Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Ailenizin o evi size verme şartı oturmanızdı değil mi? Kiraya verelim falan deseniz kulağınızın arkasında göreceksiniz evi. Ev size verilmiyor, siz ev karşılığı ipleri veriyorsunuz bunu anlayın.
Hayır evi neden benim üstüme yapsın veya kirayı biz alalım? Ev babamın sonuçta kiracıyı çıkarttı bize vermek için. İleride isterse yapar oturmamız için veriyor teşekkür etmeliyiz bence. Ayrıca kiralamak istesek önünden bile geçemeyiz oranın müstakil bir sitede çok şirin bir yer ben 13-14 yaşlarındaydım orayı aldığımızda ve hiç orada yaşamadık benim hayalimdi bu ama buna rağmen yukarıda yazmışım beni mutlu etmeyecek artık diye. Ben annemin tavırlarını savunamam ama babam asla bu niyetle yapmadı orayı çok sevdiğim için burası bu kızımın dedi sadece. Nişanlım da bunu bildiği halde inatla reddediyor.

Eski konusunu biliyorum. Ailesi sorunlu diye kayın ailesinin her dediğini yapmak zorunda değil.
Adam istemek zorunda değil o evi zaten. Hala benimle o evde oturmak zorunda diyor hala konu sahibi. Pardon da niye? Adamın şu an hiçbir zorunluluğu yok, atar nişanı çeker gider. Resmiyette bir şey yokken bu kadar uçup da bir şeyleri diretmeyi anlayamadım ben.
Benimle devam edecekse öyle yapacak dedim sadece. Ailesinin sorunlu olmasıyla alakası yok yapılan şeyi savunmuyorum bu arada yanlışı biz yaptık biliyorum ama sanki tepesine çökmüşüz gibi yorum yapanları anlamadım

Hanımlar merhaba. Daha önce bahsettiğim olayları hatırlayanlar vardır ben yine çok kısa özet geçmek istiyorum. Nişanlım ailesiyle yaşamıyordu yengesi onu istemediği için biz bu konuyu konuşup çözmüştük kendi aramızda. Sonra babamın evinde yaşamayı kabul etmedi akrabalarında kalıyordu annem senin söylemenle olmaz ben çağırıp konuşayım bir yolunu bulalım dedi. Çağırdık annem o evde kal eşyalarınızı yaparsanız yine istiyorsan için rahat edecekse kira ver cüzi bir miktar evi zaten biz kızımıza vereceğiz ev sizin eviniz dedi anneme de hayır olmaz dedi kabul etmedi kesinlikle annem de biz senin düşmanın mıyız bu kadar ters davranacağın insanlar biz değil kendi ailene bak tarzında bir şeyler söyledi. Nişanlım anneme hiç cevap vermedi tartışma çıkarmadı ama annem daha çok üstüne gitti. Annem en sonunda benim içime sinmiyordu zaten kızım senin ailenle yapamaz deyince nişanlım siz bilirsiniz dedi çıktı gitti sonra. Aslında annemin kızdığı şey evde oturmaması değil sanki biz düşmanmışız yüzüne vuracakmışız gibi davranıyor biz kızımız için yapıyoruz diye düşünmesiydi. Ben orta yolu bulmaya çalıştım. Nişanlım başta bana çok tepkiliydi annem de kesinlikle kalacak diyordu ama ikisi de sakinleşince ertesi gün öğlen arası annemi aldık bir yemek yedik beraber onun annesi de gelmişti barıştılar durum toparlandı hemen. Sanırım biraz aceleci davrandım ben ama yemekten sonra nişanlım sürekli üstüme gelmeye devam etti. Eğer o gün görüşememişsek akşam telefonda konuşuruz dün konuşurken bu konuyu açtı kavga etmeye başladık. Bana sana olan sevgimden dolayı gururumun ayaklar altına alınmasına izin verdim sen de buna göz yumdun seni artık o kadar seviyor muyum bilmiyorum dedi. Ben de şok oldum tabi sevmiyorsan kalsın o zaman dedim o da hemen bir karar vermeyelim zamana bırakalım düşünmek istiyorum dedi ama ben kabul etmedim bu konuda aklında en ufak bir şüphe varsa kalsın zaten dedim. Bide evlilik ailenden kaçış yolu değil beni bunun için kullanmana izin vermem deyince çok sinirlendi daha olmaz zaten dedi bitirdik hem de telefonda. Ben daha babama söylemedim anneme ve kardeşlerime söyledim sadece. Babama söylersem geri dönüşü olmaz biter yani. Şimdi bir yanım aramak istiyoru ama çok yüzgöz olduk biliyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Birbirinizi bu kadar sıkmayı bırakın artık.Biraz zaman her şey yoluna girer ya da girmez.Ama böyle sonuç zaten belliymiş

Benimle devam edecekse öyle yapacak dedim sadece. Ailesinin sorunlu olmasıyla alakası yok yapılan şeyi savunmuyorum bu arada yanlışı biz yaptık biliyorum ama sanki tepesine çökmüşüz gibi yorum yapanları anlamadım
Ayyy adam o ev varsa ben yokum demiş bir nevi. Neyi anlamıyorsunuz? Sizin niyetiniz üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?
Mevzu sanki evlenmek değil de o evde oturmak. Çok acayip çok.

Adam bu konuda sorun çıkarmakta ve istememekte çok haklı. O ev hiçbir zaman onun da evi olmayacak ve annenizle sizin tavırlarınıza bakarak, o evde yaşamayı kabul ederse bir sığıntı olacak.
Onun evi değil zaten benim de değil ev annem ve babamın evi ve bize bir iyilik yapıyorlar

Ayyy adam o ev varsa ben yokum demiş bir nevi. Neyi anlamıyorsunuz? Sizin niyetiniz üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?
Mevzu sanki evlenmek değil de o evde oturmak. Çok acayip çok.
Hayır benim çok istediğimi ve bunun bizim için doğru olduğunu bildiği halde inada bindirmesi beni çok sinirlendiriyor. Aradığımda ev konusunun artık sorun olmadığını söyleyeceğim zaten

Hayır benim çok istediğimi ve bunun bizim için doğru olduğunu bildiği halde inada bindirmesi beni çok sinirlendiriyor. Aradığımda ev konusunun artık sorun olmadığını söyleyeceğim zaten
Hala anlamiyorsunuz inada bindirmiyor adam ne kadar anlamamakta israrcisiniz. Adam evlenerek hayatını yakacak

Nişanlı kadınların anneleri de herşeye salça olmaya başlamışlar bakıyorum kalacakları yerden ekonomilerine kadar. Koskoca kadınlar olarak evlilik kararı almış olanlar bi zahmet ana kuzusu olmaktan artık sıyrılsınlar çocuk paçayı kurtarmış vallahi.
Umarım başı yanmaz yine. Ego kasıyorlar adamın üstünden evdi şuydu aileydi yazık vallahi herkesin bir gururu var.

İstediğiniz kadar sinirlenin adam sonuna kadar haklı. Ve hala o evde oturacağız diye diretirseniz bu iş illa bir yerde kopar. Ya adam nişanı attığını kesinleştirir ya da evliyken devamlı konu açarsınız buraya boşanıyorum diye. Ben ta buradan öngörüyorum olacakları. Bence dikkat edin.

Hayır evi neden benim üstüme yapsın veya kirayı biz alalım? Ev babamın sonuçta kiracıyı çıkarttı bize vermek için. İleride isterse yapar oturmamız için veriyor teşekkür etmeliyiz bence. Ayrıca kiralamak istesek önünden bile geçemeyiz oranın müstakil bir sitede çok şirin bir yer ben 13-14 yaşlarındaydım orayı aldığımızda ve hiç orada yaşamadık benim hayalimdi bu ama buna rağmen yukarıda yazmışım beni mutlu etmeyecek artık diye. Ben annemin tavırlarını savunamam ama babam asla bu niyetle yapmadı orayı çok sevdiğim için burası bu kızımın dedi sadece. Nişanlım da bunu bildiği halde inatla reddediyor.
Yani babacığınız üstünüze bile yapmaz o evde kendi tasarrufunuz olmasın diye. Yarın aklınız falan karışır neme lazım değil mi? O ev sizin ipiniz. Bunu siz de biliyorsunuz. Ama işinize gelmiyor.

Benim 23 yaşında bir oğlum var.
Şu laflar benim oğluma söylense;
‘evladım seviyorum deme arkana bakmadan kaç bu kızda böyle anne varken sana mutluluk haram’ derdim.

Siz annenizin baskıcı ve manipüle eden yaklaşımlarını o kadar içselleştirmişsiniz ki delikanlının ne hissettiğini anlayamıyorsunuz.
Bu işten hayır gelmez artık.
Bence zorlamayın.

Onun evi değil zaten benim de değil ev annem ve babamın evi ve bize bir iyilik yapıyorlar
İyilik kime göre neye göre? Size iyilik olan başkasına kötülük olabilir. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Tek sizin doğrularınız yok hayatta.

yorumları okudum
konu sahibi peki şu soruya cevap verebilir misin:
tamam nişanlının istediği gibi oldu ve senin ailenin verdiği evde oturmadınız
ikinizin de içine sinecek güzel bir eve kiraya çıkabilecek durumda mısınız?
her ay kira verirken ekonomik sıkıntı yaşamadan geçinecek maddi güce sahip misiniz?
sen bu ev konusunda geri adım atsan mutlu bir yaşantınız olacak mı sence?

orada hazır ev dururken kiraya çıkıp ay sonunu zor getirecekseniz sen ne anlayacaksın bu evlilikten
ama içinize sinen, güzel bir muhitte, mutlu olabileceğiniz güzel bir eve kiraya çıkıp rahatça geçinecekseniz sıkıntı yok
eğer durum ikinci söylediğim gibiyse boşver kabul etmesin o zaman evi
ailen seni düşünmüş bir evi vermiş zaten, ister yaşa ister yaşama o ev senin için.
evlensen de boşansan da ev senin zaten boşver karşı taraf düşünsün

annenin tavırları %100 haksız zaten ona lafım yok
ama ev konusu bence yukarıda sorduğum sorulara verilecek cevaplara göre şekillenir

X