ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

Uzman yardımcılığına atananlar; En Az Beş Yıl Çalışmak, her yıl olumlu sicil almak ve istihdam edildikleri birimlerce belirlenecek konularda hazırlayacakları uzmanlık tezinin oluşturulacak tez jürisi tarafından kabul edilmesi kaydıyla, yapılacak yeterlik sınavına girmeye hak kazanırlar. Beş yıllık sürenin hesabında, kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin, “Ortak Hükümler” bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendinde belirtilen kadrolarda olumlu sicil alarak geçirilen sürelerin üçte ikisi de değerlendirilir. Süresi içinde tezlerini sunmayan veya hazırladıkları tez kabul edilmeyenlere tezlerini sunmaları veya yeni bir tez hazırlamaları için altı ayı aşmamak üzere ilave süre verilir. Yeterlik sınavında başarılı olanlar, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında asgari (C), Dışişleri Uzmanlığı için asgarî (B) düzeyinde, ya da dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen, uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeyi bakanlığa teslim edenler Uzman olarak atanır. Sınavda başarılı olamayanlar veya sınava girmeye hak kazandığı halde geçerli mazereti olmaksızın sınav hakkını kullanmayanlara, bir yıl içinde ikinci kez sınav hakkı verilir. Verilen ilave süre içinde tezlerini sunmayan veya ikinci defa hazırladıkları tezleri de kabul edilmeyenler, ikinci sınavda da başarı gösteremeyen veya sınav hakkını kullanmayanlar ile olumsuz sicil alanlar Uzman Yardımcısı unvanını kaybederler ve bakanlıklarında durumlarına uygun kadrolara atanırlar.

Ya ben yanlış anlıyorum okuduğumu, ya da bu yasa değişti.

Allah kimseyi özel sektöre düşürmesin 1 yıl çalıştım yönetici asistanıydım aldıgım para 980 tl yol yemek iş yerindendi ama herkese boyun eğmek zorundasın çünkü biraz başın kalksa hemen kovulursun çünkü özel sektör!! devlette olsan öylemi ne yaparsan yap sadece başka yere atanırsın elinde işin yine vardır

Burda bazı yorumlara çok güldüm o yüzden yazmadan edemedim.
Çalışan bayanlara karşı bazı çalışmayan bayanlar neler söylemiş.
İnanmayın o maaşlar gerçek değil atıyorlar diye. Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama bu maaşlar gerçek :)
Özel sektör olsun kamu olsun. Bir bayanda yaptığı işe mesleğine aldığı eğitimlere bildiği dil sayısına çalıştığı kuruma göre çok yüksek maaşlar alabiliyorlar. 2000 -3000-5000 vs.
Bu tür kişilerin sözlerine çalışan bayanlar benim gibi gülüp geçmiştir eminim.
Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.

kamuda çalışanların maaşları çok düşük geldi bana
özel sektörde mağaza müdürlüğü yapan 2 yıllık muhasebe mezunu arakadşlarım 3bin 4bin arası maaş alıyorlar
bilmiyorum bana düşük geldi.
en kötü ev kirası 500 600 lira 150 lira doğalgaz gelse elektirk+su+telefon 200 lira tutsa, mutfak+eviin diğer masrafları desen 500 de öyle tutsa eee bunun yol masrafları var
bilmiyorum yetmez o yüzden kadınlarda çalışmak zorunda bu seferde çocuk bakıcı parası kreş masrafları ne kaldı maaştan

Bu sebeplerden dolayıdır ki kamuda çalışan bayanlar kara borsa gibi kayın valideler tarafından kapış kapış gidiyor :)

Bu sebeplerden dolayıdır ki kamuda çalışan bayanlar kara borsa gibi kayın valideler tarafından kapış kapış gidiyor :)

haklısınız sevgi aşk olmadan sırf çalışıyor eve az biraz katkısı olur diye mantık evliliği yapıyor erkekler.
bu şekilde evlenen çok erkek gördüm ben oğalan yakışıklı kız çirkin sırf öğretmen olmuş diye sonra boşanma ile son buluyor adam artık dayanamıyor neden çünkü evliliğe aşk girmedi maddiyat girdi diye ne hallere düşüldü yaa

ben özel bir hava yolunda hostesim maaşım 2500 3000 arası uçuş yoğunluguna göre değişiyor.üniversite mezunuyum ama yaş ilerledikçe neden öğretmenlik okumadım diye çok pişman oldum.

mali müşavirim.
2 ay öncesine kadar 3,000 tl maas +sgk+yol+yemek calısıyordum (ki tecrübeme göre düşüktü)
şimdi kazanmıyom kendi işimi açtım :)
müşterim oldukça kazanıcam inşallah

Ben de bonus olarak sırt, boyun ağrıları da var tabi :) İlköğretim 1. sınıf öğrencilerime eğilmekten.
Sizin branşınız nedir?

ingilizce öğretmeniyim sayın hocam.... türkçeyi bile doğru dürüst bilmeyen çocuklara yabancı bir dil öğretmeye çalışıyorum... allah hepimizin yardımcısı olsun.... sınıf öğretmenisiniz sanırım, o apayrı zor benim gözümde.... biri susuyor hepsi susuyor, biri wc ye gtmk istiyor hepsi istiyor:)) komikler:)

4 yıllık mezunuyum bende.sadece ücretli öğretmenlik yaptım ayda 600 tl alıyodum.yol yemek yok sıgorta ayın 10 gunu yatıyo sadece.ondada ekim ayında atama yapılınca işten cıkmak zorunda kalmıstım.iş basvurularında bulunuyorum harbiden cok komik rakamlar söyleniyo bana asgari ücret diyorlar e onu lise mezunuda alıyo ben neden 4 yıl okudum o zaman tecrübeniz yok diyorlar evet yok okulum yeni bitti.asgari ücreti diyen yerler düzgün iş olsa kabul etcem napim zamanla yükselir maasım dicem ama öyle bir işte değil ayakcı işlerine bile üni mezun arıyıo adamlar neymiş markanın imajı yükselsin biz lisans altı calıstırmıyoruz desinler diye.düzgün işlerdede özel yerlerde özellikle torpile bakıyo yoksa torpilin olmuyo.devlet işinde torpil olurmu olmazmı bilmiyorum gözümle görmediğim bişey için yorum yapamam.okul cok rahattı maası azdı ama güzel saygın bi işti.bende aylardır işsizim.hayırlısı napalım yapcak bişey yok.

Sadece meraktan soruyorum bu 4+1 evi ,arabayi ve ev degerindeki arsanizi esiniz ve siz 8 aylik evliliginiz icinde mi yaptiniz?

tam olarak sizin gibi düşünüyorum...
bir hafta eşimin yanında kaldım şubat tatilinde, boğuluyorum sandım, akşamları işten döndüğünde eşime sardım sıkıntıdan... daha önce doğum yapınca ücretsiz izin alırım diye düşünüyordum, şimdi bu fikrimi bile sorguluyorum... ev hanımlarına sonsuz saygı duyuyorum çünkü o bir haftada oturup şöyle bir kaç saat keyif yapamadım evde sürekli yapacak bir şeyler buluyor insan, bunun sonu yok... 30 yaşındayım 24 yıldır aralıksız öğrenciyim, çektiğim eziyetleri düşünüyorum da, eşim al sana devletin verdiğini vereceğim evde otur dese oturamam bu noktadan sonra... eğitim için çalışmak için hayatta pek çok şeyi erteledim, 30 yaşında evlendim ve henüz çocuğum yok... bu bir bedelse eğer ben de hakettiğimin altında bile olsa bu maaş ile çalışmaya devam edeceğim... bu arada akademisyenim, aldığımın yarısını da verseler yine aynı işi yapardım....

Sadece meraktan soruyorum bu 4+1 evi ,arabayi ve ev degerindeki arsanizi esiniz ve siz 8 aylik evliliginiz icinde mi yaptiniz?

:)
Yoo hayır, ben arsayı bekarken almıştım. Ailemin yanına tayinim çıktıktan sonra masrafım da olmayınca para biriktirmeye imkanım olmuştu. Kelepir bulunca da kaçırmamıştım, çevredeki arsalar daha pahalıydı. Babam da içine küçük bir bağ evi yaptı,şimdi de konumundan dolayı da 3-4 kat değerlendi arsa. Arabayı da eşim bekarken almış. Evi evliliğimizin 5. ayında banka kredisiyle aldık. 6 sene borç ödeyeceğiz ama. Nereden baksanız 180 bine yakın borç var yani

Yani benim her halükarda çalışmam lazım. Allah sağlığımıza zeval vermesin..

ben sizin gibi düşünmüyorum.bende 26 yasımdayım.uni biteli 3 yıl oldu.ama şahsen evlendiğimde çalışmayı düşünmüyorum.şöyle çalışırım devlet işine girersem yada evlendiğim insanın maddi durumu iyi olmazsa çalısırım aksi halde evlendiğim kişi bana bakabilcek durumdaysa çalışmıcam.sabah kalk 7 de 8 de iş bası yap akşam en erken 6 da eve gel özel sektörde bu sabah 8 aksam 8 gibide olabiliyor.o saatten sonra yemek yap temizlik yap kocanla ilgilen filan hadi bide cocuk oldumu cocukla ugras zor iş :)maddi durum iyi değilse mecbursun calısıp katkıda bulunmaya ama normalde asla istemiyorum devlet işi olmadıktan sonra ögretmenlik işi olmadıktan sonrada düşünmüyorum.kalkcam sabah 10 gibi sonra bi saat sporumu yapıcam.sonra kahvaltı sabah kahvesi derken saat olcak 12 o saatten sonra temizlik yemek yap tatlı yap derken saat olucak 4 filan oh otur tv izle nete gir arkadaslarla 2-3 saatliğine gezmeye git sana gelsinler sen git ev için alışverişe cık .akşam kocan gelmeden evde ol benim istediğim hayat bu.işte calıs stres ol eve gel stres ol allah korusun bide kocanla tartıstıgını düşün oda ayrı stres cocuk olsa onunda sorumlulugu var çalışan bir bayanın işi gerçekten çok zor. stresli calıs calıs depresyon sahibi olurum ben böyle heran emekli hayatı gibi.cocuk olursa cocukla bütün gününü geçir evimin kadını cocuklarımın anası olcam modundayım :) iş hayatı bana göre değil.4 yıl bitirdim boşunamı okudum hayır soranlara üniversite mezunuyum diye rahatca söyleyebilecek bir gururum var.bu bana yeter :)

özel hastanede 3 yıldır hemşireydim aldığım en yüksek maaş 1.900. şimdi diyalize geçtim aldığım maaş 2.200...

tabiki boşuna okumadınız bu çok ayrı bir şey... o eğitimin size kattıkları tartışılamaz... yazdıklarınızı okuyunca çok keyifli geldi aslında, ama dediğim gibi bir hafta yaşadım ve ziyadesiyle yetti bana... alışkanlık galiba biraz da çalışma konusu... sadece maddi değil yani...

uzun zamandır ev hanımıydım; ama artık eşimin bir akrabasının dikiş nakış atölyesinde çalışıyorum. ev hanımıyken de dikiş nakış örgü işleri yapıp satıyordum. dükkanda örgülerimi, oyalarımı da satıyorum. kız meslek lisesi mezunuyum. yol parası vermiyorum dükkan sahibi getirip götürüyor, yemeği atölyede yiyorum. haftaiçi sabah 9 akşam 5 çalışıyorum. 500 lira da maaş alıyorum. paraya ihtiyacımız yok ama ben evde çok sıkılıyordum bir de kayınvalidelerle yaşamaya başladım alışamadım kafamın dağılması için eşim bu işi ayarladı. kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum o kadar. gerçi ben bu paraya yakınını evde oturup yaptığım işlerden de kazanıyordum. çünkü bulunduğumuz yerde hep kafa dengi bekarlar ve genç insanlar vardı. burda düzenim baya değişti

Allah yardimciniz olsun hayat zor gercekten hele bide cocuk geldikten sonra emin olun masraflar dahada fazla artiyor
Benim 2 kucuk cocugum oldugu icin esimin maasi anca yetiyor ve ben bir arabamiz olmasini cok istiyorum bunun icinde benimde calismam lazim ama cocuklarimi birakipta calismayida goze alamiyorum her saniyelerinde yanlarinda olmak istoyorum en azindan okula gidene kadar bu yuzden ne yapicami bilmiyorum ama yazinizi okuyunca bi an sasirdim aklimdan hemen calismam lazim diye dusunup hirslandim : )

kamu kuruluşunda şehir plancısı olarak göreve başladım ben de. sözleşmeli tabi. daha yeni başladım :)
2500 net maaşım ama henüz elime geçmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…