• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı?

Yani bu parayı beraber harcadılar sonuçta, ben niye ödeyeyim. Yenge 1 ay göndermesin anne babasına ödesinler ben niye ödeyeyim

Kızlar bi konuda fikir almak istiyorum sizden.
Konu abim, geçen yıl işten çıkarıldı 1 yıldır işsiz, annem ve babam 2 evimiz var kirada onların kiralarını abime veriyorlar biz diğer kardeşler çalıştığımız için bişey demedik hepimiz böyle olmasını istedik. yengem çalışıyor ama o'da evine hiçbişey harcamıyormuş daha doğrusu ufak tefek harcamalar yapıyormuş ama anne babasına her ay 800 _900 TL gönderiyormuş. Ramazan ayı boyunca yenge çalıştığı için yemek için ya bize geldiler ya kv'sine gittiler yada dışarıda yediler yemeklerini ama tabi hesaplar hep abimden yengenin eli cebine gitmiyor borcu varmış, abim şimdi beni aradı ve kredi kartı borcu yüksek gelmiş 1000 TL istiyor benden borç olarak değil yalnız bu kısma dikkat. Allah aşkına siz böyle bir durumda abinize para verir misiniz?
Canım sen çalışıyor musun ? Gelirin yüksek mi ?
Eğer öyleyse ver ama abine bir arkadaşından borç aldığını söyle sana iade etsin sonra parayı
Çalışmıyorsan kocanın geliri ile geçiniyorsanız bu durumda kocandan istemen gerekir. Abinin çok zor durumda olmadığı fikrindeysen kocadan para alıp abiye vermek yanlış olur gerek yok.

İyi yapmışssın biz bebekleri elaleme bırakıp iş bakalım erkekler de hiç bir sorumluluk almadan yatsın beleş beleş ne güzel dünya :)
Kayinvalide koah hastası olduğu halde kreş verdirmedi ben bakarım siz onu biriktiren ilerde ev felan alırsınız dedi.kadincaz o haliyle bakıyor Allah razı olsun .

Düğünün mü olacak senin bir üye öyle yazmış.
Canım sen çalışıyor musun ? Gelirin yüksek mi ?
Eğer öyleyse ver ama abine bir arkadaşından borç aldığını söyle sana iade etsin sonra parayı
Çalışmıyorsan kocanın geliri ile geçiniyorsanız bu durumda kocandan istemen gerekir. Abinin çok zor durumda olmadığı fikrindeysen kocadan para alıp abiye vermek yanlış olur gerek yok.
Üye evli değil nişanlı.

Kızlar bi konuda fikir almak istiyorum sizden.
Konu abim, geçen yıl işten çıkarıldı 1 yıldır işsiz, annem ve babam 2 evimiz var kirada onların kiralarını abime veriyorlar biz diğer kardeşler çalıştığımız için bişey demedik hepimiz böyle olmasını istedik. yengem çalışıyor ama o'da evine hiçbişey harcamıyormuş daha doğrusu ufak tefek harcamalar yapıyormuş ama anne babasına her ay 800 _900 TL gönderiyormuş. Ramazan ayı boyunca yenge çalıştığı için yemek için ya bize geldiler ya kv'sine gittiler yada dışarıda yediler yemeklerini ama tabi hesaplar hep abimden yengenin eli cebine gitmiyor borcu varmış, abim şimdi beni aradı ve kredi kartı borcu yüksek gelmiş 1000 TL istiyor benden borç olarak değil yalnız bu kısma dikkat. Allah aşkına siz böyle bir durumda abinize para verir misiniz?

Kesinlikle vermem.Hem iki dairenin kirasını yiyor hem de çaba gösterip iş aramıyor çalışmıyor. Yenge hanım çalışıyor parasını kocası ve eviyle paylaşmıyor..Ye iç gez toz.Sen enayimisin ? O evler ailenize aitse sizinde hakkınız var o kiralarda..Bildiğim kadarıyla sende nişanlısın.Borç falanda verme.Bence ağabeyin sana destek olsun.

Burdaki bazı yorumları görünce, hani hep Türk filmlerinde nikah kıyılırken sorulan şu soru varya "iyi gün de kötü gün de eş olarak kabul ediyor musunuz?" bu sorunun ne kadar anlamsız olduğunu anladım.. Çok yazık ben de nişanlıyım inşallah birgün benim param ben çalışıyorum ben kazanıyorum gibi küçük bi duruma düşürmem kendimi :(

Sizde bir borç çıkartın ortaya ve artık evlerin kirasını veremeyeceğinizi söyleyin .Anne baba kiminse artık evler.
Kendi kurduğu evi ,aileyi tek başına geçindiremeyecek adam kimseye güvenip evlenmesin zaten .Kimse kadının parasına güvenmesin kadın ister kazandığını kendi için harcar ister annesine verir .Alışmış abiniz hep başkalarının destek olmasına .Para vermek iyilik değil onu daha da tembelliğe alıştıracak .İşte beğenmez şimdi abi. :)

İyi yapmışssın biz bebekleri elaleme bırakıp iş bakalım erkekler de hiç bir sorumluluk almadan yatsın beleş beleş ne güzel dünya :)
Ayrica eşim hem calisiyor hemde destek amaçlı balkonumuzn birini kapattirdi 80-100 kadar muhabbet kusu yavrulatip petshoplara satiyor.Kışın her ay ortalama bin lira net gelir elde ediyor ama pisliği var bakımı ilacı hastalığı var hepsini işten gelir gece gece yapar adamcagizim.Biz dört koldan çalışalım bende abime vereyim olduuu hemen.

Heh bak evlenecekmişsin yakında senin daha çok paraya ihtiyacın var .Şu döneminde en son para istenecek kişisin !
Kardeşim bir eksiğin varmı,paraya ihtiyacın var mı sorularının muhatabı olman gereken dönemler ;)

Ben sadece yengeye yüklenmedim eğer beni kastettiyseniz abisinin istese her sekilde iş bulabileceğini söyledim eğer yoksa da karı koca başbaşa verecekler hesap kitap yapacaklar eğer yetmiyorsa önce kendi evini düşünecek dedim.Isteyen insan dört koldan iş arar.eger o kiralar olmasaydı nolacakti.insanlar pazar kıyılarında limon maydanoz satıyor üç kuruş kazanmak için abiside yapabilirdi.Konu sahibi içinden geçeni düşüncelerini söylese bizde ogrensek.
Yok ben ozellikle size demedim genel konustum

Back