Nişan Atmalı mıyım Kararsızım

Hani vurması yoktu? Ya siz şaka mısınız? Bak bunun üçü bir arada değil sadece biri bile ayrılma nedeni. Yazık değil mi annenize kadının bir tek evladı dayanağı var. Ne meraklısınız kendinizi ezdirmeye dövdürmeye! Eksik aldıkları altının, içinize sinmeyen düğün salonunun, size verilmeyen 9 evden birinin vs peşine düşeceğinize fırlatıp atsanıza yüzüğü şunun kafasına. Ya büyük konuşmayayım benim de kızlarım var diyorum ama gel de konuşma. Daha evlenmeden cicim ayları yaşamadan adamın fiziksel şiddeti küfürü var ve siz ama şöyle ama böyle diyorsunuz. Bence de hemen yarın koşun yıldırım nikahını basın kaçırmayın bu hanzoyu.
Yok yazacaktım, onu düzelteyim sanırım telefon yanlış düzeltmiş.

Ben bir şeyi çok üsteleyip konusunu açıp baskı yaptıkça bunalıyor ve sinirleniyor ama sinirlenince de cidden ağır konuşuyor. Fiziksel şiddet, küfür hakaret var. Ama kelime seçimi ve konuşma şekli konuşmaları ağır. Sinirlenince bunalınca birkaç saat ya da gün içine kapanıyor bana yansıtıyor konu ben olmasam da. Ben benle paylaşsın istiyorum iletişime geçiyorum öyle olunca daha da sinirleniyor 🤦‍♀️
Fiziksel şiddet küfür hakaret yok olacaktı yanlış yazılmış.

Aynen dediğiniz gibi. Kimsenin şahsi mülkü olmaz o evler. İsterse 9 çocuk da evli olup o evlere yerleşsin. O kültürde ev araba yazlık vs babanın kontrolündedir. İstedikleri zaman da gider birinin evinde kalırlar. Gelinimiz oğlumuz okula giden çocuk var falan dinlemezler. Halamın kızı bu tarz bir aileye gelin gitmişti. Kaynanası hiç sormadan haber bile vermeden bekar çocuğunu alır gelir kalırdı kuzende. Kendisini görmek isteyen ahbaplarını komşularını falan o evde ağırlar, ev hanımına sormazdı bile.

Konu sahibi sen altını veya düğün salonunu bırak da yatak yorgan istifle bol bol. Gelince kabile gibi gelirler ve canları istediği kadar da kalırlar. Nişanlınız bu ortamda büyümüş yetişmiş, size anormal olan ona normal. Uyuşmazlığınız fikir ayrılığınız arşa ulaşmış. Ben 16 yıllık eşimden duymadım sizin nişanlınızın söylediklerini duysam da yediremem kendime. Davul dengi dengine. Bir tek anneniz var ama nişanlı tarafı ordu gibi. Baş edemezsiniz annenizi dinleyin.
Çok kolektif yaşıyorlar, her şey herkesin, ama söz de ailenin en büyüğünde, sözünden çıkarsan aforoz edilirsin. Bi şey desen hep beraber üstüne gelirler, çocuğun olsa onu bırakmadan gitme durumun yok. O çocuk da onların. Çocuk için mecbur durursun. Senin olan hiçbir şey yok. Bu düzenin ekmeğini yiyen yaşlı kadınlar ve her yaştan erkekler, kocan ve bir yaşa geldikten sonra erkek evladın dahil hepsi önünde durur. Hepsi sesin çıktığı sürece seni tehlike olarak görür. Giriş iyi ama çıkış sıkıntı.

Merhaba, 5 aylık bir nişan sürecim var, yazın nasipse düğün olacaktı ama bu süreç içerisinde kafamı karıştıran huzursuz olduğum birçok konu oldu.
Nişanlım ve ben de öğretmeniz. O başka yerde görev yapıyor. Evlilik durumundan sonra benim yaşadığım yere tayin alıp gelecek. İstanbul’da yaşıyor yıllardır ama aslen Doğulu muhafazakar 9 kardeş olan bir aile. Babasının durumu fena değil İstanbul’da kendilerine ait 9 daire var.
Sadakat, romantiklik/duygusal, cömert, kültür seviyesi, beraber vakit geçirme, netlik konusunda hiçbir sıkıntı yok ama nişanlım sinirlenince bambaşka bir insana dönüşüyor. Bağırmaz çok ama beni çok kırıyor kelimeleri ile, onunla konuşurken çoğu zaman bir duvara çarpıyorum. Mücadele ediyorum ama beni anlamıyor, sinirden ağlıyorum. Daha sonra senin üzerine çok geldim sen benim kıymetlisin özür dilerim seni seviyorum diyip bana hak veriyor.
Düğün süresinde onların geleneklere göre hareket ediyoruz. Düğün onların, kına nişan bizim. Mobilya, halı, perde, çamaşır makinesi, tv onların ; işte buzdolabı fırın bulaşık m, diğer küçük ev eşyaları, tabak çanak bizimdi. Bu süreçte biz üzerimize düşen çoğu şeyi aldık ve bitirdik. Ama nişanlım görev icabı uzakta olduğu için, gitmeden sadece mobilyayı ve çamaşır makinesinin peşinatını verdi, taksitleri ailesi ödüyor şu an. Altınlar ve tvyi ailesi sonradan alacaktı. Ama babası özellikle maalesef cimri bir insan olduğu için başından alırız dediği şeyleri şimdi oğlunun üzerine atmaya çalışıyor. Tv alacaktı ama almadı en son nişanlım gidip onu da kendisi almış. Altınları üzerine atmaya çalışmış nişanlımın, ama annesi araya girdiği için vazgeçmişler. Üstelik en başta yaparım diye söz verdiği halde. En başta bize dedikleri düğün salonu da pahalılaşınca nişanlım orası olmasın artık, çok pahalılandı, değmez, mahalle arasında bir yer var orası olabilir dedi. Benim de içime sinmedi gösterdiği yer, açıkçası bana eski yeri onlar söylemişti ve içime sinmişti orasının hiç mi olma ihtimali kalmadı dedim, süreç ilerlesin bakalım ama biraz zor gibi dedi. Ben de üzüldüm ama onun da gösterdiği yer inanın hiç içime sinmedi. Nişanlım kesin orası olur demedi ama belli ki olsun diye ısrar edecekti. En son konuştuğumuzda senin istemediğin yer olmaz zaten dedi bu konuyla ilgili.
Nişanlımın bu süreçte çok siniri bozuldu, hayal kırıklığı yaşadı, yıprandı. Onun yanında olmak istiyorum ama bana duvar örüyor, sinirli anında bana öyle şeyler söylüyor ki kalbimi paramparça ediyor inanılmaz bir öfke problemi var. En sonki tartışmamızda “Yok ya ben seninle konuşmak istemiyorum, akıl sağlığımı korumak istiyorsam seninle konuşmamam gerekiyor ve ben bana kötü gelen şeylere artık katlanmayacağım, yeter. Bi canım ve ruh sağlığım var hiçbir şey için bunlardan taviz vermeyeceğim” gibi bir laf etti yazdım aradım açmadı. Kalbim paramparça oldu ama 1 gün boyunca bana cevap vermedi. Dün buluşacaktık. Cuma günü de “yarın geliyor musun” diye yazdı o olaydan sonra sadece.
Ben annemle yaşıyorum, babam vefat etti. Annem de çok üzülüyor. Huzurumun kalmadığını benim de sinirli bir insan haline geldiğimi düşünüyor bu süreçte. Ve tavırlarından ötürü nişanlıma çok kızıyor. En son dün nişanlımın ailesine gidip her şeyi anlattı, nişanlıma kızdı, eleştirdi. Kızım nişanı atmak istiyor dedi ki gerçekten öyleydi. Nişanlım buna rağmen “annen bu kadar gelip esip gürledi, ama sen varsan ben varım” dedi “aklını başına al sen sevdiğim kadınsın ben sevdiğin adamım yanlış bir karar verme sakın” dedi.
Dün akşam da benden attık kesin bir karar bekliyordu. Süre istedim, ona bile hemen karar ver dedi. Zar zor birkaç gün süre aldım. İkiye bölünmüş durumdayım. Mantığım bu kişiyle uyumsuzsun, seni üzer, anlaşamazsın diyor. Annem ve yakın arkadaşım da bunu destekliyor. Kalbim ise zor anlarında yine de yanında ol seviyorsun. İlişkine bu kadar emek verdin, daha sonra böyle bir insan karşına çıkmaz diyor.
Tecrübelerinize dayanarak sizden bir değerlendirme rica ediyorum. Biraz uzun oldu farkındayım, teşekkür ederim.
Kuzucum senin yerine kendimi koyarak okudum tüm yazdıklarını yeni evli biri olarak. Nişanlı stredli bir süreçten geçtiği için bunları söylemesi normal ama ilişkinizin başından beri öfke problemi varsa bu hep böyle gidecek hatta evlenince daha çok artacak. Üzülerek söylüyorum ki babasını rol model alarak ilerleyecek sürekli. Maddiyatı çok fazla kafana takma düğün salonu, eşyalar falan. İnan bana ben de hep en uygunlarına gittim. Bu devir de en güzel salonu da tutsan gelip yine insanlar kötü eleştirecek o yüzden kimse için kendini zora sokma. Çünkü onun borcunu sıkıntısını yine sen çekeceksin. Ama annene ilişkini anlatman, sıkıntılarını bilmesi hoş olmuyo. Çünkü ilerde sen bu adamla evlenirsen sen onu savunacaksın ama annen bunların hiç birisini unutmayacağı için eşine hep ön yargılı olacak. Her kavga da önüne gelecek bu tartışmalar. Zaman istemen gayet normal ve sağlıklı olan şey bunu anlayışla karşılaması gerekiyor. Özür dileyip tekrar aynı şeyleri yapmasının bir açıklaması yok maalesef. Bende çok severek evlendim ama inan bana o heyecanın geçmesi çok kısa sürüyor. Evliliği yürüten tek şey karşılıklı saygı ve anlayış. Eğer bunlarla ilgili 1 gram bile olsa şüphen varsa bu yola girme. Bu hayat senin ve evlendikten sonra ailen bile olsa geride kalıyor ve o sorunların hepsi senin içinde kalıyor. Bu hayatta senden daha değerli bir şey yok

Kuzucum senin yerine kendimi koyarak okudum tüm yazdıklarını yeni evli biri olarak. Nişanlı stredli bir süreçten geçtiği için bunları söylemesi normal ama ilişkinizin başından beri öfke problemi varsa bu hep böyle gidecek hatta evlenince daha çok artacak. Üzülerek söylüyorum ki babasını rol model alarak ilerleyecek sürekli. Maddiyatı çok fazla kafana takma düğün salonu, eşyalar falan. İnan bana ben de hep en uygunlarına gittim. Bu devir de en güzel salonu da tutsan gelip yine insanlar kötü eleştirecek o yüzden kimse için kendini zora sokma. Çünkü onun borcunu sıkıntısını yine sen çekeceksin. Ama annene ilişkini anlatman, sıkıntılarını bilmesi hoş olmuyo. Çünkü ilerde sen bu adamla evlenirsen sen onu savunacaksın ama annen bunların hiç birisini unutmayacağı için eşine hep ön yargılı olacak. Her kavga da önüne gelecek bu tartışmalar. Zaman istemen gayet normal ve sağlıklı olan şey bunu anlayışla karşılaması gerekiyor. Özür dileyip tekrar aynı şeyleri yapmasının bir açıklaması yok maalesef. Bende çok severek evlendim ama inan bana o heyecanın geçmesi çok kısa sürüyor. Evliliği yürüten tek şey karşılıklı saygı ve anlayış. Eğer bunlarla ilgili 1 gram bile olsa şüphen varsa bu yola girme. Bu hayat senin ve evlendikten sonra ailen bile olsa geride kalıyor ve o sorunların hepsi senin içinde kalıyor. Bu hayatta senden daha değerli bir şey yok
Zaten maddiyat sorun değil ama en ufak bir diretmede surat asılmasında ısrarda böyle sinirli tepkiler verip kalbimi kırması çok zor cidden.

Adam zaten kök ailesine kuyruk olma peşinde. Boşuna mı her şeyi ailesine yaptırmaya çalışıyor? Karısı ve ailesinin en ufak söz hakkı olmasın diye.
konu sahibi ısrarla evlenme arzusu var. gözleri şuan kapalı söylediğimiz herşe yi sümen altı ediyor. ama ilerde edemeyek sümen altı . en çok annesine üzülüyorum .

Merhaba size şunu sormak istiyorum karşılıklı saygıyı bitiren nedir. Küfür etmesi mi yoksa kıyafetinize falan karışması mı evlilikte saygı deyince ne anlamalıyız. İki arkadaşım boşandı. Bir tanesinin ki tartıla sonrası çok küfür ediyordu. Diğerininki ise kıyafetine karışıyor du. Hangisi daha çekilebilir

Evet didaktik, üst perdeden konuşan bir üslubu var bunu ona söylediğimde normal diyor. Çünkü ataerkil aileden öyle görmüş. Eşe dosta hep nasihat eder gibi konuşma, didaktik bir tarz.

Açılın, ben gelecekten geldim. Evlenmeden once yuksek sesle konustugunda beni bagirmadigina ikna ederdi sevgili ex kocacim. Evlendikten sonra ise ona kendi uslubuyla cevap verince asla kaldiramazdi. Evlilik icinde muhakkak idare edemeyeceginiz yerler olacak, bu herifler alttan almayi bilmez. Katip'in yorumunu gordum, tekrar bulup alintilayamadim, altina imzami atarim. Basi agrimaz, sizi agri kesiciye bogar. Saci agarmaz senin belini buker demis. %100dogru tespit. Esimin annesi, kiz kardesleri ayni durumda. Hem antidepresan kullaniyorlar hem omurgalari is yapmaktan yamuldu, tedavi olamiyorlar. Onlarin gordugu muamelenin %1ini gormedigim icin benim alingan oldugumu dusunuyorlar, bosanma sebebimizi anlayamiyorlar. Adam eve para getiriyor, aksam evine geliyor, dövmüyorsa onlar icin yeterli. Bonus olarak cocuk bakip, ev supuren ogluslari icin uzuluyorlar. Asla kendinize duydugunuz saygiyi, onurunuzun zedelendigini anlatamazsiniz. Duvara anlatsaniz anlayip dile gelme ihtimali, eş ve ailesinin sizi anlama ihtimalinden daha yuksek. Nişan bozulacakken verdigi tepki bile incitici. Davul bile dengi dengine diye boşuna dememisler. Herkesin kendi kulturunden biriyle evlenmesi gerekiyor. Aksi halde catismadan kacinamiyorsunuz

Açılın, ben gelecekten geldim. Evlenmeden once yuksek sesle konustugunda beni bagirmadigina ikna ederdi sevgili ex kocacim. Evlendikten sonra ise ona kendi uslubuyla cevap verince asla kaldiramazdi. Evlilik icinde muhakkak idare edemeyeceginiz yerler olacak, bu herifler alttan almayi bilmez. Katip'in yorumunu gordum, tekrar bulup alintilayamadim, altina imzami atarim. Basi agrimaz, sizi agri kesiciye bogar. Saci agarmaz senin belini buker demis. %100dogru tespit. Esimin annesi, kiz kardesleri ayni durumda. Hem antidepresan kullaniyorlar hem omurgalari is yapmaktan yamuldu, tedavi olamiyorlar. Onlarin gordugu muamelenin %1ini gormedigim icin benim alingan oldugumu dusunuyorlar, bosanma sebebimizi anlayamiyorlar. Adam eve para getiriyor, aksam evine geliyor, dövmüyorsa onlar icin yeterli. Bonus olarak cocuk bakip, ev supuren ogluslari icin uzuluyorlar. Asla kendinize duydugunuz saygiyi, onurunuzun zedelendigini anlatamazsiniz. Duvara anlatsaniz anlayip dile gelme ihtimali, eş ve ailesinin sizi anlama ihtimalinden daha yuksek. Nişan bozulacakken verdigi tepki bile incitici. Davul bile dengi dengine diye boşuna dememisler. Herkesin kendi kulturunden biriyle evlenmesi gerekiyor. Aksi halde catismadan kacinamiyorsunuz
Bayılıyorum sizin gibi bu süreçlerden geçen tecrübeli hanımların yorumuna 🥰

Bayılıyorum sizin gibi bu süreçlerden geçen tecrübeli hanımların yorumuna 🥰
Ustelik benim esim cocuk bakar, evde yemek olmasa neden yok demez, evi b.k götürse kalkar temizler, parasini elime sayar, ozel gunleri atlamaz, evden ise isten eve bir adam. Haftasonlari ben uyurdum, o erkenden kalkip cocuk bakardi o kadar da ozveriliydi. Sirf bitmek bilmeyen konusmalari ve haddini asmasi yuzunden bosaniyorum. Simariklik gibi algilamayin ama dilin actigi yara kapanmiyor sevgili konu sahibi. Isterse dünyaları önüne sersinler, o çene durmadigi muddetce ise yaramıyor. Insanin ruhunun yaralanması sevdiginin agzindan cikan 2 kelimeye bakiyor.

Ustelik benim esim cocuk bakar, evde yemek olmasa neden yok demez, evi b.k götürse kalkar temizler, parasini elime sayar, ozel gunleri atlamaz, evden ise isten eve bir adam. Haftasonlari ben uyurdum, o erkenden kalkip cocuk bakardi o kadar da ozveriliydi. Sirf bitmek bilmeyen konusmalari ve haddini asmasi yuzunden bosaniyorum. Simariklik gibi algilamayin ama dilin actigi yara kapanmiyor sevgili konu sahibi. Isterse dünyaları önüne sersinler, o çene durmadigi muddetce ise yaramıyor. Insanin ruhunun yaralanması sevdiginin agzindan cikan 2 kelimeye bakiyor.
Ay o kadar güzel dediniz ki “İnsanın ruhunun yaralanması sevdiğinin ağzından çıkan 2 kelimeye bakıyor.” 💔

Ben bir şeyi çok üsteleyip konusunu açıp baskı yaptıkça

Hiç de öyle değil. Olaylara karşı sen üstelemiyorsun, gayet normal davranıyorsun. Baştan aile gelmiş 22 ayar altın set, tüm düğün bizim hesabı yapmış, karşıdaki aile ve oğlan bilerek göz boyamak için hikayeler anlatmış. Sonra gram altında ve ayarında sahtekarlık yapmış ve bunlarla ilgili kafan karışmış. Her insan gibi bir kere evlenmek istediğin için sen de diğer düğün yeri mevzusunda da sıkıntı çıkınca dile getirmişsin. Onlardan bir kız evlenecek ve bu mevzular olsa yeri yırtardı.
Annene saygısı yok kendi ailesine en ufak surat atsan seni yerin dibine sokar ki zaten ailesi ile ilgili surat astığın için sana bağarabiliyor. Senin sevgi açlığını kullanıyor. Kaç gündür herkes hem tecrübesini hem de senin ilişkinin dışarıdan nasıl göründüğünü sana anlatıyor. Hala adam seni seviyor sanıyorsun. Eli yüzü düzgün, iyi yetişmiş, ailesi az, babasını kaybetmiş, sülalesi çok olmayan bir insansın onların gözünde. Kriterlerine uyuyorsun. Gerçek sevgi bu değil. Sen ayrıldın adamdan annen gitti ailesine ayrıldık dedi hala buna bile saygısı yok. Bir de senden özür diliyor güya bir yandan da annene tekrar saygısızca “ siz böyle yaygara yapıyorsunuz ama o varsa ben varım “ diyor yani sen anne olarak, nişanlımın annesi olarak benim gözümde hiçsin diyor.

Sana da aklını başına al diyor. Ben olsam gerçekten o yüzüğü altınlarını mabadına sokardım. Anneme bana saygı duymayacak, üfürükten özür dileyerek bir de süre verecek ve sonra aklını başına al diyecek. Sen akılsızsın diyor şimdiden. Ne düşündüğün önemli değil. Ben ne yaparsam Yapayım senin söz hakkın yok, yüzünü bile asamazsın bana soru soramazsın diyor

Son düzenleme:
Hiç de öyle değil. Olaylara karşı sen üstelemiyorsun, gayet normal davranıyorsun. Baştan aile gelmiş 22 ayar altın set, tüm düğün bizim hesabı yapmış, karşıdaki aile ve oğlan bilerek göz boyamak için hikayeler anlatmış. Sonra gram altında ve ayarında sahtekarlık yapmış ve bunlarla ilgili kafan karışmış. Her insan gibi bir kere evlenmek istediğin için sen de diğer düğün yeri mevzusunda da sıkıntı çıkınca dile getirmişsin. Onlardan bir kız evlenecek ve bu mevzular olsa yeri yırtardı.
Annene saygısı yok kendi ailesine en ufak surat atsan seni yerin dibine sokar ki zaten ailesi ile ilgili surat astığın için sana bağarabiliyor. Senin sevgi açlığını kullanıyor. Kaç gündür herkes hem tecrübesini hem de senin ilişkinin dışarıdan nasıl göründüğünü sana anlatıyor. Hala adam seni seviyor sanıyorsun. Eli yüzü düzgün, iyi yetişmiş, ailesi az, babasını kaybetmiş, sülalesi çok olmayan bir insansın onların gözünde. Kriterlerine uyuyorsun. Gerçek sevgi bu değil. Sen ayrıldın adamdan annen gitti ailesine ayrıldık dedi hala buna bile saygısı yok. Bir de senden özür diliyor güya bir yandan da annene tekrar saygısızca “ siz böyle yaygara yapıyorsunuz ama o varsa ben varım “ diyor yani sen anne olarak, nişanlımın annesi olarak benim gözümde hiçsin diyor.

Sana da aklını başına al diyor. Ben olsam gerçekten o yüzüğü altınlarını mabadına sokardım. Anneme bana saygı duymayacak, üfürükten özür dileyerek bir de süre verecek ve sonra aklını başına al diyecek. Sen akılsızsın diyor şimdiden. Ne düşündüğün önemli değil. Ben ne yaparsam Yapayım senin söz hakkın yok, yüzünü bile asamazsın bana soru soramazsın diyor

Konu sahibi nişanlısının o kavga sırasında söylediği “”” kızın varsa ben varım””” lafına mutlu oluyor. Anlamıyor ki bu sözün altında anneciğine yapılan saygısızlığı. Adam anneye sen kimsin diyor. Konu sahibi de bunu düşleyip mutlu oluyor. İnanın boşuna yazıyoruz sayfalardır. Koşa koşa herşeye eyvallah deyip evlenecek. Bizimle de alay ediyor.

Ben de sahtekar bir aile ile beraberdim, benzer şeyler yaşanmıştı ki ailesi bizden özür diledi, çocuk yerlere yattı özür diledi, ayaklarımın altını öptü. Annemin ayaklarına kapandı ve basiretim bağlandı. Annemler de saf olduğu için kandırıldık.

Şimdi dışarıdan bakınca anladığım, farklılıklar oyunlar varsa ne olursa olsun karşıdakinin ne düşündüğünü sallamayacaksın. Bir annenin babanın hakkı ödenmez. Kimse için de annemin tek damla göz yaşı için değmez.

İnsanlar konuşmasını, osurmasını, tuvalet adabından, karılık kocalık annelik babalık her şeyi ailesinden gördüğü gibi uyguluyor. Aile farklı çocuk farklı değil.

Nişan olaylarında bu kadar çirkeflik olduktan sonra özür de dilese de karşıdakinin sırf planlarına devam etmek için özür dilediğini görüyorum. Onların umrunda bile değil, yalan söyler yalan yere yemin eder, ağlarlar hırslarından.

Karşıdaki sırf hırslandırdı ve düğün devam etsin, bu kızla ben evleneceğim, bunu kandırırım kafasında.Mutlu eder miyim diye bir şey umrunda değil. Mutlu olur muyum diye baktığında seni beğeniyordur, zaten konuşturmayacak, baskılanacak vurunca kafasına emziğini verecek biri onun için yeterli.

Bu yorumlara emini yerine imza butonu gelmeli.Yazinizin altına imzamı atıyorum müsadenizle

Konu sahibi nişanlısının o kavga sırasında söylediği “”” kızın varsa ben varım””” lafına mutlu oluyor. Anlamıyor ki bu sözün altında anneciğine yapılan saygısızlığı. Adam anneye sen kimsin diyor. Konu sahibi de bunu düşleyip mutlu oluyor. İnanın boşuna yazıyoruz sayfalardır. Koşa koşa herşeye eyvallah deyip evlenecek. Bizimle de alay ediyor.
Aynen katılıyorum ya büyülenmiş gibi. Aşağılanmış annesi de kendisi de, bir de dalga geçilmiş resmen altın meselesinde bile, sonra da gurur yapıyor olmuş. Nişanlı olduğu tip onursuz gurursuz . En ufak onuru gururu olsa anne gidince özür diler adam gibi bitirirdi

Örnek verebilir misiniz küfür hakaret mi ediyordu

Fiziksel şiddet küfür hakaret yok olacaktı yanlış yazılmış.

Şu anda yok, ama gelecek. Gelirmi demiyorum bakın gelecek diyorum.

Konu sahibi burada bu kadar kişi dil döküyorsa bir nedeni var.

Yukarıdan konuşması ile aranızda karı koca ilişkisi değil emir veren - emir alan ilişkisi dikte ediliyor.
Bu ilişkide “itaat edilmediği” için “cezalandırma” da vardır, gerisini siz düşünün. Annenizle sorun yaşamanıza hiç şaşırmadım, sizi savunan herkesle de yaşayacak bunu.

Sinyalleri açık ve net veriyor şu anda.

Beklentileriniz farklı, yaşantılarınız farklı. Buradan bu işin olmayacağını görüyoruz, karar size ait.

Asıl sorun burada eş ailesi değil, inanın. Tamam stres yaşatmışlar ama yarın onlar pişmanız diyip lokum olsalar da evlenin demem. Sorunun kaynağı onlar değil çünkü.

Annenin bir sözünü paylaşıp bu konuya son mesajımı yazıyorum. Konu sahibi belli ki bizi dinlemeyecek.Annecigim derki"Kendi düşen ağlamaz derler yavrum .Hayır ağlamaktan gözleri yerinden cikar ama sesini duyuramaz.Akilli insanlar hatalarından tecrübe edinir.Daha akıllı insanlar başkalarının hatalarından ders çıkarır.

X