Nişan atma derecesine geldim lütfen bana fikir verin

Çok teşekkür ederim gerçekten, bir tek siz normal dediniz, cidden içim rahatladı :) Bende böyle düşünüp alabildiğimin en iyisini alıp 12 taksite böldürüyorum, bir şekilde ödenip gidiyor ama aldığım ürünlerden hiç pişman olmadım, en az 10 yıl kullanılacak ürünler bunlar, özellikle bosch'un ürünlerini kullanırken çok güzel verim alıyorum. TV'yi de seyretmeyi çok sevdiğim için en iyisini almaya çalışırım ama telefonu en iyisi tercih etmiyorum mesela, hem çok çabuk yeni modeli çıkıp değer kaybediyor, hem de düşüp kırabiliyorum, en son iphone um düşüp bozulunca gidip 1500 liraya bir telefon aldım kendime ceza olsun diye :) 1 sene oldu, hiç sorunsuz kullanıyorum.

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum, konuyu okurken binim de aklıma bu yazdıklarınız geldi. Adam birikimini yurtdışına çıkmak için kullanmak istiyor o yüzden eve yapacağı her masraf ölü yatırım onun için.

iste insanin kaderinde bir seyi yasayacagi olursa 100 tane yorumdan 1 tanesine tutunursun, ne diyelim..

Kesinlikle ve kesinlikle ayrılın. Evlenince bunun 2 katı olur. Aileniz çok haklı. Şu an ayrilirsaniz çok çabuk atlatirsiniz. Ama evlenince çok çok daha zor. Lütfen kendinize iyilik yapin ve bu işi bitirin.

Bu kadar cimri adam ne olacak evlenince, masrafı boluselim diyecek, bunu sen al benim param bitti diyecek, gizli birikim yapacak vs... Umarım çok mutlu olursunuz o ayrı konu, ama risk büyük gerçekten de...
Klasik kk sorusunu kimse sormamıs, önceden cimri olduğu belli değil miydi?

Önünüze 100 tane çok mantıklı sebep konuldu ama siz gidip, ama siz gidip ama düzelebilir diyene tutunuyorsunuz. Siz bu mesaj için beklemissiniz , diğerleri ne dese boş. Sevginin var olduğuna inanmak istiyorsunuz , çünkü elinizde tutunacak başka hiç bir dal kalmadı. Ama o sevgi de aslında yok.

Hala sevgi diyor anı diyor alışkanlık diyor biz ne dersek diyelim ayrılmayacak... Adam her defasında ağlıyormuş buda affediyor... Adam köprüyü geçene kadar ağlayacak sonra ağlatacak inşallah mutlu olur diyecem ama hiç inanmıyorum

Başta atmanız gerekiyormuş nişanı zaten hiç düşünmeyin bile derim. Cimri biriyle yaşanmıyor bunu o kadar net söylüyorum babamdan biliyorum bende. Daha şimdiden kalp kırmaya saygısızlığa başlamış evlenince beterini söyleyeceğinden şüpheniz olmasın. Gerçekten ömür geçmiyor. Ekonomik krizin bizde farkındayız ama bunlar zaten kriz yokkende böyle davranıyorlar zira konuya şu cümleyle başlıyorlar '' ucuz uygun olsun ''. Ekonomik kriz bahane cimrilik şahane :) Yol yakından dön derim. Zaten benim böyle birine bırak aşkı sevgimde kalmaz hiç soğurum direk. Olay sadece alışveriş meselesi değil hemen seni kırmaktan kötü söz söylemekten çekinmiyorlar bu kadar basit olmamalı kalp kırmak.

Tamam iste ben de bunu soruyorum nedir o verdiginiz manevi emekler? Herkes asik oluyor, evlenmeyi secenler evleniyor... Siz manevi olarak neyi farkli yaptiniz sizce emek de emek diyebileceginiz?

Karsi taraf sizin icin hicbir sey yapmadigindan, iliskiyi tek basina sirtlanmanizi, sadece iliski yurusun diye her seyi alttan alip kendinizi bitirmenizi emek olarak goruyor olabilir misiniz? Saglikli iliskiler boyle yurumuyor cunku.

Çok yazık konu sahibinin emek diye düşündüğü şey aslında kendisinin sömürülmesi. Sırf bunca zaman bu adam beni sömürdü, bu sömürüler boşa gitmesin diye devam ediyor.

Boyle iliskilerin tamamiyle kisiye ozel oldugunu dusunuyorum. Teyzemin esi nisanliniz gb teyzem hep suna izin vermio bunu almiyo der ama birlikte olmamalari icin bir sebep degil. Mesela ben ise bir sakiz bile olsa almayalim dese yapamam, cunku aileden oyle yetismedim alisik degilim vs ben yapamam. Sevsem de ister istemez sogurum cunku aliskin oldugum hayat degil.
O yuzden kendinize sorun, 10 yil sonra ask bitmisken yine de birseyler almak istedigimde dir dir eden bir adamla memnun olur muyum? Bunun dogrusu yanlisi yok, kisiye ozel oldugunu dusunuyorum.
Not. Daha evlenmeden ayiya dayi demeyen adam evlenince nasil problem cikarir bilemiyorum..

O yuzden ucuza kaciyor demek ki. Biz de yurtdisindaki evimizde ne kadar kalacagimiz belli olmadigi icin ucuza getirmeye calistik. Yurtdisi olayina sicak bakmiyorsaniz o konuda konusup anlasmaniz lazim. "Istanbulda ben en az on yil gecirmek istiyorum esyalari ona gore alalim" deyin mesela, eger isteginiz buysa. Adamla kafa yapilariniz biraz farkli geldi bana. Siz, kizmayin ama, biraz daha geleneksel dusunuyorsunuz.

Ufak gibi görünen şeyler, sonrasında tüm evlilik hayatınızın burnunuzdan gelmesine sebep olabilir. Ki, anlattığınız sebepler ufak şeyler değil. Bu aşamalardan geçmiş birisi olarak, ah keşke nişanlıyken sizinkine benzer bir konuda tartışıldğında, ayrılsaydım, dedim. Sonrası boşanarak ayrılma olarak sonuçlandı. Çok enine boyuna düşünerek karar verin.

Karsi taraf sizin icin hicbir sey yapmadigindan, iliskiyi tek basina sirtlanmanizi, sadece iliski yurusun diye her seyi alttan alip kendinizi bitirmenizi emek olarak goruyor olabilir misiniz? Saglikli iliskiler boyle yurumuyor cunku.
Aynen bu işte, emek dedikleri bu, hayvanlıklarına, düşüncesizliklerine tahammül etmek, hep alttan almak, ödün vermek.

Sadece sevgi yetmez.
Sizin fikirlerinize ve isteklerinize saygi duymuyor.
Kendi fikrini dikte edip onu yaptiriyor.
Ayrica ben de soylemeden gecemeyecegim; nisanliniz tutumlu degil dupe duz pinti.

Kendimce hep dua ederim ilişkim için sonrasında evliliğim için Allah’a sipariş verir gibi.
Anlayışlı hoşgörülü olsun beni her halimle sevip kabul etsin merhametli olsun görgülü olsun vs daha neler neler.
Ama çook önemli olduğunu ve hiç değinmediğim bir şeyi söylemeyi unuttuğumu farkettim. “Allahım cimri olmasın, benden bir şeyini sakınmasın” bundan sonra bunu da eklerim heralde. Zira bu konuda cimriliğin de ne kadar önemli olduğunu farkettim

Konusahibi o buzdolabını almaz. Mazallah adam ayrılır falan. Kim sömürecek, toksik etki yaratacak hayatında alışmış çünkü.

Bu simdilik böyle biliyorsun degil mi, zamanla daha da kötü olacak.....

Ailene anlat, onlari dinle.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…