Nişan Atmalı mıyım Kararsızım

“Yok ya ben seninle konuşmak istemiyorum, akıl sağlığımı korumak istiyorsam seninle konuşmamam gerekiyor ve ben bana kötü gelen şeylere artık katlanmayacağım, yeter. Bi canım ve ruh sağlığım var hiçbir şey için bunlardan taviz vermeyeceğim”
Bunu senin ona söylemen gerekiyordu.

Siz ayrılın bu adamdan. Size ne yahu ailenin 9 evinden? 2 öğretmen de kendi imkanlarıyla evlenemiyorsa vayyy halimize. Olduğu kadar alınır evlilikten sonra da eksikler tamamlanır. Siz bu adamı ailesinin imkanları için mi seviyorsunuz ? Ayrıca ikide bir bir anne kızız başka kimsemiz yok yazıyorsunuz. Bir çok kişinin yok. Siz eşyaya altına insandan çok değer verir olmuşsunuz. Nişanlınıza baskı yapıuorsunuz ailesine karşı kışkırtıyorsunuz. Sonunda bak size saygısızlık yapmaya başlamış. Siz evlenme olgunluğunda değilsiniz. O yüzden ayrılmanız çok daha iyi. Çünkü eşle ailesini birbirine düşüre düşüre sonunda boşanırsınız evlenseniz de.

Son düzenleme:
Çünkü maddi konular değil düşündüğüm. Onlar bir şekilde halledilir ama nişanlımın öfke problemi, yer yer duygusal mobbing uygulaması, duvar örmesi, uzak durmaya çalışması bunlar çok düşündürüyor.
Maddi sıkıştırdığınız için oldu bunlarda.

Nau nau kuzum şaşırma. Konuları açıyor dilinde hep ailenin 8 9 evi. Onu özellikle belirtiyor. İsterse 18 evleri olsun. Eşya altın vs herşeyi almak zorunda değiller.eşyaları zaten almışlar ödemeye başlamışlar. Biraz altın da almışlar. Demek ki fazlasını yapmak istemiyorlar. Ne diye kafasını takmış bunlara?para için mi evleniyor nişanlısıyla? Ben hiç iyi niyetli bulmadım konu sahibini.

Iki ogretmen evinizin esyalarini dugununuzu de yapmiyorsaniz hala senin ailen bunu yapsin benim ki sunun derdindeyseniz siz evlenseniz de ayrilsaniz da mutlu olamazsiniz. Bakin hep tartismalariniz bu konu uzerine. Koca koca insanlar birakin su bizi evlendirsinler bize alsinlar bize taksinlar kafasini. Sevmek bu degil ask bu degil. Isteklerinizi kendi butcenize gore yeniden konusun kimseye yuk olmayin
+100000000

Siz ayrılın bu adamdan. Size ne yahu ailenin 9 evinden? 2 öğretmen de kendi imkanlarıyla evlenemiyorsa vayyy halimize. Olduğu kadar alınır evlilikten sonra da eksikler tamamlanır. Siz bu adamı ailesinin imkanları için mi seviyorsunuz ? Ayrıca ikide bir bir anne kızız başka kimsemiz yok yazıyorsunuz. Bir çok kişinin yok. Siz eşyaya altına insandan çok değer verir olmuşsunuz. Nişanlınıza baskı yapıuorsunuz ailesine karşı kışkırtıyorsunuz. Sonunda bak size saygısızlık yapmaya başlamış. Siz evlenme olgunluğunda değilsiniz. O yüzden ayrılmanız çok daha iyi. Çünkü eşle ailesini birbirine düşüre düşüre sonunda boşanırsınız evlenseniz de.
Ceycey bir yere kadar katılıyorum ama o evlerin hesabını konu sahibi durduk yere yapmamıştır. Böyle göz boyuyorlar başta, evler mallar mülklerrr... Sonra başlıyor R ler. Paragöz gelin istemiyorlarsa baştan malının gösterişini yapmasınlar. Bu insanlar her oğul everdiğinde aynı şeyi yapacak, mal gösterisi yapıp sonra kıvıracaklar.

Ben her ikinizinde yanlışlarını olduğunu düşünüyorum yazdıklarınızdan. Geçinmeye gönlün var mı demişler? Eğer ikinizde geçinmeye gönüllü iseniz olur gider ama yok illa ki benim dediğim derseniz olmaz bu iş. Öfke sorunu olabilir ama bazen de karşı tarafın davranışları insanı öfkelendirir. Hangisi buna karar verin.

Sana yazmıştık öteki konunda. İsterse 9bin tane evleri olsun size vermek zorunda değiller. Bence en başından her şeyi kendiniz yapacaktınız. Şimdi kimseyi takma alacaklarını alsınlar. Almadıklarını siz tamamlarsınız.
Kültür olarak uyumlu değiller aile yapısı olarak değiller. Asıl sorun burada. Ama takmış bi 9 evleri var yok istediğim salonu tutmuyorlar. Tutmak zorunda olmadıklarını eğitimli bir kadın da anlamıyorsa be denir ki başka? Erkek de kadın da evlenme olgunluğunda değil. Çocuk gibi bize şu alınmadı bu yapılmadı onu konuşuyorlar sadece.

Ceycey bir yere kadar katılıyorum ama o evlerin hesabını konu sahibi durduk yere yapmamıştır. Böyle göz boyuyorlar başta, evler mallar mülklerrr... Sonra başlıyor R ler. Paragöz gelin istemiyorlarsa baştan malının gösterişini yapmasınlar. Bu insanlar her oğul everdiğinde aynı şeyi yapacak, mal gösterisi yapıp sonra kıvıracaklar.
R de yapabilirler katip. Zaten eşyaları almışlar aştın almışlar. Salonu neden eşi olacak kişi ödemiyor da ailesine yıkıyor? Ders ücretleriyle 28 bin gelirleri var toplam. Bir zahmet evlenmeyi de becersinler kimseye minnet etmeden.

Biz evlenirken ne anne ne baba agzina baktik. Mutfak esyalarinizi lazim oldukca aldik ki bana suan bile gereksiz gelen esyalar var. anne baba neden alicak esyalari ben anlamiyorum. Ben evlenmeden 2 ay once babam cok istiyor diye motor almistim hediye ettim. Anneme de tabak takimi ev esyalari filan. Kalan birikimimi esimle ortak hesaba koyduk oradan harcadik. Gerci ben boyleyim diye bu zamana kadar ailemden hicbir destek gormedim belki boyle yapanlar daha akilli bilemiyorum. Ama kimseye bana sunu al bunu yap diyemem ben. Calisiyorum kendim alirim

Daha geçen gün de aynı konuyu açtınız farklı ne duymayı bekliyorsunuz?
Ayrıca öfke kontrol sorunu bilmem nesi olan adama aslan burcu ya ondan demek çok komik. Psikolojik sorunların burçlarla ilgisi yok.
Siz bu adamla evlenseniz bile ailesinin maddi tutumu yüzünden sürekli kavga edersiniz.
Aynen öyle. O evlerden de hak iddia eder evlendikten sonra da. Çalışır biz alırız yok. Aile 8 çocukmuş. Tayin olur geliriz evlerden birine otururuz diyor. E o zaman ailenin kurallarına da uymak zorunda. Neden özgür bağımsız yaşamayı seçmiyor? Kendi yağımız da eşimle kavruluruz demiyor? Böyle düşünen lafın da erkek de evlenmesin. Yıl 2023 olmak üzere. 30 sene öncenin adetleri konuşuluyor pesss.

Sizin derdiniz eşya filan değil sizin derdiniz saygı duyulup önemsenmemeniz, düğün salonu beğendiğinizi biliyor onların rahatlığından kaynaklı gecikme olmuş o zaman bu problemi nişanlınız size yansıtmadan hal etmeliydi. Herşey size söylenecek yada her olaydan haberiniz olacak diye bir durum yok evet problem vardı üstünü ben tamamladım çözdüm dese olay bitecek. Pasif bir insan, problemler karşısında bir duruşu olmadığı için her şey size yansımış, şimdiden ailesiyle sizin aranızda bir köprü görevi yok. Sizin annenizin güçlü karakterli olması da rahatsız etmiş kendisini. Ayrıl ayrılma diyemeyiz ama çok iyi düşünün diyebilirim.
Beni en doğru siz anlamışsınız teşekkür ederim ☺️

R de yapabilirler katip. Zaten eşyaları almışlar aştın almışlar. Salonu neden eşi olacak kişi ödemiyor da ailesine yıkıyor? Ders ücretleriyle 28 bin gelirleri var toplam. Bir zahmet evlenmeyi de becersinler kimseye minnet etmeden.
Eski konuda anlattı, adamın ailesi en başta her şeyi kendileri yapmak istemişler, hiç karıştırtmıyorlar. Düğün salonunu ödeyeyim diyor, erkek sultan han hazretleri karşı çıkıyor, ailem yapacak diye. Mahalle arası da olsa ailesi yapacak, gelenekte erkeğin yapması gereken şeyi kadın yaparsa söz sahibi olur, ses çıkarırsa susturamazlar ilerde. Başta ben de senin gibi düşündüm, ama aile hiç sütten çıkmış ak kaşık değil. 9 ev var 9 da çocuk. Bu insanlar hesabı ince yapmış, kimin yüzü yumuşaksa onda kalacaklar. 9 ev 9 çocuğun ve çekirdek ailesinin olmayacak, her şey herkesin olacak. Kabile tarzı yaşıyorlar. Ama kız isterken mallar mülkler sayılıyor. Veriyorlar ama iyilikten değil.

Biz evlenirken ne anne ne baba agzina baktik. Mutfak esyalarinizi lazim oldukca aldik ki bana suan bile gereksiz gelen esyalar var. anne baba neden alicak esyalari ben anlamiyorum. Ben evlenmeden 2 ay once babam cok istiyor diye motor almistim hediye ettim. Anneme de tabak takimi ev esyalari filan. Kalan birikimimi esimle ortak hesaba koyduk oradan harcadik. Gerci ben boyleyim diye bu zamana kadar ailemden hicbir destek gormedim belki boyle yapanlar daha akilli bilemiyorum. Ama kimseye bana sunu al bunu yap diyemem ben. Calisiyorum kendim alirim
Eşlerin bekar eşyalarının bazılarını kullanan var tv yi seneler sonra alanı okudum bu sitede. Zamanla da her şey alınır. Kendi alsın kolaysa fazla altını?adama baskı yapa yapa adam da sonunda saygısını yitirmiş. Delirene değil delirtene bak demiş atalarımız.

Yorumları okudum. Çoğunuz ev mevzusuna takılmışsınız. Ben zaten onların evinde onlara yakın oturmak istemem. Adam sadece ev konusunda belli bir miktar peşinat vermeyi düşündü sonrasında biz kredi çekip kendimiz ev alacağız zaten. Durumlarının iyi olduğunu belirtmek için 9 evi var diyorum, yanlış anlaşılıyor tabii. Kaldı ki maddiyat değil sorun. Nişanlımın sinir problemi kafamı karıştıran. Benim de hatalarım var, belki bazı konularda ısrarcı olup üzerine gittim kabul ediyorum.

Eski konuda anlattı, adamın ailesi en başta her şeyi kendileri yapmak istemişler, hiç karıştırtmıyorlar. Düğün salonunu ödeyeyim diyor, erkek sultan han hazretleri karşı çıkıyor, ailem yapacak diye. Mahalle arası da olsa ailesi yapacak, gelenekte erkeğin yapması gereken şeyi kadın yaparsa söz sahibi olur, ses çıkarırsa susturamazlar ilerde. Başta ben de senin gibi düşündüm, ama aile hiç sütten çıkmış ak kaşık değil. 9 ev var 9 da çocuk. Bu insanlar hesabı ince yapmış, kimin yüzü yumuşaksa onda kalacaklar. 9 ev 9 çocuğun ve çekirdek ailesinin olmayacak, her şey herkesin olacak. Kabile tarzı yaşıyorlar. Ama kız isterken mallar mülkler sayılıyor. Veriyorlar ama iyilikten değil.
Fikir değiştirebilirler kimbilir neler yaşandı da değiştirdiler biliyor muyuz? Kendi imkanlarıyla evlenseler hiç bu sorunlar olmazdı. Pata azsa nişan konusunda na yayılmasın ortak bir düğün salonu tutulsun tmm. Ben çok sıkıldım valla kız annesi olmama rağmen premses sendromlu gelinlerden.

Bence size nasıl gelindiyse siz şuan o onu alcak bu bunu alcaktı diyosunuz. Hanımlar kızmayın o yüzden bence. Yani eşi en başından ailem biseye karışmıyor bende hayatımıza karıştırmam ama kendi maasimla halledeyim herşeyi deseydi de bu kız okeydi. Muhtemelen O kadar çok adet gelenek dedilerki kız tarafı ona göre hazırlandı erkek tarafı fos çıktı sözünde durmadılar cimrilik ettiler vs. E insanda buna kızar. Biz şöyle yaparız böyle yaparız diyip diyip sonra oğlana yıktılar. Kızın kızdığı bu. Suçlu olan yani suçlu demiyimde kafa yapısı farklı olan malesef senin nişanlın bence. Bı kere öğretmeniniz ne güzel, bu kadar aileye bağlılığı ben anlamıyorum. Bu öfke herkesin dediği gibi gün gelicek başına bela olucak. Bugün cevap vermeyen adamın evlenince tartistiginizda evden çekip gitmeyeceğinin garantisi yok. Ayrıca daha en ufak sorunlarda psikolojimi bozdun gibi şeyler demek nedir ya ? Hatalar mutlaka her iki taraflıdır ama siz aile olarak hatta çift olarak uyusmuyorsunuz. Sevgi gerçekten evlenince bı kenara kalkıyor. İnsan evin içinde ilgi alaka anlayış bekliyor. Bunu bı çok kadın doğrular. Benimle ilgilenmeyen yada beni anlamayan bı adamın beni sevmesinin hiç bir kıymeti yok. Bana kalırsa ayrıl, seni çok seviyorsa zaten birazda o çabalar.

Fikir değiştirebilirler kimbilir neler yaşandı da değiştirdiler biliyor muyuz? Kendi imkanlarıyla evlenseler hiç bu sorunlar olmazdı. Pata azsa nişan konusunda na yayılmasın ortak bir düğün salonu tutulsun tmm. Ben çok sıkıldım valla kız annesi olmama rağmen premses sendromlu gelinlerden.

Nau nau kuzum şaşırma. Konuları açıyor dilinde hep ailenin 8 9 evi. Onu özellikle belirtiyor. İsterse 18 evleri olsun. Eşya altın vs herşeyi almak zorunda değiller.eşyaları zaten almışlar ödemeye başlamışlar. Biraz altın da almışlar. Demek ki fazlasını yapmak istemiyorlar. Ne diye kafasını takmış bunlara?para için mi evleniyor nişanlısıyla? Ben hiç iyi niyetli bulmadım konu sahibini.

Erkek tarafi kopruyu gecene kadar onu yaparız, bunu aliriz deyip sonra vazgeciyor. Bizzat yasadik. Biz kiz tarafi olarak evlenmeden once bisey sormadik, talep etmedik hatta adetleri yapmayalim iki tarafinda maddi gücü yetmez dedik. Onu yapacagiz, bunu yapacağız kendilerini anlatip dişisini etkilemeye calisan erkek aslan gibi gösteri yaptilar. Verdikleri sozler yuksek meblag icerdigi icin elimizdeki parayla baska ihtiyaclari karsilamak uzere butce hazirladik. Sonrasi ise fos, söylediklerini yapmadılar tabiiki. Balayı programimiz dahil herseyi degistirdik. Kimse kimseye bir igne almak zorunda degil ama erkek tarafı kopruyu gecene kadar yuksekten ucup, salliyor. Tutmayacaklari sozu vermeseler iyi olur. Kendi degerlerini düşürüyorlar. Sozlerine itimat etmiyorsun. Cocuklar kendileri yapsin deyip gecseler sorun olmayacak

X