• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı?

Abimle gizliden konuşurdum. Yengemin ailesine her ay gönderdiği paralardan alması gerektiğini söylerdim. Eğer imkanım çok varsa verirdim abim olduğu için. Ama ilk dediğim şeyi bir denerdim.

Kızlar bi konuda fikir almak istiyorum sizden.
Konu abim, geçen yıl işten çıkarıldı 1 yıldır işsiz, annem ve babam 2 evimiz var kirada onların kiralarını abime veriyorlar biz diğer kardeşler çalıştığımız için bişey demedik hepimiz böyle olmasını istedik. yengem çalışıyor ama o'da evine hiçbişey harcamıyormuş daha doğrusu ufak tefek harcamalar yapıyormuş ama anne babasına her ay 800 _900 TL gönderiyormuş. Ramazan ayı boyunca yenge çalıştığı için yemek için ya bize geldiler ya kv'sine gittiler yada dışarıda yediler yemeklerini ama tabi hesaplar hep abimden yengenin eli cebine gitmiyor borcu varmış, abim şimdi beni aradı ve kredi kartı borcu yüksek gelmiş 1000 TL istiyor benden borç olarak değil yalnız bu kısma dikkat. Allah aşkına siz böyle bir durumda abinize para verir misiniz?

Hayır vermem. Aynı evde yenge neden para vermiyor anlamadım.

Vermek istemiyorum

içinizden gelmiyorsa vermeyin, evet herşeyden önce abiniz ve böyle şeylerin lafı olmaz ama onlar artık bir aile olmuşlar ve anlattıklarınız kadarıyla sorunu kendi içlerinde çözebilme imkanları var. bence anne ve babanız da artık iş bulması konusunda destek olmalılar abinize. aslında böyle yaparak uzun vadede abinize zarar veriyorlar hatta farkında değilsiniz belki ama kardeşler arasında böyle keyfi ayrım yapılması sizlerin de aranızı bozar. (bir süre tabiki aile imkanları ölçüsünde çocuğuna destek çıkar ama sizinki artık göreve dönüşmüş)

düğün işleri de çok zor Allah kolaylık versin, bir başlayınca hiç umulmadık masraflar çıkıyor ve böyle bir durumda size destek olacak biri var mı? bence kendi bütçenizi en azından bu kritik dönemde zorlamayın.

Kavga etmesemde en azindan benim esim ailesine herhangi birsey yaptığıda mesela kızkardeşine uçak bileti alıyor . Hemen harekete gecip internetten kıyafet söyleyip ona odettiriyorum. Bu işler böyle. Abiniz ise girmeli
siz ona kıyafeti ödetseniz de bu ortak gelirinizden kardesine harcama yapmış olmasını değiştirmiyor.

Verir miyim bilmiyorum.

Ama çalışmayıp evde oturan, kira geliri olduğu için muhtemelen buna güvenen ve bu yüzden ağırdan alan, siz dahil herkesin hakkını yiyecek kadar bencilleşmiş bir abinin eşinin; kendi emeğiyle çalışıp kazandığı parayı nereye harcağını da sorgulamaktan ar ederim.

Çok beğendim seçeneği olmadığı için sadece beğenmekle yetindim :)

Abiniz nasıl iş bulamıyor anlamıyorum .
Benim abimde zaman zaman iş değişikliği yapar ama en fazla 2 haftada bulur yeni iş .
Çünkü bulmak zorunda, çünkü havadan gelen bir geliri yok .
Anne babanız kirayi vererek abimize kötülük ediyorlar .
Erkek olarak değil sadece bir insan 1 sene nasıl boş durur gecindirmesi gerek3n ev varken .
Yengeye kızmışlar da kadın hem çalışıyor Allah bilir hemde evin işlerini yapıyordur .
Abiniz yemek yapıyor mu mesela ?
Sizde borç filan vermeyin gitsin bir ay inşaatta çalışsın ödesin incileri dökülmez .

Hazıra alışmışlar demekki.
Yengenizin şu durumda abinize destek olması,çalıştığını evine harcaması gerekirdi.
Aile birliği nerede?
Bu kadının hiç mi zoruna gitmiyor eşi işsizken eve birşey almaması.
Keseleri ayıracak zaman mı?

Abime param varsa 1 sefere mahsus verirdim.
Ama 1 yıldır işsiz durduğu eşiyle birlik sağlamadığı için sitem ederdim.
Ne iş olsa girsin şimdilik boş durmaktan iyidir.

Kızlar şu konuda hem fikiriz, abim ne olursa olsun bir işe girmeli gitmeliydi netttttt. diyelim ki abim işten atılmadı da kaza geçirdi çalışamaz hale geldi ailem yine aynı şekilde kira geliri veriyor onlara sizce yengem bu durumda haklı mı????? İnsan evlenirken iyi günü kötü günü hesap ederek evlenmeli işsiz kaldı eeeee ben eve harcamam o zaman anne babanın evine git derler adama. Abim değil de yengem işsiz kalsaydı ve abim ben senin ihtiyaçlarını karşılamam deseydi doğru mu olurdu sizce bence karşılıklı bir durum bu

Hastalık başka bişey. Bence yenge abinizin iş beğenmemesine kızdığı için parasını eskisi gibi harcıyo. Abiniz nasıl bir insan bilemiyorum ama bazı erkeklere gerekiyo bu.

Büyük konuşmak istemem ama vermezdim abime para...
Bırak para vermeyi, aileme bu üzüntüyü yaşattığı için epey kızardım....

5 ay önce işten çıkarıldım, ailemin hala haberi yok, eşimle bir şekilde hallediyoruz.
Yaşlı insanların bir yaştan sonra sadece mutlu olmaları lazım, zaten bin bir çileyle büyütmüşler bizi...
Ben abinize çok kızdım bu sorumsuzluğu için...

Hep eşine verip veriştirmişsiniz de ağabeyiniz de bir zahmet iş arasın bulsun da çalışsın yani kira parasıyla ne kadar yürür ki illa ki kadında evine harcıyordur ne kadar maaş alıyor ki ailesine para veriyor siz bu kadar detayı nasıl biliyorsunuz evde ne olsa ağabeyiniz size mi anlatıyor? para anne babanızın parası ve şu an hayattalar istedikleri yere verirler.

Abiniz nasıl iş bulamıyor anlamıyorum .
Benim abimde zaman zaman iş değişikliği yapar ama en fazla 2 haftada bulur yeni iş .
Çünkü bulmak zorunda, çünkü havadan gelen bir geliri yok .
Anne babanız kirayi vererek abimize kötülük ediyorlar .
Erkek olarak değil sadece bir insan 1 sene nasıl boş durur gecindirmesi gerek3n ev varken .
Yengeye kızmışlar da kadın hem çalışıyor Allah bilir hemde evin işlerini yapıyordur .
Abiniz yemek yapıyor mu mesela ?
Sizde borç filan vermeyin gitsin bir ay inşaatta çalışsın ödesin incileri dökülmez .
Bende sizin gibi düşünüyorum burda bazen görüyoruz konularda eşim işten çıktı çalışmıyor bi yıldır evde oyun oynur ev işlerinde yardımcı değil belki burdaki abi de öyledir belki kadın bıkıp usanmıştır vermiyordur para işsizlk için 1 yıl çok uzun iş beğenmiyordur muhtemelen yoksa insan markete girer kasiyerlik yapar o ara yine başka iş bakar 1 yıldır evdeyse bence yengeden önce abiye sinirlenmek lazım

Eee başka konunuzda da babanızın bir evinin olduğunu kiraya verdiklerini ama 1 senedir kira alamadığınıxı hatta aidat ödemediğini yazmışsınız peki ağabeyinize hangi kira veriliyor babanız kirayı alamıyorsa ona nasıl veriyor anlamadım ben hangisi doğru o konuyu da yeni açmışsınız!

Bende sizin gibi düşünüyorum burda bazen görüyoruz konularda eşim işten çıktı çalışmıyor bi yıldır evde oyun oynur ev işlerinde yardımcı değil belki burdaki abi de öyledir belki kadın bıkıp usanmıştır vermiyordur para işsizlk için 1 yıl çok uzun iş beğenmiyordur muhtemelen yoksa insan markete girer kasiyerlik yapar o ara yine başka iş bakar 1 yıldır evdeyse bence yengeden önce abiye sinirlenmek lazım
Tabiki öyle birde üstüne maaşını eline mi saysın kadın. Adam evde yatsin kadın çalışıp kazanıp getirip eline saysın sofrasını kursun, donunu yıkasın , gece koynuna alsin .
Eee adam ne yapacak ?
Ben olsam bende vermem paramı .

bende aynısını yazdım. 1 sene çooook fazla
eşim mühendis. farklı bir şehirden geldi yanıma. iş bulamadı 2 ay. başvurduğu yerler fos çıktı.
en son mühendisliği hiç karıştırmadan meslek lisesi diplomasını kolunun altına alıp fabrikaya işçi olarak başvurdu. işçi alt elaman ara elaman açığı gerçekten fazla.pazartesi hemen başla dediler.
sağlık raporları için koştururken başvurduğu bir mühendislik firmasından cevap geldi alındınız diye. mesleğini yapamasaydı işçi olacaktı. yani arayana iş çok.
caddede bile gezsen camlarda yazıyor garson komi aranıyor diye.
Yaa işte, helal olsun eşinize. Oyle bi durumda mesela siz adama destek degil kostek olsaydiniz evin ihtiyacini karsilamam annemlere para gonderirim deseydiniz hakliydiniz cunku adam elinden gelen her seyi yapmis muhendis haliyle gitmiş iscilik icin basvurmus. Ama 1 sene yatip sizin elinize baksaydi belki siz de bu yengenin yaptigi gibi yapardiniz degil mi?
Millet bu farki anlayamadi iste

Abime kızmadığımı nasıl çıkardınız anlamıyorum elbette ki kızıyorum hemde çok kızıyorum ama eşine de kızıyorum, Allah aşkına sizin eşiniz işsiz kalsa ve siz çalıştığınız için evde yemek olmasa dışarıda yeseniz hesabı işsiz güçsüz adama mı ödetirsiniz? El insaf hemcimsiniz diye bu kadar bir insan kayırılmaz

Kızlar şu konuda hem fikiriz, abim ne olursa olsun bir işe girmeli gitmeliydi netttttt. diyelim ki abim işten atılmadı da kaza geçirdi çalışamaz hale geldi ailem yine aynı şekilde kira geliri veriyor onlara sizce yengem bu durumda haklı mı????? İnsan evlenirken iyi günü kötü günü hesap ederek evlenmeli işsiz kaldı eeeee ben eve harcamam o zaman anne babanın evine git derler adama. Abim değil de yengem işsiz kalsaydı ve abim ben senin ihtiyaçlarını karşılamam deseydi doğru mu olurdu sizce bence karşılıklı bir durum bu
Siz olayi anlamamakta israr ediyorsunuz. Evet dogru sizin dedikleriniz dogru ama 1 yildir issizlik soz konusuysa abiniz iş begenmiyor net. Bunun baska bi aciklamasi yok. İş begenmeyen, evde yan gelip yatip aileden kira karisindan maas bekleyen adama az bile yapiyor yenge olay bu.

Eee başka konunuzda da babanızın bir evinin olduğunu kiraya verdiklerini ama 1 senedir kira alamadığınıxı hatta aidat ödemediğini yazmışsınız peki ağabeyinize hangi kira veriliyor babanız kirayı alamıyorsa ona nasıl veriyor anlamadım ben hangisi doğru o konuyu da yeni açmışsınız!
Onu toplu şekilde aldık daha sonra ve birazı abime verildi birazı bazı gidenler vardı oraya harcandı

Back