- 1 Eylül 2017
- 963
- 1.248
- 38
Çok teşekkür ederim gerçekten, bir tek siz normal dediniz, cidden içim rahatladı :) Bende böyle düşünüp alabildiğimin en iyisini alıp 12 taksite böldürüyorum, bir şekilde ödenip gidiyor ama aldığım ürünlerden hiç pişman olmadım, en az 10 yıl kullanılacak ürünler bunlar, özellikle bosch'un ürünlerini kullanırken çok güzel verim alıyorum. TV'yi de seyretmeyi çok sevdiğim için en iyisini almaya çalışırım ama telefonu en iyisi tercih etmiyorum mesela, hem çok çabuk yeni modeli çıkıp değer kaybediyor, hem de düşüp kırabiliyorum, en son iphone um düşüp bozulunca gidip 1500 liraya bir telefon aldım kendime ceza olsun diye :) 1 sene oldu, hiç sorunsuz kullanıyorum.Normalsin canım. Uzun ömürlü eşyalar daima kaliteli alınmalıdır ki ömrü gerçekten uzun olsun, kaybolma kırılma riski yüksek şeyler işlev gözetilerek orta kalite alınabilir, en ucuzu alınmaz çünkü genellikle hızlıca çöpe dönüşürler. Olması gereken budur zaten
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum, konuyu okurken binim de aklıma bu yazdıklarınız geldi. Adam birikimini yurtdışına çıkmak için kullanmak istiyor o yüzden eve yapacağı her masraf ölü yatırım onun için.Biz ne yazarsak yazalım konu sahibi nişan falan atmayacak, evlenecek..
Ben adamın cımrı falan oldugunu dusunmuyorum. bence planlı hareket eden biri. Öylesine evleniyor ve evide en ucuzundan öylesine diziyor ki zamanı geldiğinde eşyaya verdiği paraya acımasın.. '' sevgisinden eminim '' demişsiniz ama bence emin olmayın.. düğüne 2 ay kala hala kafasında düğünü erteleyip yurtdışına kaçmak olan biri için çok iddialı bu sözler..
iste insanin kaderinde bir seyi yasayacagi olursa 100 tane yorumdan 1 tanesine tutunursun, ne diyelim..@Etkisiz Eleman Bakın mesela siz bana umut oldunuz benim gibi bir durumda olup duzeltenler de var emekten kastim ise maddi değil esas olarak manevi olarak. Çok ani hatıra sevgi var ayrılmak zor evet haklısınız devam etmek çok riskli annemle de konuştum az önce o da karamsar bu adam seni bitirecek diyor ama arada sevgi olunca insan kenardan köşeden tutanacak bir şeyler arıyor. Kafam çok karışık çok arada kalmış hissediyorum her şey o kadar zor geliyor ki şuan bana..
Kesinlikle ve kesinlikle ayrılın. Evlenince bunun 2 katı olur. Aileniz çok haklı. Şu an ayrilirsaniz çok çabuk atlatirsiniz. Ama evlenince çok çok daha zor. Lütfen kendinize iyilik yapin ve bu işi bitirin.Merhabalar,
Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...
Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Önünüze 100 tane çok mantıklı sebep konuldu ama siz gidip, ama siz gidip ama düzelebilir diyene tutunuyorsunuz. Siz bu mesaj için beklemissiniz , diğerleri ne dese boş. Sevginin var olduğuna inanmak istiyorsunuz , çünkü elinizde tutunacak başka hiç bir dal kalmadı. Ama o sevgi de aslında yok.@Etkisiz Eleman Bakın mesela siz bana umut oldunuz benim gibi bir durumda olup duzeltenler de var emekten kastim ise maddi değil esas olarak manevi olarak. Çok ani hatıra sevgi var ayrılmak zor evet haklısınız devam etmek çok riskli annemle de konuştum az önce o da karamsar bu adam seni bitirecek diyor ama arada sevgi olunca insan kenardan köşeden tutanacak bir şeyler arıyor. Kafam çok karışık çok arada kalmış hissediyorum her şey o kadar zor geliyor ki şuan bana..
Hala sevgi diyor anı diyor alışkanlık diyor biz ne dersek diyelim ayrılmayacak... Adam her defasında ağlıyormuş buda affediyor... Adam köprüyü geçene kadar ağlayacak sonra ağlatacak inşallah mutlu olur diyecem ama hiç inanmıyorumÖnünüze 100 tane çok mantıklı sebep konuldu ama siz gidip, ama siz gidip ama düzelebilir diyene tutunuyorsunuz. Siz bu mesaj için beklemissiniz , diğerleri ne dese boş. Sevginin var olduğuna inanmak istiyorsunuz , çünkü elinizde tutunacak başka hiç bir dal kalmadı. Ama o sevgi de aslında yok.
Başta atmanız gerekiyormuş nişanı zaten hiç düşünmeyin bile derim. Cimri biriyle yaşanmıyor bunu o kadar net söylüyorum babamdan biliyorum bende. Daha şimdiden kalp kırmaya saygısızlığa başlamış evlenince beterini söyleyeceğinden şüpheniz olmasın. Gerçekten ömür geçmiyor. Ekonomik krizin bizde farkındayız ama bunlar zaten kriz yokkende böyle davranıyorlar zira konuya şu cümleyle başlıyorlar '' ucuz uygun olsun ''. Ekonomik kriz bahane cimrilik şahane :) Yol yakından dön derim. Zaten benim böyle birine bırak aşkı sevgimde kalmaz hiç soğurum direk. Olay sadece alışveriş meselesi değil hemen seni kırmaktan kötü söz söylemekten çekinmiyorlar bu kadar basit olmamalı kalp kırmak.Merhabalar,
Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...
Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
@Etkisiz Eleman Bakın mesela siz bana umut oldunuz benim gibi bir durumda olup duzeltenler de var emekten kastim ise maddi değil esas olarak manevi olarak. Çok ani hatıra sevgi var ayrılmak zor evet haklısınız devam etmek çok riskli annemle de konuştum az önce o da karamsar bu adam seni bitirecek diyor ama arada sevgi olunca insan kenardan köşeden tutanacak bir şeyler arıyor. Kafam çok karışık çok arada kalmış hissediyorum her şey o kadar zor geliyor ki şuan bana..
Çok yazık konu sahibinin emek diye düşündüğü şey aslında kendisinin sömürülmesi. Sırf bunca zaman bu adam beni sömürdü, bu sömürüler boşa gitmesin diye devam ediyor.Tamam iste ben de bunu soruyorum nedir o verdiginiz manevi emekler? Herkes asik oluyor, evlenmeyi secenler evleniyor... Siz manevi olarak neyi farkli yaptiniz sizce emek de emek diyebileceginiz?
Karsi taraf sizin icin hicbir sey yapmadigindan, iliskiyi tek basina sirtlanmanizi, sadece iliski yurusun diye her seyi alttan alip kendinizi bitirmenizi emek olarak goruyor olabilir misiniz? Saglikli iliskiler boyle yurumuyor cunku.
O yuzden ucuza kaciyor demek ki. Biz de yurtdisindaki evimizde ne kadar kalacagimiz belli olmadigi icin ucuza getirmeye calistik. Yurtdisi olayina sicak bakmiyorsaniz o konuda konusup anlasmaniz lazim. "Istanbulda ben en az on yil gecirmek istiyorum esyalari ona gore alalim" deyin mesela, eger isteginiz buysa. Adamla kafa yapilariniz biraz farkli geldi bana. Siz, kizmayin ama, biraz daha geleneksel dusunuyorsunuz.Amacı bikac ay yurtdisinda çalışıp yeri yurdu hazirlayip öyle gelip beni almakmis... Sürekli hayaller onu yapicam bunu yapicam olmadi esyalari satarız Avusturyaya gideriz sürekli yeni fikirler aksiyonlar.. bilmiyorum ben bu kadar heyecana gelemem sanırım ailemden uzakta yaşama fikri bile beni geriyor..
Ufak gibi görünen şeyler, sonrasında tüm evlilik hayatınızın burnunuzdan gelmesine sebep olabilir. Ki, anlattığınız sebepler ufak şeyler değil. Bu aşamalardan geçmiş birisi olarak, ah keşke nişanlıyken sizinkine benzer bir konuda tartışıldğında, ayrılsaydım, dedim. Sonrası boşanarak ayrılma olarak sonuçlandı. Çok enine boyuna düşünerek karar verin.Evet kesinlikle haklisiniz. Eğer bizim de imkanimiz olmasaydi emin olun ben de ucuzlara kaçardim eldekiyle idare ederdim ama imkanimiz var ailemin de durumu iyi zaten öyle olduğu için en iyilerini almami destekliyorlar ama nişanlım inat çok inat hem de marka diye para vermem ben ona diyip gidip "uygun" fiyatli urunlere bakiyor ve almam için diretiyor. Tipik bir koç burcu erkeği. Çok emeğimiz var bu ilişkide. Bu şekilde para yüzünden inat yüzünden heba olmasına gönlüm razi gelemiyor bir türlü..
Aynen bu işte, emek dedikleri bu, hayvanlıklarına, düşüncesizliklerine tahammül etmek, hep alttan almak, ödün vermek.Karsi taraf sizin icin hicbir sey yapmadigindan, iliskiyi tek basina sirtlanmanizi, sadece iliski yurusun diye her seyi alttan alip kendinizi bitirmenizi emek olarak goruyor olabilir misiniz? Saglikli iliskiler boyle yurumuyor cunku.
Sadece sevgi yetmez.Çok haklısınız.. yurtdışı işini geçen seneden beri aramizda konusuyorduk ama ben pek yanasmiyordum evlilik ertelemekten bahsediyordu bana zaten bir yıl ertelenmisti düğün simdi gelip yine erteleme fikrini bana sunmasi sinirlerimi bozdu sinirden tamam git iptal et o zaman dedim o da sagolsun annesine sunmuş fikirlerini. Kendi aramizda konusmak neyse ama isin icine aileleri sokmak olayi daha bir ciddi hâle getiriyor. Annesinin de sinirlerini bozmuş kadincagiz beni aradi bu çocuk ne istiyor böyle diye sitem etti. Kendisyle kavga ettim zaten baya kötü oldu sonra ağladı özürler diledi yine affettik şimdi de baska sorunlar çıkıyor. Biraz klise olacak ama sevgisinden hiç kuşkum yok ama neden bu kadar doyumsuz yetinmesini bilmiyor hep daha fazlasını istiyor anlam veremiyorum.
Merhabalar,