• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı?

Şu evlenince kadının ayrı erkeğin ayrı maddiyatta olmasını anlamıyorum. Evlilik dediğin iki kişi çalışıyorsa para bir kişiye verilir evi o idare eder. Abin işsiz yengen misafirmi o eve. Kendi evi kendi hayatı maaşını niye evine değilde ailesine veriyor. Abinde kusura bakma pek yüzsüzmüş. Hem çalışma hem dışarda ye. Çalışmamasına lafım yok hadi iş bulamadı ama insan az mahçup olur. Ben olsam asla vermezdim.

ben olsam bende asla vermezdim. hem.sozinde hakkiniz olan kiralari cebe indiriyor hemde esine bu ay para gondermeyeceksin borcumuzu odeyecez, aileme yeter yuk oldigim.demiyor. birde neden ayaklarini yorganina gore uzatmiyorlar. issiz gucsuz adamin borc yapmak neyine. gitsin bir zahmet amelelik yapsin kimseye el acmasin. sende saf olma bacim parani verme. kendi dugunun olacak sakla dunyanin yuz bin turlu hali var.

Arkadas abin calismiyor oyle 1 2 ay degil tam 1 sene. Nice memurlar taniyorum gorevinden alinan ama carsinin ortasinda domates biber satan. 1 sene yahu kocaman 1 sene. Iskurlar is ilanlariyla dolu. Su saatten sonra abinizin is begenme luksu yok. Karisinin da 1 sene yan gelip yatan evde bi kap yemek bile yapmayan adama maasini verme luksu yok. Esim yeri geliyor gece nobete gidiyor sabah gelip uyuyor oglen kalkip evimizi temizliyor aksamlari yemegimizi yapiyor. Yorgun oluyorum beni yattigim yerden kaldirmiyor. Hamileyim diye degil onceden de bu boyleydi . cunku sizin dediginiz iyi gun kotu gun parayla olmaz. Boyle durumlarda da olur. Hal boyle olunca bizde de kese birlesiyor. Evlendigim gunden beri maas kartim esimdedir. Duzenimiz de harcamamiz da onun elinde ama ikimizin de bilgisindedir. Resmen abinizi savunmak icin yengeyi gommussunuz. Veriyosan ver vermiyosan verme size ne yengenizin aldigi maastan? Abinin 1 senedir alamadigi maasa laf edemezken ustelik.. garip.

Kızlar bi konuda fikir almak istiyorum sizden.
Konu abim, geçen yıl işten çıkarıldı 1 yıldır işsiz, annem ve babam 2 evimiz var kirada onların kiralarını abime veriyorlar biz diğer kardeşler çalıştığımız için bişey demedik hepimiz böyle olmasını istedik. yengem çalışıyor ama o'da evine hiçbişey harcamıyormuş daha doğrusu ufak tefek harcamalar yapıyormuş ama anne babasına her ay 800 _900 TL gönderiyormuş. Ramazan ayı boyunca yenge çalıştığı için yemek için ya bize geldiler ya kv'sine gittiler yada dışarıda yediler yemeklerini ama tabi hesaplar hep abimden yengenin eli cebine gitmiyor borcu varmış, abim şimdi beni aradı ve kredi kartı borcu yüksek gelmiş 1000 TL istiyor benden borç olarak değil yalnız bu kısma dikkat. Allah aşkına siz böyle bir durumda abinize para verir misiniz?
Yengene değil de evde yan gelip yatan abine kız

Gerçekten zor durumda olsa elde avucta ne varsa satar veririm.. ama abiniz belli ki sirtini anne babaya yaslamış keyfi yerinde.. benim babamda kaç kere işten çıkartıldı arkasında kimse yoktu evde 3 gün issizim diyip oturamadi iyi kötü demedi iş aradı buldu girdi..

Yengenize ne demeli eşiniz her ay ailesine o kadar para yollasa kıyameti kopartirdi eminim ki..

Back