Nişan atma derecesine geldim lütfen bana fikir verin

Gelişmeleri yaz buraya ayrılırsan ya da seni kandırıp devam ederseniz bu kadar insanı merakta bırakma. 2 3 sene sonra hamileyim boşanmak istiyorum boşanmak zor mu diye konu açınca haberimiz olmasın.

Biz ne yazarsak yazalım konu sahibi nişan falan atmayacak, evlenecek..
Ben adamın cımrı falan oldugunu dusunmuyorum. bence planlı hareket eden biri. Öylesine evleniyor ve evide en ucuzundan öylesine diziyor ki zamanı geldiğinde eşyaya verdiği paraya acımasın.. '' sevgisinden eminim '' demişsiniz ama bence emin olmayın.. düğüne 2 ay kala hala kafasında düğünü erteleyip yurtdışına kaçmak olan biri için çok iddialı bu sözler..

Yurtdışı fikrinden haberim vardi ama bizim anlastigimiz şekilde eğer ona yurtdisindan teklif gelirse beraber gideriz seklindeydi. Is yerinde birisi Amerika'ya gitmiş calismis iki üç ayda para biriktirmis gelmiş öyle evlenmis bizimki de etkilenmis hemen geldi bana söyledi erteleyelim ben gidip geleyim seni alayim diye ben de sinirlendim çocuk oyuncağı mi bu kafama göre erteleyemezsin diye en sonunda da sinirlendim erteliyorsan ertele yeter artik diye. O da gitmis annesine söylemiş ben tek gidicem erteleyelim sonra evlenicem para biriktirip öyle gelirim falan filan pembe hayaller. Surda düğüne iki ay varken bunu demesi zaten çileden cikardi beni en son. Kavga ettik annesiyle konuşmuş hatami anladim aptallik ettim özür dilerim dedi affettik yine ama bitmiyor ki sorunlar benim de umudum azaldi artık iyice farkindayim hepiniz haklisiniz...

Evlenme. Hatta bırak yurt dışına gitsin ertele. O süre zarfında daha iyi düşünürsün. Baskı altında yanlış kararlar alabilirsin

Verdikçe fazlasını istemek indan oğlunun daha doğrusu çocukların doğasında vardır sırı çizmrdikçe azıtırlar, sevgilininki o hesap, çünkü ol dediği oluyor karşıdakinin iradesi yok. Şımarık özetle. Ayrıca sevgisinden de hiç emin olma bence gayet doymuş. Seviyorsa da böyle sevgi eksik olsun. Sinirli diye bir insanın her dediği olur mu ya, sinirliyse kontrol etmesini öğrenecek, sinirli olmak başkalarının kişisel haklarına isteklerine tecavüz etme hakkı vermez kimseye.

26 da evlenmiş olmak için evlenmis sonra 32 de boşanmış biri olarak yazıyorum.
Aklınızda soru işaretleri varsa evlenmeyin gerekirse erteleyin ama evlenmeyin.
Aynı şey nisanliniz içinde geçerli.
Hala hazır olmayabilir evlilik sorumluluğunu almaya.
Bikac sene sonra evliliginizde bir kriz yaşadığınızda yurt dışına gitseydim evlenmeseydim vs diye sizi suclayabilir.

Maddi olarak evet her şey çok pahalı gerçekten insanın sinirleri bozuluyor.
Ama evleneceksiniz ve o eşyaları uzun yıllar kullanacaksınız öyle düşünmek lazım.

Bu gibi konularda ortayı bulmaktan yanayım ama sizin meseleniz bambaşka. Adamın hem maddi durumu var hem de istediğiniz altın, düğün vs değil de temel ihtiyaçların kalitelisi. Tüm isteğiniz buyken ustelik bunu sahsiniz adina bile degil , birlikte kullanacaginiz ortak esyalariniz için isteyebiliyorken, aileniz eşyaların bir kısmını zaten üstlenmişken bu kadar diretmesi, daha kötüsü "Sen yiyeceksin ben alicam" tarzında hadsiz söylemleri gercekten çok kötü.
Üzgünüm güzel şeyler yazamiycam. Benim ve eşimin toplam maaşı nişanlınızın maaşından daha az. Ona rağmen tüm eşyaları bosch aldık. Kalitesiz mala niçin para veriyim ki? Yarın bozulunca yine aynı masrafa gelecek hatta belki aşacak. Su an en azindan 10 sene rahatım diyorum belki daha bile uzun ömürlü olur.
Biz evlenirken böyle bir enflasyon yoktu tüm eşyalarımızı markanın orta halli modellerinden seçmiştik ve hepsine 12 bin verdik. Şu an sadece aldığımız model buzdolabı 15 bin.
Belki su an evlensem evet bosch alamazdim daha orta bi markaya bakardım ama maaşımız sizinki kadar yüksek değil olsa yine umursamazdık.
Bence iyi düşünün ve ozellikle telâfi edemezse çok çok iyi düşünün. Her zaman fedakarlık yapması gereken siz olacaksınız. Konuşun ve geri çekilin fedakarlık sırasını ona bırakın bakalim ne yapıyor?
Sonra da net görüp evlenirseniz en azindan kendi kararımdı bedelini ödüyorum dersiniz. Ama görmeden evlenmeyin en azindan.

Bu adam daha kendini gerçekleştirme aşamasında, yani olgunluğa çok uzak.
11 12 sayfa olmuş ben geriden geliyorum ama arada yazmadan edemediklerim var.

Bak bu yazdıkların resmen türk filmi klişeleri, düşünürsen filmin sonunu da bulursun. Kişiliği de hayat planı da oturmamış bir insanla evlenmek hatadır. Gerçekten yorma kendini, yarın hayatı oturduğunda istediği eşin sen olmadığına da karar verebilir.

Bence konus cok sinirlendiğinde ne yapabilir bunu mutlaka ogrenmelısın gerekirse zorla bıraz damarına bas .
benim bir arkadaşım sırf ne kadar sinirlenebilir diye eski sevgilisinin çok üzerine gidip damarına basmıştı, anlattığına göre hakikaten aşırı damarına basmış ve karşılığında bir tokat yemiş mesela. sonra bana anlatırken dedi ki gerçekten çok fazla bam teline dokundum, hak ettim o tokadı falan dedi.

Yanlış yoldasın, o pintilik ve inat baki, evlenince içinden melek falan çıkmayacak, aksine tapusu bende deyip iyice haddini aşıp küçümseyecek. Gelecek, emek ve geçmişten uzundur unutma. Ayrıca neden emek veriyorsun ne gerek var, en mutlu evlilikler kendinden ödün vermeden can hıraş emek harcamadan anlaşabilen insanların evlilikleridir. Çünkü doğaları uyumludur yorulmazlar. Evlenirken paran yoktur maddi zorluk çeker buna emek verirsin ama ruhsal doyum hissetmek, değer hissetmek için emek verilmez karşılıklı jest yapılır.

Canim bak bu buzdolabi meselesinde dik dururum, orta yolu buluruz diye dusunuyorsun ama bir sefer de cozulecek seyler degil ki bunlar, Ben yasim gencken hic cimri insan gormemistim, cunku etrafimda hep kendi kafamda arkadaslari vardi. Evlenince akraba is cevresi derken turlu turlu insan taniyorsun. Cimri insanlar daha degisik. Mesela Evde elektrik parasi gelmesin diye karanlikta oturur, pazardan aksam gidip curuk meyveleri toplayip falan.

Ama cimrilikten daha onemli adamin uslup problemi var, Sana soyledigi laflar Cok cok kaba

Sadece tek tarafli fedakarlik olmaz adami tepene cikarmissin inmez o ordan mutluda olamazsiniz bukadar bencil biriyle kendinize yazik etmeyin ailenizde istemez sizin mutsuz olmanizi birakin biz demistik desinler yol verin gitsin

Çok üzücü, biz maddi durumumuzu zorlamasın diye marka bakıyoruz hep. Ucuz bir marka alınca iki sene sonra bozulacak servisi bakmayacak parçası uymayacak… marka alınca yıllarca dayanır ve kâr ederiz diye baştan marka alıyoruz. Hep de öyle olmuştur yani insanlar marka takıntısından marka almıyor ekonomiden dolayı alıyor. Ama nişanlının tavırları hiç hoş değil, ilişkinizi kimse bilemez. Sadece bu tavırları muhtemelen daha da artacak bu tavırları hayatın boyunca yaşamaya gönüllü müsün? Nişanlın değişmez çünkü. Kaldırabileceksen, ilişkinizin iyi yanları bu halleri bastıracaksa bir şekilde alttan alıp duracaksın hayat boyu. Bu iş bir tek böyle yürür gibi görünüyor

Emın ol evlendikten sonra tekme tokat dalar iyi yapmıs.

amerika kollarını açıp yaradana dua edip keşke paranomanın nişanlısı gelse bizle çalışsa da paralar kazansa demiyordur ...o kadar kolay mı şıp diye amerikaya git 3 ay çalış gel evlen ... ya öyle olsa bunu herkes yapardı değil mi ?

gerçekten hayal aleminde yaşıyor nişanlınız ya da siz sevdiğiniz için çok saf davranıyorsunuz hemen inanmayın

ben tek gidicem diyor annesine birde bu kadar kolay erteleyelim diyebiliyor zaten evlenmenize engel yokki çok canı para istiyorsa evlendikten sonra da birlikte gider ikiniz çalışır 2 katı kazanırsınız o parayı madem gitmesi kazanması bu kadar kolay

ah ah

valla konu sahibi üstüne düşenden fazlasını alıp birde bu adamın kahrını çekmiş bence epey emek vermiş şahsen evlat olsa eldivenle bile sevilmeyecek bir adamla senelerce görüşmüş sabretmiş olmak bile büyük emek ya
ondan ayrılamıyor sanırım bunca zaman verdim kendimden ödün verdim sabrettim sonu ayrılık mı olacak diye düşünüyor konu sahibi kesin

halbuki konu sahibi adama ödül ama adam konu sahibine ceza gibi ... adamın yerinde olsam bende konu sahibiyle evlenirdim ne yaparsa yapsın kadın gitmiyor ne güzel .

Eeeeee harekete geçmek için daha neyi bekliyorsunuz anlamıyorum

bence emek falan değil ya. tamamen kendilerinden veriyorlar, bişeylerden vazgeçiyorlar eee ben çok emek verdim falan oluyor adı. mesela şu an bu kız izmirdeki işinden ayrılmış hatta yeni bir iş teklifi almasına rağmen evlenip istanbula taşınacağı için geri çevirmiş. bu bir fedakarlık. kızın annesi beyaz eşya falan almış mesela bunlara para verilmiş. muhtemelen bunları düşünüp emek verdim ayrılırsam emeklerim boşa gidecek diye düşünüyor. fakat diyor ki hevesim kalmadı artık. adamda hayır yok, ayrılması lazım. belki düğün alışverişine gelene kadar adam başka sinyaller de vermiştir cimri ve değer vermeyen biri olduğuna dair ama böyle dönemlerde iyice iyice ortaya çıkıyor bence karakterler, kimin ne olduğu. alınan beyaz eşyalar satılabilir ya da iade edilebilir belki, öyle bir imkan varsa. işi de yeniden bulur kızımız. bu adamla evlenmek hayatı mahvetmek bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…