- 6 Aralık 2013
- 2.088
- 14.528
- 408
- Konu Sahibi Miray12_34
-
Çok iyi maşallah eşine de hem hobi hem ek gelirAyrica eşim hem calisiyor hemde destek amaçlı balkonumuzn birini kapattirdi 80-100 kadar muhabbet kusu yavrulatip petshoplara satiyor.Kışın her ay ortalama bin lira net gelir elde ediyor ama pisliği var bakımı ilacı hastalığı var hepsini işten gelir gece gece yapar adamcagizim.Biz dört koldan çalışalım bende abime vereyim olduuu hemen.
Kızlar bi konuda fikir almak istiyorum sizden.
Konu abim, geçen yıl işten çıkarıldı 1 yıldır işsiz, annem ve babam 2 evimiz var kirada onların kiralarını abime veriyorlar biz diğer kardeşler çalıştığımız için bişey demedik hepimiz böyle olmasını istedik. yengem çalışıyor ama o'da evine hiçbişey harcamıyormuş daha doğrusu ufak tefek harcamalar yapıyormuş ama anne babasına her ay 800 _900 TL gönderiyormuş. Ramazan ayı boyunca yenge çalıştığı için yemek için ya bize geldiler ya kv'sine gittiler yada dışarıda yediler yemeklerini ama tabi hesaplar hep abimden yengenin eli cebine gitmiyor borcu varmış, abim şimdi beni aradı ve kredi kartı borcu yüksek gelmiş 1000 TL istiyor benden borç olarak değil yalnız bu kısma dikkat. Allah aşkına siz böyle bir durumda abinize para verir misiniz?
Yahu millet ne kadar akilli herkes alismis kolaya.nasilsa anne baba veriyo catir cutur yiyelim diye dusunuyolar.annen baban gormuyomu bunlari niye veriyo yengede calisiyomus.vermeyin ya insanlari belescilige alistirmayin.
Annemin haberi var evet, o abin sonuçta ver diyor
Ben böyle kibar naif karşıdaki insan için güzel temennilerde bulunan, insanın kalbini ısıtan insanları çok seviyorumMiraycım eğer zor durumda kalacaksa ver ama geri ödemesi şartıyla. Zaten düğünün olacak çeyiz masrafı olur düğün İçin isteklerin olur herşeyi erkek tarafından bekleyemezsin. Yeni ev kuracaksınız eksiği hiç bitmez. Allah kolaylık versin canım.
İnşallah abinde bir an önce iş bulabilir.
Baban ne der bir citlatsan? Annen versin o zaman bu zamanda bu kadar senin ihtiyacın varken de olmaz artık yuh diyorum.Annemin haberi var evet, o abin sonuçta ver diyor
Annem ve babamın geçen ay bi ödemeleri vardı ben ödedim annemin hiç yokBaban ne der bir citlatsan? Annen versin o zaman bu zamanda bu kadar senin ihtiyacın varken de olmaz artık yuh diyorum.
Vermek istemiyorumO zaman yoksa ogluna kızacak paran yok içmeye tahtaveralli ile sicmaya gidiyon dugunustu gelinle damattan paramı istenir bizim onlara vermemiz gerekirken diye.Sen ne yapmayı planlıyorsun peki dusuncen ne?
Ben böyle kibar naif karşıdaki insan için güzel temennilerde bulunan, insanın kalbini ısıtan insanları çok seviyorumçok teşekkür ederim canım
Kirayı bölmezler sanmıyorum, ama benden de istemezler şu gün hala bu evde olduğum için isteyebiliyorlarSen evlenince ne olacak peki kirayı ikiye böleceklermi senin düğün borcun vs. olacak.belki ev alican araba alican.sıkısınca gene nasıl isticekler eee Kızım damada soylemede şu kadar versene mi dicekler Sen bilirsin para senin ama vermezsen kusebilir bak bak parası var bi abisine vermedi diye ama verirsen de arkası kesilmez abinde uslanmaz bence.Karar senin biz dışarıdan sadece fikir verebiliriz yaşayacak olan sensin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?