ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

Bende avukatlık bürosunda sekreter olarak çalışıyorum adliyeye gidiyorum. Aynı memur gibi, haftasonu yok ve sigortamı bir haftada yaptılar+ 750 tl maaş. Allah bin bereket versin, ya hiç olmasaydı.....

Sizin ne kadar.?

Kesinlikle yaşam kalitesini arttırmakla alakalı birşey. İstediğini alabilirsin, yiyebilirsin, içebilirsin, sürprizler yapabilirsin.

Eşime güvenmiyorum ya boşanırsak diye düşünen niye evleniyor o zaman onunla.?

Muhasebeciyim. bir buçuk yildir çalisiyorum. maasim 1700 €

oh ohh varmı böyle yerler ben 5 yıldır aşağı yukarı iş hayatındayım genel muhasebe+ön muhasebe+bütün angarya işler dahil sabah akşam koşturmayla geçiyo maaşım 850 tl nerenizle gülersiniz artık bilmiyorum:)

Geçmiş sayfaları okudum da bazı hanımlar hakikaten çok ilginç yorumlarda bulunmuşlar.
Yok evde prenses gibi oturunda,yok kadının çalışması uygun değil mi de ve en son okuduğumda eşine güvenmeyen
kadınlar çalışıyormuş da.Bu yorumları yapan kişiler siz çalışmayı tercih etmiyor olabilirsiniz,
sanırım bundan dolayı kimse sizi yargılayamaz.Sizin seçiminiz,sizin kararınız.Ama çalışan insanlara böyle yakıştırmaları
ayıp ve saçma buluyorum.
Bir kadının çalışması neden kötü bir olay olsun ki...Kendine güvenen,dimdik ayakta durabilen,
ailesinin geçimine katkı sağlayan,çocuğunun geleceği için emek harcayan bir bayanın çalışması neden gereksiz olsun.
Ben bir ev hanımıyım fakat atanabilmek için büyük çaba sarfediyorum.Çalışmak her kadının hakkı bence.

valla dileğim hayırlı bi iş bulmak,bi bildiğim var ki 10000 tl maaşda alsanız bi iş yerinde huzurunuz yoksa gözünüz o parayı bile görmüyor.allahıma yalvarıyorum hayırlı bi iş kapısı açsın bana da şurdaki iğrenç insanlardan kurtulayım. lütfen duanızı enerjinizi esirgemeyin benden. bu işyeri yüzünden bunalıma girmeme ramak kaldı,borçlarım olduğu için işten çıkamıyorumda . allahıma yalvarıyorum bakalım.

Hiç güleceğim yoktu ama beni güldürdünüz bu yorumunuzla sağolun yaa

Demek kocamdan emin olmadığım için çalışıyorum? O zaman babamdan da emin değilmişim ben. Geçen sene evlendim ama 6 senesi devlette olmak üzere 9 yıldır çalışıyorum.

Çalışıyorum çünkü 19 sene okul okudum ben. Üniversiteden sonra da devam ettim okumaya y. lisans yaptım, tez yazdım, uluslararası makaleler yayınladım. Ne için? Evde oturup kocamın çamaşırlarını yıkayayım o da bana ekmek versin diye mi? Sizin işveren için deyiminizle - kocam beni ezsin- diye mi?

Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, ben eşimi çok seviyorum, her konuda da güvenim tam, ayrıca ona iyi bir eş olmak için elimden geleni de yaparım. Hizmetçiye para vermem, doğacak çocuğuma da nasipse ben okuldayken annem bakacak, evdeyse eşim bakacak (vardiyalı çalışıyor) el eline bırakmayacağım bebeğimi. Eşimin beni evden atması gibi bir durum söz konusu olamaz, zira evi beraber aldık, kredisini de beraber ödüyoruz. Maaşım olmasaydı ev sahibi de olamayacaktık zaten. Ya kocam beni evden atarsa diye saçma bir düşünceyle de çalışanı görmedim. Ama dünyanın bin bir türlü hali var. Arkadaşım lisede okurken babası vefat etti, ssk sı bile yoktu adamcağızın. Annesi 2 çocuğuyla dımdızlak kaldı ortada. Ev kira, 2 çocuk lisede okuyor. El işi yaparak ve yardımlarla okuttu o çocukları. Allah korusun eşiniz bu şekilde hayatınızdan birden çıkıverse ne yapacaksınız? İstediğiniz zaman bu tecrübesizliğinizle iş bulabilecek misiniz?

Çalışmasaydım yaşam standartımız bu kadar iyi olabilir miydi? Allaha şükür her istediğimi (gözüm bir şeyde kalmadan) alabilir miydim? Yeni evliyken bu yaşımda 4+1 ev sahibi, araba sahibi, yine ev değerinde arsa sahibi olabilir miydim? Bunların hepsi doğacak çocuğum (çocuklarım) için.

Açıkçası sizinki biraz züğürt tesellisi gibi geldi bana.

Yabancı dil yoksa uzman olamazsınız. Başlangıçta uzman yardımcılığına girerken istemeyen kurumlar olsa bile uzman olmak için en az 70 almak gerekiyor 3 yıl içinde sanırım.

Her kurum istemiyor bunu atıp tutmayın bilmeden bir gelir uzman yardımcılığı bir vergi müfettiş yardımcılığından 3 yıl sonra uzmanolabilmesi için ingilizce istenmiyor ama Kpss'ye girerken ingilizce de hesaba katılıyor fakat pek bir etkisi yok. Alan bilgisi ve genel kültür genel yetenek iyi olsun bu kurumların sınavlarına katılabilmek için gerekli puan alınabiliyor ama mesela dış işleri bakanlığına, ab uzmanlığına filan girilmek isteniyorsa e haliyle ingilizcenin önemi burda devreye giriyor fakat genelde A grubu hazırlananların girebileceği ve çok kadro açan kurum maliye bakanlığıdır onun içinde de en çok gelir uzman yardımcılığı ve vergi müfettiş yardımcılığıdır.

özel sektörde ,bir gıda firmasında satınalma uzmanıyım ,
14 yıldır sektördeyim bu şirkette 4 yıldır çalışıyorum ,
maaşım 2850 tl fakat benim mesleğime göre az sayılacak bir rakam ,
benim müdürüm 4750 tl maaş alıyor ,
aynı işi yaptığımız fakat farklı firmalarda çalıştığımız arkadaşlarım var sektörden ,maaşımı onlara söyleyemiyorum ,
çünkü 4.000 den aşağı alan yok ,
birkere soran kibirli bir arkadaşa ezik duruma düşmemek için 3200 demiştim, e azmış demişti demek doğrusunu söylesem kızım sen niye çalışıyosun diyecek :))
ben 3 yıl ara verdim evlilikti ,doğumdu ,çocuğum biraz büyüsün dü derken sektör hızlanmış ben geri kalmışım ,
ama yakın zamanda açığı kapattım ve eski formuma döndüm ,
bu sektörde çok para dönüyor ama referans ve cv çok önemli ,cv sağlam olacakki iyi paralar alabilesin ..

sosyoloji öğrencisiyim,devlet baba ve özel bursla cebime 400 lira giriyor her ay.Bir 200de ailem harçlık gönderiyor
600 liraya krallar gibi yaşıyorum
kira verdiğim,faruralarını ödediğim,aylık alışveriş yaptığım bir evim,mamasını eksik etmediğim bir kedim var :))
biraz tutumlu olduğum için sanırım yetiyo da artıyo bile param
İşin içine konserler,gitmek istediğim iller girince de günübirlik işlere giriyorum.
Bu aralar mesela,son senem,bi daha ne zaman gidicem diye düşünüp iki ayrı tura yazıldım.onların taksitlerini ödemek için yeniden çalışmaya başladım
inşallah bi süre sonra gerçek bi işim olur da buraya onu da yazarım
(dinimiz,amin :))

Atıp tutmak ne demek ya? Bildiğimi söylüyorum ben, yetkili merci olduğumu iddia etmedim. Siz doğrusunu biliyorsanız yazar düzeltirsiniz böyle kaba olmaya gerek var mı? Ayrıca ben müfettişlikten bahsetmedim bile, onunla alakam yok. İİBF mezunlarıyla mühendislik fakültesi mezunlarından istenen puan türleri farklı, bizden dil isteniyor ve konuştuğum bütün bakanlıklarda 3 içinde dil sınavının mecbur olduğunu söylediler. Dile gerek yok nasılsa diye ingilizceyi boşlayıp sonradan karşılarına çıkmasın diye uyarmak istedim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…