- 23 Aralık 2012
- 7.456
- 49.885
Birisi avrupaya kapak atma derdinde diğeri rahat rahat hükmedeceğini ve aş iş verdiği için her daim minnet duyacagını sandıgı eş alma peşinde. Hiç şaşmaz.Ablacım neden taksit taksit yazıyorsun ya iki paragraf olay şundan şu oldu diye anlatırsan bin tane aynı soruyu okumak zorunda kalmayızherkes haliyle avrupaya gitmek için yapılmış bir evlilik olarak görüyor çünkü bunların %90ı böyle. Kime sorsan hayır öyle değil der ama iç yüzü böyle. Kaç yaşıma geldim belki 3 tane bile turkiyeden eş getirdim mutluyum diyen görmedim. Hepsi de kendini çok akıllı ve aşık sanıyor ama durum ortada. Şimdi de turkiyede kendi evimiz var diyorsun. Yani düzgünce bir iki satır şu işi bir anlatırsan daha iyi yorum alırsın.
Aileniz düğün olmadan eşinizle birlikte başbaşa kalmanızı istemiyorlar. Muhtemelen vize işlemleri için nikahı erkenden yaptınız. Aileniz izin vermiyor madem çözüm olarak ne sunuyorlar düğün alışverişi için?Merhaba bayanlar 4 aydir evliyim hem resmi hem dini agustosta dügünümüz olucak ben yurt disinda esim ise türkiyede yasiyor agustosta dügünümüz olucak o yüzden ocakta gelinlik bakmaya gidecegim esimin yanina ama ailem izin vermiyor ablamla gitmemi söylüyorlar ablamda isim var diye gelemiyor benimde tek gitmeme izin vermiyorlar evde tek nasil kalacaksin diyorlar yani ne yapmaliyim veya napabilirim sasirdim kaldim ailemin böyle birseye karisma hakki var mi
Öyle olsa dini nikaha ok vermezlerdi.Aileniz düğün olmadan eşinizle birlikte başbaşa kalmanızı istemiyorlar. Muhtemelen vize işlemleri için nikahı erkenden yaptınız. Aileniz izin vermiyor madem çözüm olarak ne sunuyorlar düğün alışverişi için?
Kusura bakmayın ama biraz sizin de hatanız var, 25 yaşındasınız ailenizden izin almak da ne demek? Madem gelinlik bakmak için Türkiye’ye gitmeniz gerekiyor o zaman alırsınız biletinizi, ben falanca güne bilet aldım gelinlik bakmaya gidiyorum dersiniz gidersiniz, işiniz bitince de evinize geri dönersiniz, bugün ailenizden yarın eşinizden izin almak için dil dökerseniz, aileniz de eşiniz de sürekli yasaklar koyar, izin alma yok sadece haber verme var, bunu aklınızın bir köşesinde bulundurun.Ah keske bunu ailemde anlasa bi süreden sonra insan karismaktan vazgecmeli üstelik evli bir kadinim ailem cok farkli düsünüyor maalesef onlar icin en önemlisi dügün
Amacı ztn onu düşünmemesi degıl birlikte olursun tedırgınlıgı var bunu anlayamadın mı o yüzden izin vermemesi tek kalmıcagını ztn farkında acıkca dile getıremıyorEvet tek kalmicam zaten kocamla birlikte kalicam ama annemler bunu kendileri düsünemiyor mu bana tek nasil kalacaksin diye soruyor annem
Birlikte olursam da olurum bunun kararini ben ve esim veririz tamam beni büyütüller bu yasa kadar getirdiler ama esimle de ne yapacagima Karisamazlar yaniAmacı ztn onu düşünmemesi degıl birlikte olursun tedırgınlıgı var bunu anlayamadın mı o yüzden izin vermemesi tek kalmıcagını ztn farkında acıkca dile getıremıyor
Onu bana demıceksın güzel kardeşim annene diceksın ızin vermeme amacı bu ztn evlenmişsin al git biletiBirlikte olursam da olurum bunun kararini ben ve esim veririz tamam beni büyütüller bu yasa kadar getirdiler ama esimle de ne yapacagima Karisamazlar yani
Türkiye'de yaşayan sefaleti çeken biziz, yurtdışında onlar ülkemiz adına oy veriyor keyfediyor.Ve onların kullandığı oylarla yönetilen biziz.
Ya Mune, gelinlik dediğin akşama kadar avm gez mutlaka bulursun olayı değil ki. Diktireceksen provalara gitmen lazım. Kiralayacaksan da niye buradan kiralarsın ki, sanki Avrupa'da gelinlik yok. Aynen dediğin gibi olacak. Ailen şunu bunu yapmıştı al ben de gitmene gelmene izn vermiyorum diyecek. Konu sahibi bu sefer de eşim aileme gitmeme izin vermiyor diye konu açacak.Kusura bakmayın ama biraz sizin de hatanız var, 25 yaşındasınız ailenizden izin almak da ne demek? Madem gelinlik bakmak için Türkiye’ye gitmeniz gerekiyor o zaman alırsınız biletinizi, ben falanca güne bilet aldım gelinlik bakmaya gidiyorum dersiniz gidersiniz, işiniz bitince de evinize geri dönersiniz, bugün ailenizden yarın eşinizden izin almak için dil dökerseniz, aileniz de eşiniz de sürekli yasaklar koyar, izin alma yok sadece haber verme var, bunu aklınızın bir köşesinde bulundurun.
Evet, söyle birsey de var ben bu zamana kadar ailem ne dediyse onu yaptim evlendikten sonra da kendi isteklerimi hice sayip ailem ne derse yapmak zorunda degilimDüğün ,evliliğin topluma,çevreye ilanı..madem ailecek düğüne önem veriyorsunuz biraz sabredin siz de..ya da düğün yapmayın..gerçi ağustosa daha çok var,eşiniz yurtdışına gelsin diye erken nikah yaptınız galiba
Bacım o zaman al bileti git,düğüne daha 8 ay var ben eşimi görmek istiyorum de..yaş kaç?Evet, söyle birsey de var ben bu zamana kadar ailem ne dediyse onu yaptim evlendikten sonra da kendi isteklerimi hice sayip ailem ne derse yapmak zorunda degilim
Bileti alip gitmek o kadar kolay degil iste bileti alicam gidicem bu sefer annem daha cok sknti vericek bana yasim 26Bacım o zaman al bileti git,düğüne daha 8 ay var ben eşimi görmek istiyorum de..yaş kaç?
Eşim değil henüz. Nisanlın senin yanına gelsin senin oradan alın gelinlikMerhaba bayanlar 4 aydir evliyim hem resmi hem dini agustosta dügünümüz olucak ben yurt disinda esim ise türkiyede yasiyor agustosta dügünümüz olucak o yüzden ocakta gelinlik bakmaya gidecegim esimin yanina ama ailem izin vermiyor ablamla gitmemi söylüyorlar ablamda isim var diye gelemiyor benimde tek gitmeme izin vermiyorlar evde tek nasil kalacaksin diyorlar yani ne yapmaliyim veya napabilirim sasirdim kaldim ailemin böyle birseye karisma hakki var mi
Valla millet dügün günü bile ayrılabildigi için ailene ben haksız diyemem.
Sonra ah basım vah basım, seviştim, ilkimdi sonum oldu gibi hezeyanlarla dolanıp duruyorlar etrafta.
Hah bunu gidip buraya degil annene söyle :)Birlikte olursam da olurum bunun kararini ben ve esim veririz tamam beni büyütüller bu yasa kadar getirdiler ama esimle de ne yapacagima Karisamazlar yani
Dediginiz gibi dügün sadece bi eglence adi üstünde nikahli kocam dügünlü kocam degilIyide resmi nikah var dugunden once ayrilsa ne olacak ki sevisse de boşanmiş biri olur sevişmesede.Sevişmeden boşaninca bosandim ama bakireyim diye öne mi gececek.
Dugun bir eglence sadece.
Cirilla kafa yapıları belli.Iyide resmi nikah var dugunden once ayrilsa ne olacak ki sevisse de boşanmiş biri olur sevişmesede.Sevişmeden boşaninca bosandim ama bakireyim diye öne mi gececek.
Dugun bir eglence sadece.