ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

6 yıllık bankacıyım, aylık ortalamam 3.700 civarı ama çok borçlu olduğumdan parayı sadece internet bankacılığına girince görüyorum...onu öde, bunu öde uçup gidiyor
ama Allaha şükür ödeme gücüm var, biterse ben de rahat edicem inşallah:)
 


Amin, tsk ederim :)

Soruna cevap vereyim, ben yurt disinda çalisiyorum. Burada maaslar is yerinden is yerine degisiyor. Ben ozelde çalisyor, mali musavirlik burolari daha az maas veriyorlar. Benim tecrubem olmadigi için onlarin teklif ettikleri maasi kabul ettim. Ve çok sukur 2 haftada is buldum.
 

Teşekkür ederim cevabınız için:)
Benim pek bilgim yok bu muhasebe konusunda yurtdışında olmanızında bir avantıjı olmuş olabilir.
inşAllah gönlünüzden geçen konuma ulaşabilirsiniz:)
 
bir bankanın Ç.M çalıştım ilk iş deneyimi mesailerle 1,200 bulurdu
3 ayda birde çift maaş
en son 2000 tl ile işten ayrıldım
Yükselme imkanı olan bir bankaydı ama Ç.M ne kadar çekilir birde bankacı olmak bana göre değil bööö
 
Devlet memuru olmak isteyen bi çok kişi olduğunu görünce yazmak istedim. Bende a kadro olmakla birlikte henüz müfettiş yardımcısı unvanıyla çalışıyorum ve şu anki maaşım 3000 TL. Müfettişliğimi aldığımda inşallah 3500 TL..

Henüz üniversite okuma aşamasında olan veya yeni mezun hemcinslerime tavsiyemdir. Müfettişlik değil ama uzmanlık için emek sarfetsiner. Yalnızca iyi ve garanti gelir için değil, önemli oranda saygınlık için. Kamuda a kadro memurlar, bürokratların ardından sözü geçen kimselerdir. Bu nedenle bakan/başkan,genel müdür vb. dışında emri altında oldukları kimseler yoktur.. Yani bir nevi kendi işinin patronudur.

Müfettişliği önermememin nedeni ise genelde turnede olmamız ve evimizde ayrı yaşamamızdır. Bunu herkes kaldıramaz, ancak kendisini masa başı işte hayal edemeyen, hareketli, hırslı, kendine güveni yüksek ve en önemlisi hiç kimsenin emri altında çalışamayacak ancak patron olacak sermayeye de sahip olamayacak kadınların tercihi olabilir :) Mesleğin güzel tarafı aylık maaşın yanında harcırah vardır ve harcırahla aylık gelirin 1000-1200 TL civarı artar. Ayrıca mesai mevhumu yoktur, işi bitene kadar çalışır, bu saat 12.00 olabileceği gibi 20.00'da olabilir. Ve hepsinden önemlisi yasaya aykırılık tespiti yapmanın insanlara(çalışanlara, işverenlere) ve memlekete(idari para cezası, kanuna uygunluk) katkısının verdiği haz ile trilyonluk iş adamları dahil işiniz esnasında muhattap olduğunuz herkesin karşınızda saygıyla oturması gerektiği gerçeğinin(isteyerek/istem dışı) verdiği hazzı çok fazla meslekte bulamayacak olmanız..

Herkesin hayalindeki mesleğe kavuşmasını dilerim..
 
3 yıllık ebeyim 2000-2200 tl arası değisiyor maaşım.performansa göre.tabi araba kredisi kira derken ancak yetiyor gelen kadar giden de oluyor
 
merak ettim hangi branş

branş fark etmez arkadaşım,maaş, kıdemine göre değişir.ÖZel Eğitimciler dışında ek ders ücretleri de sabittir.

şu an öğretmen maaşı ortalama 1800 lira + ek ders şeklinde yapılır.

ne kadar çok derse girersen o kadar ek ders alırsın,emin değilim ama en fazla 600 lira kadar falan alınabiliyor galiba(liselerde farklı olabilir onu bilmiyorum)
 
Son düzenleme:

bir seferinde 2 kez üst üste haber yolladım hizmetliye,panoyu onarması için,kimmiş o beni çağıran öğretmen diye haber yollamış,benim ne oldu diye gittim,ben o işi yapmam dedi.

yaptıramadım.yeni atandığım sene sınıfımın boyasını badanasını(branş öğretmeniyim,haftada 5 saat dersimin olduğu sınıfa) cebimden para vererek dışardan birine yaptırdım.

hizmetli ne yaptı,okulun kömürünü geceleri birilerine satarken yakalandı.işin tuhafı 2 yıl sonra aynı okula tekrar döndü.(sonra da bana posta koydu işte kimmiş o diye)

keşke insanlar okuld aişlerin nasıl döndüğünü bilseler.
 
İtina ile temizlik ,yemek yapılır karşılığında bir güzel avuç yalanır

Bi atansakta kurtulsak işsizlikten
 
ben de öğretmenim özel bir okulda ve maaşım 2047 tl ek dersim yok . Ayrıca kocama güvenmediğim için çalışıyorum aynı okuldayız her tenefüs kontrol ediyorum adamı :) dedektiflik yapıyorum anlayacağınız ama dedektifliği maaş karşılığı değil gönüllülük esasına göre yapıyorum
 

Bende bu sene memurluğa hazırlanıyorum.işletme 4 yıllık mezunuyum. hiç alt yapı yok. tüm kıtapları alıp evde calışıcam.. benimde mufettiş yada uzmanlık için atabılme sansım ne acama.. yanı su acıdan soruyorum. kadro yeterlı oluyor mu ve kaç puan gerekli.. ve benım bolumum atanabılıyor mu.. siz kaç puanla atandınız ve nereye... hangı bolumu bıtırdınız.. cevaplarsanız sevınırım... he birde açıktan mı atandınız yanı kpss+sınav+mulakat vs.. yoksa dırek kpss sınav sonucuyla mı atandınız...
 
Son düzenleme:

bende aynı senin gibiyim canım bilgi verilirse cok sevinirnim
 
burada bir arkadaş blogu ve internet sitesi olduğunu yazmış, reklamlardan para kazandığını bende tariflerimi resimliyorum , blog açmak istiyorum, fikri olan yada yardımcı olabilecek arkadaş varmı ???
 

Öncelikle moral bozmak istemem ama çok çok çok iyi altyapınız ve ders çalışma kaabiliyetiniz yoksa kitaplarla evde çalışmakla 1 senede mümkün değil. Maalesefki 100 küüsr puan türünden, çeşit çeşit kurum alım yapıyor. Belli başlı bi hedefiniz yoksa sınavda çıkan tüm alanlardan iyi dereceler yapmanız lazım. Ben 6 ay dersane 4 ay günde 300-400 soru çözerek kazandım. Kpssden en yksek puanım p36 96 idi ve yaklaşık 30 puan türünden ilk yüzdeydim. Şöleki; işletme mezunusunuz ve asıl önemli olan 1. oturumun alan konuları hukuk(borçlar, medeni, icra iflas, ceza,ticaret ve hatırlamadığım bı hukuk dalı daha), iktisat(makro-mıkro, ululararası) maliye, ve muhasebe, ikinci oturumda ekonommetrı, çalışma ekonomısı, uluslararası ılıskıler ve isletme. işin onemlı kısmı 1. oturum derslerı ama. ben hukuk iktisat ve muhasebeden 40 soruda 30u gecmıstım. ikinci alanda mezunu oldugunuz bolumu cozersınızz yalnızca, diğerlerini yapmadım, sadece puan hesaplansın dıe 1-2 soru ısaretledım.

Tabı bız iibf mezunları ıcın bunlada bıtmıyo. Genel kultur genel yetenek ve ıngılızceden de yine çok çok ıyı yapmamız lazım. yanı ortalama 30 farklı dersı evde çalışmayla yapmak, şahsen benım ıcın, imkansız...

kadro konusuna gelırse, artık hemen her kurum her sene sınav acıyor.20 30 40 hatta çalışma bakanlıgı ve malıye bakanlıgı 100 kusur sayıda uzman ve mufettıs alıyor. bunun yanında ingilizceniz warsa üst kurullar çok saygın..

yazılı sınavlar su sekılde olur. öncelikle kurum ılan verır. su kadar eleman alıcam der ve 70 üstü alan, alacağı eleman sayısının 5-10 katı cıvarını sınava cagırır. sınava basvuranlar arasından sıralama yapılır ve ona gore en son sıradakı kısının puanıyla sınav kapanır. Bellı bır puan veremem; örneğin kamu ihale kurumu 5 uzman yrd. ıcın sınav acar sınav 89 la kapanır, malıye bakanlıgı 1000 gelır uzmanı alır sınav 73le kapanır. o yuzden hedefınız olan kuruma gore puanı belırlemek lazım.

ben kpss yazılı sınav ve mulakat asamaları sonucu atandım 2010 yılında, 2009 kpss ile. torpıl vs. işlerı maalesef dönüyo olsa da, 90 üstü puan alan zeki birini de kurumlar pek kacırmaz. Tavsiyem 1 senenizi feda edın dersnae ve yoğun ders çalışma temposuyla, birazda mali açıdan babanızdan borç isteyin (zamanında babam benı geçindirdi, şimdi ben evi geçindiriyorum, bunun manevi hazzını düşünün) hayatınızı kurtarın.

başka sorularınız da olursa seve seve cevaplamaya çalışırım..
 
bu arada özelden soru soran bir arkadaşım olmuş, msj sayım yetmedıgı ıcın maalesef cevaplayamayacagım. burdan yazmak ıstedım hem kendısıne hem ılgılenenlere.

ben mufettıslıgı hem ıngılızcem olmadıgı ıcın, hem de baglı oldugu kurum/bolum/mudurluk her ne ıse en üst kademelerınden bırı oldgu ıcın tercıh ettım. İİngilizcenız 60 soruda 42 yı gecemeyecek derecede ıse uzmanlık bıraz zor. Bildrigim kadarıyla yalnızca malıye bakanlıgının ve yenı kurulan aıle sosyal pol. bakanlııgının uzmanlıklarında ıngılızce ıstenmıyor. Başka var mıdır ıngılızce sartı olmayan uzmanlık bılmıyorum. Ancak bakanlıkların mufettıs yardımcılıgı sınavlarında ıngılızce ıstenmez. ust kurullar ister..Yani ingilizceniz iyi değilse hedef mufettıslık veya maliye, ASP bakanlıgı, düz memurluk olsun..

Uzman yardımcılıgı/uzmanlık duz memurdan farksız denılebılırdı belkı oncelerı. Yanı tabıkı nıtelıklı memur, ancak ucretlerı dusuktu ancak son 666 sayılı KHK ile tum mufettıs ve uzmanların maasları esıtlendı. Yanı yıl ıcınde aylarca evınden ayrı yatan mufettıs ıle 08-17 dairesinde oturan uzmanın yaptıgı iş eşit dendı ve ucretlerımız eşitlendı, tek avantajımız harcırahımız ve yetkılerımız kaldı.. Tabı mufettısler uzmanları, uzmanlar mufettıslerı begenmez orası ayrı:) ama tüm idari kadronun idari denetımı müfettiştedir, o da ayrı :)

önceki mesajımda bahsettiiğim ilk oturum alan derslerınden mezun olmayanlar ben basaramam dıye endıselenmesın. bende Çalışma ekonomısı mezunu olarak bi iktisat mezunundan fazla ıktısat yaptım. Yanı bolum olarak herhangı bır ayrım yapılmaz, asla.

Çalışma düzenı olarak; ben dershaneye gıttıgım donem, derste anlatılan derslerı not aldım, ewe geldım yazarak deftere gecırdım, üstünden geçtim. Haftasonları ise hafta ıcı ogrenılen konularla ilgili dershanenın verdıgı kıtsaplardakı soruları codum, cok cok kaynak ve kıtap delısı olmadım. Dershane sınawa 4 ay kala derslerı bıtıtrdı, eksık oldugum konularda hocalardan ek ders ıstedık. dershaneye gıtmedıgm her gun 400 soru cozmeden masadan kalkmadım, sosyal hayatım sıfırdı, ruyamda bıle rakamlar goruyodum :) ama yalnızca 1 yıl sürdü ve kesinlikle değdi. Ailem zengin değildi, bi bankaya girsem, k, bankaların sınavlarına da cok gırdım kazanamadım, bazılarını kazandım. Ama sımdı iyiki kazanamamısım ki kendimi memur olmaya şartlamısım dıyorum. Ailemde abim eşi ve kuzenim bankacı. ben üzülüyorum..

Kurumların yazılı sınavları da ayrı bir dert. Klasık yapılanlar cok Çok zor. Ben test yapılan bi sınavı kazandım. Klasık sınavlarda az soru sorulur ve kapsamlı cevaplar istenir. O artık şansa kalmış, bildiğiniz sorulardan gelmeli :)

Mülakat aşaması ise kolay. Zaten oraya kadar gelmiş birinin başarısından kimsenin şüphesi olmaz. Mülakat aşamasında kılık kıyafet ve en önmlisi konuşma, ifade kaabiliyeti ön planda.

Mülakatta veya sınawlarda, kadın olmanın herhangı bır dezavantajı olmaz, ben karsılasmadım en azından, ama hhamilelik konusunu bilemeyeceğim. Kafadan 1 yıl çalıştıramayacağı, en önemlisi yardımcılık sürecinde eğitemeyeceği ve daha sonra kendi kazandıgı arkadasarı ile aydı dönemde yeterlilik sınavına sokamayacağı birini alırmu kurumlar? bilemem

Uzun oldu kusura bakmayın..
 

esra peki milli eğitimde, (okulda ya da halk eğitimde) müdür yardımcıları ne kadar alıyor?
öğretmen maaşının üzerine full ek ders ücret diye biliyorum.doğru mudur?
 

Merhaba benimde fikir almak istediğim bir konu var.Bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.Ben önlisans işletme mezunuyum.Ayrıca aöf ten lisansa tamamlıyorum 3. sınıftayım.Ama şu sıra kafam çok karışık...Sınava önlisans işletmeden mi yoksa tamamlayıp lisanstan mı hazırlanmalıyım bilemiyorum.Lisans evet çok zor ama imkanları daha iyi görünüyor sıkı bir çalışmayla yapabilir miyim,mülakatlarda torpilsiz olur mu diye düşünürken eşim yeni bir fikirle istersen atamaları daha kolay olan bir okul daha oku lisanstan girersen çok daha zor olur 90 alsan bile mülakatlarda kalabilirsin bu sefer işin daha da zorlaşır iyi düşün karar senin diyor siz olsanız ne yapardınız yardımcı olun lütfen...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…