Gelişmeleri yaz buraya ayrılırsan ya da seni kandırıp devam ederseniz bu kadar insanı merakta bırakma. 2 3 sene sonra hamileyim boşanmak istiyorum boşanmak zor mu diye konu açınca haberimiz olmasın.Merhabalar,
Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...
Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Evlenme. Hatta bırak yurt dışına gitsin ertele. O süre zarfında daha iyi düşünürsün. Baskı altında yanlış kararlar alabilirsinYurtdışı fikrinden haberim vardi ama bizim anlastigimiz şekilde eğer ona yurtdisindan teklif gelirse beraber gideriz seklindeydi. Is yerinde birisi Amerika'ya gitmiş calismis iki üç ayda para biriktirmis gelmiş öyle evlenmis bizimki de etkilenmis hemen geldi bana söyledi erteleyelim ben gidip geleyim seni alayim diye ben de sinirlendim çocuk oyuncağı mi bu kafama göre erteleyemezsin diye en sonunda da sinirlendim erteliyorsan ertele yeter artik diye. O da gitmis annesine söylemiş ben tek gidicem erteleyelim sonra evlenicem para biriktirip öyle gelirim falan filan pembe hayaller. Surda düğüne iki ay varken bunu demesi zaten çileden cikardi beni en son. Kavga ettik annesiyle konuşmuş hatami anladim aptallik ettim özür dilerim dedi affettik yine ama bitmiyor ki sorunlar benim de umudum azaldi artık iyice farkindayim hepiniz haklisiniz...
Verdikçe fazlasını istemek indan oğlunun daha doğrusu çocukların doğasında vardır sırı çizmrdikçe azıtırlar, sevgilininki o hesap, çünkü ol dediği oluyor karşıdakinin iradesi yok. Şımarık özetle. Ayrıca sevgisinden de hiç emin olma bence gayet doymuş. Seviyorsa da böyle sevgi eksik olsun. Sinirli diye bir insanın her dediği olur mu ya, sinirliyse kontrol etmesini öğrenecek, sinirli olmak başkalarının kişisel haklarına isteklerine tecavüz etme hakkı vermez kimseye.Çok haklısınız.. yurtdışı işini geçen seneden beri aramizda konusuyorduk ama ben pek yanasmiyordum evlilik ertelemekten bahsediyordu bana zaten bir yıl ertelenmisti düğün simdi gelip yine erteleme fikrini bana sunmasi sinirlerimi bozdu sinirden tamam git iptal et o zaman dedim o da sagolsun annesine sunmuş fikirlerini. Kendi aramizda konusmak neyse ama isin icine aileleri sokmak olayi daha bir ciddi hâle getiriyor. Annesinin de sinirlerini bozmuş kadincagiz beni aradi bu çocuk ne istiyor böyle diye sitem etti. Kendisyle kavga ettim zaten baya kötü oldu sonra ağladı özürler diledi yine affettik şimdi de baska sorunlar çıkıyor. Biraz klise olacak ama sevgisinden hiç kuşkum yok ama neden bu kadar doyumsuz yetinmesini bilmiyor hep daha fazlasını istiyor anlam veremiyorum.
26 da evlenmiş olmak için evlenmis sonra 32 de boşanmış biri olarak yazıyorum.Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Haklısınız ve haklı olmanız durumu daha üzücü ama gerçek. Yaşım 29 oldu onun vermis olduğu baskı da var sanırım üstümde. Yapım gereği orta yolu bulmaya çalışırım hep. Karşımdaki daha değerli olur kendimi ezerim ama benim gibiler daha kıymetsiz olur bunu sadece kendim için değil bunu okuyan benim durumumda olanlar için de yazıyorum. Ders cikarsinlar.
Bu adam daha kendini gerçekleştirme aşamasında, yani olgunluğa çok uzak.Amacı bikac ay yurtdisinda çalışıp yeri yurdu hazirlayip öyle gelip beni almakmis... Sürekli hayaller onu yapicam bunu yapicam olmadi esyalari satarız Avusturyaya gideriz sürekli yeni fikirler aksiyonlar.. bilmiyorum ben bu kadar heyecana gelemem sanırım ailemden uzakta yaşama fikri bile beni geriyor..
benim bir arkadaşım sırf ne kadar sinirlenebilir diye eski sevgilisinin çok üzerine gidip damarına basmıştı, anlattığına göre hakikaten aşırı damarına basmış ve karşılığında bir tokat yemiş mesela. sonra bana anlatırken dedi ki gerçekten çok fazla bam teline dokundum, hak ettim o tokadı falan dedi.Bence konus cok sinirlendiğinde ne yapabilir bunu mutlaka ogrenmelısın gerekirse zorla bıraz damarına bas .
Yanlış yoldasın, o pintilik ve inat baki, evlenince içinden melek falan çıkmayacak, aksine tapusu bende deyip iyice haddini aşıp küçümseyecek. Gelecek, emek ve geçmişten uzundur unutma. Ayrıca neden emek veriyorsun ne gerek var, en mutlu evlilikler kendinden ödün vermeden can hıraş emek harcamadan anlaşabilen insanların evlilikleridir. Çünkü doğaları uyumludur yorulmazlar. Evlenirken paran yoktur maddi zorluk çeker buna emek verirsin ama ruhsal doyum hissetmek, değer hissetmek için emek verilmez karşılıklı jest yapılır.Evet kesinlikle haklisiniz. Eğer bizim de imkanimiz olmasaydi emin olun ben de ucuzlara kaçardim eldekiyle idare ederdim ama imkanimiz var ailemin de durumu iyi zaten öyle olduğu için en iyilerini almami destekliyorlar ama nişanlım inat çok inat hem de marka diye para vermem ben ona diyip gidip "uygun" fiyatli urunlere bakiyor ve almam için diretiyor. Tipik bir koç burcu erkeği. Çok emeğimiz var bu ilişkide. Bu şekilde para yüzünden inat yüzünden heba olmasına gönlüm razi gelemiyor bir türlü..
Canim bak bu buzdolabi meselesinde dik dururum, orta yolu buluruz diye dusunuyorsun ama bir sefer de cozulecek seyler degil ki bunlar, Ben yasim gencken hic cimri insan gormemistim, cunku etrafimda hep kendi kafamda arkadaslari vardi. Evlenince akraba is cevresi derken turlu turlu insan taniyorsun. Cimri insanlar daha degisik. Mesela Evde elektrik parasi gelmesin diye karanlikta oturur, pazardan aksam gidip curuk meyveleri toplayip falan.Yurtdışı fikrinden haberim vardi ama bizim anlastigimiz şekilde eğer ona yurtdisindan teklif gelirse beraber gideriz seklindeydi. Is yerinde birisi Amerika'ya gitmiş calismis iki üç ayda para biriktirmis gelmiş öyle evlenmis bizimki de etkilenmis hemen geldi bana söyledi erteleyelim ben gidip geleyim seni alayim diye ben de sinirlendim çocuk oyuncağı mi bu kafama göre erteleyemezsin diye en sonunda da sinirlendim erteliyorsan ertele yeter artik diye. O da gitmis annesine söylemiş ben tek gidicem erteleyelim sonra evlenicem para biriktirip öyle gelirim falan filan pembe hayaller. Surda düğüne iki ay varken bunu demesi zaten çileden cikardi beni en son. Kavga ettik annesiyle konuşmuş hatami anladim aptallik ettim özür dilerim dedi affettik yine ama bitmiyor ki sorunlar benim de umudum azaldi artık iyice farkindayim hepiniz haklisiniz...
Çok üzücü, biz maddi durumumuzu zorlamasın diye marka bakıyoruz hep. Ucuz bir marka alınca iki sene sonra bozulacak servisi bakmayacak parçası uymayacak… marka alınca yıllarca dayanır ve kâr ederiz diye baştan marka alıyoruz. Hep de öyle olmuştur yani insanlar marka takıntısından marka almıyor ekonomiden dolayı alıyor. Ama nişanlının tavırları hiç hoş değil, ilişkinizi kimse bilemez. Sadece bu tavırları muhtemelen daha da artacak bu tavırları hayatın boyunca yaşamaya gönüllü müsün? Nişanlın değişmez çünkü. Kaldırabileceksen, ilişkinizin iyi yanları bu halleri bastıracaksa bir şekilde alttan alıp duracaksın hayat boyu. Bu iş bir tek böyle yürür gibi görünüyorMerhabalar,
Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...
Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Emın ol evlendikten sonra tekme tokat dalar iyi yapmıs.benim bir arkadaşım sırf ne kadar sinirlenebilir diye eski sevgilisinin çok üzerine gidip damarına basmıştı, anlattığına göre hakikaten aşırı damarına basmış ve karşılığında bir tokat yemiş mesela. sonra bana anlatırken dedi ki gerçekten çok fazla bam teline dokundum, hak ettim o tokadı falan dedi.
amerika kollarını açıp yaradana dua edip keşke paranomanın nişanlısı gelse bizle çalışsa da paralar kazansa demiyordur ...o kadar kolay mı şıp diye amerikaya git 3 ay çalış gel evlen ... ya öyle olsa bunu herkes yapardı değil mi ?Yurtdışı fikrinden haberim vardi ama bizim anlastigimiz şekilde eğer ona yurtdisindan teklif gelirse beraber gideriz seklindeydi. Is yerinde birisi Amerika'ya gitmiş calismis iki üç ayda para biriktirmis gelmiş öyle evlenmis bizimki de etkilenmis hemen geldi bana söyledi erteleyelim ben gidip geleyim seni alayim diye ben de sinirlendim çocuk oyuncağı mi bu kafama göre erteleyemezsin diye en sonunda da sinirlendim erteliyorsan ertele yeter artik diye. O da gitmis annesine söylemiş ben tek gidicem erteleyelim sonra evlenicem para biriktirip öyle gelirim falan filan pembe hayaller. Surda düğüne iki ay varken bunu demesi zaten çileden cikardi beni en son. Kavga ettik annesiyle konuşmuş hatami anladim aptallik ettim özür dilerim dedi affettik yine ama bitmiyor ki sorunlar benim de umudum azaldi artık iyice farkindayim hepiniz haklisiniz...
valla konu sahibi üstüne düşenden fazlasını alıp birde bu adamın kahrını çekmiş bence epey emek vermiş şahsen evlat olsa eldivenle bile sevilmeyecek bir adamla senelerce görüşmüş sabretmiş olmak bile büyük emek yaYa hep merak etmisimdir bu iliskisi icin `cok emek verdim, ayrilamam` diyenler, bizden farkli ne yapmis olabilir diye? Konu sahibi vesileyle size sorayim, emekten kastiniz nedir? Yani evlenirkenki kendimi dusunuyorum da evlenecek ortalama bir ciftten farkli ne yapmis olabilirsiniz?
Eeeeee harekete geçmek için daha neyi bekliyorsunuz anlamıyorumAmacı bikac ay yurtdisinda çalışıp yeri yurdu hazirlayip öyle gelip beni almakmis... Sürekli hayaller onu yapicam bunu yapicam olmadi esyalari satarız Avusturyaya gideriz sürekli yeni fikirler aksiyonlar.. bilmiyorum ben bu kadar heyecana gelemem sanırım ailemden uzakta yaşama fikri bile beni geriyor..
bence emek falan değil ya. tamamen kendilerinden veriyorlar, bişeylerden vazgeçiyorlar eee ben çok emek verdim falan oluyor adı. mesela şu an bu kız izmirdeki işinden ayrılmış hatta yeni bir iş teklifi almasına rağmen evlenip istanbula taşınacağı için geri çevirmiş. bu bir fedakarlık. kızın annesi beyaz eşya falan almış mesela bunlara para verilmiş. muhtemelen bunları düşünüp emek verdim ayrılırsam emeklerim boşa gidecek diye düşünüyor. fakat diyor ki hevesim kalmadı artık. adamda hayır yok, ayrılması lazım. belki düğün alışverişine gelene kadar adam başka sinyaller de vermiştir cimri ve değer vermeyen biri olduğuna dair ama böyle dönemlerde iyice iyice ortaya çıkıyor bence karakterler, kimin ne olduğu. alınan beyaz eşyalar satılabilir ya da iade edilebilir belki, öyle bir imkan varsa. işi de yeniden bulur kızımız. bu adamla evlenmek hayatı mahvetmek bence.Ya hep merak etmisimdir bu iliskisi icin `cok emek verdim, ayrilamam` diyenler, bizden farkli ne yapmis olabilir diye? Konu sahibi vesileyle size sorayim, emekten kastiniz nedir? Yani evlenirkenki kendimi dusunuyorum da evlenecek ortalama bir ciftten farkli ne yapmis olabilirsiniz?