- 1 Aralık 2019
- 272
- 578
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Senin de eline sağlık afiyetle yiyin.:) kalsın ben yapmayım yaa belkim50 60 yaşında denerim artık. 40 yaşında yeni yaprak sarmış biri olarak :))500 gram nohutu isladi geceden
1 kg sogan soy
1200 gram kirmizi biber
Biraz maydanoz
1 kg domates ( kabuklari soy)
hepsini az küücük boylara kesip robottan gecir.
biraz üzerine kuru nane ekle
3.5 kg azar azar un ekle yogurmaya basla
Sonra 1 kg yogurt ekle ve önceden yapilmis olan tarhana ekle ( mayalanmasi icinmis galiba)
eger yogurdugun hamur gözüne yeterince kirmizi gelmiyorsa kirmizi biber salcasi ekle
tabi istege göre o biber salcasi aci olabilir veya o önceden ekledigimiz kirmizi biberler aci olabilir eger istersen.
yani anlayacagin malzemeleri dograyip robottan gecirip un yogurt nane tarhana ekleyip yoguruyoruz normal hamur gibi.
sonra bu mayalanacak 1 ay kadar. Her gün yogurman gerekli. Güzeeeelce:)
sonraa bir bezin üzerine serilecek hamur parcalari. Direkt günes altina degil. Ev sobaliysa mesela süper ( ben almanyada yasiyoum buralar sogudu) sonra kurudukca böyle elemen gerekiyor ayiracaksin hamur parcalarini.
Sonra elekten gecirip pürüsüz un gibi bi hale getireceksin. Bildigimiz tarhananin son haline:) youtube dada var güzel görüntülü anlatimlar . Umarim anlamissindirilk kez yaptim bende,bu yüzden konu hakkinda fazla bilgim ve tiyolarim yok
Senin de eline sağlık afiyetle yiyin.:) kalsın ben yapmayım yaa belkim50 60 yaşında denerim artık. 40 yaşında yeni yaprak sarmış biri olarak :))
Ehh evet baya zahmetli.. yok yok tarhanam var annem teyzem tanıdıklar yapar sağolsun bana da verirler. Rahmetli ananem yapardı verirdi.baya zahmetli demiii
bence zaten herkes herseyi kendisi yapmak veya yapabilmek zorunda degil. Eger cok isterseniz tanidiginiz veya yapan birinden ücretli veya ücretsiz alabilirsiniz.tadi muhtesem.
Kızım 3 yaşında kedi bizim evde değil canım annemlerde kardeşimin kedisi ben de evde şuan hem kızımla hem kedi ile uğraşmak zor olur diye cesaret edemem.Tarhana yapilisini not aldim. Gün icerisinde yazarim insllah
Ne güzel bende kendileri cok severim. Cocuklariniz kac yasinda? Beni oglum 2 yasinda ve henüz kedi sahiplenmeye cesaret edemiyorum. Malum hala emziriyorum ve bez kullaniyor oglum. Hem kedi hem cocukla ugrasmak yorar diye korkuyorum
Canım elekten geçirmek zor değil mi robottan geçiriyorum ben bir de 1 ay mı bekletiyorsunuz ben de ekşi mayalı hamur bulursam katmak için mayalık koyuyorum ama o da kayınvalidemden denk gelirse gelmezse yoğurdu ekşitip koyuyorum normal yaş maya katıyorum500 gram nohutu isladi geceden
1 kg sogan soy
1200 gram kirmizi biber
Biraz maydanoz
1 kg domates ( kabuklari soy)
hepsini az küücük boylara kesip robottan gecir.
biraz üzerine kuru nane ekle
3.5 kg azar azar un ekle yogurmaya basla
Sonra 1 kg yogurt ekle ve önceden yapilmis olan tarhana ekle ( mayalanmasi icinmis galiba)
eger yogurdugun hamur gözüne yeterince kirmizi gelmiyorsa kirmizi biber salcasi ekle
tabi istege göre o biber salcasi aci olabilir veya o önceden ekledigimiz kirmizi biberler aci olabilir eger istersen.
yani anlayacagin malzemeleri dograyip robottan gecirip un yogurt nane tarhana ekleyip yoguruyoruz normal hamur gibi.
sonra bu mayalanacak 1 ay kadar. Her gün yogurman gerekli. Güzeeeelce:)
sonraa bir bezin üzerine serilecek hamur parcalari. Direkt günes altina degil. Ev sobaliysa mesela süper ( ben almanyada yasiyoum buralar sogudu) sonra kurudukca böyle elemen gerekiyor ayiracaksin hamur parcalarini.
Sonra elekten gecirip pürüsüz un gibi bi hale getireceksin. Bildigimiz tarhananin son haline:) youtube dada var güzel görüntülü anlatimlar . Umarim anlamissindirilk kez yaptim bende,bu yüzden konu hakkinda fazla bilgim ve tiyolarim yok
Çok güzel kırmızı olmuş canım afiyetle yiyin inşallah
Önceden ne yaprak sarması yapardım şimdi kızım var pek uğraşasım gelmiyor annem yapıyor yolluyorSenin de eline sağlık afiyetle yiyin.:) kalsın ben yapmayım yaa belkim50 60 yaşında denerim artık. 40 yaşında yeni yaprak sarmış biri olarak :))
Canım çekince bebiş uyuyunca sarıyorum ama sayılı yani öyle tencere dolusu değilÖnceden ne yaprak sarması yapardım şimdi kızım var pek uğraşasım gelmiyor annem yapıyor yolluyor
Yapmayalı çokkk zaman oldu önceden hafta bir kez ıspanaklı çarşaf böreği yapardım onu bile yapmaz oldum geçen eşim yapsana be özledim dediCanım çekince bebiş uyuyunca sarıyorum ama sayılı yani öyle tencere dolusu değil
Annem gelince sardı bi tencere dolusu bol bol yedim:))
Sağolsun analar
Yazık adama yap bari:)Yapmayalı çokkk zaman oldu önceden hafta bir kez ıspanaklı çarşaf böreği yapardım onu bile yapmaz oldum geçen eşim yapsana be özledim deditamam tamam yapıcam dedim adama o gün bayram vardı sanki
Ispanak sezonu geliyor bigün sürpriz yapıp yapayım inşallah şimdilerde favorim yufka böreğiYazık adama yap bari:)
Annem gitmeden 2 tepsi yaptı gitti biz tandır böreği deriz. Gittim geldim yedim bitirdim valla:))
Ama onu da yapacam.
Senin de Allah bağışlasın canım evlatlarını kızçeler büyüsün de beraber yaparız inşallahBen anlamadım bi de sen anladığın şekilde yazarmısın bize
Benim 2 kızım var 11 yaş ve 8 aylık:)
Hayvan ciddi bir iş. Bakılamayacaksa sahiplenilmemeli bence
Amiiinn amin canım. Büyükle yapıyoruz zaten sever mutfağı. Kendi başına kek pasta poğaça yapar maşallah:)Senin de Allah bağışlasın canım evlatlarını kızçeler büyüsün de beraber yaparız inşallahyardım ederler bize börek yapmaya
Kızla uğraşıyorum ben küçükle. Sabah kahvaltı öğlenden sonra karnımızı doyurduk. Makarna patates ha o da:))bugün neler yaptiniz simdiye kadar? Benim acilen motivasyona ihtiyacim var . Oldugumyerden kalkmaya bile istegim
Yok... oysa yemek yapmadimevi toplamadim ...
Evet canım pandemide iken bi kez kek karıştırdı yumurta kırdıAmiiinn amin canım. Büyükle yapıyoruz zaten sever mutfağı. Kendi başına kek pasta poğaça yapar maşallah:)
Senin kız da kek falan yapıyodur senle:)
Ver eline karıştırsın Esin bayılırdı küçükken karıştırmaya.