Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Ay siz niye adamın ailesi hakkında konuşuyorsunuz o zaman ?
Sizinki aileyse onunki de aile. Sorun yaşıyor diye kendi ailesine laf söyletsin ama sıra sizin ailenize gelince kötü konuşturmam. Şakasınız siz herhalde.

Annemin söylediği şey doğru değildi ama aslında burada duvar örülmesi gereken benim ailem de değil.
Hiç objektif bakmıyorsunuz. Çünkü nişanlı kişisi kendi ailesine karşı sınır çekmesini bilen biri gibi duruyor. Aslında burada duvar örülmesi gereken tam da sizin aileniz.

Ooo başka. O annenizse diğerini eşiniz olacak. Orta yolu bulamıyorsanız evlenmeyin zaten

Aa olur mu nişanlısı kendi ailesine duvar örecek ama konu sahibinin annesine laf etmeyecek, her dediğini yapacak. Ailece özel insanlar çünkü onlar.
Çünkü annesi çalışıyor ve öyle biri. Bu yaştan sonra değiştiremez. Bence.çok geçerli bir neden

Anneniz nişanlınızın ailesi hakkında kötü konuşuyor ama. O da ailesi hakkında kötü konuşulsun istemez. Kimse istemez. Anneniz sizin anneniz siz onu böyle kabul edebilirsiniz ama nişanlınız mecbur değil. Anneniz ne kadar yoğun çalışırsa çalışsın sizin evliliğinize müdahale edecek bir karakter ama en önemlisi siz ona sınır çizemeyeceksiniz. O zaman da annem böyle bir kadın diyip çıkacaksınız işin içinden. Bu süreci yönetiliyor olmanız gerekirdi yönetemediniz. Evlenince de böyle olacak, nişanlınız anladı bunu. Evlerimiz ayrı olacak diyorsunuz ama ailenizin evinde oturmak istiyorsunuz. Tam bir ayrılık olmaz ki bu. Öncelikle sizin anlayışlı olmanız gerekirdi. Adamın bir yaralı tarafını bulmuşsunuz ailecek ordan vuruyorsunuz. Hem annenizin hem sizin söyledikleriniz çok ağır

Cok merak ediyorum ev konusunda halen ayni fikirdemisiniz ?
Aksam arayacagim yazmissiniz ne diyeceksiniz ?
Sen hakliydin ikimiz, ikimiz kimseyi karistirmadan kendi duzenimizi kuralim mi ?
Yoksa halen daha annemlerin verdigi evde oturmak istiyorum mu ?
Eğer ikinciyse basuna aramanizin bir anlami yok bence

Annemin söylediği şey doğru değildi ama aslında burada duvar örülmesi gereken benim ailem de değil.
Siz karşı tarafın ailesini sevmiyorsunuz, beğenmiyorsunuz diye nisanliniz sizin ailenizin ve sizin her fikrinizi beğenmek zorunda değil. Hayatta en nefret ettiğim şeylerden biri dikte.

Geçersiniz karşısına ailem böyle bir seçenek sundu, kiralar çok pahalı, sürekli artıyor, bu eve geçelim, hem elimize geçen parayı biriktiririz Bundan dolayı sana ya da ailene bir laf geleceğini düşünüyorsan tek bir lafta evi boşaltıriz. Kendimi ezdirmem, senin de ezilmene müsade etmem diyebilseydiniz hersey farklı olurdu. Ama siz annenizin yanında küçük bir kız çocuğu gibi bekleyip nisanlanizin laf yemesine musade etmişsiniz. Biz burda böyle erkeklerden koca olmaz diyoruz.

Anneniz değişemiyor diye nişanlınız onu her açıdan idare etmek ve bağrına basmak zorunda değil. O sizin anneniz, onunla eşiniz arasında köprü olacak kişi de sizsiniz. Ayrıca başkasının aile ile ilgili dinamiklerine, elindeki maddi güçle müdahale etmeye çalışan birine anlayış gösterilmesi de oldukça zor. Bu basit bir laf sokma hali değil, bu bel altı bir vuruş. Bence özrünüzü kabul ederse şükredin ve annenizle nişanlınızı böylesi konularda karşı karşıya bir daha getirmeyin.

Ee siz ve aileniz istediğiniz konuşuyorsunuz.Sizin ailenize gelince ee onları değiştiremem kötü konuşturamam.Ee o da ailesini değiştiremez nolacak şimdi

Çünkü annesi çalışıyor ve öyle biri. Bu yaştan sonra değiştiremez. Bence.çok geçerli bir neden
Tam manası ile anneci erkek savunması yapıyor. Annem böyle, değiştiremem, kötü konuşturmam
nişanlım anlayisli olmak durumunda. Bu konuşmaları annesinin biricik ogluslarindan çok duyduk. Ana motto idare et.

Bence nişanlınızla gurur duymalısınız. Burda eşini ve ailesini sömüren bir sürü koca konusu okuduk. Helal olsun adama.
Her mesaja annem haklı değil ama nişanlım çok abartıyor. Fedakarlık yapabilir, onun huyu bu değiştiremeyiz. Böyle kabul etmeli yazmışsınız. Sizce de çok bencilce değilmi bu düşünce
Siz nasıl ailenize toz kondurmuyor, laf söyletmiyorsanız, o da istemiyordur. Onun ki de aile. Dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor.

Dominant olan sadece anne değil konu sahibi de öyle. Kendisine ve ailesine hiç söz söylenmeyecek ama nişanlı ve ailesine istediğini söyleyecek. Ekonomik güçlerinin olması da istediğimiz şeyi yaparız havasına iyice sokmuş kendilerini.

Yani o evde oturma kararımda hala netim. Söylenen şeyler için özür dileyeceğim ailemi özellikle annemi ilişkimizin tamamen dışında tutacağımı ve sınırlarımızı koruyacağımızı söyleyeceğim benim de bu konuda hatalı olduğumu vs. ama benimle o evde yaşayacak. Başka türlü çözemeyiz bunu ama ben onu tanıyorum sakinleşmişse mantıklı davranacaktır. Ayrıca ayrılma kararı net olsa onun ailesinden bir ses gelirdi kimse bir şey söylemedi.

Umarım barışmaz, bu kadar kötü davranilmayi hak etmiyor

Yani inanılmaz biri nişanlım çok seviyorum onu. İstememesi çok doğal haklı ama olan oldu zamanı veya yapılanları geri alamam. Bilmiyorum işte 21.00 gibi arayıp telafi etmeye çalışacağım.

Bana kalırsa annenizden ziyade sizin tavriniz daha rahatsız edici . Zaten nişanlınız da bundan bahsetmiş..

Telefonda size , seni eskisi gibi seviyor muyum bilmiyorum demiş ya . .
Orada kırgın olduğu belli .
Anneniz den çok size kırgın kızgın..
Buna karşılık olarak aklı başında bir insan gönül almaya çalışmalıdır.
İlişki yönetmek bunu gerektirir.

'Sevmiyorsan kalsın o zaman' ne demek ?
Üstelik adam düşünelim diyor , siz hala yok düşünme diye bitirme peşindesiniz.

Eee daha ne yapabilir ki adam?

Çocuk gibisiniz, adam sadece kırılmıştı... Belki biraz naz edecekti... Siz de biraz özür diler. Hatanizi fark ederdiniz, zamanla toparlama yoluna gidilirdi..

hemen sevmiyorsan bitsin.
Yok düşünme hemen bitsin .

Ne kadar da kibir kokan hareketler..
Gurur bir tek size mi mahsus olacaktı?

Bence hiç olgun değilsiniz ... Bitmesi erkek kişisinin hayrına olacak gibi .

Akıllı adamsa barışmaz

Bütün bunların öncesinde baya bir tartıştık ve zaten sürekli tavırlıydı bana. Ben de son noktamdaydım zaten ama yinede anlayışlı davranmam daha doğru olurdu gerçi nereye kadar bu öfkesi devam edecek onu da bilmiyorum.

Baştan beri hayır demis zaten , fikriniz degistigi icin arayacaginizi dusunmustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…