Ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yargılamadan yorum yapın..

Rabbim yardımcınız olsun , uyuşturucunun çok zor bırakıldığını söylerler lakin eşiniz ne kadar süre kullandı az mı kullandı bilemezsiniz az kullanan birisi belki bırakabilir de alışkanlık eden birisi zor .
Burada eşinizin bırakmayı çok istemesi gerekiyor ama vücut ne tepkiler veriyor işte orası tartışılır …
İki seçeneğiniz var ya eşinizi karşınıza alıp konuşacaksınız ya da büyüklerinizden bir destek alıp tedavilere başlayacaksınız .
Ya da içer devam eder korkum var benim derseniz yollarınızı ayırın kendi açınızdan en iyi şeyin ne olduğunu siz bilirsiniz .

Kuzenimden biliyorum bu öyle kurana el basarak, yemin ederek bırakılan bir illet değil, bırakması aşırı zor ve profesyonel destek şart. Amatem desteği alabilir.

Evet yılda 2-3 kez kullandığına eminim daha fazlasını yapmadı hiçbir zaman ama hastaneye yatıp tedavi olacak bir durumu yok belki konuşup bir uzmandan yardım alabiliriz ama buna gerek yok diyor sende nasıl bıraktığımı göreceksin diyor ben ise ne yapıp ne yapmayacağımı bilmiyorum.. bir yanım çok fazla üstüne gitme son bir şans daha ver derken bir yanım kabul etme meth çok tehlikeli olduğu için affetme bir daha yaşarsın diyor..

e 5 yildir her vaadine kanmissiniz yine yapmış. bu sefer kansaniz ne degisecek ki?
kurtulmak öyle kolay olsaydi zaten coktan kurtulurdu. yatsin amatemde. bunu kabul ederse son sans ver. etmezse bas k.cina tekmeyi. allahin keşini baba yapmissin zaten, daha da muhatap etme cocuklarinla

Tam ne zaman kullanmaya başladı bilmiyorum ama sanırım bi 10 yıldır ara ara bunu yapmış.. hem devam eder korkusu yaşıyorum hem de kötü düşünceleri atıp azmine güvenip son bir kere daha şans vermeyi düşünüyorum ve boşanınca daha kötü olur korkusu yaşıyorum

Kimsenin böyle hassas bir konuda yargılayacağını bende sanmıyorum, kimin başına ne geleceği belli değil. Konuyu okurken çaresizliğinizi hissettim resmen.
Yeri geliyor sigarayı bile kafada bitiremiyoruz, eşinizin tedavi görmesi şart. Meth kimyasal bir madde, öyle ot ektim içtim gibi değil.
Tedaviyi şart koşun, babanızın yanında işe girsin mümkünse mesaidir vardiyadır iş yoğunluğu arttırılsın, sizde takipte kalın ve lütfen ikinci bir çocuk yapmayın.
Umarım eşiniz kurtulur

Psikolojik destek alırsa her şey düzelir mi bilmiyorum çok konuşkan bir tip değildir eşim ayrıca saçma sapan psikolojik ilaçlar kullanmasını da istemiyorum gerçekten iyi geleceğini bilebilsem bir dakika düşünmem

Herseyini takip ederken mi oldu bu 1-2 sefer?
Evet. Ama bunu yapmaya giderken ben buna gidiyorum demiyor kimse bunu söylemez zaten ben içip geldiğinde anladım sürekli. Bir yıldır da bu yoktu ama 2 ay önce çalıştığı yere yeni birisi gelmiş yeni birinin hayatımıza girmesi ile başladı tekrar mesajlarını aramalarını benim gördüğümü bildiği için muhtemelen iş yerinde anlaşıp konuşuyorlar

abdest alıp tövbe namazı kıldı ve kurana el bastı bir daha asla bunu yapmayacağım haklısın
kullandıgı sey en kötü seylerden bırı korkunc. Amateme yatırmak gereken yerde adama namaz kılıp tovbe mı ettrıdınız gercekten? Kınamıyorum yanlıs anlasılmasın. Ama mantık lı mı sızce bu?

Korkunç olduğunu biliyorum ve herkes çok iyi biliyor ki Amateme yatırmak da bir çözüm değil orada gerçekten tedavi olup çıkan kişi var mı? Varsa bile çok nadirdir. Ben Amateme yatırılacak kadar bağımlı olmadığını biliyorum evet belki bir psikiyatristle görüşmemiz gerekebilir bunu bende düşünüyorum. Ayrıca adama kurana el bas namaz kıl diye ben söylemedim tamamen günlerdir bunu düşündüğünü yapmak istediğini söyleyip kendisi yaptı zorla tövbe mi ettirilir?

Bu konuda uzman bir psikiyatriste mutlaka gidin. Tedavi olmazsa kurtulması çok zor.

Yapar hem de artırarak yapar. Çok güven istiyorsa tedaviye başlasın.

Peki nasıl tedavi oluyor ilaç mı veriyorlar saçma sapan psikolojik ilaçlar verilmesinden de korkuyorum ben
İşte o saçma sapan psikolojik ilaçlar kullandığı maddenin zararı ve tehlikesi yanında hiçbir şey. İlaçlardan değil o maddeden korkun. Bu konuda deneyimli bir psikiyatriste gidin. Verecekleri ilaçları da ömür boyu kullanmayacak, onları da doktor kontrolünde zamanı gelince bıraktıracaklar. Hangi şehirdesiniz? Benim Mersinde güvendiğim bir pskiyatrist var bu konuda size yardımcı olur. Onun dışında bulunduğunuz şehirde araştırın lütfen bu konuda deneyimli bir doktordan yardım alın. Başka kurtuluşu yok.

Son düzenleme:
Bu uyusturucunun bir kere icildiginde bile bagimlilik yaptigini anlattilar narkotik egitiminde. Senede iki uc degildir o imkansiz evet sans verin ama bir daha kulanirsa tedavi olma hastaneye yatma sarti ile son bir sans daha verin o sekilde bile cok zor oldugunu dusunuyorum :/

Yeşilay'a siz gidip konusun, yanlis bilmiyorsam bağımlılıklarda ailenin tamamen bilgilendirilmesi ve buna yonelik tedaviye ortak edilmeleri gerekiyor. Esinizin ne sekilde tedaviye ihtiyaci olduğunu bir uzmanin belirlemesi gerekir ve evet gerekirse psikiyatrik ilaclarda kullanmali.

Cevremde hiç uyusturucu bagimlisi olmadi ama ailemizden biri alkolizm tedavisi gordu cok eski bir zamanda, ilacli gordu o tedaviyi, ilacini yaklasik 2-3 yil kadar kullandi yanlis hatirlamiyorsam, bu süreçte ara ara terapi de aldigini hatirliyorum. Ilk tedaviye basladigi gunden öldügü gune dek bir daha alkol kullanmadi, buna sahidim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…