- 18 Kasım 2024
- 23
- -1
-
- Konu Sahibi biresbiranne
Haklısınız ama en iyi doktorlara da gitsek önce kafada bitmesi gerekiyor bunu eşimde biliyor kendisi çok azimli biri ve sürekli kullanmadı ayda bir hafta da bir içen biri olsaydı çoktan boşanmıştım ama yılda bir iki defa yapıyor emin olun yapsaydı bilirdim maalesef bu maddeyi araştırmaktan uzman gibi biri oldumBir şans daha verin ama gidip tedavi de olsun. Hayatında altta yatan sebepler vardır. Terapi iyi gelebilir. Bir de meth bağımlı yapan bir şey. Bir gün kullanıp 5 ay kullanmadan olmaz sanmıyorum. Bırakması çok zordur. Siz tedavi de olmasını sağlayarak son bir şans daha verin bakalım. Allah kurtarsın çok zor ne diyim.
Bir tanıdığımın eşi kullanıyordu kadın kocasını şikayet etti hapiste yattı falan adam. Ama çıktı yine akıllanmadı. Maalesef bu bağımlılıklar kafada bitmeyince olmuyor
Ben tedavi olabilirsin bu ayıp bir şey değil ben her zaman senin yanındayım dedim ama tedavilik bir durumum yok dedi için rahat edecekse giderim ama kafada bitirince biter dedi ki bir sürü insan tedavi olup gidip yine yapıyor bana göre de en önemlisi kafada bitirmek.Konu sahibesi baban goz altinda tutsun iyice gelis gidis saatlerine dikkat etsin, sen de tek basina cikmasina izi verme bir sure her yere ailece gidin. O surede bedeni uyusturucudan temizlenir. Tedavi olma istegi var mi?
bu öyle birşey değil yahu kafada bitirecek birşey. bağımlılık bambaşka bir boyut.Ben tedavi olabilirsin bu ayıp bir şey değil ben her zaman senin yanındayım dedim ama tedavilik bir durumum yok dedi için rahat edecekse giderim ama kafada bitirince biter dedi ki bir sürü insan tedavi olup gidip yine yapıyor bana göre de en önemlisi kafada bitirmek.
Biz uzak mesafe ilişkisi yaşadık 4 yıl kadar ve yılda iki üç kez yan yana görüşebilirdik o yüzden hiçbir zaman anlamadım bilseydim ne kadar çok seversem seveyim evlenmezdimGeçmiş olsun. Yani anlamamanız belki normaldir nişanlıyken vs bırlıkte yaşamadıysanız o kısmı bılemedım , keşke anlasaydınız belki evlenmezdiniz.
Şuan evlisiniz ve çocuğunuz var.
Hayatımda çok yakınım uyuşturucu batağına 17sinde saplanmış.
Yıllarca Bakırköy’de de yattı eve ambulansla gelıp zorla da götürüldü, çocukluğumun unutulmaz sahnelerini onunla yaşamış bırıyım.
Krizlerine de şahıt oldum 90larda zaten bağımlılara muamele daha kotuydu, elektrık bıle verıldı beynıne.
Sonuç? Sonuç ne şöyle söyliyim hayatı mahvoldu, çalışamaz durumda, psıkolojık tedavı yıllarca dönem dönem hep gördü. Her baharda nükseder psıkolojık buhranlar.
Mecbur yatacak bence yatmalı hastaneye.
Ailemin durumu iyiydi gunluğu 20 bin ₺ olan özel klınıklerde de yattı.
Şuan kullanmıyor ama yıne arada esrar içiyor bız farkedıyoruz.
Yanı bırakmadığı muddetçe beynını yıyıp bıtırecek.
Sosyal hayatı artık yok, ıletışım kuramaz halde ağır depresyon ılaçlarına bağımlı.
Kesınlıkle tedavı olması ıcın konuşun, ıkna edın babanızın yanında kontrol altında olabılır, parasına mudahale edın harcamalarını kontrol edın.
Yanı eşim ayrılmayacağım, mucadele edeceğım dıyorsanız önce onun mücadele etmesı lazım.
Tedavi olmalı, psıkıyatra gıdın şart. Söz vermeyle ya da sızın mucadelenız ile malesef bu mesele kapanmayacak bı mesele. Keşke bıtse ama zor.
Ben tedavi olabilirsin bu ayıp bir şey değil ben her zaman senin yanındayım dedim ama tedavilik bir durumum yok dedi için rahat edecekse giderim ama kafada bitirince biter dedi ki bir sürü insan tedavi olup gidip yine yapıyor bana göre de en önemlisi kafada bitirmek.
Bu adamdan 2. Çocuğu yapma! Evladına yazık...Herkese merhaba ben 2019 da çok severek evlendim eşimle. Ve 3 yaşına girmek üzere olan bir oğlumuz var eşimi gerçekten övmek için söylemiyorum ama bu zamana kadar tanıdığım en iyi en merhametli insan çocuğuna ve bana fazlasıyla değer veren kul hakkına girmekten korkan çalışkan bir insan doğduğu günden itibaren çok zor şeyler yaşamış hepsini tek tek anlatamıyorum ama inanın bana çok zalim, merhametsiz sürekli maddi manevi zarar veren bir ailesi var ki (yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz ve hayatımızdan sildik attık.) ama konu bu değil ben 3 aylık evliyken eşimin uyuşturucuların en kötüsü yani (meth) kullandığını öğrendim.. bekarlığından beri ara ara yılda 2-3 kez kullanıyormuş ne yazık ki. Sürekli affettim bağımlı olmadığını arada bir kafa dağıtmak için kullandığını söyledi 5 yıldır hemen hemen her yıl bunu 1 2 defa yakaladım ve eşim çocukluğundan beri sürekli içine kapanık fazla konuşmayan bir insan yaşadığı her kötü şeyde böyle şeylere yöneldi maalesef.. geçenlerde yine bunu kullanıp geldiğini anladım ve gitmeye kalktım bana yaptığı şeyin sonunun olmadığını bunun bir bataklık olduğunu bildiğini artık bu maddeyi hayatından tamamen çıkardığını söyledi bunları söylerken de madde etkisi altında değildi abdest alıp tövbe namazı kıldı ve kurana el bastı bir daha asla bunu yapmayacağım haklısın dedi. Ama ben korkuyorum inanmalı mıyım yoksa çocuğumu alıp ayrılmalı mıyım bilmiyorum.. sürekli şüphe duyuyorum tekrar yapar mı yapmaz mı diye hep kontrol ediyorum ayrıca işini değiştirecek çalıştığı fabrika da her türlü adam var ve genelde arkadaş yoluyla oluyor böyle şeyler babamın yanında çalışmaya başlayacak lütfen doğru düzgün yargılamadan yorum yapın..
Bilmediğiniz için bunu düşünmeniz çok normal bende olsam inanmazdım ama gerçekten yılda bir iki defa yaptı öyle olsaydı inanın bilirdim her şeyini takip ediyorumNe yapacagini ben de bilmiyorum ama böyle şeyler yilda 1-2 ya da 3-5 filan olmaz aşırı bağımlılık yapici maddeler. bence bu konuda durust degil eşin.
Öyle bir düşüncem yok zaten..Bu adamdan 2. Çocuğu yapma! Evladına yazık...
Bence onu zorla 1 kez de olsa psıkıyatra gotur kızkardesim. Kesınlıkle tedavı gormesı gerek. Kendısı kafamda bıtırırım hallederım dıyor. Bu bi erteleme yöntemi. Ben yaşadım şahıt oldum, bedeni o zehırle başa çıkamayacak duruma gelmeden mudahale edilmeli. Farketmez bile daha çok isteyebılır hale düşebilir. Kafası bozulur, moralı bozulur gıder içer allah korusun, mutlu olur bıtane atayım der . Çok sinsi bu illet. Çocuğunuz var babasını sağlıklı görsün herzaman ömrü boyunca buyuzden götür, tedavı ol de. Ben yaşadğm ıcın hayatı elınden kayan bı ınsanın ömrünü ızledıgım ıcın bu konuda cok hassasımdır. Yani duruma el at nekadar erken okadar iyi.Biz uzak mesafe ilişkisi yaşadık 4 yıl kadar ve yılda iki üç kez yan yana görüşebilirdik o yüzden hiçbir zaman anlamadım bilseydim ne kadar çok seversem seveyim evlenmezdim
Herseyini takip ederken mi oldu bu 1-2 sefer?Bilmediğiniz için bunu düşünmeniz çok normal bende olsam inanmazdım ama gerçekten yılda bir iki defa yaptı öyle olsaydı inanın bilirdim her şeyini takip ediyorum