Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Belki konu sahibinin yansıttığı kadar sorunlu bir aile değillerdir. Belki sadece evlattan imtihan olan normal insanlardır. Büyük oğulları zihinsel engelliymiş, bi tane kızı peşine takıp getirmiş o da hır çıkarıp duruyor. Herkesin başına gelebilir ki bu? Annesi oğluna neden gelmiyorsun özledim deyip duruyormuş, belki onların da haberi yok neden oğlunun evden gittiğinden, bi ihtimal ev terkedecek kadar büyük sorun olarak görmüyorlar da olabilir. Bu nasıl bir fırsatçılık ya içim sıyrıldı, hazırolda bekliyorlarmış maaile adamı ezmek için.

Ailesiyle anlaşamayan senle anlaşamazdı zaten.
Çünkü aile olmayı bilmeyen kadın veya erkek aile kuramıyor.
Ama gururlu olup evi istememesi güzel olmuş. Çünkü yeni model erkeklerin gözünü para pul bürümüş.
Aşırı yüz göz olduğunuz için ayrılmanız iyi olmuş. Eğer şimdi sen arar çabalarsan bir ömür küsüp durur kafasına göre basar gider. Böyle de evlilik çekilmez. Biraz ara verin bakalım. Belki kendi arar

Ay neyin fırsatçılığı acaba bana ne fırsatı sunuyor? Ben ona çok aşığım yoksa ailesinden sorundan başka bir şey gelmiyor. Kim karşısındakini mutsuz etmek veya mutsuz olmak için evlenir? Neden ezmek isteyelim onu

Hatalı olduğum için aramaktan yana sorun görmedim özür dilemem gerekiyor çünkü. Ailesi konusunda suçlu olan o değil biliyorum ben anneme karşı da çok nazik davrandı hep.

Aa olur mu nişanlısı kendi ailesine duvar örecek ama konu sahibinin annesine laf etmeyecek, her dediğini yapacak. Ailece özel insanlar çünkü onlar.
Adam bir şeyleri yapmak "zorunda". Çok acayip ya. Mantıklı şeyler için fedakarlık yapılır bir kere. Bu olay mantığın çok dışına çıkmış artık. Başta oluru varmış ama adam hayır demiş. Saygı duymalıydı.

Bence bunu diyecek. Adam da hayır diyecek haliyle. Hooop başa dönecek yine.

Aynı iyi niyet adı altındaki dayatmalara bir de kendinizin maruz kaldığınızı düşünün, karşınızdaki insanlar size ev veriyor diye ağzına geleni söyleme hakkı elde ettiklerini bi tasavvur edin nasıl ezmek oluyor anlarsınız.

Adam bu konuda sorun çıkarmakta ve istememekte çok haklı. O ev hiçbir zaman onun da evi olmayacak ve annenizle sizin tavırlarınıza bakarak, o evde yaşamayı kabul ederse bir sığıntı olacak.

Başka bir evse iki aileden uzaksa bence erkekler gurur yapmamalı geç kardeşim otur paşa paşa bak keyfine kiralar ne kadar.
Sende ara özür dile ben huzurlu bir yuva istiyorum sıkıntı çekmeyelim diye dedim de halledin seviyorsanız takılmayın evlendikten sonra siz aile olacaksınız zaten

Anneniz patavatsiz olmaz bu is

Erkek adamın gururunu kırmayacaksın aga. Niyetiniz temiz olsa da üslubunuz yanlış olmuş.

Adam onca lafı yedikten sonra o evde oturmak zorunda yani?
Gerçekten çok baskı yapıyorsunuz adama. Aşırı aşırı haksızsınız, böyle giderseniz adam zaten barışmaz sizinle.

Adamın abisi, kız kaçırıp evlenmiş. Adam aynı evde huzursuz olmuş diye, teyzesinde kalmaya başlamış. Neden evde kalmıyorsun, başka bir şey mi var diye sorguluyordu en son konu sahibi.

Adamın babası rahmetli, abisinin az da olsa zihinsel sorunları varmış, bir de annesi var. Adam 2 eliyle ne yapabilirse onu yapacağını da söylemiş. Konu sahibi öğretmen, adam da mühendis. Evet ekonomi kötü, kazancı da az olabilir ancak ipsiz, sapsız bir adam da değil.

Eski konusunu biliyorum. Ailesi sorunlu diye kayın ailesinin her dediğini yapmak zorunda değil.
Adam istemek zorunda değil o evi zaten. Hala benimle o evde oturmak zorunda diyor hala konu sahibi. Pardon da niye? Adamın şu an hiçbir zorunluluğu yok, atar nişanı çeker gider. Resmiyette bir şey yokken bu kadar uçup da bir şeyleri diretmeyi anlayamadım ben.

İnşallah adam akıllı olur da yoluna gider, kendi dengini arar.

İnşallah adam akıllı olur da yoluna gider, kendi dengini arar.
Yani hala konuşacağım ama o evde oturma fikrim hala sabit diyor. Nişan atılmış o ev yüzünden daha ev diyor baksanıza.
Ben olsam güle güle otur evinde der düğünü vs. iptal ederdim direkt. Bir ömür üzülmektense bir defa üzülmeyi yeğlerim.

Ailenizin o evi size verme şartı oturmanızdı değil mi? Kiraya verelim falan deseniz kulağınızın arkasında göreceksiniz evi. Ev size verilmiyor, siz ev karşılığı ipleri veriyorsunuz bunu anlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…