- 11 Mayıs 2015
- 16
- 47
ben bu konuyu düşündükçe hiç gülemiyorum malesef
Ne alaka makinayla? Sapla samanı birbirine karıştırmayın. Örneğin arkadaş doktor olmadan evlenmem dermiş. Pekala tahsil bitene kadar bekleyebilirdi.binlerce insan gibi. Ya da erken evlenmek... kör gözüm parmağına evlenmek zorunda değil. Sevse bile . Allah bize akıl başetmiş, kullanalım diye. Duygunun peşine gidip aklı mantığı devre dışı bırakırsan böyle 'ben ne oldum' dersin.
Velhasılı, salt duyguyla olmuyor. Asıl sizin dediğiniz insan fitratına ters. İç güdülerimizle yaşamıyoruz, hayvan değiliz. Akıl kullanılır hayatta. Akıl yönetir alınan kararları ve yaşanılan hayatı.
Sene olmuş 2015 ; artık görücü usulü kalmadı bile ...bizim dönemde Bulunduğum yerde bir genç kız 18 ini geçtikten sonra ,evde kalacak endişesi taşır... Arkanızda dimdik duran güzel bir aileniz var ki ne mutlu size . Bırakın doktor Olmayı evlendikten sonra ilk ay ailenize boşanmak istiyorum dediğinizde asla diye tepki alıyorsunuz ; dolayısıyla mekanizmalarımız yasam sekillerimiz farklıymış diyelim . Herseyin Mantıksal bir açıklaması vardır araştırın derim...insallah güzel bir Mantıksal bahtınız olur herdaim Hatasız yasarsınız sevgili kardeşim