Korkularım çok fazla..
Ben ona tamam dedikten sonra biraz zaman geçtikten sonra,veya evlenince nişanlandığımı yüzüme vurup durmasından korkuyorum.
Aşırı kıskanç bir yapıya sahipti o zamanlar.
Ve şuan beni kazanmak için rengini belli etmiyor diye kafamda kuruyorum.
Bilmiyorum..
Ne zaman netleşicem bende bilmiyorum...
asil bir nefi bir baskasi ile nisanlanmanin sebebi kendisiydi diyede dusunebilir.
sana dogru yaklasmis olsaydi seni kendisinden kacirtmayacakdi.
asil suclu sen degil o diye dusun ve bu sekilde kendi korkularina kurban etme.( bir nefi onun bir zamanlar yaptigini sen simdi yap, yani bencil ol)
o sana dogru yaklasmis olsaydi sen baska birisi ile nisanlamayacakdin.
seni korkutmasaydi, bencil olmasaydi, tartisip huzursuzluk cikartmasaydi sen bu nisanliligi hic bir zaman yasamayacak olabilirdin.
ve ayrica sana sayip ciksaydi ozaman! bu yuzden seni hic bir sekilde suclayamaz! izin verirsen bunu her erkek yapar! ama o cezareti hic bir zaman vermeyeceksin!
belki bir gun patlayacak bir yerde, o sirf tahamul edemediginden, yine kiskandigindan, zadece bir kere icindekilerini kusacakdir belki, ama birdaha tekrarlamaz.
ama zaten bunu surekli yaparsa eline ne gece bilirki? zadece iliskiniz zedelinir. yoksa surekli nisanlandiginimi tekrarliyor?
gorende seni nisanlanmis degilde evlenip bosanmis sanacak. Sayet evlenip bosansan bile korkma! artik oyle bir cagda yasiyoruzki, ciftler artik evlenmeden birlikde yasamaya basliyor. Zaten tartisacak, suclayacak adam seni kabul etmezdi. Seni herseyinle kabul etmis, korkularinin kurbani olma bence canim.
seven her erkek kiskancdir, o rengini belli etmiyorda, kabulenmeye calisiyordur icinden. Benim nisanlimda asiri kiskancliklari vardi, bunlar beni cok korkuturdu.. zamanla ben fedakarlik goztermeye basladim, ayni zamanda oda benim kadar olmazsada yapmaya basladi. Sevgili yillarimizdan siyrilip, nezaman basimiz baglandiginda ( nisan) beni cok sasirtmaya basladi. Ona sayiplenme ve guven hissi yaratmam, benim tam terzi ozgurlugumu kazandirdi.
Ama ciddi iliskilerde ozelikle evli ciftler herzaman fedakar olmali, bagzi aliskanliklarimizdan, cevremizden bile vazgecmemiz gerekdiginde, bunu yapmaliyiz. Ayni sey erkek icinde gecerli. Onlar kendi kafasinin dikine gidip.. bizi tabiki yonetemezler. Agizlarindan cikan herseyede dikat etmeleri gerekiyor.
Eyer erkek arkadasin bencil degilde ve sana kiyamazsa yuzune vuramaz. Zadece kendini daha cok seven bir erkek bunu yapar. Zaten hayatindan cikip gitmissin ozamanlar, buda bir baskasi ile evlenemezsin anlamina gelmiyor, herkez kendi yoluna devam edecegini, oda biliyor bal gibi, bu yuzden basda sana sayip ciksaydi. Birde sen ne yazikki ailenin secdigi, istedigi biri ile nisanlanmissin, oyle kendi gonlunude eylendirme gibi bir durumun olmamis.
Asil durumu uzulecek kisi o degilde sensin. Bu yuzden asil kendine sans vermelisin.
Bu degilde bir baskasi ile birlikde oldugunda yine ozaman sana, ama sen nisanlanmissin gecmisde diye, yuzune vuracaklar.. olurmu artik.. yeni nesil bir birine nasil davranacaklarini biliyorlar.
bunu zadece cahil, bencil, kendini seven bir erkek yapar. Ama sirf icindekini ksumak icin zadece birkerecikde tekrarlaya bilir.
oyle olsada, niye korkuyorsunki? oyle bir sey oldugunda ozaman onu suclarsin, sende ona kusarsin. :44:
yada burak kafanda boyle seyler kurarak bos, bosa kendini uzme, belki cocuk hic birzaman yuzune vurmayacakdir... yada buna bir kereciligine hazirlikli olmalisin...