Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ben 4 aydır yasıyorum bu ay gebe olmasam hsg ye gırmeyı dusunuyodum bence arkadasta bı baktırmalı
Canım ben hsg değilde ofis histeroskopi oldum rahim kalp şekliymiş ama yeterli yazmış hoca rapora ama tüplerde Bi sıkıntı yok çok şükür.yani Bi sıkıntı olsa çıkardı demi histeroskopi de. Tek sıkıntım amh ama bu ayın 16 sında bir yumurtam oluşmuştu ama boyutunu söylemedi doktor. Bende acaba adet mi yoksa yumurta mı çatladı diye düşğndüm

Yaa senin baya sürüyormuş sancı. Benim bir gün oluyor.
evt 2 ya da 3 sürer mutlaka bu ay da tam sancıdan 1 gün önce korunmasız oldu bakalım tutar mı aslında ben birkaç ay ertelemiştim en son ocakta deneme yapmıştık. bu arada topik sahibiymişsin direkt daldım konuya ama neyse, işte ara vermiştim çünkü bu ay hmile kalırsam aralık sonu doğum olacak ve 1 hafta için 1 sene yaş görünecek çocukta o yüzden korunalım dedim eşime o da Allahın işine karışma boşver olsun dedi bakalım tutar mı tutmazsa en az 3 ay ara vermek istiyorum yine.

Hayırlı olsun ❤️❤️ Ne belirtiniz oldu 😇
Hemen yazayım belirtilerimi. 10 nisanda pik 11 nisanda çatlama olmuştu. Adetten sonra yumurtlamaya kadar sürekli hafif sızı hissediyordum. Yumurtlama zamanı sağ kasık bölgesinde bıçak sağlanır gibi ağrı oldu. Notlarıma 15 nisan sol kasıkta batma, 16 nisan sanırım gebelik yok tam regl sancısı, 17 nisan koyu kıvamlı beyaz akıntı ara sıra batma, 19 nisan ıslaklık hissi ve regl gibi olmayan rahimde rahatsızlık diye not almışım. Ama bugün çok sızlama vardı kasıklarımda ve özel bölgemde . O yüzden hiç beklemiyordum pozitif olmasını. Pazar pazartesi ve salı kaset test yaptım negatif. Bugün ovulasyon yaptım koyuydu

Hemen yazayım belirtilerimi. 10 nisanda pik 11 nisanda çatlama olmuştu. Adetten sonra yumurtlamaya kadar sürekli hafif sızı hissediyordum. Yumurtlama zamanı sağ kasık bölgesinde bıçak sağlanır gibi ağrı oldu. Notlarıma 15 nisan sol kasıkta batma, 16 nisan sanırım gebelik yok tam regl sancısı, 17 nisan koyu kıvamlı beyaz akıntı ara sıra batma, 19 nisan ıslaklık hissi ve regl gibi olmayan rahimde rahatsızlık diye not almışım. Ama bugün çok sızlama vardı kasıklarımda ve özel bölgemde . O yüzden hiç beklemiyordum pozitif olmasını. Pazar pazartesi ve salı kaset test yaptım negatif. Bugün ovulasyon yaptım koyuydu
Ay okurken heyecanlandım süpersiniz rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 😍😍😍😍

Kızlar merhaba 1 Nisan adet oldum 5 nisanda bitti 14 Nisan akşamı ilişkim oldu. 16 nisanda tüp bebek tedavisine başlayacağım için muayeneye gittim.ve pandemiden dolayı ertelendi. 16 Nisan yada 17 Nisan hatırlamıyorum ama şeffaf su gibi uzayan bir akıntı oldu bir kere. Dün akşamdan beri ağrılarım var ve akıntıya beraber silfikçe gelen kırmızı lekelenmem var ama hiç iç çamaşırı a daha geçmedi sadece silfikçe oluyor. Adetim düzensiz normalde 2 aydır her ayın 2. De oluyorum. Bu kanama adet mi yoksa yumurtlama kanaması mı. Oruçç tutamayacağın emin olamadığım için. Ayrıca belim ve kasıkkarım ağrıyor karnımda çok şiş.
Adet dönemi dışında gelen kanama özür kanamasıdır namaza ve oruca engel olmaz sadece abdest tazelemeniz gerekir.
Hamile olabilirsiniz belki yerleşme kanamasıdır test yaptınız mı

Ahahahahah 😂😂 alalım inşallah 🙏 beraber alalım umudunuz var mı bende bazı aylar çok oluyor bazı aylar umudum gidiyor ovulasyon zamanı acayip umutlu oluyorum sonrası bazen çok iyi bazen de umutsuz sizde de oluyor mu
Düne kadar bir gün umutlanıp bir gün ümitsizliğe kapılıyordum. Dünden beri kasık ve rahim bölgemde ağrılar var. Daha önce de gebelik yaşadığım için yine aynı türden ağrılar yaşadığımı düşünüyorum bakalım hayırlısı olsun hepimiz için de.

X