- 11 Mart 2013
- 33.209
- 53.159
- 32
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #1.901
Ayyyy inanmıyorum hahahahahÖyleyse iyi madem dedim görenek falan mı çantaya maya koymak falan Türkiye burasıben yine görümceme menekşelerim bayadır açmıyor demiştim onlara gittiğimde kuru maya verdi bana saksıların dibine sulandır koy diye ben gittim tarhanaya kullandım maya deyince aklıma hep o geliyor
Valla mayalı yapıyor annem canım.Çarşaf böreğini mayalı yapmaz canım ya o mayasız hamurdan oluyor Allah Allah annenin de öyledir ama
Sizin aileye göre vereyim tarifValla mayalı yapıyor annem canım.
Sen et bakalım tarifonu da yapacam
Ay ben bunu yazacaktım sana sormak için arada kaynadı bayadır benim de aklımda eskiden tutan güzel olan yoğurtlarıma bir hal oldu yoğurt ayran yapınca resmen süt tadı var acaba süte ilaç mı katıyorlar diye aklıma geliyor aslında mahallede çok satan bir sütçüden alıyorum iyi de kaymağı var ama yoğurt yapma makinası bayadır benim de aklımda hiç araştırma yapmadım ama ben de istiyorum almak nedir fiyatları marka önerisi satış sitelerine bi bakmak lazım ben de kafaya koydum onu bi alıcam inşallahYoğurt yapma makinası almak istiyorum galiba
Maşallahh sana iyi beceriyorsun hee:)Sizin aileye göre vereyim tarif
3 su bardağı ılık su koyuyorum kaba
2 tatlı kaşığı tuz tepeleme değil
Alabildiği kadar un
Hamuru yuğur ama tıkız yapma yumuşak hani derler ya kulak memesi kıvamında
Eline de yapışmasın hamur tıkız da olursa hiç açılmaz sonra yumaklara böl biraz yuğur yumakları da merdaneyle aç tabak büyüklüğünde üzerlerini yağla ben ayrı ayrı koyuyorum hamurları üst üste koymuyorum yapışır da ayıramam diye annem koyar ama
Onlar bi 15 dk beklesin o sırada iç harcını hazırlarsın istediğin hangisi ise eşime ıspanaklı kendime pırasalı yapıyorum ben soğanı annem kavurur da koyar iç harcına ben kavurmadan koyuyorum çünkü üşeniyorumiç harcı da tuzla sonra hamurları birer birer elinde döndür döndürebildiğin kadar böyle hamur havaya uçsun sonra yakala sonra yere yay başla açmaya diyeceğim işin şakası yok daha o marifet bende de yok biraz elde açtırıyorum ama sen yere yay açmaya kenarlardan başla istersen masada da yapabilirsin annem masada yapar ben yerde daha kolay geliyor açtıktan sonra yufkalara biraz kaşıkla yağ serpiştir sonra sofra bezinin ucundan hamuru yuvarla tepsiye diz üzerine de yoğurt ve yumurta karışımı sürüyorum sonra 175 derece fırında pişiriyorum umarım iyi anlatmışımdır
Abooo ustalar mı mayasız yapıyor vay başıma usta da oldum heee kız inan ki ustalıkla alakası yok gerçekten kolayMaşallahh sana iyi beceriyorsun hee:)
Evet elinde döndür havaya uçsun yakalayım hı hı
Yok canım ben yapamam galiba.
Annemle konuştum da. Ustalar mayasız yapıyo dedi dedim sen de ustasın. Yok canım o kadar değil dedi
Teşekkürler tarif için. İşte inşallah o mertebeye ulaşabilirim
Benim sorunum sıcak mayalıyor olmam . Vücudumun sıcaklık anlayışı çok farklı eşim mesela benim elimi yıkadığım suda hayatta el yıkayamaz ona çok sıcak geliyorAy ben bunu yazacaktım sana sormak için arada kaynadı bayadır benim de aklımda eskiden tutan güzel olan yoğurtlarıma bir hal oldu yoğurt ayran yapınca resmen süt tadı var acaba süte ilaç mı katıyorlar diye aklıma geliyor aslında mahallede çok satan bir sütçüden alıyorum iyi de kaymağı var ama yoğurt yapma makinası bayadır benim de aklımda hiç araştırma yapmadım ama ben de istiyorum almak nedir fiyatları marka önerisi satış sitelerine bi bakmak lazım ben de kafaya koydum onu bi alıcam inşallah
Parmağını değirdiğinde elini hafif yakacak şekilde ben de şu kaskatı nasıl mayalıyorlar onu merak ediyorum kavanozu döndürüyorlar yoğurt dökülmüyorBenim sorunum sıcak mayalıyor olmam . Vücudumun sıcaklık anlayışı çok farklı eşim mesela benim elimi yıkadığım suda hayatta el yıkayamaz ona çok sıcak geliyorama bebeğe de yoğurt lazım o yüzden bende baktım biraz . Ama baktıklarım 8 saatte filan yoğurt yapıyor ve 8saat o makina fişte çalışıyor israf valla dedim . Dün akşam 23 TL te gıda permometresi aldım gelsin yoğurt yapacağım
Bende video izliyorum mesela hep öyle katıParmağını değirdiğinde elini hafif yakacak şekilde ben de şu kaskatı nasıl mayalıyorlar onu merak ediyorum kavanozu döndürüyorlar yoğurt dökülmüyor
Makina mı alsak napsakBende video izliyorum mesela hep öyle katı
Haydi işlere başla tembellik yok bakBugün biraz sündüğüm eşim de işe gitti evdeyken mum gibi dikiyordu benihazır ol asker kıt a dur
Demekki ustasın canım:)Abooo ustalar mı mayasız yapıyor vay başıma usta da oldum heee kız inan ki ustalıkla alakası yok gerçekten kolay
Benim yoğurdum da sulu oluyor hep. Ama kayınvalidem çok güzel yoğurt yapar. Arada bir gönderiyor bize yemeye doyamıyoruzParmağını değirdiğinde elini hafif yakacak şekilde ben de şu kaskatı nasıl mayalıyorlar onu merak ediyorum kavanozu döndürüyorlar yoğurt dökülmüyor
Yok canım usta da ne şef şefDemekki ustasın canım:)
Kaynanamın bazen ekşi oluyorBenim yoğurdum da sulu oluyor hep. Ama kayınvalidem çok güzel yoğurt yapar. Arada bir gönderiyor bize yemeye doyamıyoruz
Merdane gelir sonraHaydi işlere başla tembellik yok bak