• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

Öncelikle moral bozmak istemem ama çok çok çok iyi altyapınız ve ders çalışma kaabiliyetiniz yoksa kitaplarla evde çalışmakla 1 senede mümkün değil. Maalesefki 100 küüsr puan türünden, çeşit çeşit kurum alım yapıyor. Belli başlı bi hedefiniz yoksa sınavda çıkan tüm alanlardan iyi dereceler yapmanız lazım. Ben 6 ay dersane 4 ay günde 300-400 soru çözerek kazandım. Kpssden en yksek puanım p36 96 idi ve yaklaşık 30 puan türünden ilk yüzdeydim. Şöleki; işletme mezunusunuz ve asıl önemli olan 1. oturumun alan konuları hukuk(borçlar, medeni, icra iflas, ceza,ticaret ve hatırlamadığım bı hukuk dalı daha), iktisat(makro-mıkro, ululararası) maliye, ve muhasebe, ikinci oturumda ekonommetrı, çalışma ekonomısı, uluslararası ılıskıler ve isletme. işin onemlı kısmı 1. oturum derslerı ama. ben hukuk iktisat ve muhasebeden 40 soruda 30u gecmıstım. ikinci alanda mezunu oldugunuz bolumu cozersınızz yalnızca, diğerlerini yapmadım, sadece puan hesaplansın dıe 1-2 soru ısaretledım.

Tabı bız iibf mezunları ıcın bunlada bıtmıyo. Genel kultur genel yetenek ve ıngılızceden de yine çok çok ıyı yapmamız lazım. yanı ortalama 30 farklı dersı evde çalışmayla yapmak, şahsen benım ıcın, imkansız...

kadro konusuna gelırse, artık hemen her kurum her sene sınav acıyor.20 30 40 hatta çalışma bakanlıgı ve malıye bakanlıgı 100 kusur sayıda uzman ve mufettıs alıyor. bunun yanında ingilizceniz warsa üst kurullar çok saygın..

yazılı sınavlar su sekılde olur. öncelikle kurum ılan verır. su kadar eleman alıcam der ve 70 üstü alan, alacağı eleman sayısının 5-10 katı cıvarını sınava cagırır. sınava basvuranlar arasından sıralama yapılır ve ona gore en son sıradakı kısının puanıyla sınav kapanır. Bellı bır puan veremem; örneğin kamu ihale kurumu 5 uzman yrd. ıcın sınav acar sınav 89 la kapanır, malıye bakanlıgı 1000 gelır uzmanı alır sınav 73le kapanır. o yuzden hedefınız olan kuruma gore puanı belırlemek lazım.

ben kpss yazılı sınav ve mulakat asamaları sonucu atandım 2010 yılında, 2009 kpss ile. torpıl vs. işlerı maalesef dönüyo olsa da, 90 üstü puan alan zeki birini de kurumlar pek kacırmaz. Tavsiyem 1 senenizi feda edın dersnae ve yoğun ders çalışma temposuyla, birazda mali açıdan babanızdan borç isteyin (zamanında babam benı geçindirdi, şimdi ben evi geçindiriyorum, bunun manevi hazzını düşünün) hayatınızı kurtarın.

başka sorularınız da olursa seve seve cevaplamaya çalışırım..

Çok güzel anlatmışsın teşekkürler.. fakat şunu anlamadım. açıktan atama yani yazılı sınav mulakat olmadan puanınla dırek atanabılıyormusun. aynı ön lisanslar gibi.. yani diyelim 85 aldım... kadrolar belli oldu ben seçim yapıp atabiliyormuyum.. şayet atanamassam açıktan atama edınız yontem mulakat vs yoluyla mı atanıyorum. (ben açıktan atama yani mülakattan hep korkmusumdur da:)ve hiç ingilizcem yok. yinede atamama gerçekleşir mi acaba...ha birde uzman yardımcılığı mı mufettişlik mi yada hangisi çalışma ve maaş konusunda daha ıyı.. hangısını önerırsınız..

Birde hangi bölüme hangi puanla giriliyor ve hangi puanlar hangi derslerdeki başarıları kapsıyor bunları nerden bulabılırım. ösym sitesinde bulamadım ama link gönderirmisin..

Son düzenleme:
Merkezi atama oluyor dediğiniz. Sınava girersiniz puan alırsınız, öss gibi tercih yapar atanırsınız. Bu B grubu sınavdır. Çift yıllarda yapılır.

Uzmanlık, müfettişlik için A grubu sınavı her yıldır.
Bölümünüz işletmeymiş galiba merkezi de 77 leri görüyor diye biliyorum.
Google- kpss lisans işletme taban puanları yazarsanız çıkar.

Yabancı dil yoksa uzman olamazsınız. Başlangıçta uzman yardımcılığına girerken istemeyen kurumlar olsa bile uzman olmak için en az 70 almak gerekiyor 3 yıl içinde sanırım.

Çok güzel anlatmışsın teşekkürler.. fakat şunu anlamadım. açıktan atama yani yazılı sınav mulakat olmadan puanınla dırek atanabılıyormusun. aynı ön lisanslar gibi.. yani diyelim 85 aldım... kadrolar belli oldu ben seçim yapıp atabiliyormuyum.. şayet atanamassam açıktan atama edınız yontem mulakat vs yoluyla mı atanıyorum. (ben açıktan atama yani mülakattan hep korkmusumdur da:)ve hiç ingilizcem yok. yinede atamama gerçekleşir mi acaba...ha birde uzman yardımcılığı mı mufettişlik mi yada hangisi çalışma ve maaş konusunda daha ıyı.. hangısını önerırsınız..

Birde hangi bölüme hangi puanla giriliyor ve hangi puanlar hangi derslerdeki başarıları kapsıyor bunları nerden bulabılırım. ösym sitesinde bulamadım ama link gönderirmisin..

uzmanlık mı, müfettişlik mi kıyaslamasını yapmıştım bir önceki mesajlarımda. Ancak İngilizceniz yoksa zaten Maliye Bak. dışında uzmanlık zor..

Burada herhangi bir site linki vermem yasak mı bilmiyorum, o yüzden arama motoruna "kpss puan türleri ve anlamları" yazarsanız, hem puan içeriklerini hem de puanların hesap oranlarını görürsünüz..

A kadro için puanla atama yapılmıyor. Bazı kurumlar var, ben Sanayi Bakanlığı kontrolörlüğünde denk gelmiştirm mesela. Açtığı kadronun 4 katı mülakata çağırmıştı sadece. Yani başvuran en yüksek puanlı 20 kişi arasından yalnızca mğlakatla alım yapmış, yazılı sınav yapmamıştı. Ancak mülakattan önce eve dahi gelmişlerdi :)) Yani mülakatsız olmaz maalesef.

B kadro düz memurlukla ilgili bilgim yok maalesef..

Merhaba benimde fikir almak istediğim bir konu var.Bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.Ben önlisans işletme mezunuyum.Ayrıca aöf ten lisansa tamamlıyorum 3. sınıftayım.Ama şu sıra kafam çok karışık...Sınava önlisans işletmeden mi yoksa tamamlayıp lisanstan mı hazırlanmalıyım bilemiyorum.Lisans evet çok zor ama imkanları daha iyi görünüyor sıkı bir çalışmayla yapabilir miyim,mülakatlarda torpilsiz olur mu diye düşünürken eşim yeni bir fikirle istersen atamaları daha kolay olan bir okul daha oku lisanstan girersen çok daha zor olur 90 alsan bile mülakatlarda kalabilirsin bu sefer işin daha da zorlaşır iyi düşün karar senin diyor siz olsanız ne yapardınız yardımcı olun lütfen...

Şahsi fikrim ve gözlemim; a kadrolar için aöf den 4 seneye tamamlamak çok bir şey ifade etmiyor, bazı durumlar haricinde, anlarsınız :)

Eşinizin dediği gibi, ataması daha kolay derken, devlete daha çok eleman gönderen okullardan birinde, gazi, ankara vb. okursanız tabiki kpss'den yüksek alma şansınız ve dolayısıyla atanma şansınız artar. Daha öncede dediğim gibi mülakatları çok çok kafaya takmayın. Yüksek puan aldıktan ve yazılı sınavı da kazandıkrtan sonra devamı zaten geliyor. Zannetmeyinki memur olan herkesin arkasında bir bakan, bir müsteşar var..

Yaşınızı bilmiyorum, evliymişsiniz ders çalışma temponuz nasıl olur bilmiyorum, maddi durumunuz nasıldır, dershaneye gidebilrimisiniz bilmiyorum, zaten bildiğim kadarıyla ankara dışında kpss de iyi dershane bulmak ne kadar kolay onu da bilmiyorum. Ancak bunu başarıp başaramayacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Kpss a karoya atanmak gerçekten zordur. Yapamayacağınıza dair şüpheniz varsa hiç bulaşmayın derim. Çünkü bu yolda 1-2 senesini ziyan eden çok insan tanıyorum. B kadro memurluk ta Türkiye şartlarında gayet rahat iş. Mesai saatlerinin, izin günlerinin, maaşının, bayramın belli en azından.B kadro için çalışacağınız ders sayısı da, a kadrodan çok çok az.
Karar sizin :)

Ben de gireceğim bu sene A kadro için ama daha tek kelime çalışmadım. 5 ay kaldı bakalım belki yaparım sadece genel kültür çalışacağım. Yds'ye başvurmayı unutmayın bu sene girecekler. Kpss yabancı dil oturumunu kaldırdı YDS mecbur artık herkese.

Şahsi fikrim ve gözlemim; a kadrolar için aöf den 4 seneye tamamlamak çok bir şey ifade etmiyor, bazı durumlar haricinde, anlarsınız :)

Eşinizin dediği gibi, ataması daha kolay derken, devlete daha çok eleman gönderen okullardan birinde, gazi, ankara vb. okursanız tabiki kpss'den yüksek alma şansınız ve dolayısıyla atanma şansınız artar. Daha öncede dediğim gibi mülakatları çok çok kafaya takmayın. Yüksek puan aldıktan ve yazılı sınavı da kazandıkrtan sonra devamı zaten geliyor. Zannetmeyinki memur olan herkesin arkasında bir bakan, bir müsteşar var..

Yaşınızı bilmiyorum, evliymişsiniz ders çalışma temponuz nasıl olur bilmiyorum, maddi durumunuz nasıldır, dershaneye gidebilrimisiniz bilmiyorum, zaten bildiğim kadarıyla ankara dışında kpss de iyi dershane bulmak ne kadar kolay onu da bilmiyorum. Ancak bunu başarıp başaramayacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Kpss a karoya atanmak gerçekten zordur. Yapamayacağınıza dair şüpheniz varsa hiç bulaşmayın derim. Çünkü bu yolda 1-2 senesini ziyan eden çok insan tanıyorum. B kadro memurluk ta Türkiye şartlarında gayet rahat iş. Mesai saatlerinin, izin günlerinin, maaşının, bayramın belli en azından.B kadro için çalışacağınız ders sayısı da, a kadrodan çok çok az.
Karar sizin :)

24 yaşındayım henüz karar veremediğimden açıkçası ders çalışmaya başlamamıştım.Tempoya geline çalışıcam dersem 24 saatin tamamı benim olabilir o kadar müsaitim yani:)) Bu sene zemin oluşturur seneye de dershaneye gidersem bu işi başarırım sanıyorum:)Ayrıca B kadrodan girmeye karar verdim yeterli zamanım da var artık ama çalışmaya başlasam çok iyi olur :)) Çok teşekkür ederim ayrıca fikirleriniz için:)

vay be buraya yazacağım günlerde gelecekmiş :)
Daha yeni başladım bir hafta olmadı
Ön muhasebe yapıyorum ilk iş tecrübem bin lira filan alacağım yolum yok evime yakın, yemeğimde buradan :31:
Ofiste tekim, tv net herşeyimde var.
Çok şükür bugünleri gördüm:ssz:

Bende yazıyorum sonundaaa bir haftaya kadar başlıyorum bir özel hastane ile anlaştım hemşire olarak. :61:
1350ye anlaştık bakalım umarım hayırlı olur ilk işimmm :61:

Bende yazıyorum sonundaaa bir haftaya kadar başlıyorum bir özel hastane ile anlaştım hemşire olarak. :61:
1350ye anlaştık bakalım umarım hayırlı olur ilk işimmm :61:

Hayırlı olsuunn :)
Eğer sakıncası yoksa hangi hastane olduğunu da yazabilirmisiniz ? ben hemşirelik öğrencisiyim seneye mezun olucam inş :) mezun olunca özel düşünüyorum hemen o yüzden merak ettim :)

Son düzenleme:
Hayırlı olsuunn :)
Eğer sakıncası yoksa hangi hastane olduğunu da yazabilirmisiniz ? ben hemşirelik öğrencisiyim seneye mezun olucam inş :) mezun olunca özel düşünüyorum hemen o yüzden merak ettim :)

Zonguldak da yaşıyormuşsunuz benim çalıştığım hastaneler grubunun orada hastanesi yok sadece burada var o yüzden pek işinize yaramaz ama eğer istiyorsaız özel mesajla söyleyebilirm. :61:

Zonguldak da yaşıyormuşsunuz benim çalıştığım hastaneler grubunun orada hastanesi yok sadece burada var o yüzden pek işinize yaramaz ama eğer istiyorsaız özel mesajla söyleyebilirm. :61:

Burda çalışmayı düşünmüyorum zaten :) söylerseniz çok güzel olur teşekkürler şimdiden :)

Ben düz lise ardından ege de hemşirelik okudum yaklaşık 6 yıl oldu
hastanelerin her pisliğini çekmeme rağmen aldığım maaş 2 bine gelmiyor
ne hafta sonum var ne gecem ne de gündüzüm ama insanlara hizmet
beni öyle mutlu ediyor ki herkesten dua almak..

Kedi yaptığın iş ve konuma göre çoooook azmış maaşın canım ya:26:
Patronun harbi cimriymiş.

evet canım cidden cimri.Son seyahatimizde beraberdik ve elindeki doları nerede bozdurursa yerel para ile kaç para olacağını dinlemekten kafamı şişirdi.
En sonunda 80 usd kar etti de sustu :1:
Başka bi dolu şeyde var canımı sıkan, ayaklarım geri geri gidiyor işe gelirken ama Allah izin verirse bir kaç aya kendi işimin patronu olmanın hayallerini kuruyorum:31::31:
O zaman satışı kendi firmam için yapıp kendi firmama para kazandıracağım inşallah :72::72:

Son düzenleme:
Back