Nişan atma derecesine geldim lütfen bana fikir verin

Bakın size olacakları söyleyeyim;
“sürekli kaba davranan bi eş” adlı konuyu takip etmenizi öneririm. Kadın eşiyle yemeğe çıkıyor balık yemek istiyor kadın, adam otu bo*u bahane edip kavga çıkarıyor ve şu an boşanma aşamasındalar. Dün mahkeme vardı mesela...
Adam bir anda böyle olmamış, hep böyleymiş ama kadın idare etmiş. Yuvası ve çocuğu için... Siz yarın sonradan oldu demezsiniz umarım! Çünkü hep böyleydi nişanlılıkta bile sizi bu kadar yıpratan adam sonrasında neler yaşatacak hayaliniz alıyor mu ? E hadi bir de çocuk oldu mu bak sen filme 🤦🏻‍♀️
Yaşınız ister 29 olsun ister 49... Çiğ olan işe kalkışılmaz. Sizde ki tüm olay mide bulandırıyor.

şimdi bunu dedim diye beni taşlayanlar, linçleyenler olabilir ama erkeğe para harcatırsan kıymetli oluyorsun güzel kardeşim. bu erkeklere yaranılmıyor. bak eminim şu an ayrılsanız ve senden sonra nişanlansa, evlense her şeyin en güzelini, iyisini, pahalısını isteyen birine kul köle olur. bunlara iyilik yaramıyor. her şeye evet demek, alttan almak, bu kadar sırtlanmak, sürekli huyuna gitmek falan iyi değil. üstelik ben yurt dışına gidicem evliliği erteleyelim demiş bir adamla sahiden o nikah masasına oturmak istediğine emin misin? bu şekilde olmamalı, tamam ülke ekonomisinin hepimiz farkındayız ama sana karşı tavrı çok itici. bence asla abartmıyorsun. ve sen haklısın. kesinlikle kendinden veren, fedakarlık yapan kadının kıymetini bilmiyorlar. nerede bi kök söktüren var, 4s kuralı derler herhalde buna şimdi açık açık yazamam ban yemek istemiyorum ama öyle olmak lazım herhalde. istisnalar elbette vardır genelleme yapmıyorum yanlış anlaşılmasın, bütün erkekler böyle demiyorum ama ben çevremden oradan buradan hep böyle gördüm, böyle üzücü hikayeler duyuyorum yani. cimri, agresif insanla da hayat geçmez yaz bi kenara.
Kesinlikle katılıyorum. Sürekli alttan almak doğru değil. Bekarken okusaydım şunu sakın evlenme derdim. Ama yakın zamanda ben de bu yollardan geçtiğim için konuşarak çözmeye çalışmanızı öneririm. Yok illa benim dediğim olacak diyorsa bu iş yürümez. Nisanliyken her alışverişe çıktığımızda kanlı bıçaklı eve dönüyorduk. Aynı fikirde olmuyorsunuz. Erkeklere göre her şey gereksiz, abarti geliyor. Ona ne gerek var, buna ne gerek var. Onlar için önemli olan fiyatı. Bunu böyle kabul et demiyorum, genel böyle haberin olsun diye söylüyorum. Bu odunu yontabileceksen al, ben yonttum mutluyum. Aman yok ugrasamam diyorsan sen bilirsin. Sevgi varsa bu sorunlar küçücük kalıyor, kavga edersin iki dakika sonra barışırsın. El ele gider istediginizi alırsınız. Ben biraz iyimser yaklaştım. 3 yıllık ilişki deyince 🤔

Ya hep merak etmisimdir bu iliskisi icin `cok emek verdim, ayrilamam` diyenler, bizden farkli ne yapmis olabilir diye? Konu sahibi vesileyle size sorayim, emekten kastiniz nedir? Yani evlenirkenki kendimi dusunuyorum da evlenecek ortalama bir ciftten farkli ne yapmis olabilirsiniz?
Bence emek vermek dedikleri: her dediğine tamam demek, boyun eğmek, düzelir diye üstünü örtmek, karşı tarafın binbir nazını kaprisini çekmek, kötü huylarını göz ardı etmek. Kısacası çoğu durumda emek vermek, kendini ezdirip karşı tarafı tepesine çıkarmak 🤷🏻‍♀️

Bakın size olacakları söyleyeyim;
“sürekli kaba davranan bi eş” adlı konuyu takip etmenizi öneririm. Kadın eşiyle yemeğe çıkıyor balık yemek istiyor kadın, adam otu bo*u bahane edip kavga çıkarıyor ve şu an boşanma aşamasındalar. Dün mahkeme vardı mesela...
Adam bir anda böyle olmamış, hep böyleymiş ama kadın idare etmiş. Yuvası ve çocuğu için... Siz yarın sonradan oldu demezsiniz umarım! Çünkü hep böyleydi nişanlılıkta bile sizi bu kadar yıpratan adam sonrasında neler yaşatacak hayaliniz alıyor mu ? E hadi bir de çocuk oldu mu bak sen filme 🤦🏻‍♀️
Yaşınız ister 29 olsun ister 49... Çiğ olan işe kalkışılmaz. Sizde ki tüm olay mide bulandırıyor.
Hasf diye bir üye var , sürekli cimri koca konusu açıyor, bence tam da o olacak.

Canım sürekli nişanlım agresif o bmyle ister ben ona göre yapmalıyıma şartlamışsın kendini. Demek ki o seni sevmiyor sen onu seviyorsun. Mesela benim nişanlımda tam tersine bir şey alırken burcu bunu sevmez bunu beğenmez şunu alalım falan der annesine. Çünkü beni seviyor bana saygı duyuyor. Beni ezip geçseydi onunla asla evlenmezdim senin devam etmene çok şaşırıyorumx. Edeceksen bile alttan alma. Ne istiyorsan onu al onu yap. Ev senin hayat senin ha daha da yapmıyorsa kur kendine fönlünce bir ev hayatını yaşa

Tutumlulukla cimrilik birbirinden çok ayrı şeyler bence öncelikle buna dikkat edin derim. Herkes en iyisini, en uygun fiyata almak ister tabi ki. Kimse enayi değil. Sizin iyi şeyler almak istemeniz ilk ev düzme heyecanınızda bence çok çok normal. Henüz nişanlıyken bu kadar parasal kriz yaşatıyorsa size evliliğinizi düşünemiyorum ben açıkçası böyle her şeye he diyerek olmaz kendimden biliyorum bunu en iyi, bir şeyleri gözden geçirin ve kendi çizginizi şimdiden çekin derim mutlaka

Nasil eminsiniz böyle? Siz altdan aldikca devam ediyor. Bir iki kere karsilik verin de gercek yüzünü bir görün. Gerci gercek yüzünü de bildiginiz icin altdan alip duruyorsunuz. Siz bu adami birakmayacaksiniz orasi belli, ama bari is hayatinizi ziyan etmeyin lazim olacak size
Kesinlikle katılıyorum.

Ayrıca konu sahibesi nisanliniz tutumlu ya da idareci bir insan degil aşırı cimri bir adam

20 bin alan biri nasıl awox marka bir şey alabiliyor, o içindeki daha iyisini isteme güdüsünü nasıl durdurabiliyor ben bunu çok merak ediyorum. Bende bu ay bosch buzdolabı aldım 19500 liraya, bana da çok geldi fiyatı benim maaşım 20k bile değil ama evdeki buzdolabının boyutu yetmiyordu, mecbur aldım. 12 binlik buzdolabı şu an piyasadaki en uygun buzdolablarından, çok araştırdım biliyorum. Zaten kötü bir marka buzdolabı alsanız daha pahalıya gelir uzun vade de içindeki ürünleri uzun süreli korumadığı için.

TV'yi de alışveriş merkezinde görüp 190 ekran lg almıştım, o zamanda 1.5 maaşım kadardı fiyatı, bana göre iyi paraydı, çokta beğenerek almıştım ama salona kurunca gözüm alıştı şimdi küçük geliyor, daha büyük ekranlısını almak istiyorum, film açıp izlemeyi çok severim, büyük ekranda daha güzel oluyor, dur yapma yazık o kadar paraya diye zor durduruyorum kendimi ama 20k maaşım olsa hiç düşünmeden onu da alırım kesin :)

Ben bir şey alırken motivasyonum deli gibi çalışıyorsun, konforlu yaşamak tabi ki hakkın oluyor ama buradaki bu tarz konuları gördükçe de kendimi çok musrif, bütçe kontrolü olmayan biri gibi hissediyorum :KK43: Çoğu şeyi de almıyorum aslında, ofis arkadaşımda bir mouse gördüm, çok beğendim baktım 675 lira dedim bir mouse a verilmez o kadar durdurdum kendimi, geçen bir kulaklık gördüm 2300, ya bozulursa verilmez o kadar dedim almadım, lütfen biri sen musrif değilsin, bunlar temel ihtiyaçlar almak zorundasın bunları desin de hem susayım hem de içim rahatlasın :)))

Nişanlınız konusuna hiç girmedim, çünkü hem bana ayrılmamı söyleyin diye açmadım diye atar yapmışsınız, ki normal düşünce yapısında olan biri size başka ne tavsiye de bulunsun böyle bir adam karşısında hem de bana göre kendisi dünyadaki son erkek olsa yine de katlanılmayacak derecede çekilmez birisi, cimri olduğu için değil düşünce yapısının çirkinliği yüzünden, size söylediği cümlede aşırı haksız, haklı bile olsaydı öyle söylenmez, her şeyin bir söylenme adabı var. Bu derece üslupsuz ve bencil birisine katlanma gücünü hangi motivasyondan alıyorsunuz bilmiyorum ama bu konuda gördüğüm en başarılı örneklerdensiniz.
Normalsin canım. Uzun ömürlü eşyalar daima kaliteli alınmalıdır ki ömrü gerçekten uzun olsun, kaybolma kırılma riski yüksek şeyler işlev gözetilerek orta kalite alınabilir, en ucuzu alınmaz çünkü genellikle hızlıca çöpe dönüşürler. Olması gereken budur zaten

burcumsu12 burcumsu12 Bakın mesela siz bana umut oldunuz benim gibi bir durumda olup duzeltenler de var emekten kastim ise maddi değil esas olarak manevi olarak. Çok ani hatıra sevgi var ayrılmak zor evet haklısınız devam etmek çok riskli annemle de konuştum az önce o da karamsar bu adam seni bitirecek diyor ama arada sevgi olunca insan kenardan köşeden tutanacak bir şeyler arıyor. Kafam çok karışık çok arada kalmış hissediyorum her şey o kadar zor geliyor ki şuan bana..

Quen93 Quen93 nişanlınızla ne kadar süredir birliktesiniz ?

Kendisi İstanbul'da , siz İzmir'de yaşarken ,ne kadar süre birbirinizi yüz yüze tanıma imkanı buldunuz ?

İnternet üzerinden , görüntülü görüşme ve mesajlaşmalarla mı ilerledi ilişkiniz ?
3.5 yıl oldu. Çoğu vakit uzaktan ilişki şeklinde yürüttük ayda bir defa iki gün olacak şekilde görüştük genel olarak

burcumsu12 burcumsu12 Bakın mesela siz bana umut oldunuz benim gibi bir durumda olup duzeltenler de var emekten kastim ise maddi değil esas olarak manevi olarak. Çok ani hatıra sevgi var ayrılmak zor evet haklısınız devam etmek çok riskli annemle de konuştum az önce o da karamsar bu adam seni bitirecek diyor ama arada sevgi olunca insan kenardan köşeden tutanacak bir şeyler arıyor. Kafam çok karışık çok arada kalmış hissediyorum her şey o kadar zor geliyor ki şuan bana..
sizin durumda olup düzelten yok katlanmaya devam edenler onu öyle kabul edip susup oturanlar var bir insan neyse odur değişmez kimsenin rehabilitasyon merkezi de değilsiniz niye siz düzeltmeye çalışasınız sürekli sizin iteklemenizle olan birşey bu zorunuza gitmiyor mu gerçekten :KK43:

sizinkisi sevgiden çok bağımlılık maalesef çoğu kadında var bu bitirme korkusu ama o sizin gözünüzün yaşına bakmaz anne sözü dinleyin derim sonra pişman olursunuz

Evlilik aşamasında yakın çevremde çok kişiye şahit oldum. Bu forumda hep söylenir nişanlılık evliliğin fragmanı dye. Gerçekten öyle nişanlılıkta ne yaşanıyorsa evlilikte çarpı on katı yaşanıyor. Ayrıca çevremde evlilik hazırlığında olan kişilerin hepsi bu tarz sorunlar yaşamıyor. Maddi olarak çok rahat olmasalar bile orta yol bulunuyor hep benim dediğim olsun diye diretmiyor tüm erkekler ya da ona ne gerek var bu lazım değil demiyor. Aksine akıllı adamlar her şeyin iyisini almaya çalışıyor. Gerçekten seven değer veren adam bunlar için nişanlısını üzmüyor. Ama bir de sizin nişanlınız gibi benim dediğim olacak diyen her şeyden kısmaya çalışan adamlar gördüm dayanıp evlenenler evde harcadığı suyun elektriğin hesabını veriyor. Adam kendine istediğini alıp harcarken eşine gelince pahalı masraf dye bir şey aldırmıyor. Bu adam cimri değil bence size değer vermiyor sizden kısıyor. Eminim ki kendi ihtiyaçları söz konusu olduğunda en iyisini alıyordur.

Az önce telefonla görüştüm bu sekilde olmayacağını beni degersizlestirdigini söyleyip ayrilmak istediğimi söyledim. Sinirden öyle dediğini istedigim dolabi ortak kararla alacağını söyledi. Tersleyip kararli oldugumu gorunce de gozleri doldu sesi catallasti... Çok zor kararlar bunlar bu sefer kararliyim daha önce de çok affettik ettik ama bi yerde göz dağı vermek gerekiyor kesinlikle. Akşam eve gelince oturuo adam gibi konusucaz son kez. Nasıl olur bilmiyorum tek dilediğim hayırlı olması.
Okuyup zaman ayırıp yorum yazan herkese çok teşekkür ederim kadınlarin birbirine vermiş olduğu destek gerçekten de çok moral verici... Sağolun tekrardan.. Saygılarımla.

Az önce telefonla görüştüm bu sekilde olmayacağını beni degersizlestirdigini söyleyip ayrilmak istediğimi söyledim. Sinirden öyle dediğini istedigim dolabi ortak kararla alacağını söyledi. Tersleyip kararli oldugumu gorunce de gozleri doldu sesi catallasti... Çok zor kararlar bunlar bu sefer kararliyim daha önce de çok affettik ettik ama bi yerde göz dağı vermek gerekiyor kesinlikle. Akşam eve gelince oturuo adam gibi konusucaz son kez. Nasıl olur bilmiyorum tek dilediğim hayırlı olması.
Okuyup zaman ayırıp yorum yazan herkese çok teşekkür ederim kadınlarin birbirine vermiş olduğu destek gerçekten de çok moral verici... Sağolun tekrardan.. Saygılarımla.
hakkınızda hayırlısı olsun size tek bir tavsiyem var evliliğin kilit noktasını veriyorum
sakın blöf yapmayın ayrılmayacaksanız ayrılıcam demeyin :KK66: aynı evin içine girince birlikte yaşayınca bazı sıkıntılar doğacak bazen kaldıramayacaksınız belki canınıza tak edecek o zaman bile 60 kere düşünün gerçekten bitirecekseniz bunun lafını edin , ayrılma lafı edip ayrılmadığınızda sizi nasıl parmağında oynattığına inanamazsınız . bu işler böyledir

Çok haklısınız.. yurtdışı işini geçen seneden beri aramizda konusuyorduk ama ben pek yanasmiyordum evlilik ertelemekten bahsediyordu bana zaten bir yıl ertelenmisti düğün simdi gelip yine erteleme fikrini bana sunmasi sinirlerimi bozdu sinirden tamam git iptal et o zaman dedim o da sagolsun annesine sunmuş fikirlerini. Kendi aramizda konusmak neyse ama isin icine aileleri sokmak olayi daha bir ciddi hâle getiriyor. Annesinin de sinirlerini bozmuş kadincagiz beni aradi bu çocuk ne istiyor böyle diye sitem etti. Kendisyle kavga ettim zaten baya kötü oldu sonra ağladı özürler diledi yine affettik şimdi de baska sorunlar çıkıyor. Biraz klise olacak ama sevgisinden hiç kuşkum yok ama neden bu kadar doyumsuz yetinmesini bilmiyor hep daha fazlasını istiyor anlam veremiyorum.
Sevgiye bak
Size göre sevgi buysa adam sizi sevmesin bence

Hakkında hayırlısı olsun ama boşa kürek çektiğini söylemeden geçemeyeceğim, özü bu, eninde sonunda bu hale geri dönecek

Ben sizin geleceğinizi görür gibiyim , burda konu açan birisi vardi kocam çok cimri diye. Ona doğru gidiyorsunuz. İnsanlar değişmez, nişanlınız parasını sizinle oturacağı yuvası için harcamak istemiyor. Bunun ucuza kaçmak cimri olmakla ilgili yok. Parayı bir şekilde bir yere harcıyor, bazıları ev alır, bazilarj kumar oynar , bazıları deste deste biriktirir ama bisey yapar. Sizinki ne yapıyor parasını ? Tek gerçek sizinle olan geleceği için harcamak istemiyor. Şimdi bu zorlama ile o buzdolabini aldirsaniz bile emin olun , evliliğiniz boyunca o buzdolabına verilen paranın konusu büyüyecek de büyüyecek. O buzdolabının konusu sürekli açılacak, her seferinde sen açgözlüsün aldık işte istediğin buzdolabını diyecek. Bir de simdi resti çekince ağlıyor sızlıyor ama inanın evlenince artık öyle kapıyı çarpıp çıkamayacağınız için, artık ağlama sızlamada olmayacak. Ben söyleyeyim bir yıla kalmaz boşanırsınız. Sevdiği kadından esirgenle yaşanmaz.

X