- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.343
- 148
- Konu Sahibi Bana bir is lazim
part time mı çalışıyosun canım o zaman çok daha iyimiş :)
tam zamanlı çalışıyorum, uzaktan eğitim benim okulum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
part time mı çalışıyosun canım o zaman çok daha iyimiş :)
Atıp tutmak ne demek ya? Bildiğimi söylüyorum ben, yetkili merci olduğumu iddia etmedim. Siz doğrusunu biliyorsanız yazar düzeltirsiniz böyle kaba olmaya gerek var mı? Ayrıca ben müfettişlikten bahsetmedim bile, onunla alakam yok. İİBF mezunlarıyla mühendislik fakültesi mezunlarından istenen puan türleri farklı, bizden dil isteniyor ve konuştuğum bütün bakanlıklarda 3 içinde dil sınavının mecbur olduğunu söylediler. Dile gerek yok nasılsa diye ingilizceyi boşlayıp sonradan karşılarına çıkmasın diye uyarmak istedim sadece.
kamuda çalışanların maaşları çok düşük geldi bana
özel sektörde mağaza müdürlüğü yapan 2 yıllık muhasebe mezunu arakadşlarım 3bin 4bin arası maaş alıyorlar
bilmiyorum bana düşük geldi.
en kötü ev kirası 500 600 lira 150 lira doğalgaz gelse elektirk+su+telefon 200 lira tutsa, mutfak+eviin diğer masrafları desen 500 de öyle tutsa eee bunun yol masrafları var
bilmiyorum yetmez o yüzden kadınlarda çalışmak zorunda bu seferde çocuk bakıcı parası kreş masrafları ne kaldı maaştan
Bu sebeplerden dolayıdır ki kamuda çalışan bayanlar kara borsa gibi kayın valideler tarafından kapış kapış gidiyor :)
Ben de bonus olarak sırt, boyun ağrıları da var tabi :) İlköğretim 1. sınıf öğrencilerime eğilmekten.
Sizin branşınız nedir?
Hiç güleceğim yoktu ama beni güldürdünüz bu yorumunuzla sağolun yaa
Demek kocamdan emin olmadığım için çalışıyorum? O zaman babamdan da emin değilmişim ben. Geçen sene evlendim ama 6 senesi devlette olmak üzere 9 yıldır çalışıyorum.
Çalışıyorum çünkü 19 sene okul okudum ben. Üniversiteden sonra da devam ettim okumaya y. lisans yaptım, tez yazdım, uluslararası makaleler yayınladım. Ne için? Evde oturup kocamın çamaşırlarını yıkayayım o da bana ekmek versin diye mi? Sizin işveren için deyiminizle - kocam beni ezsin- diye mi?
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, ben eşimi çok seviyorum, her konuda da güvenim tam, ayrıca ona iyi bir eş olmak için elimden geleni de yaparım. Hizmetçiye para vermem, doğacak çocuğuma da nasipse ben okuldayken annem bakacak, evdeyse eşim bakacak (vardiyalı çalışıyor) el eline bırakmayacağım bebeğimi. Eşimin beni evden atması gibi bir durum söz konusu olamaz, zira evi beraber aldık, kredisini de beraber ödüyoruz. Maaşım olmasaydı ev sahibi de olamayacaktık zaten. Ya kocam beni evden atarsa diye saçma bir düşünceyle de çalışanı görmedim. Ama dünyanın bin bir türlü hali var. Arkadaşım lisede okurken babası vefat etti, ssk sı bile yoktu adamcağızın. Annesi 2 çocuğuyla dımdızlak kaldı ortada. Ev kira, 2 çocuk lisede okuyor. El işi yaparak ve yardımlarla okuttu o çocukları. Allah korusun eşiniz bu şekilde hayatınızdan birden çıkıverse ne yapacaksınız? İstediğiniz zaman bu tecrübesizliğinizle iş bulabilecek misiniz?
Çalışmasaydım yaşam standartımız bu kadar iyi olabilir miydi? Allaha şükür her istediğimi (gözüm bir şeyde kalmadan) alabilir miydim? Yeni evliyken bu yaşımda 4+1 ev sahibi, araba sahibi, yine ev değerinde arsa sahibi olabilir miydim? Bunların hepsi doğacak çocuğum (çocuklarım) için.
Açıkçası sizinki biraz züğürt tesellisi gibi geldi bana.
Hiç güleceğim yoktu ama beni güldürdünüz bu yorumunuzla sağolun yaa
Demek kocamdan emin olmadığım için çalışıyorum? O zaman babamdan da emin değilmişim ben. Geçen sene evlendim ama 6 senesi devlette olmak üzere 9 yıldır çalışıyorum.
Çalışıyorum çünkü 19 sene okul okudum ben. Üniversiteden sonra da devam ettim okumaya y. lisans yaptım, tez yazdım, uluslararası makaleler yayınladım. Ne için? Evde oturup kocamın çamaşırlarını yıkayayım o da bana ekmek versin diye mi? Sizin işveren için deyiminizle - kocam beni ezsin- diye mi?
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, ben eşimi çok seviyorum, her konuda da güvenim tam, ayrıca ona iyi bir eş olmak için elimden geleni de yaparım. Hizmetçiye para vermem, doğacak çocuğuma da nasipse ben okuldayken annem bakacak, evdeyse eşim bakacak (vardiyalı çalışıyor) el eline bırakmayacağım bebeğimi. Eşimin beni evden atması gibi bir durum söz konusu olamaz, zira evi beraber aldık, kredisini de beraber ödüyoruz. Maaşım olmasaydı ev sahibi de olamayacaktık zaten. Ya kocam beni evden atarsa diye saçma bir düşünceyle de çalışanı görmedim. Ama dünyanın bin bir türlü hali var. Arkadaşım lisede okurken babası vefat etti, ssk sı bile yoktu adamcağızın. Annesi 2 çocuğuyla dımdızlak kaldı ortada. Ev kira, 2 çocuk lisede okuyor. El işi yaparak ve yardımlarla okuttu o çocukları. Allah korusun eşiniz bu şekilde hayatınızdan birden çıkıverse ne yapacaksınız? İstediğiniz zaman bu tecrübesizliğinizle iş bulabilecek misiniz?
Çalışmasaydım yaşam standartımız bu kadar iyi olabilir miydi? Allaha şükür her istediğimi (gözüm bir şeyde kalmadan) alabilir miydim? Yeni evliyken bu yaşımda 4+1 ev sahibi, araba sahibi, yine ev değerinde arsa sahibi olabilir miydim? Bunların hepsi doğacak çocuğum (çocuklarım) için.
Açıkçası sizinki biraz züğürt tesellisi gibi geldi bana.
Sadece meraktan soruyorum bu 4+1 evi ,arabayi ve ev degerindeki arsanizi esiniz ve siz 8 aylik evliliginiz icinde mi yaptiniz?
tam olarak sizin gibi düşünüyorum...
bir hafta eşimin yanında kaldım şubat tatilinde, boğuluyorum sandım, akşamları işten döndüğünde eşime sardım sıkıntıdan... daha önce doğum yapınca ücretsiz izin alırım diye düşünüyordum, şimdi bu fikrimi bile sorguluyorum... ev hanımlarına sonsuz saygı duyuyorum çünkü o bir haftada oturup şöyle bir kaç saat keyif yapamadım evde sürekli yapacak bir şeyler buluyor insan, bunun sonu yok... 30 yaşındayım 24 yıldır aralıksız öğrenciyim, çektiğim eziyetleri düşünüyorum da, eşim al sana devletin verdiğini vereceğim evde otur dese oturamam bu noktadan sonra... eğitim için çalışmak için hayatta pek çok şeyi erteledim, 30 yaşında evlendim ve henüz çocuğum yok... bu bir bedelse eğer ben de hakettiğimin altında bile olsa bu maaş ile çalışmaya devam edeceğim... bu arada akademisyenim, aldığımın yarısını da verseler yine aynı işi yapardım....
ben sizin gibi düşünmüyorum.bende 26 yasımdayım.uni biteli 3 yıl oldu.ama şahsen evlendiğimde çalışmayı düşünmüyorum.şöyle çalışırım devlet işine girersem yada evlendiğim insanın maddi durumu iyi olmazsa çalısırım aksi halde evlendiğim kişi bana bakabilcek durumdaysa çalışmıcam.sabah kalk 7 de 8 de iş bası yap akşam en erken 6 da eve gel özel sektörde bu sabah 8 aksam 8 gibide olabiliyor.o saatten sonra yemek yap temizlik yap kocanla ilgilen filan hadi bide cocuk oldumu cocukla ugras zor iş :)maddi durum iyi değilse mecbursun calısıp katkıda bulunmaya ama normalde asla istemiyorum devlet işi olmadıktan sonra ögretmenlik işi olmadıktan sonrada düşünmüyorum.kalkcam sabah 10 gibi sonra bi saat sporumu yapıcam.sonra kahvaltı sabah kahvesi derken saat olcak 12 o saatten sonra temizlik yemek yap tatlı yap derken saat olucak 4 filan oh otur tv izle nete gir arkadaslarla 2-3 saatliğine gezmeye git sana gelsinler sen git ev için alışverişe cık .akşam kocan gelmeden evde ol benim istediğim hayat bu.işte calıs stres ol eve gel stres ol allah korusun bide kocanla tartıstıgını düşün oda ayrı stres cocuk olsa onunda sorumlulugu var çalışan bir bayanın işi gerçekten çok zor. stresli calıs calıs depresyon sahibi olurum ben böyle heran emekli hayatı gibi.cocuk olursa cocukla bütün gününü geçir evimin kadını cocuklarımın anası olcam modundayım :) iş hayatı bana göre değil.4 yıl bitirdim boşunamı okudum hayır soranlara üniversite mezunuyum diye rahatca söyleyebilecek bir gururum var.bu bana yeter :)
:)
Yoo hayır, ben arsayı bekarken almıştım. Ailemin yanına tayinim çıktıktan sonra masrafım da olmayınca para biriktirmeye imkanım olmuştu. Kelepir bulunca da kaçırmamıştım, çevredeki arsalar daha pahalıydı. Babam da içine küçük bir bağ evi yaptı,şimdi de konumundan dolayı da 3-4 kat değerlendi arsa. Arabayı da eşim bekarken almış. Evi evliliğimizin 5. ayında banka kredisiyle aldık. 6 sene borç ödeyeceğiz ama. Nereden baksanız 180 bine yakın borç var yani
Yani benim her halükarda çalışmam lazım. Allah sağlığımıza zeval vermesin..