Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
A

H o gazdan benim kadar çeken olmamıştır.meğersem besin alerjimiz varmış ve biz bunu öğrendiğimiz de 3,5 aylık olmuştuk.ama şimdi deneyimliyim gaz sancısına adaçayı yağı birebir
Adacayi yagini nasil kullaniyorsunuz? Yanetkisi olur mu acaba🤨
Kuzum ben tutmuyorum ya Allah'ın gücüne gitmesinde bu sene hiç niyetim yoktu hamiş oluncada tutmadım ilk 3 ay önemliymiş ya
Benim doktorum ilk 3 ayin hicbi onemi yok hamilelegibi ogrenmedeb once ne yiyorsan onu yemeye devam et sadece bir kuru kayisi ekle dedi🥰 cunku bebek o kadar kucuk ki ihtiyaci olan guc bir kayisidan karsilanabilirmis. Bir de ilk uc ay cogu gebede mide bulantisi kusma oluyor eger beslenme onemli olsaydi Fizyolojik olarak ilk uc ay bunu yasamazdik degil mi diye sordu mantikli da geldi aslinda. Bebegin beyin gelisimi 2.trimesterde basliyor o zaman ozenli beslenicez ama simdi degil dedi😊hatta ilk uc ay hic kilo, ikinci uc ay 3-4 kilo, son uc ay 7-8 kilo aliyoruz ve bitiriyoruz bu isi dedi😂

Aslinda orucun bebege zarari yok ama bu donemde mide bulantilari halsizlik yasayabilecegimiz icin ara atistirmaliklar oneriyor doktorlar o yuzden tutma demis olabilir size de🥰
Evet belkide o yüzdendir siz tutuyormusunuz😊

Bildiğim kadarıyla Daha görünmez şuanda kaç haftalık
değere göre en az dört haftalık diyor.

Gozunuz aydin o kadar mutlu oldumki rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah 🤲

cok tesekkür ederim
Hayırlı olsun.. neden şaşırdın beklemiyor muydun?
Beklemiyordum yumurtlama günü birliktelik olmadı bu ay çok durgun geçti benim açımdan. Eşimde morfoloji 1 çıktı. O kadar olmayacağına inanıyordum ki folik asiti bıraktım o derece.

değere göre en az dört haftalık diyor.

Gozunuz aydin o kadar mutlu oldumki rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah 🤲

cok tesekkür ederim

Beklemiyordum yumurtlama günü birliktelik olmadı bu ay çok durgun geçti benim açımdan. Eşimde morfoloji 1 çıktı. O kadar olmayacağına inanıyordum ki folik asiti bıraktım o derece.
Yaa ne güzel sürpriz olmuş. Yumurtlamadan 4 gün önceki birlikteliklerde bile tutma ihtimali var zaten. Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah 🤲

Adacayi yagini nasil kullaniyorsunuz? Yanetkisi olur mu acaba🤨

Benim doktorum ilk 3 ayin hicbi onemi yok hamilelegibi ogrenmedeb once ne yiyorsan onu yemeye devam et sadece bir kuru kayisi ekle dedi🥰 cunku bebek o kadar kucuk ki ihtiyaci olan guc bir kayisidan karsilanabilirmis. Bir de ilk uc ay cogu gebede mide bulantisi kusma oluyor eger beslenme onemli olsaydi Fizyolojik olarak ilk uc ay bunu yasamazdik degil mi diye sordu mantikli da geldi aslinda. Bebegin beyin gelisimi 2.trimesterde basliyor o zaman ozenli beslenicez ama simdi degil dedi😊hatta ilk uc ay hic kilo, ikinci uc ay 3-4 kilo, son uc ay 7-8 kilo aliyoruz ve bitiriyoruz bu isi dedi😂
Doğru canım doğru valla ama ben kilo alıyoruM anlamıyorum şişlik var bende kabızım keşke doktorun dediği gibi olsa ama bende olmuyor doktora gittiğimde diyetisyene yönlendirmesini isticem yoksa ben çok klo alırım herhal

Doğru canım doğru valla ama ben kilo alıyoruM anlamıyorum şişlik var bende kabızım keşke doktorun dediği gibi olsa ama bende olmuyor doktora gittiğimde diyetisyene yönlendirmesini isticem yoksa ben çok klo alırım herhal
Ben şimdiden 1 kilo aldım bile 😂
İlk gebeliğimde 20.haftaya kadar hiç kilo almamıştım halbuki..
bu daha farklı, daha kilolu geçecek gibi 🤔

Vajinusmusu nasil hallettiniz ozel olmassa kusura bakmassaniz benim arkadasimin kizida suan bunu yasiyor esi doktora gitmiyor 1 sene olacak evleneli daha bakire olmamis je onerirsiniz
Biz özel muayenede 4 5 terapide hallettik ama istemek lazım çift olarak bir de sonrasında da mükemmel olmuyor eşin yardımcı olması lazim zamanla duzeliyor

X