikodular döndü "aa ne takmış" diye hiç bilmiyorum umurumda da değil. eşimin doğum günüm, sevgililer günü öğretmenler günü, evlilik yıldönümümüz vs vs de altığı minik sevimli kolyelerimden başka altınım yok??? dertleniyormuyum??? hayır... değersiz mi hissediyorum?? hayır...
kayınpederim ve kayınvalidemin, evlerine gittiğimde gelinlerinden çok misafirleriymişim gibi ağırlamaları on takı setinden değerli benim için...çok önemsemeyin bence...e tabi bu benim düşüncem herkesin hayatı, yaşadığı farklı....

oy kızlarrr Allah kolaylık versin hepimize insan içine girince anlıyor wallahi bende hiç bu kadar sorun olcağını düşünmezdim ama oluyor ben geçen hafta atlattım nişanı ama imkanı olan söylesin hele ailelerimizede çok iş düşüyor daha dün bile kavgası oldu ailemle ben tartıştım bu yüzden ya ilk kez nişanda aileler bi araya geldi uzak yerlerde olduğumuz için ben başka o başka aileler bambaşka şehirlerde böyle olunca zor oluyor ya ne yapılır edilir konuşulcak ortam olmuyor dün bile annem bana niye sormadılar düğün dernek nasıl yapılır sizde ne takılır ne isteniyor diye bana kızıyor bende nişanlıma ya sinir oluyorum yaa babası düğünü hemen yapalım diyor ama hiç düğün adetini sorma etme yok !!

nişanda 2 bilezik takıldı ama onları ben aldırdım nişanlıma söyledim ya düğünde geri veririm ama nişanda taksın dedim aman lanet olsun ailemi beni rezil etmesinlerde dedim artık napıyım yani

walla düğünde kurtaramazlar trabzon seti istiyorum kızlar nişan bohçamı bile ben kendim aldım yaptım yaaa nişanlımla ben hep yaptık öyle düğün yapalım demeyle olmuyor gitmiyorum bende o zaman :kızgın:

bir bileziğim var kayınvalidem taktı nişanda hatıra kalması için, görümcemden bir çift küpem ve eşimden hoş bir kolye....ne bilezik, ne set ne pırlanta...nişan evde oldu kim gördü ne dedi nasıl dedikodular döndü "aa ne takmış" diye hiç bilmiyorum umurumda da değil. eşimin doğum günüm, sevgililer günü öğretmenler günü, evlilik yıldönümümüz vs vs de altığı minik sevimli kolyelerimden başka altınım yok??? dertleniyormuyum??? hayır... değersiz mi hissediyorum?? hayır...
kayınpederim ve kayınvalidemin, evlerine gittiğimde gelinlerinden çok misafirleriymişim gibi ağırlamaları on takı setinden değerli benim için...çok önemsemeyin bence...e tabi bu benim düşüncem herkesin hayatı, yaşadığı farklı....

Tabii ki herkesin fikirleri ayrı olabilir. :))
Benim içinde önemli olan sevgi, saygıdır. Bugüne kadar nişanlımın ailesinden hiçbirşey istemedim, onlarda sormadılar zaten. 6 yıllık bir ilişkimiz var bizim, hatta 6. yılı Haziran'da bitiriyoruz. Ama mesela söz alışverişine çıktığımızda ben nişanlımın kendi cebinden ödeyeceğini zaten biliyodum. Askere gitmek üzereydi, hiç birşey aldırmadım. Yüzükler ve bir tane de çok pahalı olmayan bir bilezik. Ama isterdim ki annesi, ablası da yanımızda olsun. Ne sordular, ne ettiler, hiçbirşey. Sözlendik, askere gitti geldi. Sözlendiğimizde askerden gelince evlilik olucak diye konuşulmuştu, evlilik konusunu açan olmadı. 4 yıl geçti aradan, hala evlilik konusunu açan yok. :)) En sonunda nişanlımla herzamanki gibi işleri kendimiz halletmeye karar verdik. Kısmetse 18 Eylül'de nikahımız olucak.

Ama isterdim benimde ilgili, düşünceli bir kayınvalidem olsun. Kendi kızı gibi görsün beni, kendi kızını nasıl düşünüyorsa beni de düşünsün. Kızı için 10 bilezik istediğini güzel güzel anlatmayı biliyorsa, gelini içinde yaptıklarını anlatabilsin. Tabii anlatabilmesi için güzel şeyler yapmalı.

Durumları kötü falanda değil. Aileler arasında nişan yaptık, onda bana ipe dizilmiş, boncuktan oluşan bi kolye taktı. Hiç takmasaydı da kendini bu şekilde tanıtmamış olsaydı. Aynı şekilde görümcemin de durumu iyi, ondan da birşey göremedim. Zaten beklemiyorumda, hani süpriz yapılsa ufacık birşey bile olsa benim için çok çok değerli olurdu. Takılan altınlar değil önemli olan, önemli olan gönül alabilmektir, karşılıklı ilişkileri hoş tutabilmektir.

Eylül'de evlenicez işte kısmetse, ama aylardır benim ailemi arayan olmamıştır. Annem arardı, e beklerdi de doğal olarak onlarda arasın etsin. Baktı hiç karşılık yok, o da pes etti. Hala aileler arası konuşma yapılmadı. Bakalım neler olacak. :))

Ben bu konularda çok dertliyim, o yüzden çok konuşabilirim kızlar. :))

Tabii ki herkesin fikirleri ayrı olabilir. :))
Benim içinde önemli olan sevgi, saygıdır. Bugüne kadar nişanlımın ailesinden hiçbirşey istemedim, onlarda sormadılar zaten. 6 yıllık bir ilişkimiz var bizim, hatta 6. yılı Haziran'da bitiriyoruz. Ama mesela söz alışverişine çıktığımızda ben nişanlımın kendi cebinden ödeyeceğini zaten biliyodum. Askere gitmek üzereydi, hiç birşey aldırmadım. Yüzükler ve bir tane de çok pahalı olmayan bir bilezik. Ama isterdim ki annesi, ablası da yanımızda olsun. Ne sordular, ne ettiler, hiçbirşey. Sözlendik, askere gitti geldi. Sözlendiğimizde askerden gelince evlilik olucak diye konuşulmuştu, evlilik konusunu açan olmadı. 4 yıl geçti aradan, hala evlilik konusunu açan yok. :)) En sonunda nişanlımla herzamanki gibi işleri kendimiz halletmeye karar verdik. Kısmetse 18 Eylül'de nikahımız olucak.

Ama isterdim benimde ilgili, düşünceli bir kayınvalidem olsun. Kendi kızı gibi görsün beni, kendi kızını nasıl düşünüyorsa beni de düşünsün. Kızı için 10 bilezik istediğini güzel güzel anlatmayı biliyorsa, gelini içinde yaptıklarını anlatabilsin. Tabii anlatabilmesi için güzel şeyler yapmalı.

Durumları kötü falanda değil. Aileler arasında nişan yaptık, onda bana ipe dizilmiş, boncuktan oluşan bi kolye taktı. Hiç takmasaydı da kendini bu şekilde tanıtmamış olsaydı. Aynı şekilde görümcemin de durumu iyi, ondan da birşey göremedim. Zaten beklemiyorumda, hani süpriz yapılsa ufacık birşey bile olsa benim için çok çok değerli olurdu. Takılan altınlar değil önemli olan, önemli olan gönül alabilmektir, karşılıklı ilişkileri hoş tutabilmektir.

Eylül'de evlenicez işte kısmetse, ama aylardır benim ailemi arayan olmamıştır. Annem arardı, e beklerdi de doğal olarak onlarda arasın etsin. Baktı hiç karşılık yok, o da pes etti. Hala aileler arası konuşma yapılmadı. Bakalım neler olacak. :))

Ben bu konularda çok dertliyim, o yüzden çok konuşabilirim kızlar. :))

anlıyorum ne demek istediğini...haklısın tabi...zemuszemus ama boşver sen yine bekleme, dilerim evlendikten sonra herşey istediğin gibi olur..insan bekliyo tabi başta ama umarım daha sonrasında yaşadığın güzel şeylerle unutursun bu dönemdeki üzüntülerini ....

Ehehe, boşverdim zaten canım. Boşvermesem hiçbirşeyin ilerleyeceği yoktu zaten. Mutlu olalım, huzurlu olalım yeter bizim için. :))

kessinlikle....değiştiremediği şeylere takılmak insanı içinden çıkılmaz bir kısır döngüye sokuyor...değiştiremezsin değiştiremedikçe mutsuz olursun...mutsuz oldukça hiçbişeyi olumlu iyi göremezsin...sen değiştirmeye çalıştıkça karşındaki insanla mesafen açılır vsvsvs...
neyse ben başlığın konusunu iyice dağıtmadan gideyim...
tekrar mutluluklar.......dilerim düğünün, evliliğin, hayatın istediğin gibi gider........

kızlar söyledikleriniz doğru tabi ama aile büyükleri gençleri sıkıntıya sokuyor,oturup doğru düzgün konuşmuyolar ya da konuştuk diyolar ama ayrı ayrı şeyler söylüyorlar,sonra orta yolu bulmak için sıkıntıya aileler yerine biz giriyoruz,işte ben buna kızıyorum,ötesi var mı ya sen düğün yapıyosun oğlunu evlendiriyosun,o zaman kimse kusura bakmasın ama o el taşın altına az da olsa girecek derim ben.

kızlar söyledikleriniz doğru tabi ama aile büyükleri gençleri sıkıntıya sokuyor,oturup doğru düzgün konuşmuyolar ya da konuştuk diyolar ama ayrı ayrı şeyler söylüyorlar,sonra orta yolu bulmak için sıkıntıya aileler yerine biz giriyoruz,işte ben buna kızıyorum,ötesi var mı ya sen düğün yapıyosun oğlunu evlendiriyosun,o zaman kimse kusura bakmasın ama o el taşın altına az da olsa girecek derim ben.

alkisalkisalkis

Slm kızlar, bende kısmetse bu yaz nişanlanıcam. Aşkımla şimdiden yavaş yavaş almaya başladık, beyaz eşyaları, TV falan. Başından beri biz elimizden geldiği kadar herşeyimizi kendimiz yapcaz diye konşmuştuk. Şimdi bu nişan tarihi belli olunca aşkımla konuştuk, adetler falan, işte takı takılırmı, o da annesine sormuş, anneside bizde nişanda takı takılmaz, biz takıyı düğünde takarız demiş. ama eğer ben istersem bir bilezik alırlarmış. Bizdede nişanda set takılır, bende bunu söyledim aşkıma. Sizce söylemememmi gerekiyordu? Yani sonuçta kız alıyorlar, ellerini kollarını sallaya sallaya bir alyans takıpmı gitcekler? Üstelik beyaz eşyamıza varana kadar kendimiz alıyoruz.

sevalcim mildacım Allah razı olsun sağolun zaten o günden sonra aramadım ama o dayanamadı aradı tabi babam bilezik takacakmış dedi kendide künye ve saat takacak onun takacaklarını birlikte alcaz nişan için birbirimize alcaklarımızıda birlikte alacaz bu arada kaynana yok mildacım babasının başka eşi var annesi vefat etmiş 2 tane kaynana var bir değil malesef ( yani görümcelerim var) hiç bişey sordukları yok valla bende demem benim muhattabım eşim olacak insan diye sabrediyorum nişanı kızıp ertelemiştim ama yine döndüm gönlümü aldı böyle salak bi huyumda var napıyım hemen affediyorum :kedi: ama eğer nişan kötü geçsin düğünde görürler bananeÇok üzgünüm çoook

ayyyyy senakancımmm yorumunu yeni gördümm. Eşin olacak diye sabrediyosun da elalem ne dicek cnm nişanda, bak bak erkek tarafına geline bişey takmıyo dicekler. ya da bi bilezikle geçiştirdiler dicekler. Valla söylüceksin senakancım, nişan bi geçsin de düğünde görsünler demiceksin. Bende kızgınlıkla nişanı iptal edicem görücekler.
nişanda bieşy yapmayan insan düğünde de yapmaz cnm. :mymeka:

Back