Nerde büyük konustuysam Başıma geldi :/

bu hayatta kınadığınızı yaşamadan ölmeyeceksiniz deniliyor.. evet ölmeyeceğiz..

ama arkadaşın söylediklerine de katılıyorum... siz kendinizi daha iyi tanımış olsaydınız.. hayatınızın amacı yolku nerdeyim nereye gidiyorum beni ne mutlu eder gibi soruları ara ara sorsup samimi cevaplar verseydiniz kendinize zararın taaaa en başından dönerdiniz.

bende boşandım 8 yıl evli kaldım, yolunda gitmeyenbir evliliğe iki tanede çocuk yaptım...

erken yaşta evlenenleri falan bende aaaaa diye şaşkınlıkla karşılardım..

ama farkettimki ben bu 8 yıl boyunca hiç düşünmemişim mantıklı davranmamışım.. bir çıkış yolu aramamışım... haliyle başıma gelmeyende kalmamış.. şimdi soruyorum kendime hayattan beklentim ne hedeflerim ne ve bunlara ulaşmak için nasıl bir yol çizmeliyim.. hayatıma aldığım insanlar bana ne katıyor yada benden ne çalıyor...

sorgulayın kendinizi cevaplara çok şaşıracaksınız

Size katılıyorum. İnsan hayatta kınadığı şeyleri yaşamadan ölmezmiş, diye boşuna dememişler. Size en yakın arkadaşımın başından geçen olayı anlatmak istiyorum.
Üniversite döneminde arkadaşıma bir genç aşık oldu. Ama aşık olan kişi, çok iyi temiz kalpli birisi idi. Arkadaşımda çocukla görüştü, görüştü sonra ben seninle sevgili olamam, boyun kısa. Boyun uzasın öyle gel dedi.. Ay o aşık olan çocuk, boyum uzasın diye sütler içti. Basketbol oynadı. Ama yine de olmadı. Benim arkadaşın annesi de mahallesindeki komşusuna şaka yapmış. Komşunun eşi kendisinden zayıf ve sıskaymış. Annesi sürekli komşusuna laf sokarmış. Sonuç mu ne oldu. Kız kendisinden 10 sn kısa birisine aşık oldu ve evlendi. Ama şuanda eşiyle çok mutlu..

çok genelleme yapmayalım arkadaşlar,çok ilginç bir konu,açanada çok geçmiş olsun dıyorum ama kınadığın için değil,duruşundaki sıkıntıdan ve başka nedenlerden sürdürmüşün hayatı,onun yaptığını aldatma değil geçmişinden kaynaklı sorunlardan olduğu için kızmamışsın ki haklısın,ama tercıh meselesi
ona bakarsak neleri kınıyoruz yanı örnek vermek istemedım e..c..l kınayna birçok insan var eş..c.slmi oluyor,yada ha.. ka..nı kınayan birçok dengesiz var hay..k.d.nımı oluyor,değil,hırsı.. kınayan bir çok insan hır..szmi oluyor,neye inanırsak kodalrsak o olur,o hadis ne kadra doğru bilemıyorum ve herşeye kopyala yapıştır bana göre değil

Aaaah ahhh canım ahhhhhhh
bu aptallığı diycem inşallah alınmazsın :) ben de yaptım. Ve şu çümlen harika :
Sadece bir insan olduğumu hiç olduğumu unutup kafa tuttum kendime

Ben de aynı şeyleri yaşadığım içibn herhalde ben de su sonuca varmıstım: asla buyuk konusmam demek bile buyuk konusmaktır. Gerçekten de öyle.
Allah'a isyan etmekten gene Rabb'ime sığınırım ama beni üzen kafama taktığım konu da şu ki: ben daha ergenliğimde hatta cocukluğumda henuz aklım ermezken bile ettiğim buyuk lafların karsılığını gördüm hepsini yaşadım. bu beni biraz üzüyor.
Bundan şöyle 10 sene önceki kendime deseler ki 10 sene sonra sen şöyle şöyle bir "kadın" olacaksın o asla inanmaz artis artis :)) gene buyuk buyuk laflar ederdi :)

Aslında benim hayatımda kınamaktan cok kendimce doğrularım vardı .kendimle alakalı yani burnum havadaydı diyelim ... E... C... Mesela bana göre onları kınayan elbette öyle olacak degil ama ilerde evladı olur görür, sevdiği olur görür ... Illa ki bir baska şekilde kader ya da kuantum enerji ya da secret sistemi ile görür de görür :) Bir e... C... Li de Allah yarattı , bizler bilmeliyizki O nu yaratan Allah TIR ne olursa olsun ne denli talihsiz kötü olursa olsun kimse kimseyi hiçbirşeyi ıyyyyk böyyyk diyerek görmemeli ; dünya da bir denge var bu dünya da herkesin Herşeyin bir görevi var hayat bir tiyatro sahnesi diyelim kendi rollerimize sevgiyle bakalım demek istedim aslında Sevgilerimle

Son düzenleme:
geçte olsa alnıyoruz ASLA lı konuşmamayı . hayat bize öğretiyor (ben artık bu konuda süt dökmüş bülbül gibiyim)....

hayat bize bazı şeyleri öğretince böyle gülüyoruz .çok güldümm

Bende asla çok dedim . Asla genç yaşta evlenmem. Asla bu liseye gitmem ama sonuç evliyim ve çok tatli bir oglusum var cok sukurler olsun ki. Ve evliliğimde okadar parlak dgl . Ama cocugumdan pisman dglm cok sukurler olsun ki. Bazn diyorum kader . Bunlari çekip olanları görüp büyüyorUz. Hersey Allahtan gelir Allah 2 yol sunar iyi ve kötü bizde seceRiz. Oyüzden de asla dememmeliyiz birazda bizim elimize hrsey

Sizi gerçekten tebrik ediyorum, insan kendi kıymetini kendisi bilecek. Başkası ne kadar kıymetini bilebilir ki. En azından zoru başardın ve çocuk varken ayrıldı. Şimdi ise hayatına dimdik bir şekilde devam edebiliyorsun. Yaşadığın her şey Allahtan sonuçta. Büyükte konuşmamak gerek tabiki de ama demekki bunlar yaşayacağın şeylermiş. Bundan sonra ki hayatında mutluluklar. :)

Bu bashettigin sadece makinelerde olur duygusuz insan mi olur ne alaka insan fitratina ters

Yoo inat, sebat ve zor olanı yapma yapmak da insana özgü duygulardır, robot olmayla alakası yok ki. Ben de büyük konuşurum, büyük konuştuğum şeyleri yapmamak için de çaba gösterdim hep. "Asla" lı kurulan cümlelerin yapısıyla da ilgili bu biraz da. 'Dünyada son erkek kalsa asla ona varmam.' gibi abuk cümleler var, bir de 'asla ahlakından emin olmadığım biriyle beraber olmayacağım, farkettiğim anda da arkama bakmayacağım.' gibi cümleler var. İlkinin ne kadar uyduruk olduğu kendinden belli. Yok öyle bir dünya, asla da olmayacak felaket filminde yaşamıyoruz, olursa da düşüncemiz zaten son kalan erkekle evlenmek olmaz, hayatta kalabilmek olur.

Ha simdi anladim safkelebek tamam canim o konuda haklisin bos kuru buyuk konusmam anlaminda demissin olabilir o evet

sebep neydi peki kasımda düğün olmasının merak ettm =)

sebep neydi peki kasımda düğün olmasının merak ettm =)

Kardeşimin Tus'u vardı eylülde. Baya önemliydi. Önden yapıp onun çalışmasını aksatmak istemedim. Öbür yaza da kalsın istemedim yaş olmuş 29 :)

İki arkadaşım Kasım ve Aralıkta evlenmişti benden önceki senelerde. Düğünleri de şehir dışında oldu. Ne söylenmiştim ama bu havada düğün mü olur diye. Yani başka insanlara da oluyor mu bilmiyorum ama ben ne büyük konuşsam başıma geliyor. Kimi kınasam hayatıma kınadığım özellik ya da huy dahil oluyor.

bende ne buyuk konussam basıma gelmez
tereddute dustum bu konuyu okuyunca

Şimdi her insan doğası gereği belli yaşlarda aynı hatalara düşer.Yani ilk gençlik yıllarında,başımızda kavak yelleri eserken asla kelimesini çok kullanırız.Senin ki de büyük bir ihtimalle öyle birşey.
Kınamak farklı şey,büyük konuşmak farklı şey.İnsanın hayatta bir duruşu olmalı.Bazı konularda kat'i düşünceleri olmalı taviz vermediği.Bazı şeylere asla demesini bilmezse,benliğini bilmez.
Senin bazı durumların başına gelmek değil,kendi tercihin,olaylara karşı gösteremediğin iraden olmuş.
Şimdi mesela demişsin ki küçük yaşta evlenmem dedim küçük yaşta evlendim.(Küçük yaşta evlendiğine göre,bunu söylerken de küçüktün.Yani çoğu şeyleri evlenmeden önce söylediğine göre küçüktün.O yaşta herkesin bir düşüncesi,hayalleri olur Ve yaşının getirdiği şekilde hayata daha tecrübesiz daha şekilci bakar.

Doktor olmadan evlenmem dedim diyorsun.Çalışıp okudun mu? Hee şu olur sınavlara hazırlanıyorsundur asla doktor olmadan evlenmem dersin ama evlenirsin bu büyük konuşmak olur.

Aldatılmada hemcinslerini suçlaman,senin savunma teselli mekanizman olmuş.Bir bebek yapmaktan başka yapmakta senin tercihin,aldatılıp affetmekte..Hani bunlar insanın kendi iradesiyle alakalı şeyler.
O yüzden küçük yaşta denilen aslaları çok dikkate alma.Ve boşver bundan sonrası hayırlı olsun.

Bu bashettigin sadece makinelerde olur duygusuz insan mi olur ne alaka insan fitratina ters
Ne alaka makinayla? Sapla samanı birbirine karıştırmayın. Örneğin arkadaş doktor olmadan evlenmem dermiş. Pekala tahsil bitene kadar bekleyebilirdi.binlerce insan gibi. Ya da erken evlenmek... kör gözüm parmağına evlenmek zorunda değil. Sevse bile . Allah bize akıl başetmiş, kullanalım diye. Duygunun peşine gidip aklı mantığı devre dışı bırakırsan böyle 'ben ne oldum' dersin.
Velhasılı, salt duyguyla olmuyor. Asıl sizin dediğiniz insan fitratına ters. İç güdülerimizle yaşamıyoruz, hayvan değiliz. Akıl kullanılır hayatta. Akıl yönetir alınan kararları ve yaşanılan hayatı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…