- Konu Sahibi Bana bir is lazim
- #821
Öncelikle moral bozmak istemem ama çok çok çok iyi altyapınız ve ders çalışma kaabiliyetiniz yoksa kitaplarla evde çalışmakla 1 senede mümkün değil. Maalesefki 100 küüsr puan türünden, çeşit çeşit kurum alım yapıyor. Belli başlı bi hedefiniz yoksa sınavda çıkan tüm alanlardan iyi dereceler yapmanız lazım. Ben 6 ay dersane 4 ay günde 300-400 soru çözerek kazandım. Kpssden en yksek puanım p36 96 idi ve yaklaşık 30 puan türünden ilk yüzdeydim. Şöleki; işletme mezunusunuz ve asıl önemli olan 1. oturumun alan konuları hukuk(borçlar, medeni, icra iflas, ceza,ticaret ve hatırlamadığım bı hukuk dalı daha), iktisat(makro-mıkro, ululararası) maliye, ve muhasebe, ikinci oturumda ekonommetrı, çalışma ekonomısı, uluslararası ılıskıler ve isletme. işin onemlı kısmı 1. oturum derslerı ama. ben hukuk iktisat ve muhasebeden 40 soruda 30u gecmıstım. ikinci alanda mezunu oldugunuz bolumu cozersınızz yalnızca, diğerlerini yapmadım, sadece puan hesaplansın dıe 1-2 soru ısaretledım.
Tabı bız iibf mezunları ıcın bunlada bıtmıyo. Genel kultur genel yetenek ve ıngılızceden de yine çok çok ıyı yapmamız lazım. yanı ortalama 30 farklı dersı evde çalışmayla yapmak, şahsen benım ıcın, imkansız...
kadro konusuna gelırse, artık hemen her kurum her sene sınav acıyor.20 30 40 hatta çalışma bakanlıgı ve malıye bakanlıgı 100 kusur sayıda uzman ve mufettıs alıyor. bunun yanında ingilizceniz warsa üst kurullar çok saygın..
yazılı sınavlar su sekılde olur. öncelikle kurum ılan verır. su kadar eleman alıcam der ve 70 üstü alan, alacağı eleman sayısının 5-10 katı cıvarını sınava cagırır. sınava basvuranlar arasından sıralama yapılır ve ona gore en son sıradakı kısının puanıyla sınav kapanır. Bellı bır puan veremem; örneğin kamu ihale kurumu 5 uzman yrd. ıcın sınav acar sınav 89 la kapanır, malıye bakanlıgı 1000 gelır uzmanı alır sınav 73le kapanır. o yuzden hedefınız olan kuruma gore puanı belırlemek lazım.
ben kpss yazılı sınav ve mulakat asamaları sonucu atandım 2010 yılında, 2009 kpss ile. torpıl vs. işlerı maalesef dönüyo olsa da, 90 üstü puan alan zeki birini de kurumlar pek kacırmaz. Tavsiyem 1 senenizi feda edın dersnae ve yoğun ders çalışma temposuyla, birazda mali açıdan babanızdan borç isteyin (zamanında babam benı geçindirdi, şimdi ben evi geçindiriyorum, bunun manevi hazzını düşünün) hayatınızı kurtarın.
başka sorularınız da olursa seve seve cevaplamaya çalışırım..
Çok güzel anlatmışsın teşekkürler.. fakat şunu anlamadım. açıktan atama yani yazılı sınav mulakat olmadan puanınla dırek atanabılıyormusun. aynı ön lisanslar gibi.. yani diyelim 85 aldım... kadrolar belli oldu ben seçim yapıp atabiliyormuyum.. şayet atanamassam açıktan atama edınız yontem mulakat vs yoluyla mı atanıyorum. (ben açıktan atama yani mülakattan hep korkmusumdur da:)ve hiç ingilizcem yok. yinede atamama gerçekleşir mi acaba...ha birde uzman yardımcılığı mı mufettişlik mi yada hangisi çalışma ve maaş konusunda daha ıyı.. hangısını önerırsınız..
Birde hangi bölüme hangi puanla giriliyor ve hangi puanlar hangi derslerdeki başarıları kapsıyor bunları nerden bulabılırım. ösym sitesinde bulamadım ama link gönderirmisin..
Son düzenleme: