Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Bdv'de bu konu minvalinde birçok konu açıldı. Sadece roller farklıydı. Ve gelen yorumlarda birkaç kişi hariç -bazen o kadar bile karşıt görüş olmuyor- geri kalan üyeler hep eş ailesine mesafeli olunmasını öneriyordu.
Erkek arkadaşımın/nişanlımın aile apartmanında boş bir daire var ne önerirsiniz konusuna; ''sakın orada oturmayın, madem sizi çok düşünüyorlar oranın kirasını size versinler siz başka yerde oturun ya da o evde oturursanız evliliğinizde de söz hakkı olacak ailesini'' tarzı mesajlar geliyordu.
Ailemle alakalı şöyle bir sorun yaşıyorum ama nişanlıma anlattım-anlatayım mı tarzı konu açıldığında; ''Aile içinde olan şeyleri sakın nişanlına, kocana anlatma. Bilmesine gerek yok'' deniliyordu.
Ya da ''Nişanlımın/kocamın annesi bana kırıcı laf söyledi, aileme laf etti ama eşim annesinin aklına uyuyor ve annesinin iyi niyetli olduğunu söylüyor'' şeklinde birçok konu açıldı ve bu konuların hiçbirinde konu sahibine kayın ailene minnet et, onlar da sizin iyiliğinizi ister hangi anne evladının kötülüğünü ister demek yerine mesafeli olun önerileri geliyordu.

Neden bu konuda ayrımcılık yapılıyor? Şu konuda roller değişseydi bir üye dahi çıkıp konu sahibine sen haksızsın demeyecekti, aksine koşarak uzaklaşması için birçok tavsiye vereceklerdi. Konudaki nişanlı o evde oturmak istemediği ilk anda müstakbel kayınvalidesinden ailesi hakkında laf işitmiş. Kendi ailesinde olan şeyleri başta nişanlısına anlatmamıştı geçen konusunda yazılmıştı. -Ki bence bu tarz şeyler anlatılabilir- Nitekim adam da anlatmış ve anlattığı ilk anda oradan vurmuş kayınvalidesi.
Bu sitede kayınvalide-görümce konularında hep mesafeli durun tavsiyeleri verilirken burada adam aynı şeyi uygulayınca neden matematikten anlamayan, gereksiz gurur yapan, bencil vs oldu ki?
Sizin mesajınızı alıntılayarak yazdım bunları ama yazdıklarınızdan yola çıkarak genel bir yorum yapmaktı amacım.
Mutlu bir evliliğin birçok kriteri var bunlardan bir tanesi aile evinde yaşamamak, bu her iki cinsiyet için de geçerli zira ev veren aile her zaman kendisine diğer aileye oranla çok daha fazla saygı duyulmasını minnet edilmesini bekler, maalesef bu davranışlara da yansıyor sözlere de yansıyor sonra huzursuzluk çıkıyor.

Sevgili konu sahibi, bir abla tavsiyesi gibi düşünün yazacaklarımı.
Annenizi herkes haksız bulmuş ama nişanlıniz kibarca teşekkür edip kendi yağımızda kavrulmak istiyoruz deseydi, anneniz eminin buna saygı bile duyardı.

Kadın haklı olarak bozulmuş nişanlınızın tepkili tavrına, birkaç talihsiz laf etmiş. Şimdi nişanlınız annenizle güç savaşına girmiş, aklınca sizi annenizden uzaklaştıracak planlar yapıyor.

Benim annem de konuşurken lafın nereye gideceğini bilmez, eşime laflar sokar farkında bile olmadan😄
Eşim, senin annen olması ve yaşının olması yeterli saygı duymam için, senin iyiliğini düşündüğünü biliyorum der.
12 yıllık evliliğimizde bir gün olsun anneme saygısızlığı olmamıştır.

Bakın bu yazacağım cümle çok önemli. Annemi benim için idare eder, ben üzülmeyeyim diye.
insanlar amma abarttı annenizin tavırlarını, sanki kadın damadın boynuna tasma takmış, kendi evine sokmaya çalışıyor gibi.
Bu ekonomik şartlarda kayınvalidem bize ev verse ( kendi altı üstü olmadığı müddetçe) minnet duyarım evet. Oğlunu düşünmüş kira vermesin diye fedakarlık yapmış bir kadına neden diş bileyeyim? Kocamı neden başka şehre kaçırayım Bunun neresi mantıklı?

Nişanlınız bu olayı bile şehir değiştirecek kadar kompleks yaptıysa bı sorgulamak lazım. Aklı başında bir insansınız belli ki, umarım en doğru kararı verirsiniz.
Şöyle bir şey de var konu sahibi annesi ile ilgili daha önce olumsuz çok şey anlatmış, işte şey vardı bı ara annem yoktu vs bize hep baskıcı davranırdı . Nişanlı da ister istemez anneyle ilgili kafasında kurulmuştur hepimiz kuruluruz. Bunun üstüne evde oturulacak hayirsa git ailene bak vs annenin üslubu zaten sert ortalık tamamen gerilmiş . Konu sahibi de çoğu yerde çok agresif benim ve ailemin kurallari tabi minnet edecek . Bir gerçekten şükran duymak var bir de sen bana minnet edeceksin tavrı .

Annen büyük ihtimalle nişanlın seve seve kabul eder diye düşündü, hayır cevabına şaşırıp sinirlendi, annen despot bi tipe benziyor bu kız anneleri bazıları gerçekten her şeye karışmaya çalışıyor damat karıştırmayınca böyle sorun oluyor, ilk baş annen hatalı ama sırf annen yüzünden başka şehirde yaşayalım diyen adam senin aileni evine sokmazdı,, o sorunlu ailesi dediğini de kuş sütüyle ağırlamak isterdi, bu yönden ayrılmanız iyi olmuş allah kurtarmış bence böyle kücük meseleden annene bu kadar kin bilenen adamdan hayır gelmez sakın barışma bunu koz olarak kullanıp ailene hep mesafeli davranır.

Çok saygısızsınız. Üzülmenize hiç gerek yok. Sizin için bir mühendis bulalım diyeceğim ama evliymişsiniz. Eşinize bahsedin mühendis merakınızdan.
Terbiyesizlikte nirvana yapmışsınız.. Yüzün kösele gibidir muhtemelen.

Gerçekten nasıl Öğretmen oldunuz?
Siz. Konu açtınız cevap veren herkese sinsi sinsi, kibarlık adı altında resmen giydirdiniz.

Amacınızı daha kimse çözemedi..

Her şey o, övündüğünüz güzel kalbinize göre olsun. Tebrikler..

Son düzenleme:
bilmiyorum ben anlamış değilim bu sitedekileri
adam evi kabul etmedi diye birden adama hayran oldular da matematik ortada
dediğiniz gibi adamın ailesine para gönderme durumu da olacak
olacak da olacak yani
kimse kusura bakmasında ben aile olarak zamanında evladımı düşünerek aldığım evi vermek isticem
damat bey kompleksleri yüzünden bunu reddedip kızıma kirada maddi zorluk çektirecek
yok öyle bi dünya, el bebek gül bebek büyüttüğüm çocuğumu harcatmam
o evliliğe de onay vermem
şahsi görüşümdür farklı düşünene de saygı duyarım
ama hiç kimse çocuğunun sıkıntı çekmesine göz yummaz kendimizi kandırmayalım
Benim sadece 1 çocuğum var ve ben sırf sıkıntı çekmesin diye ev falan veremem çocuğuma. Tabiki sıkıntı çekecek, benim evim anne babadan gelmedi. Kendim sahip oldum bu yüzden de kimseye minnetim olmadan hayat sürüyoruz. Görüyoruz ev verenlerin nelere gebe bıraktıklarını yahut geri dönüşün kıymet bilmeme ile sonuçlandığını.

Haa bu değil ki biz çocuğumuzu sizden daha az seviyoruz. Sevgiyi göstermenin yolu asla önüne her şeyi sermek değil çocuğunuzun. Kıymetli olanın kendilerinin sahip olması. Bahsini ettiğiniz davranış çocukken her istediğini alayım sonucu ile aynı.

Ebeveyn tutumu ile çocuğun hazır bulunuşluk düzeyi doğumdan ölüme her anında geçerli ve sizin bu tutumunuz asla doğru değil. Yardım edilebilirsiniz ama önüne her imkanı sunmayın.

Sevgili konu sahibi, bir abla tavsiyesi gibi düşünün yazacaklarımı.
Annenizi herkes haksız bulmuş ama nişanlıniz kibarca teşekkür edip kendi yağımızda kavrulmak istiyoruz deseydi, anneniz eminin buna saygı bile duyardı.

Kadın haklı olarak bozulmuş nişanlınızın tepkili tavrına, birkaç talihsiz laf etmiş. Şimdi nişanlınız annenizle güç savaşına girmiş, aklınca sizi annenizden uzaklaştıracak planlar yapıyor.

Benim annem de konuşurken lafın nereye gideceğini bilmez, eşime laflar sokar farkında bile olmadan😄
Eşim, senin annen olması ve yaşının olması yeterli saygı duymam için, senin iyiliğini düşündüğünü biliyorum der.
12 yıllık evliliğimizde bir gün olsun anneme saygısızlığı olmamıştır.

Bakın bu yazacağım cümle çok önemli. Annemi benim için idare eder, ben üzülmeyeyim diye.
insanlar amma abarttı annenizin tavırlarını, sanki kadın damadın boynuna tasma takmış, kendi evine sokmaya çalışıyor gibi.
Bu ekonomik şartlarda kayınvalidem bize ev verse ( kendi altı üstü olmadığı müddetçe) minnet duyarım evet. Oğlunu düşünmüş kira vermesin diye fedakarlık yapmış bir kadına neden diş bileyeyim? Kocamı neden başka şehre kaçırayım Bunun neresi mantıklı?

Nişanlınız bu olayı bile şehir değiştirecek kadar kompleks yaptıysa bı sorgulamak lazım. Aklı başında bir insansınız belli ki, umarım en doğru kararı verirsiniz.
Demekki sizin anneniz de aynı ve siz de konu sahibi gibi hatalı olabilir deyip kendi annenize laf söyleyemiyorsunuz. Başkasının söylemesini istemiyorsanız kendiniz arada annenizi dizginleyin. Doğru yapmadığını kendiniz annenize söyleyin.

Bir saygı iki saygı eşinizin de birgün tahammülsüzlüğünün bamteline basacaksınız.

Son düzenleme:
Konu sahibine söyleyeceğim tek bir şey var bu tür şeyi kendi çözmeyip her şeye ebeveynine çözdürmeye çalışan bir eğitimci sınıf yönetiminde kime danışıyor? Eğitimciye hiç yakışmayan bir konu olmuş.

Anneniz ilk teklif ederken haklı. Ama o gün ve sonrasında yaptıklarında haksız. Dolaylı olarak sen de haksızsın.

Demekki sizin anneniz de aynı ve siz de konu sahibi gibi hatalı olabilir deyip kendi annenize laf söyleyemiyorsunuz. Başkasının söylemesini istemiyorsanız kendiniz arada annenizi dizginleyin. Doğru yapmadığını kendiniz annenize söyleyin.

Bir saygı iki saygı eşinizin de birgün tahammülsüzlüğünün bamteline basacaksınız.
Ben 12 yıllık evliyim. Gece gündüz annelerin konuşulduğu bir durumda değiliz yani. Çoluk çocukla uğraşıyoruz.

Açıkçası, annem dibim de otur dese de, eşim başka şehre gideceğiz dese de umurumda olmaz. Ben çocuk değilim ki insanlar elimden tutup oraya buraya çeksin.
Benim hayatım üzerinde ne annem ne de kocam keyfince karar veremez, öneri sunar ben değerlendiririm.
Bu şekilde bir dağ ayısının peşinden gönderip konu sahibini hep birlikte yakacaksınız diye düşünüyorum.
Adam hiç iyi niyetli gelmedi bana.

Ben 12 yıllık evliyim. Gece gündüz annelerin konuşulduğu bir durumda değiliz yani. Çoluk çocukla uğraşıyoruz.

Açıkçası, annem dibim de otur dese de, eşim başka şehre gideceğiz dese de umurumda olmaz. Ben çocuk değilim ki insanlar elimden tutup oraya buraya çeksin.
Benim hayatım üzerinde ne annem ne de kocam keyfince karar veremez, öneri sunar ben değerlendiririm.
Bu şekilde bir dağ ayısının peşinden gönderip konu sahibini hep birlikte yakacaksınız diye düşünüyorum.
Adam hiç iyi niyetli gelmedi bana.
Konu sahibi ayrılmış zaten o yüzden dediğiniz zaten mümkün değil kimse de bunun amacında olamaz.

Hatta sizin ayrılan bir noktanız dahi var o da sizin umrumda değil dediğiniz şeyin konu sahibinin en önemli gündemi olması.

Kendi isteğini annesi vasıtası ile nişanlısına söyletmiş. Annesi çirkinleşince de hatası yok demiyorum ama olabilir diyor. Madem öyle kendi niye söylememiş. Karşısındaki senin fikrin yok annenin fikri ile çalışıyorsun deyince de o mu kötü oldu? Bize yansıyan ile nişanlıya yansıyan aynı demek ki!

Konu sahibi ayrılmış zaten o yüzden dediğiniz zaten mümkün değil kimse de bunun amacında olamaz.

Hatta sizin ayrılan bir noktanız dahi var o da sizin umrumda değil dediğiniz şeyin konu sahibinin en önemli gündemi olması.

Kendi isteğini annesi vasıtası ile nişanlısına söyletmiş. Annesi çirkinleşince de hatası yok demiyorum ama olabilir diyor. Madem öyle kendi niye söylememiş. Karşısındaki senin fikrin yok annenin fikri ile çalışıyorsun deyince de o mu kötü oldu? Bize yansıyan ile nişanlıya yansıyan aynı demek ki!
Bence gereksiz yere nişanlısını harcadı.
Hani biz çoğu kişiye aman dikkat evlenmeden dikkat et, şu şu hareketler normal değil diyoruz. Ama bu konu öyle bir konu değil ki. Resmen zorla adamdan olumsuz bir hava çıkarmaya uğraşılmış gibi. Adamın ailesine, ilişkilerinin kötü olmasına birden fazla kez dil uzatılıyor. Normal mi bu? En sonunda konu sahibi ayrılalım demiş, adam da tamam o evde de oturalım nasıl istersen demiş. Bunu dedi diye bile adama yükleniyor hala, madem bunu diyecekti niye baştan demedi diyor.
Adam ne yapsa olmuyor ki yani. Konu sahibi tutturmuş illa her şey yüzde yüz onun istediği gibi olacak. Çok fazla inat var, gereksiz yerlerde tavır var.
Valla bu sitede bana erko savundurttular ya, pes artık. :KK53:

Hani biz çoğu kişiye aman dikkat evlenmeden dikkat et, şu şu hareketler normal değil diyoruz. Ama bu konu öyle bir konu değil ki. Resmen zorla adamdan olumsuz bir hava çıkarmaya uğraşılmış gibi. Adamın ailesine, ilişkilerinin kötü olmasına birden fazla kez dil uzatılıyor. Normal mi bu? En sonunda konu sahibi ayrılalım demiş, adam da tamam o evde de oturalım nasıl istersen demiş. Bunu dedi diye bile adama yükleniyor hala, madem bunu diyecekti niye baştan demedi diyor.
Adam ne yapsa olmuyor ki yani. Konu sahibi tutturmuş illa her şey yüzde yüz onun istediği gibi olacak. Çok fazla inat var, gereksiz yerlerde tavır var.
Erkekleri haklı bulduğum nadir konulardan. 😁😁

Erkekleri haklı bulduğum nadir konulardan. 😁😁
Burhan ilişki ya da evlilik her konuda aynı fikirde olmak demek değil. Konu sahibi onu anlamıyor bence.
Adam her zaman kendisiyle aynı düşünmek zorunda gibi düşünüyor. Ama öyle bir şey yok, kimseyle mümkün değil.
Yani boşu boşuna ilişkisinden oldu. Değmediğini zaman geçince anlayacak da umarım geç olmaz.

Burhan ilişki ya da evlilik her konuda aynı fikirde olmak demek değil. Konu sahibi onu anlamıyor bence.
Adam her zaman kendisiyle aynı düşünmek zorunda gibi düşünüyor. Ama öyle bir şey yok, kimseyle mümkün değil.
Yani boşu boşuna ilişkisinden oldu. Değmediğini zaman geçince anlayacak da umarım geç olmaz.
Annesi gibi baskın bir karaktere bürünmeye çalışıyor. Çünkü öyle yetişmiş. Burda kârlı çıkan diğer taraf oldu.

Öyleleri tam istediği gibi parmağında oynatacak, nereye isterlerse çekecekleri bir damat adayını da bulurlar.

Benim sadece 1 çocuğum var ve ben sırf sıkıntı çekmesin diye ev falan veremem çocuğuma. Tabiki sıkıntı çekecek, benim evim anne babadan gelmedi. Kendim sahip oldum bu yüzden de kimseye minnetim olmadan hayat sürüyoruz. Görüyoruz ev verenlerin nelere gebe bıraktıklarını yahut geri dönüşün kıymet bilmeme ile sonuçlandığını.

Haa bu değil ki biz çocuğumuzu sizden daha az seviyoruz. Sevgiyi göstermenin yolu asla önüne her şeyi sermek değil çocuğunuzun. Kıymetli olanın kendilerinin sahip olması. Bahsini ettiğiniz davranış çocukken her istediğini alayım sonucu ile aynı.

Ebeveyn tutumu ile çocuğun hazır bulunuşluk düzeyi doğumdan ölüme her anında geçerli ve sizin bu tutumunuz asla doğru değil. Yardım edilebilirsiniz ama önüne her imkanı sunmayın.
buna ben karar veririm sizlik bi durum yok
beni alıntılamazsanız sevinirim

buna ben karar veririm sizlik bi durum yok
beni alıntılamazsanız sevinirim
Öncelikle kimsenin karar mekanizması siz olamazsınız onu bir yazayım.

Sonrasında forumun amacı nedir biliyor musunuz yoksa tanım yazayım mı?

Alıntılanmak istemiyorsanız bu forumdaki işiniz nedir?

Yazdıklarınızı onaylayacak birilerini mi arıyorsunuz etrafınızda da onların alıntılamasını istiyorsununuz, istediğiniz cevabı veremediğimiz için kusura bakmayınız...

Öncelikle kimsenin karar mekanizması siz olamazsınız onu bir yazayım.

Sonrasında forumun amacı nedir biliyor musunuz yoksa tanım yazayım mı?

Alıntılanmak istemiyorsanız bu forumdaki işiniz nedir?

Yazdıklarınızı onaylayacak birilerini mi arıyorsunuz etrafınızda da onların alıntılamasını istiyorsununuz, istediğiniz cevabı veremediğimiz için kusura bakmayınız...
üslubunuz çok kavgacı
bu tip kişilerle konuşacak bişeyim yok benim ısrarcı olmazsanız sevinirim

üslubunuz çok kavgacı
bu tip kişilerle konuşacak bişeyim yok benim ısrarcı olmazsanız sevinirim
Benim mi kavgacı? Beni alıntılamayın buna ben karar veririm derken çok nezaketli bir üslupla yazdığınızı mı düşünüyorsunuz siz?

X