- 10 Ekim 2014
- 31.441
- 140.615
-
- Konu Sahibi sassyassyy
Nişanlının evi olmaz tabiki dekonunun detayı çok aslında ama yazarsam uzayacak o yüzden soru olursa cevap veririm.
sevgilimle nişanlanma kararı aldık. onun annesi büyük bir tören istedi ama ben kabul etmedim. hatta inat bile ettim diyebilirim normalde yakın akrabaları bile kabul etmiyorum sadece anne ve baba diyordum ama şimdi benim babaannem ve dedem türkiyeye geldiler, onlara hayır diyemem. e öyle olmuşken sevgilimin de bir dedesi var zaten o da gelecek. babam da ayıp olur amcalar halalar da gelsin bu kadar katı olma ileride aile olacaksınız dedi. iyi tamam dedim. zaten çok kalabalık aileler değiliz iki tarafla toplam 20-25 kişi olacağız.
maalesef benim annem ve babam birbirlerinin evlerine gitmezler. yan yana bile zor geliyorlar o da babam benim hatrıma çoğu şeyde alttan alıyor. annem hayatta babamın evine gitmez. tarafsız bir ev lazım o da benim evim oluyor.
evim boş hatta bomboş yani evdeki çoğu eşya misafir geleceği için alındı. halı falan bir tane var onu da burada konuştuk zaten babamın zoruyla aldım. cidden tamam hadi kesenin ağzını açıp eşya alalım desek ne bileyim oturma grubu falan mı alacağız?
terasım çok geniş herkesi rahatlıkla alabilir ama o zaman da yemek olmaz. yemek yiyeceğiz diye konuştuk başta. hadi yemeği de geçtim çok ses olur sitede rahatsızlık duyabilirler.
ben işin içinden çıkamadım. sevgilimin de tek önerisi onların evlerinde yapmak oldu. e ama nişan erkek evinde olur mu ben bunu bilmiyorum.
dışarıda kesinlikle olmaz bu arada. olursa da 20-25 kişi için güzel bir mekan kapatmamız gerekir o da sevgilimle beni çok aşar. ailelerden maddi yardım almama konusunda birlikte karar aldık.
ya çok karışık yazdım ben ama bayram sonu nişan olacak dedik ama daha bunun bile içinden çıkamadık. varsa fikriniz alırım gerçekten. çok teşekkür ederim okuyan herkese.
kız sasy o kurtarmıyo karşı tarafı bu kurtarmıyo:)) işin zor ha..
ayrıca sen babanın yardımını niye kabul etmiyon. çocuk ailesine tavır almış kendi ailesine. sen niye onun aldığı tavrı babana alıyon.
teras fikri mantıklı ama az da nişana benzesin kuru yemek olmasın ayarla bir şirket.
S sassyassyy öncelikle mutluluklar diliyorum:)
şimdi içeri takılmak bence saçma olur. Terasta olması için ise terasın büyüklüğü çok önemli bence. Insanlar açık havada sıkışmamalı
teras kaç m2 acaba?
açıkçası 40 m2 den küçük yere asla 25 kişinin sigacagini düşünmüyorum ki yemek olacakmış.
bence teras büyükse jüt kumaştan konseptler var. Yerlere ışık fenerler, hatta jüt ve mor. lavanta çiçekleri falan. Gayet cool duruyor ben cok begeniyorum.
bir organizasyon ile anlaşırsınız. Yemek ve 2 3 servis elemanı tamamdır.
ve binaya veya bir arkadaş yazmış posta kutusuna çikolata ve not bırakmak fikri çok şirin geldi. Öyle bir not yaparsanız binadakiler de anlayisli olurlar. Sonuçta damat halayı oynamazsınız diye dusunuyorum
karşı tarafın anası sonradan görme olduğu için her şeye kulp takabilir beni sinirlendirirnişanda kaynanasını döven gelin olmak istemiyorum shsjajsjja
abla babam da öyle çok istekli şekilde aaa ben yaparım falan demedi ki :) nişandan sonra arkadaşlarımızla kutlamaya gidicez babam onu karşılayacak. hani belki babamdan bi ısrar gelse kabul ederdim de o da aferin size çocuğum insan kendi kendisine yetebilmeli tribine girdi
Baban anlayışlı biri ise ikna et annenin evinde olsun.
Hayırli olsun canim.
Mutluluklar dilerim.
Bir iki konzept fikiri söyleyim, kendi nikâhım icin begendiklerimden-
- great gatsby - siyah bir konzept
- bohemian- kir çiçekleri, mumlar ve klasik masa örtüleri
- belki sana uymaz ama - tango stili, benim en cok beğendiğim
Yemek icin güzel bir catering servisinle anlaşabilirsin.
Istersen sana hazirladigim büfe menümü atarim. Benimki mediteran olarak- antipasti, somon balığı vs.
aperatif olarak aperol...dejestif olarak grappa vs. (Yemek ve yanindaki uyumlu icecekleri ayarladim)
Pasta olarak ben "naked cake" tarzini cok begeniyorum... tatli olrakda creme brule ve tramisu ayarladim.
Neyse, tek tek fotolari atarim :)